Fetele din Austria(21)
Raspunsuri - Pagina 4
Anca Vlad spune:
Buna!
Am o rugaminte la fetele car stau in Viena.
In martie am sa ajung acolo pentru cateva zile. As vrea sa cumpar de la o farmacie un medicament impotriva raului de miscare. Am mari probleme cand merg cu avionul iar de aici in afara de Emetostop care nu e prea puternic nu am ce sa iau. Dar nu stiu deloc germana si sigur nu m-as intelege cu farmacistele. Rugamintea ar fi, daca aveti drum la o farmacie, sa intrebati care este denumirea comerciala a celui mai puternic medicament de acest fel si sa imi spuneti si mie. Daca as avea denumirea nu ar fi o problema sa il iau, dar asa nu stiu ce sa cer.
Multumesc anticipat si va doresc un An Nou cat mai bun!
Babee spune:
Anca daca stii engleza atunci te poti informa singura.Daca ajung curand la farmacie intreb eu.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
danat spune:
Buna fetelor! Vin cu o rugaminte urgenta la voi: puteti sa imi spuneti cum vi se pare ca zona Meidling-ul? Sotul meu oscileaza intre 2 variante de apartament: unul e in bez 12 Meidling, f aproape de Meidlinger Hauptstrasse, iar altul este in Wahringerstrasse in bez. 18 dar lui i se pare fiind o zona mai inghesuita, fara locuri de parcare, stradute inguste, mai greu de ajuns la mijloace de transport, la servici.
De ce va intreb: astazi a vorbit cu niste colegi, unul a spus ca nu i-ar placea meidling ca nu e o zona prea sigura (???), ci ca ar prefera bezirk-urile 18, 19, 21, 22...altul din contra ca i se pare ok, chiar daca nu prea are zone verzi, dar are alte avantaje.
va rog ca voi, de la fata locului, traind de mai mult timp acolo, spuneti-mi parerea voastra despre aceste alternative.
Astept cat puteti de repede....
Va multumesc din suflet!
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
Babee spune:
Meidlinger Hauptstrasse e plina de magazine in rest...
danat spune:
quote:
Originally posted by Babee
Meidlinger Hauptstrasse e plina de magazine in rest...
Babee nu prea inteleg raspunsul tau...e prea concis Poti sa dezvolti putin? Nu e direct pe meidlinger hauptstrasse, ci pe o straduta laterala din aceasta.
E zona cu arabi, turci mult? E murdara? Care sunt problemele pt care iti displace tie?
Flaflo spune:
Dana, sotul meu a locuit in 18 cind l-am cunoscut, a fost foarte bine, mi-a placut zona. Pe Meidlinger Hauptstr. merg des la cumparaturi, e plin de turci si mult mai murdar decit in 18. Cu locurile de parcare e la fel peste tot in Viena, doar in bez. marginase nu sint probleme. Cam asta ar fi, eu as alege 18 fara sa ma gindesc, veti fi si aproape de Hohenstasse (cea care duce sus pe Kahlenberg, asa ca drumetiile in weekenduri ar fi asigurate.
Anunta-ne cum hotariti!
Printesa mea
"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes
Flavia si Bianca
danat spune:
Inca nu suntem total decisi, insa apartamentul din bez. 18 are mai multe puncte slabe decat cel din bez. 12, abstellraum, locuri de parcare nu sunt, iar loc de garaj e doar unul, stradutele sunt foarte inguste, fata de bez. 12 unde sunt locuri, iar strazile sunt largi, la fel si garajul e spatios si foarte curat.Distanta fata servici e dubla la cel din bez 18 fata de celalalt. Cel din bez 18 are insa bucataria cu mai multa mobila si baia ceva mai maricica. Ambele blocuri sunt construite anul trecut.
M-am prins si eu ca bez 13, 18 si 19 sunt zone mai deosebite, am vazut cu google earth ca sunt mai inverzite, case...dar asa cum ati spus si voi mai demult, nu poti clasa un bezirk ca fiind tot prost, cred ca fiecare are si zone mai slabutze, dar si zone bune. Mai multe sau mai putine.
Nu stiu in acest moment ce decizie vom lua. Sotul meu a citit numele locatarilor, nu sunt nume arabesti sau turcesti la nici unul...
Va anuntz ce am hotarit, vom lua in considerare toate aspectele, bineinteles si problema costurilor (care sunt asemanatoare) dar si dezavantajele/ avantajele fiecaruia.
Cu Dumnezeu inainte si va multumesc mult pt sfaturi. Ca intotdeauna sunteti foarte dragute!
Babee spune:
Ca tot trece timpul ma gandeam ca vine si 8 Martie.Reusim sa ne intalnim undeva?Ar trebui sa ne gandim la ceva,nu?
Eu am gasit ceva (Alina, Adina, Flavia stiu) e ca cel din Linz.Ca mie mi-a placut si cred ca ar placea si asta ce s-a deschis loco
danat spune:
Am sa vin pentru cateva zile la Viena saptamana viitoare. Va spun cand ma intorc ce si cum am hotarit cu apartamentul.
Ce mai faceti?
Va pup,