M-am hotarat.............adoptie(44)
Raspunsuri - Pagina 10
Tzuni spune:
daca cei de la DPC imi faceau in perioada asta vreun test de inteligenta, la cat de stresata si de emotionata eram, imi descopereau vreun IQ sub 50...
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
ioanaalice spune:
Maimutzak, mie copilul mi se pare super-ok! Poate ca n-o sa recupereze ca fat-frumos intr-o zi cat altii intr-un an, dar in mod cert nu are retard! Daca iti place, ce alte dubii mai ai?
ioana, mama lui Mihai
aissa spune:
Fetelor am si eu o buba la cap, recent aparuta
Asa cum stiti, de o sapt mergem la gradi si in prima zi sor-mea ma intreba daca am la mine carnetul de vaccinari. Eu nu-l aveam, nici nu mi l-au cerut insa de atunci am un beculet aprins. Acest carnet este eliberat pe numele vechi, are in el vaccinurile din maternitate. Eu vad ca mai sunt 2 rubrici necompletate parca, cu vaccinuri care se vor face la scoale. E, intrebarea e: acest carnet trebuie pastrat? Il pot schimba cu alt nume? Dar cum ca parafele si semnaturile doctorilor nu le mai pot copia... M-am gandit chiar sa fac un fals in ideea ca as gasi un carnet gol undeva si sa inlocuiesc pagina cu numele. Voi cum faceti la faza asta? Sau acest carnet il pot face pierdut? Ma intreaba cineva de el la scoala??
maimutzak spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.Nu stiu ce sa fac.Voi cred ca aveti dreptate.Poate nu sunt eu normala, stiti, eu am o deformatie profesionala, sunt profesoara, si am vazut tot felul de copii la viatza mea, am vazut si copii care de-abia scriu, si copii supradotati, olimpici, cu care am lucrat, si care mi-au fost tare dragi.Stiu ca aberez, ca nu ma pot astepta la minuni intelectuale de la un copil adoptat, dar gindul sa am acasa un copil care va aduna cu greu 1+ 1, ma doboara.Stiu ca trebuie sa-mi temperez expectantele vis-a vis de intelectul sau, dar pur si simplu nu stiu daca reusesc sa trec peste asta.Imi trebuie mai mult curaj.Eu cred totusi ca Mihaita e ok, adica normal,ceva ma face sa simt asta. Va pup.
aissa spune:
Maimutzak esti perfect constienta ca si din parinti cu IQ bun pot iesi copii mai putin dotati? Si eu zic sa nu te cramponezi prea mult de chestia asta. Nu e treaba ca nu putem cere minuni de la copii adoptati ca o sa cerem exact cum cer toti parintii, adica ne dorim sa fie destepti, inteligenti. Dar nu poti cere mare lucru de la mame care ajung in situatia sa abandoneze copiii. Ele, in mare majoritate, sunt persoane cu educatie putina, care nu merg la scoala sau daca merg doar fac act de prezenta. Si care in mod firesc la teste de inteligenta nu primesc scoruri bune.
Daca inima iti spune ca e copilul tau nu te mai gandi la nimic altceva.
Tzuni spune:
aissa, sa inteleg ca tu nu vrei sa se stie ca e adoptat copilul? De ce te deranjeaza ca are acolo, in carnetul de vaccinuri, alt nume?
aissa spune:
Nu e vorba ca nu vreau sa (se) stie dar nu vreau sa aud sau sa auda ea intrebarea de ce acolo scrie alt nume. Si vreau sa fie alegerea noastra despre cum/cand/daca ii vom spune. De exemplu, nu vad de ce as informa pe cei de la gradi despre asta. Tocmai asta trebuie sa intelegem, daca noi NU facem caz de adoptie nu vor face nici altii. Asa ca de ce as fi mers cu un act care clar ar fi dus la intrebari si la raspunsuri, de ce as deschide eu acest subiect care tine de intimitatea familiei mele?
Si pana la urma e un act, nu? Ca daca nu ar fi util nu l-am tine. Si in toate actele o cheama cumva iar in carnetul de vaccinari altfel...nu mi se pare ok.
Tzuni spune:
Da, iti inteleg punctul de vedere, dar nu stiu ce sa te sfatuiesc. Daca te duci la medicul de familie si corecteaza numele si pune langa parafa si semnatura lui? Nu stiu daca se poate, dar ma gandesc...
Alexa Ioana spune:
aissa, sa'ti zic noi cum am facut cu fisa medicala, care evident era pe numele vechi. pur si simplu asistenta pediatrei noastre a luat o fisa noua, a copiat datele, si a schimbat informatiile de pe noul certificat de nastere. pe carnetul de vaccinuri a scris numele nou de la inceput...
eu zic ca poti vorbi cu pediatra sa comande un carnet nou, si sa copieze asistenta (sau chiar tu) datele, sa schimbati numele si sa'l parafeze...
aissa spune:
Da, asa voi face, in prima faza voi merge la medicul de familie sa intreb daca se poate face aceasta schimbare, totala adica, sa imi scrie alt carnet. Intr-adevar, fisa medicala este corectata cu pixul dar eu nu vreau asa si pe carnet. Daca actele de identitate, certificatul de nastere adica, i se schimba aparand inclusiv alt loc de nastere pe el, mi se pare absurd ca pe carnetul asta sa ramana cu numele vechi.
Nu ma legam de asta daca nu deschidea sor-mea discutia, nici nu mi-a trecut prin cap. La gradi nici nu mi l-a cerut, a fost suficient faptul ca pe un formular completat de dr erau trecute vaccinarile. Dar ma intreb daca nu cumva vreodata ni-l va cere cineva...la scoala...habar n-am. V-am zis ca e buba recenta si nu am apucat sa aprofundez.