ajutati-ma cu o parere sau un sfat
va salut dragele mele...mi-e tare greu pe suflet acum si as vrea sa discut cu cineva...m--a sunat azi sotul si a vorbit atat de urat cu mine...si pt ce?ca s-a facut de rusine in fata a nu stiu cati oameni,cand a aflat k sotia lui(adica eu)nu ii poarta numele.Ca mereu se loveste de greutati cand e vorba de acte,ca eu de fapt nu vreau sa zic ca sunt maritata...etc.De fapt relatia ns a inceput cu logodna asa ca sa nu traim in pacat..cu o frumoasa declaratie de dragoste si un inel superb!Casatoria a ramas pe m tarziu,eu nu eram pregatita pt asa ceva atunci si ai mei nu-l placeau.Dupa ceva timp au inceput neintelegerile,chiar dc ne iubeam ne certam mereu,apoi a venit copilul(nu am facut avort pt ca riscam sa am complicatii la urmatoarea sarcina)si el insista sa facem actele ca sa nu vina copilul inaintea casatoriei.Din cauza ca ma jignea f mult si nu ne intelegeam am refuzat.Si uite asa traim avem o fetitza de 1an jumatate,care e superba si pe care o iubim mult de tot.As vrea sa facem si noi odata casatoria,dar imi lipseste increderea si declaratia aceea de dragoste..din partea lui.sa il las nu pot pt ca ne iubim cu toate neintelegerile care mai exista,dar nu pot sa fac actele ac doar pt ca trebuie..
Raspunsuri
rilbuc1 spune:
daca actele ar elimina cauza neintelegerilor intre voi, cred ca ar trebui lasat la o parte orgoliul si ... sa lasi de la tine. Probabil cu timpul criza se va accentua si e posibil sa iti para rau ca nu ai facut tot posibilul sa salvezi casnicia, atunci cand se putea. Adica acum.
"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."
Alfred Capus
http://community.webshots.com/user/rilbuc
tlaura spune:
Eu inteleg ca nu doar actele sunt motivul neintelegerilor voastre. In acest caz e normal sa fi circumspecta si sa amani casatoria cu acte. Si eu cred ca nu trebuie sa te grabesti si sa ai o discutie serioasa cu el, in care sa-i expui motivele tale, si faptul ca niste acte nu asigura nicidecum o intelegere mai buna intr-un cuplu; ba din contra, falsa senzatie de siguranta ca celalalt ti-ar apartine, te face mai putin atent si mai putin rabdator cu partenerul. Multe cupluri se despart, (chiar daca au ani de zile in spate), imediat dupa casatorie, iar asta ridica un mare semn de intrebare.
Eu iti doresc sa iei ce mai buna decizie pentru tine si fetita ta!
Oliv75 spune:
buna,
din cate citesc eu tu ai vrea sa stai pe loc, sa nu te misti, nici in fata, nici in spate, nici in stanga, nici in dreapta, ci doar sa privesti de la distanta filmul vietii tale. Nu prea se poate asta, trebuie sa participi activ nu doar la scenele de romance, ci si la cele de actiune sau drama.
De obicei cand cineva nu vrea sa se casatoreasca o face din considerentul de a nu depinde de celalalt dar inteleg ca si fara legalizarea relatiei tu tot esti dependenta de el ("sa il las nu pot pt ca ne iubim cu toate neintelegerile care mai exista").
Stii ce e ciudat? Chiar daca nu exista hartia care ar limpezi lucrurile in ce priveste starea voastra civila voi deja traiti "la bine si la rau"...atunci de ce nu te-ai casatori cu el?.
brazuca25 spune:
Noi ne-am casatorit cu acte tocmai in ideea sa nu vina copilul inaintea casatoriei. Ne intelegeam bine, dar acum nu mai e chiar asa. Lucrurile s-au schimbat mult, dar nu stiu in ce masura din cauza actelor.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra
Cristina_A spune:
Spui ca te jignea si inainte de venirea pe lume a lui bebe. De ce? Care a fost sursa neintelegerilor dintre voi?
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
http://picasaweb.google.com/La.fleur.aux.dents/Fotografii
danitin spune:
Ladidi, parerea mea este sa NU te casatoresti cu el. Spui ca te-a jignit, ca s-a purtat urat cu tine ... asta in conditiile in care vrea ceva de la tine - casatoria. Cum se va purta atunci cand nu va mai dori nimic? Mie pesonal pana si scandalul legat de nume mi se pare aiurea. Sunt cupluri casatorite de multi ani , in care, din diverse motive, sotia si-a pastrat numele de fata, singur sau alaturi de al sotului. Gandeste-te cate vedete au procedat asa, sotii lor - multi dintre ei oameni cunsocuti si de succes nu s-au crizat. Deci certuri, jigniri, neintelegeri dar totusi va iubiti. Asta chiar suna interesant dar, din nou parere proprie, iubirea nu e de ajuns pentru a trece peste diferente majore de mentalitate. Ce e in sufletul tau doar tu poti sti si probabil ca vei proceda asa cum iti dicteaza inima. Ai cerut insa o parerere si de asta indraznesc sa-ti spun ca nu cred ca ar trebui sa te casatoresti, eventual gandeste-te si la varianta ca lucrurile nu merg bine dupa si ajungi la divort....
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
Gabi_K spune:
daca nu simti nevoia casatoriei, nu te casatori doar de gura lumii. Tu iti traiesti iadul sau raiul zilnic, nu cei din jur.
Oricum, o hartie nu schimba nimic.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze
Totul despre alaptat!
ocebine spune:
quote:
Originally posted by rilbuc1
daca actele ar elimina cauza neintelegerilor intre voi, cred ca ar trebui lasat la o parte orgoliul si ... sa lasi de la tine. Probabil cu timpul criza se va accentua si e posibil sa iti para rau ca nu ai facut tot posibilul sa salvezi casnicia, atunci cand se putea. Adica acum.
"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."
Alfred Capus
http://community.webshots.com/user/rilbuc
Daca nu ar fi actele la mijloc ar fi altceva...nu a purtat fusta suficient de lunga, nu a fost mincarea suficent de calda, NU a fost suficient de atenta la gluma lui...
Neintelegerile se pare ca au fost si inainte de copil...iar argumentul lui nu este bazat pe dragoste, ci pe "gura lumii".
Ideea e ca el are orgoliul (vezi: "s-a facut de rusine in fata a nu stiu citi oameni"), nu Ladidi. Deci mai usor cu indemnurile de a "salva casnicia". Intii sa lucreze la o relatie care nu implica vorbitul urit. Nu ai ce sa salvezi cind cel de linga tine nu da 2 bani pe relatie...
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
buli spune:
asta cu numele si gura lumii e o bazaconie.
noi sintem casatoriti si ne cheama diferit, ne-am pastrat fiecare numele. n-am vazut nici o mirare exagerata, maaaaxim o ridicare intrebatoare din sprincene.
atitudinea e problema. iar tu gindesti foarte bine.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
arinaa spune:
eu zic ca traiesti langa o persoana usor frustrata ...care gaseste totdeauna un vinovat pt esecurile lui...auzi urla ca rade nu stiu care ca sotia nu ii poarta numele...Sau gaseste tot felul de motive pt a face scandal...Ia atitudine!!! Ajuta-l sa-si capete increderea in el ,o poti face prin ai lauda relizarile ...sau prin ai spune(sau demonstra) ca orice problema are o rezolvare ...
arinaa