Tigarile si cafeaua...

Tigarile si cafeaua... | Autor: Tia

Link direct la acest mesaj

Fetelor,

am vazut ca ati adus vorba de tigari si cafea.... si m-am gandit sa deschid un subiect nou... e o problema arzatoare pentru multi dintre noi. eu am fumat 10 ani si m-am luptat mult sa ma las, am si uitat prin cate incercari am trecut fara rezultat, reusisem cel mult o saptamana sa ma abtin, dar atat! Pana intr-o seara, acum 3 ani, cand am zis STOP si stop a fost. Sotul meu fuma si el si nu m-a crezut cand i-am zis ca vreau sa ma las. Singura mea rugaminte era sa se lase si el sa nu stea ispita in casa... el a mai fumat o saptamana, dar cand a vazut ca rezist, a renuntat si el. De atunci am convingerea ca lasatul de tigari este o chestiune de vointa! Fetelor, daca vreti frumos si sanatos, lasati-le incolo de otravuri, atat voi, cat si sotiorii vostri.... Cu cafeaua nu e asa grav daca nu faci exces, eu beau pana intr-o jumatate de cana pe zi, dimineata, dar atat! Si eu sunt hipotensiva, dar nu depasesc "doza" zilnica de cafea... incercati un pahar de vin rosu

Va pup si astept vesti ca v-ati lasat de fumat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simona_ spune:

Tia, te admir pentru ambitia pe care ai avut-o.
Eu fumez daca se poate spune asa 4,5 tigari pe zi cu pauza sambata si duminica. Fumez doar la servici la ore fixe 8,10,12,14.
Desi sunt fumatoare de 6 ani niciodata nu am fumat mai mult de 1/2 pachete pe zi pentru ca nu am putut. Ma ustura gatul.
Acum mi-am facut acest program si culmea e ca nici nu simt nevoia sa fumez intre aceste intervale.
Stiu ca ma pot lasa de fumat si am s-o fac, vreau doar sa te intreb oare aceste 4, 5 tigari pe zi sunt chiar atat de daunatoare organismului ?

Stiu veti spune ca pot fi fara ele , dar cel putin acum e un moft. Cafea nu beau deloc de si am tensiune destul de mica dar nu imi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Si eu m-am lasat de fumat din 1 septembrie 2002.Prin luna iulie 2002 am citit un articol in care spunea ca femeile care fumeaza peste 10 tigari pe zi le scad sansele de a concepe un bb cu peste 30% (procentul creste cu varsta femeii).A fost un motiv destul de puternic.Cea mai mare reusita a fost ca si sotul meu care fuma pachetul pe zi de peste 10 ani sa lasat la o luna dupa mine.Si asa incet am ajuns o familie de nefumatori.
Pupici si bebici
ASI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Simona,

eu cred ca si 4-5 tigari pot face rau.... si eu fumam tot cam atat, dar daca ne intalneam cu prietenii.... m-am convins ca nu merge sa-mi impun sa fumez doar 3 sau 4 sau 5 tigari, tot venea un moment in care atingeam pachetul... cel mai sigur este sa renunti definitiv! dupa ce m-am lasat, pot sa spun ca am simtit diferenta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

Mai intii, bine v-am gasit, ca sunt "nou-nouta" pe forum (am mai postat acum citeva minute pe Zona artelor, totusi).
Sunt "aspiranta" de vreo 2 luni, timp in care am reusit sa ma las si de fumat. De fapt, acesta a fost motivul, caci altfel as fi fost si acum cel putin de 20 de ori pe zi cu tigarusa in mina... Ce vremuri domnule, parca au fost acum o suta de ani, desi nu am decit 2 saptamini de lasat efectiv (adica fara nici un fum macar). Aceste doua saptamini de "abstinenta totala" au fost precedate de alte doua in care nu am fumat decit o tigara, maxim 2, pe zi.
Cum a fost cu lasatul? Groaznic pentru 2 sau 3 zile. Am fost nervoasa, am fost trista, am fost cu gindul numai la tigari... Ma simteam de parca imi pierdusem "identitatea", caci eu ma consideram fumatoare inraita. Dar se pare ca nu am fost chiar asa de inraita, de vreme ce am reusit sa ma las. (Secret - stiti ce ma face sa fiu acum linistita? Faptul ca mi-am promis ca pe la 65 de ani, cind tot n-o sa mai conteze, sa ma apuc iar de fumat...abia astept).
Acum serios, m-am lasat pentru ca am sperat sa fiu insarcinata. Si ultima tigara am stins-o dupa ce am citit undeva pe forum ca bebelusul ar putea sa faca astm (nu ca nu stiam inainte, dar parca a devenit mai reala amenintarea).
Asa ca acum astept o veste buna, desi cred ca va mai dura o vreme... Ce sa-i faci, ma astept sa dureze mai mult de vreme ce am fumat aproape 10 ani...
Cit despre cafea... e prea dureros sa renunt acum si la ea... Nu de alta, dar cind eram mica abia asteptam sa ma fac mare sa pot bea cafea - pe bune!
Gata, m-am intins prea mult. Sa va mai spun ca am devenit dependenta si de forumul acesta... cred ca nu e nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_ spune:

Julia , bine ai venit printre noi, si sper , nu dinrautate sa stai cat mai putin pe forumul aspirantelor, pentru asta inseamna sa devii cat mai repede .

Felicitari pentru renuntatul la fumat, tie si sotului tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Si eu am fumat si baut cafea...10 ani.....si am 10 luni de cand nu m-am mai atins de nici una din ele. Am zis ,de maine "gata" si gata a fost, am avut ca motivatia faptul ca vroiam sa raman insarcinata.si inca mai vreau..dar vad ca dureaza.
Am trecut prin stari nasoale in primele luni..de nervozitate..imi tremurau mainile..imi era foame..mancam numai bomaboane tot timpul..dar a trecut....
E mai bine sa te lasi de amandoua cu ceva luni inainte de a ramane insarcinata..ca nu e bine sa te lasi imediat cand ai ramas..pt ca atunci elimini si toxinele.

AniS

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Simona_

Julia , bine ai venit printre noi, si sper , nu dinrautate sa stai cat mai putin pe forumul aspirantelor, pentru asta inseamna sa devii cat mai repede .

Felicitari pentru renuntatul la fumat, tie si sotului tau.

Draga Simona,
Multumesc pentru bun venit, adevarul e ca am avut ceva emotii cind am postat...Sunt la prima experienta de acest fel, desi am citit o groaza de forumuri pe internet pina acum (si trebuie sa recunosc ca Despre copii e cel mai grozav).
Din pacate sotul meu personal nu vrea sa auda de lasat de fumat, desi acum fumeaza si el mai putin acasa. Insa cum eu una saream ca arsa daca imi zicea cineva sa ma las, nu am de gind sa-i spun nimic decit in cazul in care ne lungim prea mult cu incercarile. Stii cum e, toti iti spun ca esti "mai catolic decit Papa" daca dai sfaturi dupa ce si tu ai facut prostioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Bine ai venit printre noi Julia ai fost tare simpatica iti doresc mult succes sa auzim de bine
Eu m-am lasat de fumat la inceputul sarcinii (cam tarziu dar bine ca m-am lasat) am un an de zile de cand nu mai fumez, acum nici nu mai alaptez, mai ma bate gandul cateodata sa -mi cumpar tigari dar de fiecare data ma mustrez, ei... dar de cafea nu ma pot lasa este placerea mea, beau cafea cu mare placere nu refuz niciodata...asta este, in timpul sarcinii am baut cate putina dar fara cofeina ii spuneam "minciunica" trebuia sa-mi fac si eu placerea.
Sanatate si multa vointa.
Lilib & bb Daria

Mergi la inceput

Draga Lilib,
Sa-ti traiasca bebelusa cu un nume atit de frumos! Multumesc pentru urari! Ma bucur cind aud ca nu sunt singura "ahtiata" dupa cafea. E drept ca in ultima vreme am redus considerabil cantitatea, plus ca am descoperit si cafeaua fara cofeina. (Vrei sa stii un secret, si aia fara cofeina are un pic, un pic de cofeina, ca nu reusesc ei sa scoata chiar totul!). Din fericire mie imi place gustul cafelei decofeinizate si nu prea simt diferenta. Mai ales ca pe mine nici cafeaua "normala" nu ma tine treaza... sunt o somnoroasa innascuta, ce sa fac, stiu ca nu e de lauda...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doly spune:

01.01.2003 asta este data la care m-am lasat de fumat(dupa 6 ani...batuti pe muchie).Parerea mea este ca daca vrei sa te lasi de fumat , doar o vointa puternica iti trebuie si o motivatie .Pt. mine motivatia a fost De cafeluta nu m-am lasat ca si asa dimineata am tensiunea scazuta si chiar mi se recomanda o cafelutza, dar si aia mi-o fac slaba si cu lapte.Eu sunt de parere ca-i mare pacat sa fumezi in timpul sarcinii, e ca si cum ai semna contractul in dezavantajul tau, in cunostinta de cauza...Si mai mult decat atat, noi, fetele de pe forum si asa luam o gramada de pastilutze mai mult sau mai putin benefice unei viitoare sarcini, nu-i lipseste bebelusului si moftul nostru.Asa ca fetelor, care inca mai fumati, lasati-o in saracie de tzigara ca nu aduce nimik bun.Consider ca un bebe frumos si sanatos reprezinta cea mai puternica motivatie pt fiecare dintre cele care ne aflam pe acest forum.Eu cunosc o mamica fumatoare, care si in timpul sarcinii a fumat(pe ascuns...desi nu stiu de cine se ascundea...) si copilul sufera de astm.E un copil deosebit, reusit, inteligent...si trebuie sa sufere pt prostia maica-sii.Urat!!!
sper ca v-am lamurit!Si mie imi placea tzigara.As putea spune chiar ca o iubesc.Si pt mine este cert ca dupa ce voi avea bebe voi fuma din nou.dar pana atunci, mucles.
Va pup.Doly

Mergi la inceput