***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (41)***
Raspunsuri - Pagina 12
tamaraspt spune:
Am reusit sa ajung si eu la zi cu cititul.
Dar mai grav cum: am racit si sta sotul meu mai mult cu piticul. De fapt el a avut primul mucisori, eu am si rosu in git.
Si inca o intrebare, ca sunt tare pierduta cind e vorba de boli si medicamente: Mati tuseste, citeodata odata la citeva ore, citeodata mai des. Altfel nu stiu sa explic, eu nu stiu sa fi tusit decit odata in viata mea si oricum sunt pe principu fara medicamente. Vad ca sunt mamici care dau ceva contra tusei, dar cum ar trebui sa tuseasca sa ma ingrijoreze? Stiu ca nu este de glumit, ca unele viroze coboara catre plamini, dar cam atit.
Vazut o multime de capsunici, toti unul mai frumos ca altul. Si poze cu brazi si cadouri. Placut toti
Sa va spunem si despre noi: suntem tot la categoria grea, dar in luna a 6-a a luat doar 500g, ceea ce este f. bine. Avem la 7 luni 9,2kg si 75 cm. Mie mi se pare cam grasut, dr a zis ca este armonios dezvoltat, doar ca corespunde unui bebe de 1 an. Si m-a certat ca-i dau putina carnita - ii dadeam cam o lingurita, a zis sa-i dau sa manince pt ca de ingrasat se ingrasa din laptele meu. Daca ar stii ca il tot pun la regim, intr-o vreme aproape ii scosesem cerealele de frica ca-l face si mai pufos. Si am renuntat la supturile dese noaptea, acum a mai ramas unul-doua.
Ce-i dau sa manince acum:
10 - fructe cu brinzica calcica + sin
14 - supa legume cu carne/galbenus + sin
18 - iaurt + sin
21 - lapte formula cu 1 masura sau 2 de cereale
3-4 - sin
de la 6 incolo - autoservire, caci mi-e tare somn.
Deci dependinta de titi este mare.
Ce as putea sa pun in iaurt, cu ce sa-l mai combin? Am mai pus mar copt sau fulgi de orez de la milupa, dar ambele constipa si el este deja destul de constipat.
La dr la 7 luni am fost pt ca roseata si bubitele de pe oraz nu treceau si ne-a dat trimitere la dermatolog. Pepsi diagnosticul tau a fost bun: dermatita atopica. Stiu ca mai este cineva pe aici cu DA, dar nu mai stiu cine. Poate imi spune ce a reusit, ca noi suntem si mai rau de cind am fost la dermatolog care ne-a dat atoderm, dar si o crema cu antibiotic pt zona puternic inrosita din obraji si picaturi antihistaminice, chestii de care am fost destul de circumspecta, dar cum s-au inmultit bubitele i-am dat totusi. Joi mergem din nou.
Si bineinteles la amindoi regim si sfatul sa-l alaptez cit mai mult. Si asa pt ca alaptam nu mincam o multime de "bunatati". Si am vazut zilele acestea la torturi si prajituri cu cacao
Si vorbeati de menstruatie: de cind am nascut cred ca am avut vreo 11 , la incept din 2 in 2 sapt, apoi la 3 si acum la 30 zile. Si am alaptat tot timpul.
Am mai pus niste poze, din pacate mai vechi, le-am facut cind discutati de camera bebelusului. Si noi am transformat biroul in camera copilului, de fapt singura mobila care adisparut este biroul care a fost inlocuit cu patutul. Atmosfera am incercat sa o cream din decoratiuni. Si probabil cind ii vom luam pat vom face si mobila, cu toate ca de acum stam prost la depozitat hainute.
M-am intins cam mult, pe toate
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
mica0307 spune:
Multumim celor care ne-au trimis SMS-uri de sarbatori.
carstea incearca la dr Spataru de la budimex si mai e si la medlife.
Noi am facut revelionul intr-un pub in Bucuresti. Bunicul e mai ok si au venit parintii mei pe 31, asa ca au stat ei cu Maya acasa. Am fost intr-un pub pe la Piata Romana cu sora si cativa prieteni. Foarte misto, nu a fost foarte aglomerat si nici foarte mult fum de tigara.
Dar maine dimineata pleaca sora mea si dupa pranz si parintii mei .
Maya iar a primit de la sora mea un maldar de haine. Tre sa le spal si sa incep sa i le dau ca desi sunt pentru 12 luni sunt bune acum de ea..
Ma duc sa mai pun poze.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
Motannel spune:
Elteka, imi era dor sa mai scrii ... si noi l-am admirat pe Elias ... ce masina super are ... deja roiau fetitele (cine erau??) in jurul lui! Iar imbracat in Craciunel e scump foc!!!
Carstea, imi pare rau ca ai atatea griji ... sper sa fie doar trecatoare! Sanatate maxima puisorului!
Sunt suparata ca Teodora mananca bine o zi, dupa care vreo 2-3 refuza piureul de legume ... mai ales daca e cu carnita ... alaltaieri a papat super bine piureul din dovleac, morcov, pastarnac si carnita de pui, apoi a baut supa clara cu paharul ... ieri a papat pe jumatate, iar astazi a plans foarte tare si mi-a refuzat pranzul desi murea de foame ... a plans pana i-am adus sticla cu lapte cu cereale!!! Oare ce e de facut? Fac un pas inainte ... doi inapoi ... ba ii introduc putina carnita ... ba i-o scot! ..... In ritmul asta ... cand mai papam galbenus ... si alte alea???
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
Pepsi spune:
motannel, nu te ingrijora va avea timp sa pape, fiecare in ritmul lui, nu trebuie pina la 1 an sa pape sarmale, ei sint ca si noi, au zile mai bune, zile mai putin bune
kay, multa sanatate inimioarei, si voua bineinteles, si noi am avut gastro cind dominic a avut si e rau.....prietenul nostru cel mai bun era
tamaraspt, as fi preferat sa ma insel, din pacate nici in cazul lui david nu ma insel desi am incercat eu sa ma amagesc. important in da este gasirea a ce o provoaca si nu neaparat tratarea cauzei(bubitele, roseata).dermatologul cind ne-a dat tratamentul a zis ca in 90% din cazurile de da la copii sub 1 an sint legate de alergii alimentare, cremele vor trata bubitele, dar daca nu indepartezi ce cauzeazea bubitele, ele vor reveni, e un cerc vicios, ma opresc aici sa nu mai plictisesc iar pe cineva
elteka, pai da de aia se alapteaza inainte de a da pireu sau cereale, si se alapteaza dupa, ca sa nu intarci copilul, sa nu inlocuiesti o masa de lapte cu o masa de papa, si in primul an al copilului alimentul principal este LAPTELE(de mama sau formula) cel putin asupra lucrului astuia e toata lumea de acord(ma refer la pediatri, etc)nu stiu daca ai prins ce scria androix cu pierdutul de lapte si introdusul de solide. daca dai papa solid in loc sa suga sin,tu nu mai produci acel lapte, eu ii dau sin, ii dau papa(cereale, fructe sau legume) si dupa masa il pun la celalalt sin.am inceput cu 1 masa, apoi 2, acuma ii dau citeodata 3, rar, ca nu vrea. dar cam 2 ii dau.am vazut pozele, ce-i placea lui in masinuta aia....e un scump, ce frumos ride el in toate pozele, e un vesel, va avea o viata buna
am mai vazut poze de maya, o scumpa ca de obicei, si de ella, un dulce bobita,
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
gabiu spune:
numai_eu, multumesc de raspuns.Si eu sper sa-si revina. Desi la analize calciul era in limite, pediatra ne-a dat totusi sa luam sirop de calciu. Acum am terminat tratamentul, peste 2 saptamani vom repeta analizele.
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
angiuta spune:
Dupa ce am citit ce ati scris de diversificare m-am mai linistit...credeam ca numai al meu mananca putin...ieri n-a vrut decat 2 lingurite de pireu...eu chiar nu stiam ca trebuie sa-i dau san inainte de pireu, ii dadeam doar dupa.... multumesc, Pepsi, Elteka, datorita voua am aflat...eu il lasam sa-i fie foame ca sa pape pireul...astazi o sa incerc sa-i dau san inainte sa vedem...
Aseara in disperare de cauza, ca era constipat tare i-am dat cateva lingurite de suc de portocala (stiu ca nu e recomandat dar nu mai stiam ce sa-i fac) si i-a placut atat de mult ca plangea ca mai vrea. E primul aliment dupa care plange ca mai vrea, pacat ca e tocmai portocala .
A si inca ceva, nemtii astia recomanda inca de la inceputul diversificarii cartoful, eu nu i-am dat inca...avem cam 3 saptamani de cand am inceput diversificarea, oare sa mai astept sau sa-i dau?
Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)
Motannel spune:
Pepsi, multumesc! Postarile tale ma linistesc mereu ...
Angiuta, Teodora nu papa cartoful cu placere ... ba chiar mi l-a vomitat o data de m-a speriat ... atunci am dat vina pe carnita, insa acum cred ca era din cauza cartofului pe care il blenduisem prea tare (in acelasi timp cu carnea) si devenise un piure lipicios ...cah In plus .. fetele de aici spuneau ca nici mare aport in papa nu are, e mai mult de umplutura!
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITULUI ZILEI DE 1!!!
Patrick Alexandru de Ioana13
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE 2!!!
Manuela de Poohy
Cezar Florian de Tincutza
[/center]
Alyna24 spune:
Ningeeee!!!!!!!!!Yupiii!!!!!!!
David aseara nu a mai facut febra, acum doar tuseste un pic si are muci!Chiar a dormit bine!Si tzitzi doar o data a papat si a dormit in patut!E o mare realizare!
Intreba cineva pt tuse ce se da:eu ii dau Ambroxol 3 pic /3 ori pe zi.Ideea e sa nu se intenifice tusea de aceea se da.Cel putin asa stiu despre Ambroxol.Ii luasem si Mucosolvan Jr dar e pt tuse mai intensa.Nu i-am dat ca nu era cazul.Tuseste mai rarut acum.
LA MULTE LUNISOARE SARBATORITILOR ZILEI!
Vazut Maya , super dulce si ochisori minunati!
www.youtube.com/user/ALINAFOBL" target="_blank">Davidel cu tortuletul
DAVIDUTZ
Alyna si David (22 Aprilie 2007)