Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (63)
Raspunsuri - Pagina 4
roxanici spune:
quote:
Originally posted by karra80
Chiar nu stie nimeni reteta de la tiramisu a lui Mada_roz?
ca am o pofta.....................
Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007
Primul Craciun
Luna 10
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/76195/ticker4.png" target="_blank">Varsta Winnie
ia d-aici 2 retete; prima e de la mada, a doua nu stiu de unde am cules-o
pentru crema iti trebuie 7 linguri zahar,500 gr.smantana,2 pliculete de frisca Dr.Oetker,4 oua,si daca vrei(nu e obligatoriu,dar parca iese mai bun)o cutie cu branza Mascarpone.E o cutiuta mica de 250 gr.
Freci galbenusurile cu zaharul si cand s-a omogenizat pui smantana.
Faci albusurile spuma,pui un varf de sare.Pui pliculetele de frisca in spuma si amesteci.
Iei ambele compozitii,pui si branza mascarpone si amesteci si le bagi in congelator cateva minute.
Eu fac cu blat de tort,din ala feliat in 3 pe care il insiropez.Siropul il fac dintr-o cana cu apa si o lingura de zahar puse pe foc si cand s-a racit pun esenta de rom.
Si pun crema pe fiecare strat de blat si gata...bag la frigider.Deasupra poti rade ciocolata sau poti pune cacao
Ingrediente
6 lingurite cu varf de cafea
o sticluta cu esenta de rom romaneasca sau 1/2 de sticluta nemteasca
400g piscoturi Savoyardi (sunt speciale pentru Tiramisu)
4 oua
7 linguri cu varf zahar
500g (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500g smantana 24% grasime
2 plicuri de praf de frisca
cacao pentru ornat.
Mod de preparare
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, pana aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smantana si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider.
Se bat albusurile spuma dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve în lapte) si se mai bate cu mixerul pana se încorporeaza praful de frisca în spuma.
Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si compozitia se introduce în congelator.
Se adauga esenta de rom în cafeaua racita. Se înmoaie scurt piscoturile în cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul în cafea, caci altfel se înmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm înaltime, în care sa încapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul langa altul (tava de friptura e perfecta). Se aseaza un strat de piscoturi în tava. Se întinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se întinde restul de crema.
Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratoare de ceai;
Se tine o zi la frigider, ca sa se patrunda piscoturile.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
riloasa spune:
PRIVITI FETELOR CE MOS CRACIUN ARE MAMA!
MIHAITA 31 MARTIE
http://riloasa.myphotoalbum.com/
B_Zara spune:
Fetelor, am si eu nevoie de un sfat, va rog.pt prima data in viata, fi-mea a facut febra.39.2 aseara.I-am dat un supozitor cu Novocalmin, apoi Panadol din 6 in 6 ore cite 5 ml.azi relativ ok, acum iar 39.2.i-am facut acum frectie cu otet si iar novocalmin.ma intreb oare: cum e posibil sa creasca fevra sub tratament cu panadol?alte simptome nu are: maninca, e vioaie, inghite (deci nu rosu in git), n-are nici un dinte, dar nici nu se vad ca ar vrea sa iasa.deci, pina maine cind ma duc cu ea la dr, va intreb: oare care ar putea fi motivul febrei?multzuMami de Ilinca 15.03.2007http://picasaweb.google.com/Sorin.Brinzaru/IlincaDecembrie?authkey=7DplWa3GQ6g
elpower spune:
quote:
Originally posted by riloasa
PRIVITI FETELOR CE MOS CRACIUN ARE MAMA!
MIHAITA 31 MARTIE
http://riloasa.myphotoalbum.com/
Mosu' ca mosu', dar sultanul asta, ce cauta aici? Ca tare scump mai e.
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
madmat spune:
buna fetelor.
noi suntem mai bine numai ca sa racit tati simt ca nebunesc sper sa nu se intoarca iar reciala la mine si la mousa.
despre dormitur si mousa doarme cu noi asa se simte el parca mai in siguranta cu noi decat in patutul lui.
B ZARA daca nu are rosu in gat si la gingie nici un semn de aparitia vreun dinte atuncia maine mergi la medic neaparat,poate este o mica anemie pt ca si ea cauzeaza febra.numai bine si sa nu mai aveti febra asa de mare
SHERBI drum buni si distractie placuta.Si eu am vrut sa mergem in egipt anul asta dar sotul nu a patut sa ia concediul este rezident si este si srain aicia asa ca nu poate sa deschide gura mare pt a lua si el concediul dar vara ma duc si in albania si in egipt ma plimb si eu un pic.
gata m_am intins cam mult
la toata lumea
matilda http://family.webshots.com/photo/2175516590096653195FmkzYY
kisstherain999 spune:
Febra asa mare poate fi data si de infectie urinara. Fuguta la un sumar de urina.
sherbi spune:
am primit calendarele..........yupiiiiiiiii
mama super incantata si foaaaaarte surprinsa, sotul sceptic la inceput, a crezut ca fac o gluma proasta cand i l-am pus in brate...apoi, s-a schimbat treaba...i-a placut super mult.
nasul mi-a zis ca e cel mai frumos cadou primit.
astept si de la fratele meu feed-back-ul si de la socri cand o sa le ajunga calendarul.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
Elena.2006 spune:
Desi mai tarziu, mai bine decat deloc, vrem sa uram La multi ani Stefan, Stefania!, tot ce va doriti, si multa sanatate!
Despre dormitul cu copilul in pat, noi nu dormim cu el in pat pentru ca eu nu ma pot odihni deloc, ma trezesc mereu de grija lui iar sotul are somnul prea adanc si profund si cred ca l-ar deranja, in sensul ca nu l-ar simti noaptea daca s-ar intoarce sau mai stiu eu...Dar mi-ar face mare placere daca lucrurile ar sta altfel..si eu ii adulmec mirosul si il pup toata ziua, e asa de bine
Noi am petrecut Carciunul numai noi 3 si ne-am simtit minunat.Acum merge mult mai bine, e mai activ, mai atent la ce e in jur, ne imita.
Am mai pus niste filmulete cu el: unul in care vrea la pomul de Craciun, altul in care cica danseaza si unul in care ne arata cum a progresat cu mersul, noi decat l-am asistat
In albumul cu poze am pus si poze cu momentul cand a venit Mosul.Ce-i drept a plans cand l-a vazut pe Mos, dar i-a placut ca i-a dat ceva iar cand mosul i-a vorbit s-a linistit ca de, era vocea cunoscuta, era tati...Sa vedem la anul cum l-om pacali, pardon convinge ca e Mosul...
A, felicitari lui Rares, imi place ca progreseaza nu gluma...
Si am admirat pozele cu Craciuneii si Craciunitele noaste, sunt superbi!
Multa sanatate la copilasi, parinti.
Adrian bb de Elena M. (10.03.2007)
Atit de mare
9 luni si Craciunul
Filmulete
Zadi spune:
Multi pupici tututor celor care ne-au urat La Multi Ani. Va multumesc.
sherbi- chiar daca nu mi-ai raspuns la prima urare iti mai zic o data: sa auzim o veste buna cand te intorci din vacanta. adica bebe doi. stiu ca iti doresti si ar fi minunat sa incepi noul an cu o veste atat de minunata.
vacanta foarte foarte frumoasa si sa va simtiti minunat. cat despre luatul mirosului de bebe cu tine, sa iti povestesc cum am facut eu intr-o noapte cand la diverse insistente independente de vointa mea a trebuit sa dorm fara zana: am luat ciorapeii pe care ii purtase in ziua respectiva si am dormit cu ei in mana si toata noaptea ii duceam la nas ca sa simt mirosul ei. Nu mi s-a parut nimic anormal in comportamentul meu insa unii au avut de comentat.....ce stiu ei ce e in sufletul unei mame?
Marta- ma bucur ca faci ceea ce simti. si eu fac la fel.
Dana-mami de zana si zan
Ingrid (25.12.2004)
Ian (16.03.2007)
http://community.webshots.com/user/danazaharia
sherbi spune:
zadi, iti raspund acum. pe bb doi si trei mi-i doresc din tot sufletul. nu cred ca-i e=realizare mai mare pe pamant decat sa lasi in urma ta multi copilasi. eu visez sa fiu batrana si sa stasu acasa de sarbatori si sa-mi astept copiii si nepotii sa mi se invarta printre picioare la bucatarie. sa dea Domnul sa fie asa cum visez!
insa pe bb doi il proiectam cand o sa fie david de gradi, ca sa-mi fie si mie mai usor.
cred ca o sa iau body lui david cu care a doarme in seara asta si o sa-l sigilez intr-o punguta. desfac, miros, inchid.
eu sunt pe final cu bagajele. am sortat ce iau la mine si acum le bag in geamantan. imi fac si ordine in poseta si tutuca la culcare.
pup toti piticii si mamicile lor si le urez un an nou fericit!
sa ne vedem cu bine la anu!
cum ajung, cum dau raportu.
puuuuuuuuuuuuuup
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)