Copiluti de mai-iunie 2005 (60)
Raspunsuri - Pagina 6
blackpanterro spune:
Eu va doresc un an nou fericit, mai bun si mai prosper ca cel ca trece si multa sanatate, fericire si numai bine in familiile voastre.
Nu mai intru pana la anul, acum suntem in Praga cu mama si e minunat, ce oras frumos!!!
Va pup si numai bine
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
gabitzam spune:
Ce frumos, Praga Mi-ar place si mie...
Andrei s-a procopsit cu neshte muci, cred ca de ieri de cand a iesit in parc. S-a tot foit azinoapte, a fornait, a visat urat, tot voia ceva si nu intelegeam ce zice.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Androix spune:
Salutari
Ce sa va povestesc, eu am lipsit motivat. Asa cum v-am povestit pe 27 nu am avut un strop de apa de dimineata pana la 18. Cand a venit apa s-a luat curentul. Si a mai venit a doua zi, adica ieri, pe la aceeasi ora Am spalat vasele la lumanare, ieri am fost la cumparaturi si la intoarcere am urcat 10 etaje pe scari, si un mos a scapat cu ajutorul lui Mihai sa nu-l bat deci am avut doua zile ratate
In schimb am la fiecare minut un moment de zahar cu Filip, ma mai uimeste cu cate o replica, abia acum pot sa spun ca fac conversatie cu el, pana acum repeta ca un papagal. Georgia e topita dupa el, rade si da din maini si din picioare cand il vede, iar el e mai dragastos cu ea decat pana acum. Sunt o incantare pentru okii nostri.
Va multumesc pentru aprecieri. Nu ca mi-ar da ghes vreo modestie dar in poze ma scot cu faptul ca sunt foarte fotogenica.
Nelia, Georgia are 7 luni jumate. Dar eu sunt convinsa ca te vei reface mult mai repede. Tu inca esti in plina lauzie, o sa treaca si o sa-ti revii. Si eu in primele doua luni parca eram lovita de tren.
M-ai intrebat cum mai stau cu laptele. Destul de rau. Perioada asta cu zugravitul mi-a pus un mare capac. Si oboseala, si Georgia si-a modificat programul, a devenit si mai miorlaita in sensul ca peste noapte inainte cand se trezea scancea finut si ma trezeam imediat, acum din senin urla ca din gura de sarpe. Asta e si motivul pentru care nu gasesc vointa sa insist cu tzatza pentru ca mi-e teama sa nu-l trezeasca pe Filip. Imi dau palme ca nu m-am gandit la toate astea cand m-am pus pe facut copii in doua camere mari si late. Asa... si sar repede cu biberonul, iar din tzatze cu greu mai iese de doua mese chinuite. E naspa ca ma trezeste noapte de noapte de cel putin doua ori, ma si mir cum mai pot sa umblu pe picioare in fiecare zi.
Cu sor-mea si cu cumnatul ce sa va zic, nu cred ca mai exista vreo cale de impacare. Se pare ca faptul ca au muncit 4 ani la constructia unei case le-a conbsumat foarte tare casnicia. Si ruptura se produce acum cand casa nu este gata, dar oricum a devenit locuibila. Asta e, nu stiu ce as putea sa le zic, amandoi sunt orgoliosi si arunca vina pe celalalt si se considera pe sine victima. As vrea ca macar in privinta copiilor sa gaseasca o cale de comunicare ca doi oameni maturi si sa se inteleaga omeneste.
Si in continuare ma scoate din minti pisaciosul de Filip. Diseara ne intoarcem la pampers pe o perioada nedeterminata. Nu mai stiu cum si ce sa-i spun. Diseara o sa-i spun ca pentru ca nu e in stare sa se trezeasca sa ceara oala inseamna ca e bebe la loc si ca atare trebuie sa poarte pampers. POoate obtin efectul invers si o sa-i placa atat de tare incat o sa ceara pampers si ziua asta ar fi super tare!
Andreea mama de Filip si Georgia
gabitzam spune:
Andreea, m-am uitat la pozele copiilor tai, si e una in care Georgia e bucatica rupta din Mihai. Iar Filip parca seamana cu tine din ce in ce mai tare.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
babygirl spune:
INVITATIE
Dragele mele, noi azi avem musafiri: Clara si Monu cu fetele. Am intrat sa va anunt ca ne-am gandit sa organizam Revelionul Copiilor, asa ca pe langa fetele care deja au anuntat ca vor fi prezente(Monu si Androix), le asteptam si pe cele care nu au reusit sa vina azi(Chris, Flori, Gabi) . Daca sunteti mamici care ne cunoasteti si ne-ati mai intalnit si nu aveti program, iar copiii sunt sanatosi, va asteptam cu drag de Revelion la noi. Sper sa ma intelegeti ca pun conditia ca micutii sa fie sanatosi. Noi plecam in Belgia in 2 ianuarie si lasam copilul acasa, cu bunicii. Cred ca as anula calatoria daca Ema ar fi bolnavioara. Asteptam raspunsurile voastre pana in seara aceasta pe PM sau YM.
Aurasa spune:
Buna!
Noi suntem ok, Catalin deseneaza de zor, Alex doarme, iar tati e la bucatarie (urmarea faptului ca am avut botic si i-am zis ca nu am facut copiii singura, dar la o adica ii pot creste singura).
Sa imi laud baiatul ce a desenat: Sus e o masina, in stanga e o roata mare, iar in drepata - un tanc cu rachete care scot fum - asa cum a vazut el la defilare.
Desene Catalin
O zi buna tuturor,
Craciun 2007
Aurasa, Catalin si Alexandru
elisor spune:
Ce lancezeala pe-aici...
Monu ma bucur ca ati recuperat bagajul intreg si intr-un timp scurt.
Nelia n-as numi-o chiar depresie, ci semidepresie , dar ma descurc eu cu ea, se pare ca-mi lipseste serviciul, vara n-am nici o problema cu timpul liber, sa fie cat mai mult, dar iarna daca am liber ma arunca intr-o hibernare tare pacatoasa si ma scoate din ritm, oricum mi-am incarcat bateriile, m-am odihnit, m-am sculat si culcat la ce ora am dorit, asa ca tot e ceva.
Aurasa m-a impresionat desenul cu masina al lui Catalin, e grozav pentru varsta lui, bravo!
Andreea la o separare temporara nu s-au gandit? Poate sunt doar orgoliile aprinse si inca se mai iubesc, mare pacat...fetele stiu de intentia parintilor? Esti, intradevar fotogenica! Iar copiii iti calca pe urme.
Adriana si eu iti doresc un an nou mai bun decat asta care se incheie cu multa sanatate si impliniri.
OlgutaM am vazut (in sfarsit) pozele voastre…foarte frumoase. M-a topit Maya cu tinuta ei de Alba ca Zapada, e printesa care o prinde perfect avand si parul ondulat si inchis la culoare si pielea alba, e atat de dulce…imi place si poza unde esti tu intr-un colt pe jos intr-un pulovaras roz, puloverasul cel albastru al Mayei si pictura cu liliac de pe obrajorul Mayei. Ma bucur ca te-ai gandit sa pui poze si cu casa voastra…foarte sofisticata si rafinata.
Lili am vazut pozele de la serbare, cum s-a comportat cavalerul? Spuneai ca e cresa de stat? E foarte frumoasa. Si noi am avut serbarea dar fara parinti. Am vazut doar pozele (in posesia CD-ului inca n-am intrat) si m-am bucurat ca n-a speriat-o mosul si a stat cuminte la el in brate, dar astept inregistrarea sa vad cum a decurs totul. Tu arati de invidiat, ca de obicei, inalta si slaba.
Marilena sanatate tie si lui Ruti, ce faceti de Rev? Mi-a spus Andreas ca a vorbit cu tine intr-o zi pe mess.
Am vorbit cu Laura, a intrat si ea in clubul celor raciti si azi urma sa ajunga in Poiana Brasov sa petreaca Revul. Am vorbit si cu Oana, Alex e nedespartita de partie.
Aseara am fost la niste prieteni si vazand pe drum un om mort de beat am sunat la 112, gandindu-ma ca pana dimineata ar muri zacand in zapada si ger. Ce ti-e si cu bautura asta...
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Nu am apucat sa citesc tot, doar mesajul lui Androix si ma grabesc sa-i raspund ca nu se stie cit dureaza pauza mea. Ai spus ca Filip a inceput sa faca pe el si ca te intorci la pampers. Sfatul meu, din experienta, este sa nu o faci. Eu vad lucrurile asa: nu cred ca soacra ta are vreo vina (sau poate are si ea o parte) in faptul ca Filip a reinceput sa faca din nou pe el. In primul rind, la toti copiii de aceasta virsta (2-3 ani sau chiar 3-4 ani) exista o regresie in dezvoltare pusa pe seama faptului ca au inceput sa constientizeze cine sint, ce vor deveni si ce se cere de la ei si, de teama, incearca sa tina pe loc lucrurile pentru ca nu se simt in stare inca sa le ia in piept. Bineinteles ca totul se petrece la nivel inconstientului, instinctiv, fara ca ei sa-si poata da seama ce se in intimpla exact cu ei. Aceasta regresie este si mai pronuntata in cazul copiilor in viata carora a aparut o surioara sau un fratior. Gindeste-te ca tu l-ai lasat la bunici doua saptamini (sau trei), timp in care, oricit de bine s-ar fi simtit rasfatat de bunici, lipsa ta de linga el l-a marcat intr-un fel si aceasta s-a concretizat in acest facut din nou pe el. Copiii care nu au frati inca o au pe mama linga ei, mama care e a lor suta la suta, chiar daca aceasta a inceput serviciul, dar cind mai apare un copilas, mama se imparte si atunci trecerea prin aceasta perioada de regresie poate sa fie neobservabila la multi dintre copii. In loc sa te intorci la pampers, poate ar fi mai bine sa petreci mai mult timp cu el, sa-i explici ca intelegi ca vrea sa fie bebe din nou si ca sa-i arati acest lucru nu te mai superi cind face pipi pe el, dar ca Georgia e bebelusul casei, el e baiatul lui mami cel mare si trebuie sa se comporte ca atare. Si ca tu esti linga el ca sa-l ajuti sa faca asta pentru ca il iubesti si abia astepti sa creasca mare si sa faceti o gramada de lucruri impreuna. Nu va intelege imediat, poate va dura o saptamina sau doua, dar sint sigura ca lucrurile vor intra pe fagasul normal.
Ti-am spus ca vorbesc din experienta si iti spun si de ce. Agata, cind s-a dus la gradinita, la doi ani, stia si facea mult mai multe decit in toamna, la doi ani si trei-patru luni. Dupa ce a inceput gradinita a existat un fel de blocaj: incepuse sa cada din picioare, desi ea mergea de la 11 luni si alerga de la 13 si se catara peste tot cu o viteza si o indemina de maimuta. De asemenea, incepuse sa faca pipi in chilotei, ca ala de noapte inca il mai avea, nu mai cerea cind vrea la olita pentru kk cum o facea inainte, nu mai minca singura, desi ea minca singura de la 10 luni, plingea din orice, isi sugea degetul... desi ea nu si l-a supt niciodata, ba chiar incepuse sa caute titza desi era intarcata de la doi ani si pina prin toamna nu se intimplase acest lucru, nu mai bea apa din cana ci din canita cu cioc, ba chiar mi-a cerut suzeta unui bebelus. Nu mai spun ca nu mai vorbea aproape deloc... si imi arata prin semne ce voia. Cerea tot timpul sa o tin in brate, intr-o anumita pozitie, cum se tin bebelusii, ca e si ea un bebelus. Totul a durat citeva luni, de prin iarna, a reinceput rapid sa-si revina si in primavara era alt copil, plus ca vorbea in doua limbi si mult mai bine. Cind am ramas gravida cu Tudora si a inceput sa inteleaga, sa vada burtica cescind, a inceput o noua regresie: isi rodea unghiile, isi sugea degetele, mergea in patru labe, se alinta si vorbea ca un bebelus si imi spunea tot timpul ca e un bebelus si multe altele... culminate cu crizele de nedescris de plins si nervi si trintit cu curu' de pamint din orice... Dupa ce s-a nascut Tudora, primele luni au fost groaznice, imi venea sa ma tot duc... desi pe Tudora o iubea, cu mine avea ce avea. Si acum, dupa nasterea lui Lisandru, regresii observ la amindoua, sintem inca in mijlocul lor, la Agata sint mai putin vizibile dar exista, la Tudora se manifesta mai acuta. Si acum citeva minute, certata de tati fiind ca facuse ceva rau, a venit la mine si a cerut sa o iau in brate, i-am zis ca nu pot ca-l am pe Lisandru, care doarme ca un domn pe burta mea si mi-a spus plingind cu sughituri: me bebe too! Si dupa nici 5 minute a facut caca pe ea... nu a mai facut de luni de zile! Deci... Citeste si analizeaza situatia voastra prin comparatie cu a noastra si hotaraste cum e mai bine sa apuci problema. Te pup!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
elisor spune:
Am intrat sa multumesc fetelor care mi-au lasat comentariile lor dragute si haioase pe dropshots: Anca, Laura, Gabitza, Dana, Florentina si Lili
Ne gandeam sa iesim in oras sa vedem bradul si atmosfera de sarbatoare dar ne-a palit o lene si am ales sa stam cu burtile pline si sa ne uitam la "Over the hedge"
Fran ce mai faceti?
Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, , foto 2 , www.dropshots.com/elisibia" target="_blank"> foto 3
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"