Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 4
danuta36 spune:
Neata!
Mai da ce liniste e pe aici!unde sunteti fetelor?
Danielle e frumusica foc Ebonee a ta
Alexandru de mami OanaMC,Hannah Patricia de mami Dantje si Eliza de mami gabitz78!
tomasa spune:
Alina, laptele de mama se incalzeste numai pe baie de abur, eu asa stiu. Pui un ibric cu apa pe foc si cand clocoteste bagi recipientul cu lapticul tau in ibric. Il lasi putin, pana devine caldut. Deci tu procedezi foarte bine.
Teodora, sunt socata de faza cu cumnata ta. Nu-mi vine sa cred ca exista asemenea persoane, pe cuvant, pare ceva de casa de nebuni. Ea nu si-a dat seama cat e de penibila o asemenea faza, oare? Eu cred ca nici nu mai vorbeam cu ea. Efectiv sunt oripilata, nici nu pot concepe asa ceva, cand ai povestit, pana sa vad pozele, credeam ca a venit intr-o rochie alba de seara (si era penibil chiar si asa), dar aia chiar era rochie de mireasa!!! Sotul tau ce a spus??? Sau maica-sa! Absolut incredibil.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
tomasa spune:
Cecilia, poate are bietul un puseu de crestere. Sau poate il supara dintisorii si asa isi calmeaza durerea din gingie, prin supt.
Si sa nu mai spui niciodata ca esti denaturata! Bataita! Esti cea mai buna mamica! Hai sa-ti spun un secret, peste 80% din bebelusii de aici vor cadea din pat pana la implinirea varstei de 9 luni.
tomasa spune:
Yaia, prajitura a fost foarte foarte gustoasa! Multumim de reteta, am mai pus 1 kg cu ocazia asta . Noroc ca mi-am cumparat o carte a Miahelei Bilic ca sa slabesc dupa intarcare.
mihailescu teodora spune:
Buna!
Prisi,Alina,da,probleme cred si eu ca are:e o frustrata si-o complexata,care nu-si gaseste perechea si e obsedata de frate'su!E legata prin cordon ombilical de soacra-mea(inca) si e de-o rautate rar intalnita!Dar n-are cu cineCa eu nu dau 2 parale pe ea!
Cecilia,parc-ai descrie activitatea lui Mihnutzu'.Acelasi program nocturn il avem si noi,chiar vroiam sa le intreb pe fetele care alapteaza:ce-o fi frate de suge din 3 in 3 ore noaptea si la 2 ore ziua?Lapte am,nu-i bai...dar mi se pare prea mult!
Pina acum o saptamina,dormea 6 ore legate /noapte,acu zici ca-i nou nascut,asa de des se trezeste,m-a disperat,cit despre pumn in gura,la fel ma trezesc si eu ca-l aud cum suge pumnul,apoi plange si vrea tzitzi ,offfffffffffff!
Dar al meu recupreaza ziua fraticule,doarme ca ursu',dar eu nu mai pot dormi,ca mai am si treaba!
sa-ti revii din oboseala!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
Laura10 spune:
la noi e din ce in ce mai rau, bebe doarme foarte putin, neregulat, cateodata 1 ora cateodata 3 ore... spuneti-mi voi cum ati procedat ca sa-i faceti un program de somn si masa caci mie nu-mi iese deloc chiar daca il trezesc cand doarme mai mult de 3 ore si ii dau sa pape. aseara a stat treaz de la 8 la 12 noaptea, a mancat de 2 ori in acest interval
baita niciodata nu e la ore fixe... ba la 8 ba la 9 ba la 10 seara... si toate mamele (mama, soacra etc) imi spun ca pana la varsta de 1 luna trebuie sa aiba un program clar, iar eu sunt stresata ca nu stiu cum sa-i fac program...
noaptea manaca de 2 ori, la san si ma omoara chestia asta...
care e parerea voastra, pot sa-l scot la plimbare afara sau nu, ca si aici parerile sunt impartite, unii zic ca da altii ca nu (ma refer la rude, prieteni etc) si nu mai stiu cum e mai bine... cred ca pana una alta o sa ne strangem de gat sotul si cu mine caci nu mai rezistam psihic...
pupici
tomasa spune:
Eu am alta problema. A mea nu se intoarce pe nici o parte si nici nu incearca, nu-si doreste altceva decat masa si somn, putina socializare dar miscare fizica ioc. De zambit zambeste tot timpul, e o dulce si o vesela, dar nu rade cu glas. Mai e cineva in situatia noastra la 3 luni? Ca eu din ce citesc la voi incep sa ma ingrijorez... Mai ales ca ea vine dupa un frate super energic, care la 5 luni statea bine in fundulet, la 7 luni s-a ridicat la marginea patutului, la 9 luni facea primii pasi singur si la 10 luni mergea bine. Stiu ca nu trebuie comparati copiii, ca fiecare are ritmul sau propriu, dar va intreb pt. ca prea vad ca si aici toti fac mai multe lucruri ca ea.
alina.clau spune:
Buna si de la noi!
Ieri abia ne-am intors.Am stat 5 zile dar mi s-au parut mult mai mult.Bineneteles ca fetita mea cuminte a fost invatata in brate si acum nu mai sta deloc singura.Imi vine sa urlu de nervi!Binenteles ca am si eu niste cumnate care isi dau cu parerea despre cresterea copilului,s-au mirat tare mult cand au auzit ca o diversific la 6 luni.Mai aveau un pic si-mi spuneau ca sunt mama denaturata si din comoditate nu diversific copilul,mai ales ca una isi diversificase copilul la 2 luni jumatate.Dar le-am explicat eu ca copilul meu va fi diversificat de MINE.
Tot ieri am facut vaccinul de 4 luni si a fost totul ok.Nu a facut febra si a plans doar cat i-a facut si atat.Bebelina mea a crescut bine si are 64cm si 7,100gr.Sunt f.mandra de asta!
In rest toate bune!Eu am mai pus ceva kg pe mine si sunt pe drumul cel bun.Duminica plecam la Bran.Sper sa fie bine de revelion cu bebeii la munte!
Va pup!
alina+ANDRA MARIA(26.08.2007)
POZE cu Andruta
mihailescu teodora spune:
Tomasa,pai tartoritza a fost soacra-mea,ca ea i-a dat bani s-o cumpere,cumnata-mea era studenta!
Totul a plecat de la o ambitie:,,au vrut sa vina sa-mi vada mie rochia,eu le-am taiat-o scurt ca e secreta si-o vor vedea in ziua nuntii,nu era normal asa?Ele se plangeau ca nu-si gasesc boarfe de nunta si dupa un timp le-am sunat sa le intreb ,cu cele mai bune intentii,daca au gasit ce cautau.Raspunsul lor:,,cum rochia ta e secreta,la fel de secrete sunt si ale noastre,le vei vedea in ziua nuntii''!
N-am dat importantza la discutia asta,dar am avut un soc cind am vazut-o.Ce rumoare a starnit prin fatza blocului,iar la biserica unde ne-am cununat,ne-a chemat preotul sa ne certe pt. o asa trasnaie.Ne-a intrebat:,,nu puteati evita mascarada asta?''Ce era sa mai raspundem?
Sotul meu a trimis-o akasa sa se schimbe,evident!Doar ca ne-a spus ca e singura toaleta pe care si-a pregatit-o pt.nunta noastra!
De vorbit,n-am vb cu ele vreun an,dar stii cum e,cel mai destept cedeaza!
Oricum,in fatza mea e un mare ,,O''!
Cind l-am cunoscut pe sotul meu si-am mers sa-i cunosc si familia,a vazut ca am ochii albastri si a inceput sa planga la maica sa sa-i ia lentile de contact sa aiba si ea aceeasi culoare!
Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
,,Daca vei reusi sa-ti pese si de altii inafara de tine,vei avea succes si te vei simti implinit'' Maya Angelou
tomasa spune:
Laura, eu nu cred in "facutul de program", chiar ma revolta cand aud asa ceva la un copil atat de mic. Ai mei nu au avut program, au fost alaptati la cerere si sunt bine merci. Eu cred ca asta e o teorie invechita, parerea mea e ca trebuie sa respecti ritmul copilului, chiar nu vad cum ii poti face un "program" la doar o luna. Isi va face el mai tarziu. De asemenea e super normal sa pape noaptea la varsta asta.
Pana ajung la cel putin 6 kg. nu trebuie sa le refuzi masa de noapte pt. ca nu au suficiente rezerve de grasime ca sa le tina de foame. E foarte periculos sa nu pape atunci cand simte nevoia, poate faceo criza hipoglicemica. De altfel copiii alaptati papa la san zi si noapte pana tarziu, peste cele 6 kg, exceptiile sunt putine.
Baiatul meu a fost alaptat noaptea pana la 1 an se trezea pt. tzitzi. Nu sugea mult, dar voia sa ma simta aproape probabil. Si ii dadeam, nu l-am refuzat niciodata, iar acum e sigur pe el, independent si super dezvoltat din punct de vedere afectiv. Ei sug si din drag de san, de caldura mamei. Dormi si tu o data cu copilul, incearca sa te odihnesti cand poti si iti permite programul lui si vei rezista.
Singurul lucru pe care poti practic sa-l faci pt. a-l ajuta sa faca diferenta dintre zi si noapte, este sa nu faci intuneric in camera in care doarme pe timpul zilei si sa nu pastrezi linistea ziua. Iar noaptea nu ii vorbi, nu face zgomote, nu ii schimba scutecul. Astfel el treptat va invata ca noaptea se doarme mai bine si ziua se face socializarea.
De asemenea poti incerca sa ii stabilesti o ora aproximativa de baita si pe asta sa incerci sa o pastrezi, ca sa aiba un reper fix de la care incepe somnul bun de noapte.
Te rog eu mult sa incerci sa-ti scoti ideile astea din cap, ai incredere in copilul tau si respecta-i bioritmul, se va regla de la sine si isi va face el un program cand va fi pregatit. Eu cred ca organismul lui stie cel mai bine de ce are nevoie.
Cat despre scosul afara, eu stiu ca el se face treptat, incepand cu cate 5 min, apoi 10, 15, dupa varsta de 2 saptamani. Bebelusul se scoate afara pe orice vreme, la temeperaturi mai mari de -5 grade, mai putin pe vant, ceata si ploaie. Daca e doar frig, e ok sa-l scoti. Lor aerul tare le face bine, e benefica plimbarea la aer iarna sau vara, ii face sa doarma bine si le face pofta de mancare.