si eu am alaptat infiderent de problemele de sanatate pe care le-am avut eu sau fata mea. pana la 18 luni, daca as mai fi putut as mai fi alaptat...
vad ca stai in Irl. poti sa imi dai mes pe privat daca vrei info suplimentare, locuri unde sa alaptezi impreuna cu alte mamici,etc. sa stati la o vb, ceai,etc. consultanta, s.a.m.d.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
Lucrez in Ginecologie de 13 ani si am avut pe parcursul acestora multe mamici care alaptau si s-au prezentat printre altele si pentru febra.Iar primul lucru pe care l-am vazut la medicii cu care lucrez a fost indicatia de a nu mai pune copilul la sin cita vreme este febrila dar sa mentina secretia lactata golind sinul regulat.Mai apoi cind lucrurile se lamureau dar ceea ce era si mai important mama devenea afebrila,sugarul era pus iarasi la sin.
Toate cele bune,
Incognito
Mami de Ioan si Ioana-06.01.2003
La o saptamana dupa nastere am facut febra 2 zile de la furia laptelui.
Am luat o fiola de algocalmin ca remediu si am continuat sa alaptez fara absolut nici o problema.
in Irl, politica privitoare alaptat nu e asa stricta. se pune bb la san si daca mama e febrila. tocmai pt ca se vrea continuarea lactatiei. si ca e suficient ca e bolnava mama, ca sa se evite noduli, furia laptelui, etc. daca mama e f bolnava se recurge in ultima instanta la muls. insa e de preferat ca sa suga bb cat se poate de mult.
ps: am fost ceva vreme lactation consultant.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash
Nu ai mai scris daca te-ai facut bine, balaceanu_l.
Si eu am avut febra mare, peste 39 - probabil ceva viral, ca m-a tinut 24 ore. Am alaptat-o in continuare. Oricum in lapte se gasesc si anticorpi ai mamei impotriva bolii care cauzeaza febra respectiva, asa ca bebe nici nu ia raceala mamei.