Intarcarea-ablactatie?
Ceau sunt Gabi din Timisoara!
Am o problema mare,Briana fetita mea are 1 an si 3 saptamani, suntem la intarcare si nu reusesc, sinii cresc iar ea nu vrea alt lapte si nici biberon, mi-am pus gheata dar degeaba, ce i-mi recomandati?
Va rog ajutatima!
Raspunsuri
ruxi spune:
Buna Gabriela,
Eu nu am intarcat inca, Clara are 11 luni, m-am gandit sa-i mai dau macar pana la un an, insa iti pot spune cum am facut eu ca sa reduc mesele de lapte. Acum vreo luna, cand inca eram acasa si-i dadeam de vreo 5 ori pe zi sa suga, am inceput sa renunt usor , usor la 3 mese, vrand sa le pastez doar pe cea de dimineata si seara. Asa ca am renuntat pe rand la cate una, nu brusc, apoi am inceput sa-i dau laptic praf din biberon, la inceput nu a vrut, apoi a baut 10 ml, apoi 20, si incet incet am ajuns la 80 ml. Seara inainte de supt ii dau un biberon de lapte cu cereale si bea vreo 230-250 ml. Si astfel, luand-o treptat am ajuns sa-i dau sa suga doar de doua ori pe zi, dimineata inainte sa plec la serviciu si seara la culcare, fara vreun inconvenient nici eu cu sanii si nici ea. Trecerea s-a facut aproape neobservata, si asa voi face si cand voi intarca de tot. Voi renunta la masa de dimineata ( in unele zile chiar s-a intamplat, nu am mai avut timp- si a fost ok ) si apoi usor, usor si la cea de seara. Eu cred ca asta e secretul sa o faci in timp, treptat.
Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
GabrielaG spune:
Si noi am inceput procesul cu intarcare la baiatul meu de un an si 2 saptamani de la inceputul saptamanii.Mai intai trebuie sa nu-i mai dai asa des sa suga.Stiu ca are un plans specific cand vrea sa suga, stiu ca se lipeste de tine cu disperare, dar daca vrei cu adevarat ,trebuie sa rezisti eroic.Baiatul meu se trezea si noaptea de cateva ori, in perioada cu dintisori chiar din jumatate in jumatate de ora si se linistea numai la san, asa ca iti dai seama cam cum eram dimineata.Dar uite ca sotul meu s-a gandit ca ar fi cazul sa ma ajute si noaptea dupa ce adoarme, la primul trezit se duce el si il leagana pe picioare pana adoarme din nou si uite asa primele doua nopti au fost de groaza, adica nedormite. Aseara am dormit eu cu ei si surprizam juniorul s-a trezit pe la 1 si a marait, dar a adormit singur, apoi pe la 4 si atunci l-am luat si l-am leganat pe picioare, apoi am reusit sa-l pun iar in patut si abia la 6 i-am dat sa suga. Am senzatia ca stomacelul lui a inceput sa se obisnuiasca sa nu mai lucreze si noaptea si e OK, zic eu.
Oricum ieri am ajuns si pe la ginecolog si mi-a spus ca daca vreau sa-l intarca sa beau cat mai putine lichide si sa tin pieptul strans intr-o fasa lata sau daca vreau sa o fac brusc exista niste pastilute.(mi-a dat o schema pe care ti-o pot trimite daca te hotarasti la varianta asta, dar ar trebui sa duci copilul cateva zile macar la o bunica, sa nu te mai vada prin preajma)sau sunt niste pastilute (doar 2), dar care costa in jur de vreo 2 milioane.
Eu deocamdata optez pe varianta cu alaptatul din ce in ce mai putin si apoi mai vad eu. Nici al meu nu vrea lapte de nici un fel din biberon, nici praf, nici de alimentara, nici cu cacao, nici cu zahar, etc.Si am mai observat ca daca in momentele de maraiala si dor de supt ii dau sa manance ceva care ii place sau ma joc cu el, uita ca voia sa suga.
Ai sa mai gasesti idei daca dai o cautare dupa cuvantul "intarcare".
Mult noroc si mai asteptam vesti,
Gabriela si baietii
Danza spune:
Si Danutz refuza sa bea orice fel de lapte imediat dupa intarcare. POate ca si din cauza ca l-am intarcat tarziu - 1 an 7 luni si 10 zile. Atunci, pt ca oricum copiii tre' sa bea lapte zilnic, i-am dat laptic cu aroma de banane si capsuni din cutiute mici cu paiul - poate-poate o bea ceva. Era atat de incantat ca bea cu paiul ca acum nu-i pot da alt fel de lapte, pt ca scuipa. Bea cam 2-3 cutiutze de lapte de 200 ml zilnic + lapte cu cereale diminieata (150 ml). Cu cereale papam lapte obisnuit vitaminizat.
Cat despre sani, la a 3-a zi cand nu am mai putut suporta durerea, presiunea si fierbinteala am stat la aburi peste o galeata de fiertura de ierburi, apoi, cand temperatura apei era suportabila, i-am tinut un pic in apa si i-am stors si iarasi m-am legat cu o fasa lata. Dupa aia lapte nu mi-a venit mult, doar fff putin, dar nu a picurat, nu m-a mai durut si, de fapt, nu am mai avut probleme. Acum dupa 2.5 luni de la eveniment, pot sa zic ca totul e ok, nu s-au lasat asa cum ma asteptam, nu mai am deloc lapte, nu ma deranjeaza nimic.
Succes mult!!!
Cu drag,
Dana, mamica lui Danuz - 1 an si 9 luni pe 20 iunie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
cgabriela spune:
Gabriela, sa sti ca Brianei nu-i place sa manance mai nimic, mancam ca trebuie, dar am reusit sa renuntam la sani din timpul zele si totusi aseara am plans de durere.
Dana, de unde a-ti luat lapte cu paiul , in Timisoara nu am vazul inca si mai ales IN CE IERBURI TI_AI BAGAT SANII?
adrianangi spune:
Eu l-am intarcat pe Andrei la 9 luni iar procesul a durat... 7 zile. Timp in care a dormit cu taica-su, ca sa uite de tzitzi... Eu imi puneam pe sini prosoape tinute la congelator si beam foarte mult CEAI DE MENTA! Nu m-am muls decit in primele doua zile, nu mai mult de 2 minute - un sin.
Acum, la o luna, totul e OK, Andrei a uitat de tot iar mie nu-mi curg sinii deloc.
Rabdare si ajutor din partea cuiva (care sa stea zilele acelea mai mult cu bebe)!
cgabriela spune:
Mersi pt. sfaturi , sper sa nu dureze mult, avem deja o saptamana, sani tot se umfla dar nu mai dor, si am reusit sa renuntam la supt ziua, sugem doar dimi si seara! Nu prea am unde sa o las pt doarme numai in pat singura!(adoarme la san la noi in pat dupa care o mutam)
Inca o data mersi , va voi tine la curent , daca intereseaza pe cineva!
Gabi