Mamici de septembrie-octombire 2008 (1)
Raspunsuri - Pagina 12
AlexaM spune:
Buna fetelor!
Am venit si eu.
Dn: 31.08.1979, UM: 27.11.2007, DPN: 03.09.2007.
Eu am facut intai un test de sarcina pe data de 25.12.2007...(chiar de craciun) care a iesit slab pozitiv. Nu stiam ce sa cred. Am mai facut unul pe 26...la fel...Pe 28 am fost la medic si mi-am facut analizele de sange....care au fost gata pe 31 decembrie....cand am aflat sigur ca o sa am un bebe mic...
Eu sunt de mai mult timp la Dr. Mirela Popa de la Medlife si cred ca tot la ea o sa raman. Am vazut ca s-au scris lucruri bune despre ea.
Pe 8 ianuarie am primul control de sarcina.![]()
Mi-am facut deja toate analizele...am rezulatatele. Ma duc cu ele sa mi le citeasca marti pe 8. Iau acid folic de 1mg de la jumatatea lunii noiembrie. Atunci ne-am hotarat sa facem un bebe. Si zdrang...din prima...BB
Nu-mi venea sa cred. Inca nu ne-am dezmeticit. 
Ma steptam sa dureze mai mult...dar uite ca...am avut noroc.
Aveti ceva sfaturi pentru prima vizita la medic? ce sa intreb ce sa fac...? Poate fetele care au mai trecut prin asta?
Aveti idee daca branza de burduf e ok sa fie mancata in sarcina? Am citit o gramada de restrictii dar...de asta nu...m-am gandit totusi sa va intreb poate stiti voi.
Mersi mult!
Theiuta spune:
Vaaaaai ce scumpe sunteti!

Un motiv in plus sa ma alatur voua, zau!
Deci multumesc tuturor.
M-am regasit in povestea Giuliannei.Eu nu ma protejez din august, dar vreo 3 luni am avut ciclu neregulat.Doar de 2 luni s-a reglat.Si...cred ca am fost eu prea incrincenata, fortata.Am zis ca daca nu am avut bebe-tauras, macar bebe- feciorica, sau balantica.Mai am o balantica si nu m-as mai supara cu una.
Nicolas a fost usor de crescut...ca si fel de a fi. Iar eu sunt in zodia Fecioarei asa ca...ma cunosc.![]()
Gata, nu va mai plictisesc.
Deci, eu am facut prima eco la 5 saptamini si citeva zile si era echografie normala. S-a vazut doar sacul gestational.
Ma, eu cred ca, chestia asta cu "simt ca am ceva in mine" este pur subiectiva. Adica da, simti uterul marit, jena cam ca la ciclu, dar nu poti sa simti saculetul gestational cu bebe-embrion in el. E prea mic...
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
Theiuta spune:
quote:
Originally posted by AlexaM
Buna fetelor!
Aveti idee daca branza de burduf e ok sa fie mancata in sarcina? Am citit o gramada de restrictii dar...de asta nu...m-am gandit totusi sa va intreb poate stiti voi.
Mersi mult!
Felicitari AlexaM!!!
Referitor la produsele lactate, eu stiu ca trebuie avut grija sa fie bine pasteurizate.De aia nu se bea lapte nefiert, de pilda.

Theiuta
Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!
Kya spune:
quote:
Originally posted by claudinna
vroiams a va intreb, pe cele care ati mai fost insarcinate, e ok sa faca endovaginala? am auzit ca doctorita asta asha face...
dar pana pe 28 as vrea sa ma mai duc la alta doctorita, la cea la care am fost pana acum, sa vad eu mai inainte cume cu bebe, dar asta are ecograf normal.
E foarte ok endovaginala. Adica nu-i dauneaza in nici un fel lui bebe, banuiesc ca la asta te-ai referit, nu?
La o sarcina mica, sonda endovaginala, fiind mai aproape de bebelus il vede mai bine, imaginea e mai clara, se pot face mai usor masuratorile.
Mie doar ecografii endovaginale mi s-au facut la inceput. Chiar si la morfologia de primul trimestru. Atunci a incercat sa masoare translucenta nucala abdominal, dar nu se vedea foarte bine, si tot vaginal a functionat.
Nu prea inteleg cum e cu "ecograful normal". Pentru ca orice aparat ecografic pentru obstetrica este dotat si cu sonda abdominala si endo.
Kya
25+ cu
SanzianaA inceput o mare dragoste
-------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
symonne spune:
AlexaM, felicitari!!
la mine fix un an a durat de cand tot incercam,
Theiuta, Gety are dreptate, inca mai este timp sa ne prinzi din urma
noi te asteptam cu drag
!
fetelor,nu stiu cum e la voi dar eu dupa 2 zile de munca sunt epuizata si cand ma gandesc cat mai avem inainte!!!
am fost si eu azi la medicul de fam sa anunt sarcina insa aici in uk doctorii si asistentele nu-ti impart entuziasmul pana in sapt a7a ca cica poti pierde sarcina..foarte incurajator..asa ca m-au trimis frumusel acasa si mi-au zis sa revin peste 2saptamani
voi fetelor ce simptome mai aveti are cineva greturi?(nu ca as dori cuiva,cam pe cand incep?
va pup si un weekend placut!
AlexaM spune:
Va multumesc mult pentru primire!
Theiuta, sunt sigura ca luna urmatoare vei veni si tu langa noi...
.
Simptome:
1. inca dinainte de amenoree, cred ca pe la o saptamana de la conceptie, am inceput sa ma balonez in fiecare zi...initial am crezut ca cine stie ce am mancat...dar e zilnic...fara exceptie...zici ca mananc aer..
2. cu vreo 3 zile inainte de ziua cand trebuia sa-mi vina ciclul a inceput sa ma doara burtica...exact ca inainte de ciclu...am zis...clar asta e...luna urmatoare...inca ma mai doar dar rar chiar de vreo 2 zile nu m-a mai jenat decat foarte putin...
3. de prin saptamana a 4-a adica la cateva zile de cand trebuia sa-mi vina cilcu, am inceput sa simt intepaturi si furnicaturi in burtica, jos si cateodata crampe...usoare...nimic puternic. Cred ca daca nu as fi fost atenta...le-as fi ratat. ![]()
4. nu mai pot sa dorm....se zice ca ar trebui sa fiu obosita...dar ma trezesc foarte usor dimineata, chiar am avut cateva nopti in care nu am putut dormi...Intr-o noapte (30 spre 31 dec) m-am trezit la 4:30 si nu m-a mai luat somnul...stateam si ma gandeam la bebe...la faptul ca ar trebui sa inceapa sa-i bata inimioara...si apoi am citit ca in ziua 22 de la conceptie incepe sa-i bata inimioara. Dupa calculele mele ar fi fost ziua 22 pe 31dec....
Ma gandesc ca probabil sunt emotiile si stresul legat de noua situatie.
5. din saptamana a cincea au inceput greturile. Greturi usoare ...la modul ca orice mancare pe care as vedea-o sau la care m-as gandi imi provoaca greata (mai putin fructe si legume). Dar fara a voma si cand mi se face foame...pot manca...asa mai in scarba..dar mananc ca trebuie..
Nu sunt dimineata...sunt toata ziua...tot timpul dar cum ziceam nu foarte deranjant.
6. am observat ca nu mai am la fel de multa rabdare...ma enrvez mai repede...nu stiu daca asta este un simptom sau nu...dar coincide.
Cam asta ar fi...va anunt cand mai apare ceva...Oricum pana acum ma pot considera foarte norocoasa...
Alexa
claudinna spune:
salut!
multumesc mult fetelor pentru raspunsuri!
cand am zis ecograf normal, ma gandeam la un eco abdominal, da...asha m-am exprimat eu atunci, deci nu dati cu pietre:) si imi pare rau ca am creat neclaritati!
m-am mai linistit daca bebe nu pateste nimic la un eco endovaginal, ca cel mai probabil din asta imi va face pe 28 ianuarie cand am primul control planificat
alexm, bine ai venit si sa ai sarcina usoara, bebe sanatos si la termen:)!!
te trec acusi in lista
asteptam noi candidate la titlul de mamica de septembrie - octombrie 2008!!
afara e vopsit gardul si-nauntru-i leopardul!
fff important!!
totul pentru bebe
5+
claudinna spune:
symonne, eu nu am greturi, dar am inteles ca dupa sapt a 6-a ar aparea...as mai avea vreo 4 zile de relaxare:)
in rest..obosesc repede, simt nevoia sa stau jos, sau daca ma simt bine si merg mult, cand ma pun in pat e un chin, ma dor toate cele. acuma, nu stiu daca e de la bebe, dar...
altceva...nimic:)
afara e vopsit gardul si-nauntru-i leopardul!
fff important!!
totul pentru bebe
5+
oanasm spune:

noi mergem la o plimabrica, dar am intrat sa va salut si sa pun vreo 3 poze cu spitalul din ungaria
http://i234.photobucket.com/albums/ee5/oanasm/Picture004.jpg
http://i234.photobucket.com/albums/ee5/oanasm/Picture003.jpg
http://i234.photobucket.com/albums/ee5/oanasm/Picture001.jpg
alexa, bine ai venit si sarcina usoara
ieri dr ne-a zis ca bb e ok, de 4mm cu activitate cardiaca![]()
Oana
6+ 
o noua viata