Gravidute si mamici de Constanta (12)
Raspunsuri - Pagina 17
docdecap spune:
jojo_miha, iti dau un raspuns din carti (daca tot stau, m-am apucat de lecturi) Dr. spock si anume, care spune ca daca tu nu porti caciula, nu trebuie s apoarte nici copilul. exceptie mai fac zilele cu vant puternic, chiar daca nu e f. rece.
asa ca in casa zice ca nu e cazul, mai ales la 25 grade! chiar se recomanda sa fie mai putine grade in camera copilului (pentru a evita moartea subita a sugarului, dar printesa ta a crescut deja mai maricica!)
Ina, senzatia din degete poate fi de la mai multe, la noi la odisee au fost cateva fete cu semne din astea, daca amorteala e constanta, poti sa dai vina pe sarcina.
daca e in episoade, e probabil sa fie de la lipsa de calciu.
atata stiu, atata am zis. 
andicu, stau cuminte, nici nu stranut
. si mie imi suna bine 10 ian., asa ca raman pe data asta! plus ca, printre pariurile cand nasc eu, am si data de 10 data de sor-mea, si ea are deja doi copii, stie ce spune ![]()
va
si tot pe aici stau
Monica 39s cu Serban
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
mav spune:
...Bine ca n-a mai nascut niciuna dintre voi... pe vremea asta...
Noi n-am reusit sa ajungem la spital, n-am avut incotro si i-am facut lui Sebi tratamentul acasa (m-a ajutat sora mea -nici ea nu-i asistenta, dar e priceputa si curajoasa-, care a venit la noi vitejeste, pe jos, printre troiene). Din pacate, Sebi a avut si azi un episod cu febra la 39'C... Si e atat de trist ca nu poate iesi la zapada.... Da' vom trece noi si peste asta... Ne facem noi mari!
Ina, uite, citeste www.sfaturimedicale.ro/articole/articole/spasmofilia.html" target="_blank">aici. N-am gasit exact articolul pe care il cautam pt tine, dar poate iti raspunde macar partial la intrebare.
Noapte buna!
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
ina78 spune:
Mav am citit articolul... daca ma chinui ma regasesc (baia mi-e prieten bun, extremitatile, insomnii)... Sanatate lui Sebi... sa se refaca repede, ca de zapada nu scapam prea curind.
Roxx, Andicu, Maia si Docdecap multumesc pentru raspunsuri. Offf...
atitea necunoscute.
Jojo 
Am sa repet analizele - calciul. As incerca o abordare a dr de fam. presupun ca ma poate sfatui.
VA multumesc frumos. Noapte buna. Intru fortat in pat...
eu - Ina
- puiutul meu
mav spune:
jojo, nici eu nu ii puneam lui bb sebi caciulita la 25'C, decat dupa baie, asa cum ti-a spus deja andicu. vezi si tu daca ai aceeasi temperatura in toate camerele unde sta si bb... si sa nu fie curent si poti s-o lasi cu capusorul descoperit (noua chiar asa ne recomanda mereu pediatra care venea la noi acasa in primul an de viata).
si sa stii ca eu nu l-am infofolit niciodata pe sebi si asa s-a invatat! pe vremea asta, eu imi pun si un pulover pe sub cojoc, dar lui sebi ii dau sub geaca cea mai groasa doar maieu si bluza de bumbac mai grosuta. daca-i pun si pulovar, transpira sigur. dar sebi e destul de mare acum si imi zice daca-i e frig sau cald...
...asa ca... vezi si tu cum se simte mai bine bebelusa ta... sunt convinsa ca o sa-ti dai seama singura, fiecare mamica isi cunoaste cel mai bine puiul!![]()
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
Adryana_4u spune:
Ce faceti, fetelor?
Am intrat sa va salut, sa vad daca a mai nascut cineva, si vad ca docdecap ne da emotii, putin cate putin...pai, de...se apropie momentul, asa ca incep si eu galeria pentru tine draga mea, si sa fie pe 10, daca asa iti doresti tu

DOC

Adriana S.
AMR maxim 5 saptamani
-35 sapt
BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.
jojo_miha spune:
Fetelor multumesc din suflet pt raspunsuri,noi ne-am gandit ca acum i-a crescut si parul si s-ar putea sa-i fie cald,cand imi urla (ca asa vrea ea,sau ca nu o lasam sa-si bage pumnul in gura) este transpirata ca capusor.
Mavimi pare tare rau pt Sebi .
Ina78 nici eu nu sunt o fire indrazneata tare,sotul meu in schimb este si experientele mele neplacute cu medicii m-au facut sa nu mai plec capul in fata lor si ceea ce spun ei sa-mi fie litera de lege,asa ca noi cand am fost prima oara la d-na Daduianu i-am zis ca vrem un medic pe care sa ne putem baza la orice ora.Aveam 13 saptamani si stia ca am fost la alt medic,ulterior a aflat la cine,ca m-a vazut Cristurean in spital si s-a uitat pe fisa mea la cine sunt.Cu vreo 3 saptamani inainte de nastere am intrebat-o de anestezist si mi-a zis ca asta e ultima mea grija ,in rest nu am vorbit de nastere,dar tu cum vrei sa nasti normal cred ca ar fi cazul s-o faci.Eu am numai cuvinte de lauda la adresa ei,si ii voi multumi toata viata ca avem o comoara in viata noastra.Eu sunt o persoana mai plinuta si toata lumea imi zicea ca mi se va prinde operatia mai greu ,dar operatia mea de abea se mai vede .Habar nu aveam ca exista doua feluri de cusaturi.A doua zi cand a venit la mine dupa operatie mi-a zis sa ma duc sa-mi schimbe pansamentul si asistenta m-a intrebat daca stiu ce fel de operatie am.Eu zic ,cezariana si ea imi zice ca am operatie cu un singur fir,nu am inteles eu ce vrea sa zica,dar in ziua in care m-a externat am intrebat-o cand imi scoate atele si mi-a zis ca operatia mea e cu un singur fir care se topeste.Multumesc lui Dumnezeu nu am avut probleme cu ea si sper sa nu am niciodata.Noi am avut si o relatie foarte deschisa si mie mi-a oferit multa incredere,nu mi-a pasat ac se vorbea urat la adresa ei atata timp cat pe mine m-a ajuta si imi explica cate in luna si-n stele.Si inca ceva ce mi-a placut,sotul meu s-a mai intalnit cu ea si intreba de Teo .Fata noastra ii poarta si numele, Ioana.
A inca ceva sa nu te speri daca in spital nu va veni la tine dimineata cum vin toti medicii la pacientele lor,ea vine dupa ora 11.
Mama cat m-am intins! Ti-am zis daca vrei sa mai stii ceva iti stau la dispozitie.
Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/album/560608464rHUeBp?start=36
jojo_miha spune:
Eu am citit si pe alte forumuri ca nu prea se duce la nasteri normale,dar mi s-a intamplat de cateva ori sa ma duc la cabinet si sa am tensiune(de la emotii imi crestea) si ma punea s-o sun la interval de o ora doua sa-i spun ce tensiune am si imi zicea sa insist daca nu raspunde ca e posibil sa fie la vreo nastere.Alti medici mai imi duceau mie grija ca am eu tensiune?La Cristurean i-am zis ca nu-mi mai misca puiul si aveam si tensiunea 15/10 eram unflata ca un pepene si cu toate astea mi-a zis sa stau linistita.
Pe mine a venit sa ma vada si cand era in concediu,m-a ajutat mult !Sper sa nu te dezamageasca ,la o fata de pe forum pe care o cunosc nu a venit la nastere.
bisous spune:
Fetelor, am scris un ditamai mesaj si s a stres ,nu mai reiau ca e deja tarziu dar va spumeam ca am nevoie de ajutorul vostru ca sunt pe cale sa innebunesc.Am o intarziere de 8 zile la ciclu(am sterilet pus),mi am luat azi un teste de sarcina care nu am mai avut rabdare si l am facut cu urina de pranz si nu cred ca sunt paranoica dar vad o foarte dar foarte slab a doua liniuta.Eu iau tratament cu roacuttane de vreeo 4 luni care este foarte toxic si teratogen adica produce malformatii foarte grave, trebuie sa astepti un an de la terminarea tratamentului ca sa se elimine din organism
.Nu se poate sa mi sa intimpla asa ceva,nu pot trece prin trauma fizica si mai ales psihica a unui avort(NU AM DE ALES).Ce ma fac daca este exatrauterina, ce ma fac , ce ma fac...
Maiine mai fac un test sa vad,mai cunoasteti cazuri din astea,stiu ca steriletul e sigur in 98%din cazuri dar chiar asa ce sunt eu iepuroaica
,sunt praf facuta de stres, nu pot sa dorm...
jojo_miha spune:
Bisous nu vreau sa te speri dar o verisoara a sotului meu a ramas gravida cu sterilet,si l-a scos cand a aflat ca este insarcinata si la scurt timp a pierdut sarcina.
Poate la tine e o simpla dereglare hormonala,sa ne zici maine.
isidora spune:
Of,BISOUS,nu-mi vine sa cred ce ti se intampla...
Nu pot decat sa sper si sa ma rog sa nu fie sarcina,de nici un fel.Iar daca e, sa te intareasca Dumnezeu!V a fi o incercare mare pt. voi dar cu ajutorul lui Dumnezeu vei trece peste.Ai o familie frumoasa,2 copilasi care au atata nevoie de tine,tb. sa fii curajoasa pt. ei!
Of,la ora asta nu stiu daca spun ce tb. sau cum o sa sune in urechile tale...Iarta-ma,sunt inmarmurita....
Contine roaccuttane-ceva care poate sa pozitiveze testul de sarcina?
Revin maine ,ma gandesc peste noapte daca pot sa mai spun ceva...
Te imbratisez cu toata dragostea si speranta ca va fi bine pana la urma!
Adina
Mami de
(Isidora-4ani) si
(33 sapt) cu 
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=4516866000233.5781386000233.1199091333079&&localeid=en_GB_EURO&&localeid=en_GB_EURO&UV=873318329539_7569989000233" target="_blank"> Poze cu noi