Poznasi, dar dragalasi - 01-02.2004
Raspunsuri - Pagina 14
Roxana_G spune:
Salutare si de la noi, traiesc un cosmar si alta nu. Revenim duminica seara la munte si o gasesc pe Alex cu 38.8. Vorbesc cu pediatra, parea sa aiba acelasi lucru ca si Andrei. O trecem pe antibiotic si il punem pe nea soferul sa ne aduca din Bucuresti. Luni dimineata fata parea in regula, am dus-o la prima lectie de schi. Speram ca era ca si la Andrei si ca problema a disparut. Ei ash, seara Alex a facut 40, zacea, nu manca. Am inceput cu Augmentin si a dat diaree, pentru prima data de la el. Poate nenumaratele antitermice sa fi fost de vina, febra nu scadea cu nimic sub 38.5 si urca imediat peste 39. In noaptea aia nu a dormit mai deloc, misuna ca somnabula si vorbea continuu, pediatra zicea ca probabil a ajuns spre 41 si delira. Marti dimineata 36.8. Sotul meu urma sa vina pana la Bucuresti si ne gandeam sa ne intoarcem si noi. Am vazut ca Alex era vioaie si nici urma de febra si am decis sa ramanem. La pranz avea din nou 40, de 2 ori diaree. Febra nu scadea deloc, chinuri sa o impachetez si sa ii fac dusuri reci. Aseara ne-am intors. Drum de cosmar. Alex a varsat continuu vreo juma de ora, nu aveam cum sa spalam sau sa o oprim, a varstat inclusiv pe langa Andrei. Rau rau si iar rau, febra mare. Andrei era nervos si agitat, a urlat vreo juma de drum pana i-am mufat un biberon. Nu va mai spun...
Aseara a venit salvarea, amigdalita pultacee. Nu erau siguri ca e streptococ mai ales ca abia facuse exudat. Mai degraba viral. Azi am fost la analize dar sunt gata abia maine dimineata. Depozitele de pe amigdale nu arata a streptococ, pediatra crede ca e vorba de mononucleoza. Daca se confirma, oprim antibiotic si lasam asa pana ii trece, nu avem ce face vreo saptamana, decat sa incercam sa ii tinem febra in frau.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Roxana_G spune:
Alma si Iris
Yann si Philip
Maysa, Vivien si Mihai Alexandru
Sa cresteti mari, sanatosi si voiosi si sa aveti parte numai de bucurii!
Din pacate nu v-am urmat sfatul si am plecat. Mi-am invatat lectia. Pentru mine a fost un lung sir de decizii gresite si sunt vinovata pentru toata situatia.
Adriana, e minunat schiorul. Ma bucur ca a fost bine pentru voi si oarecum va invidiez. Akexandrei chiar ii placuse la schi.
Crys, Alex are astfel de simptome de la un an jumate, o doare in spatele genunchiului stang. Am fost cu ea la ortoped, are un chist cu lichid sinuvial. E prea mic sa il operam si ca atare ramane doar sa il urmarim.
Rox ,
Poze
CRISCOSTY spune:
Roxana, offff ce rau este sa-ti vezi copii asa bolnavi. Si eu pateam asa cu Dany, a avut de vreo doua ori amigdalita pultacee, asa face de la ea, febra mare. Sper sa sa faca repede bine si nu te mai invinovati, asa ai crezut tu atunci si asa ai facut, nu aveai de unde sa stii ce se v-a intampla. Sanatate multa Merci si ptr. raspumnsul tau in legatura cu genunchiul, nu s-a mai vaitat de atunci, dar oricum o sa mergem la umn control. Acum tuseste rau, ca un magarus si ii curge nasul, dar febra nu a facut. Doctora a zis ca nu este nevoie de antibiotic daca nu a facut febra....of, e greu sa-i vedem asa bolnaviori
Crys si Dany(30 ianuarie 2004)
http://community.webshots.com/user/cristina7878?vhost=community
buli spune:
vaaaai, Roxana, ce rau imi pare.
n-are rost sa te invinovatesti, se intimpla, nu poti sti mereu care e cea mai buna decizie.
sanatate multa la puiutii amindoi si tie putere
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
A_Iulia spune:
Ufff Roxi vai saracutii de voi!
Sa stii ca Vivi tot asa a facut in decembrie: febra foarte mare noaptea, pana in 40, ziua era ok, (chiar afebrila. ) - a avut un adenovirus; antibioticul bineinteles ca n-a ajutat-o, si a tinut-o o saptamana asa febra.
Cred ca si voi aveti ceva tot viral, mai ales ca si cel mic a facut. Trebuie sa ai grija cu hidratarea! (de fapt stii, e foarte periculoasa la copii; daca zici ca are si diaree...sa bea mult neaparat)
Imi pare rau pentru voi! Dar nu te mai invinovati atat, nu schimba cu nimic situatia, asta e! Va pupam
Adina + Olivia Q1.04
Roxana_G spune:
Multumesc mult, m-ati mai linistit ca ma necajisem rau pe mine. Alex e bine, nu mai are febra deloc, culmea. M-a sunat si pediatra, e o banala viroza, nimic altceva.
Crys, multa sanatate poznasului, sper sa ramana doar atata. Uneori au muci mai uscati si nu curg, dar dupa somn sau stat la orizontala curg spre gat si le dau tuse uscata. Mie asa mi-a tot spus pediatra la Alex.
Adina, diareea si varsaturile cred ca erau de la tonele de antitermice, la 4 ore, iti dai seama. Acum e bine, nu i-am mai pus decat un supozitor si nu a mai avut nimic. Dar e la regim.
Rox ,
Poze
Roxana_G spune:
Nu mai tin minte daca ati mai discutat despre Prevenar, vaccinul pentru pneumococ. Ma innebuneste pediatra sa il fac lui Andrei, nu insista pentru Alex, probabil pentru ca nu mai e la fel de eficient cu varsta (scria in prospect ca serotipurile acoperite scad cu varsta). Nu stiu daca sa le fac sau nu.
Uite aici info necesare: www.emea.europa.eu/humandocs/PDFs/EPAR/Prevenar/H-323-PI-ro.pdf" target="_blank">Prospect Prevenar
Voi ce ziceti?
Rox ,
Poze
buli spune:
Roxana, la noi pediatra merge numai pe strictul necesar.
Matei n-a facut nici un vaccin in afara de schema clasica, nu-i dam nimic pt cresterea imunitatii, nu i-am dat niciodata. mereu ne spune ca imunitatea dobindita natural e cea mai buna.
eu merg deocamdata pe mina ei.
doctorita mea de familie, in care, de asemenea am incredre, e de aceeasi parere.
nu stiu cum ar tb sa faceti voi, ti-am zis cum e la noi.
sanatate, bine ca sinteti bine acum
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
A_Iulia spune:
Roxi, bine ca ati scapat!
Cu vaccinul pentru pneumonie - finul meu care are 2 ani l-a facut (anul trecut parca), lui Vivi nici macar antigripalul nu i l-am facut niciodata pana acum, desi cred ca ar fi trebuit sa-l faca.
Cu imunizarea Anca are dreptate, daca copilasul e rezistent, nu trebuie dat nimic, cateva episoade o sa-l mai imunizeze. Totusi in cazul nostru, cand stam mai mult bolnavi decat sanatosi, situatia se schimba, organismul e slabit, la fel si sistemul imunitar, dupa atatea episoade frecvente. Eu din ce-am discutat cu mai toti se pare ca nu exista alta solutie mai buna decat sa nu-l mai duci in colectivitate (toate suplimentele nutritive cu echinacea, etc sunt cam fix pix). Dar asta e cam imposibil, se plictiseste de moarte acasa.
Adina + Olivia Q1.04