Mamici de Martie-Aprilie 2008(56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Mihuta - arsurile sau aciditatea gastrica, sunt la fel ca cele pe care le aveam si inainte de sarcina, si uite aici si o explicatie privind respiratia mai greoaie, care imi da si mie multe batai de cap mai ales seara cand ma bag in pat

"Dificultati in respiratie. Cu cat sarcina avanseaza, cu atat presiunea exercitata asupra diafragmei de catre uterul aflat in crestere poate duce la dificultati in respiratie. La aceasta se adauga si cresterea nivelului hormonal (progesteron) care duce la respiratia intretaiata si tendinta de a respira cat mai adanc. Tot datorita hormonilor se produce relaxarea bronhiilor, a plamanilor si in general a muschilor. Atentie! In cazul respiratiei mult prea rapide si daca buzele sau degetele se invinetesc, medicul trebuie consultat de urgenta. Folosirea unei perne in plus poate face respiratia mai usoara, iar in ultima luna de sarcina, cand copilul se aseaza in pozitia de nastere (coboara) aceste probleme dispar. "

30+ Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

multumesc mult de explicatii!

Clau, la mine nu poate fi vb de tensiune mare, din contra.. oricum de fiecare data cand mi-am luat-o sau la control a fost bine in jur de 11-12
Raluca multumesc mult de explicatiile legate de respiratia greoaie!

ideea e ca apasarea asta e chiar dureroasa cateodata, ca si cum am un dop pe traseu... senzatia e aceea de pastila blocata in gat, numai ca e o pastila muult mai mare.. oricum bine ca nu dureaza mult!

Mihaela 27+ cu Andra
Pozici
Bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Raluca a fost cat se poate de explicita...respiram mai greu in timpul sarcinii si evident obosim mai usor de parca am avea 80 de ani...cu timpul ne obisnuim si cand ne-am obisnuit...se termina sarcina...

Nu pot sa va spun de cat sa va odihniti...iar pt. arsuri...pansamente gastrice, iar pt. cele care pot, aloe vera, frunza cu miere...frunza tocata sau mestecata cu miere,atunci cand sunt arsuri.

Si ca sa fiu o cioara desavarsita:
http://community.webshots.com/album/561903686pOizkb?vhost=community

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

buna fetelor!am fost afara si ne-a inghetat nasucul, iar acum am parcat alexutza la nani. am cam deranjeaza junghiul meu din coaste, vad ca nu vrea sa plece de la mine, oricum ii multumesc ca nu mai e "criminal" ca in cele 2 zile care vor ramane vesnic in amintirea mea...dupa spusele dr. si a amicului chiropractor, ma va mai chinui muuuult timp bestia....
si pe mine ma supara arsurile la stomac, dar am gasit remediul perfect...v-am mai zis:migdale neprajite, au la cora....cum simt aciditatea, mai ales ca eu mananc aproape numai fructe:))), bag vreo 10 migdale si pa si pusi neplaceri!
clau, iti urez sa ma rezisti inca 1 zi la munca, cred ca va fi insa o zi tare frumoasa, numai pt simplul motiv ca e ultima:))). eu ma duc pe 3 ianuarie, dar nu voi sta decat pana pe 9, cand sper sa reusesc sa iau c.o., apoi tra la la prenatal, tare bine e acasa:))). cateodata mi se face dor de servici, dar numai cand ma gandesc la drumul cu 1 tramvai si 2 metrouri....brrrrr, am ia cu fiori reci.

maryb si eu am avut sangerare la 8 sapt. era de la placenta....nu a fost grav, dar daca se mai repeta, ar fi bine sa te vada un dr.

ma bag si eu in pat cu o carticica pana se scoala puiutza:)

alexutza 4 ani + si 24 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

In primul rand vreau sa urez cu intarziere LA MULTI ANI lui SOVI!!!! Sa fii sanatoasa si fericita pretutindeni si orice ai face!!!

Apoi...IRIS, este un nume absolut superb...nu vad ce ar putea fi de ras...Imi vine mie sa rad cand vad cum dau unii oameni cu mucii in fasole...iertare!

Ali si toate cele care au arsuri... incercati cate un paharel cu lapte cald! Am si eu arsuri tare suparatoare si le "rezolv" cu laptic...

Mihaiutza, bun venit pe ramurik alaturi de cele mai inimoase randunici!!! Sarcina usoara in comtinuare si un bb sanatos si frumos!!!

Craciunul nostru a fost minunat! Moshul a fost darnic si bun! Luca a reactionat tare frumos si ne-a facut fericiti!!!
Insa...azi am luat rezultatul la analizele facute acum 2 sapt si sunt suparata!
La culturile din col mi-a iesit ca s-a izolat un ENTEROCOC si dr. mi-a dat ampicilina! Sunt tare necajita...Acum am venit la cumnata mea in vizita sa intru pe net si sa ma interesez ce este enterococul asta si ce-as putea face? Ma deranjeaza faptul ca tb sa iau ampi...
Voi ce ziceti???

Va cu mult drag, pe toate!

mami de Luca si 31+ cu Yannis-Sebastian
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

AMR 9 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryb spune:

ariel, asa voi face daca se va mai repeta....eu sper sa nu si ma rog sa nu se mai intample.

maryb 8+ cu mic

comoara mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancka spune:

Ariel, de ce spui ca speri sa reusesti sa iei c.o? Crezi ca nu iti vor da concediu desi esti gravi?

Anca 26+ cu

Mergi la inceput

Simonette, ampicilina este unul dintre putinele antibiotice ce au unda verde in timpul sarcinii. eu zic sa-l iei, daca asa trebuie, gandeste-te ca e spre binele lui bb ca sa fii tratata.

Am vesti despre herpes inschimb. In ultima luna de sarcina poti sa iei preventiv zelitrex sau zovirax, ca sa eviti aparitia...mie asa mi-a propus la maternitate vinerea trecuta. cum eu voi naste putin cam departe de casa, am fost in recunoastere de maternitate si am fost sa ma ia in evidenta noua echipa medicala. deci in privinta herpesului asta ar fii o solutie, dar...caci trebe sa existe si un dar..., nimic nu garanteaza ca nu apare in timpul travaliului. eu data urmatoare, pe 18 ian cer cezariana ca prea multe incertitudini sunt si nu vreau sa risc nimic....
Eu personal, am facut tratament si cu zelitrex si cu zovirax si a fost frectie la picior de lemn...adica am avut herpes bucal in timpul trat. cu zelitrex, medicament ce e considerat ca fiind cel mai bun pe piata pt. herpes.

Pe scurt..;daca nu tii neaparat sa nasti normal...pregateste-te pt. o cezariana si gata, cel putin nu te mai stresezi si pt. asta.

Iar despre scurgere vaginala eu nu cred ca e ceva grav...ma duc sa googalesc si eu putin ca sa vad ce si cum.

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonette spune:

Delphinash si multumesc mult ptr. raspuns! Intre timp am cautat si eu si sunt un pic nelamurita...asta e infectie urinara sau am inteles eu gresit? Infectia urinara nu ar fi trebuit sa iasa la urocultura sau ma rog...in urina? De ce a iesit in cultura din col "frotiu"? Este altfel de infectie? Ce este??? Tratamentul cu ampicilina am de gand sa-l fac desi am de luat 2 capsule la 6h si mi se pare cam mult, mai ales ca tb sa ma trezesc si noaptea sa-l iau! Parca nu era suficient ca ma trezeam oricum la wc

mami de Luca si 31+ cu Yannis-Sebastian
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Luca
BB2

AMR 9 sapt!!!!

Mergi la inceput

Simonette, dupa ce m-am googalit si eu cu enterococul tau, am vazut ca intr-adevar este pe undeva o infectie urinara, insa poate fii si o infectie nosocomiala, adica un enterococ pe care l-ai adunat de pe la vreo consultatie, de l-au gasit in frotis sau chiar o manuire fara atentie a frotisului . Poate a atins zona, dar daca tu nu ai avut infectie urinara nici eu nu prea inteleg! Doctora ta ce explicatie ti-a dat?

Tratamentul e bun, se ia ampicilina in doza forte, ca sa treaca. Enterococul este o bacterie responsabila de multe infectii luate din spitale;as putea spune tuturor burticoaselor sa faca atentie atunci cand merg la toaleta prin cabinetele de dr. sau la spital. Daca nu o faceati deja, evitati sa va asezati, desi sunt sigura ca evitati.

Apoi, cred ca stiti deja, cand se duce urina la analiza, in momentul recoltarii, se sterilizeara putin zona de recoltare, si apoi se recolteaza pipi.

pozici
bb2
burticutza

Mergi la inceput