Antihistaminicele
..de cate ori piciul raceste, doctorita noastra ne tot prescrie antihistaminice.(Aerius, Ketof, Peritol s.a.).
Eu n-am prea inteles la ce folosesc, ba de cand un alt medic generalist mi-a spus sa nu-i mai dau Peritol ca-l anesteziaza si ii favorizeaza cresterea preponderent in latime (exprimarea e brambura, stiu, sper ca ati inteles ideea) chiar ca nu mai imi vine sa-i dau.
Gresesc? Voi le dati copiilor? Ii ajuta?
Raspunsuri
patou spune:
antihistaminicele sunt pentru alergii. Banuiesc ca le prescrie sau pentru ca sunt la moda sau pentru ca ea crede ca baietelul tau are o alergie si nu o raceala. probabil ca mai ajuta si daca are nasul infundat.. parerea mea
eu inca nu i-am dat absolut nimic baietelului meu pentru raceala si nici n-am de gand s-o fac
TOMALAVINIA spune:
Noua ne-a prescris antihistaminic doar in primavara, cind facuse o alergie la capsuni.
Posibil sa fie alergic Alexis?
De curiozitate, cite kg are acum?Maria(nascuta pe 4 nov 2004:)), tot scrpion)are 21 kg la 107 cm.E cam pufoasa:))
szivarvany spune:
Noi luam la fiecare raceala, Giulia a mostenit teren alergic, a si facut mai multe episoade de rinite alergice. Pe noi ne ajuta (luam Claritine).
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
daniella4 spune:
Lavinia, si noi suntem "pufosi", cam tot p-acolo ne invartim, poate chiar mai mult.![]()
Patou, si eu ma gandesc ca le prescrie ca sunt la moda, nu cred ca dupa 6 ani de medicina si x de practica sa poata confunda o raceala cu o alergie. Din cate am inteles, e un fel de tratament ajutator in raceala, dar de fiecare data cand ajungem la consultatie ma intreaba daca am antihistaminic pt dimineata si pt seara (ne precrie 2 de fiecare data).
Daria, cum ati descoperit voi terenul alergic? Alexis respira un pic gafait, iar cand e racit chestia asta se accentueaza, acum vreun an am intrabat-o pe dr. daca ar putea sa aiba astm, mi-a zis ca nu si ca respiratia e asa din cauza faptului ca-i grasun. Ce-i drept, la ultima consultatie (sapt. trecuta ne-a intrebat daca am fost la un alergolog, nu mai inteleg nimik).
Am intrebat aici despre antihistaminice pt ca Alexis a racit lunea trecuta in parc (si ma-sa la fel) era f frig, nu ne-am imbracat prea gros, miercuri am fost la doctor cu mucutzii pana la glezne, stranutat si tusif, fara febra si am primit urmatoarea medicatie: Zyrtec dimineata, Ketof seara si un antitusiv. Nu i-am dat decat Ketof vreo 2 zile pt ca piciul face si tratament homeopat pt alte alea si niste picaturi homeopate (rezistan imunostimulator) cu care ne-am descurcat tare bine in raceli anterioare.
Acum sunt deja 8 zile, nu tusim, nu avem febra, dar inca ne cam curge nasucul, nu pot spune ca suntem ok sa iesim si noi in parc.
Si ma intreb daca antihistaminicele alea nu ne-ar fi pus pe picioare.
mamitzica spune:
Antihistaminicele se dau pentru alergie in general,iar in raceli au rolul de a reduce secretiile.
Aici se gaseste amestec de tylenol care e contra febrei/durerii cu antihistaminic si decongestant pentru nas,dar acum citeva luni le-au scos de pe piata pentru cele de la 0-2 ani si au ajuns la concluzia ca pentru copii pina la 6 ani nu se stie daca de fapt sint eficiente si ca mai bine sa nu le folosesti.(au murit citiva bebelasi din cauza de supradozare).
Cortizonul e cel care folosit pe termen indelungat "lateste".
herra spune:
si Vlad primeste cand face rino-faringita acuta clorfeniramin - ca sa diminueze secretiile din nas (ii dau cate 1/2 pastiluta inainte de somnul de pranz si de cel de noapte).
herra spune:
raspund in cazul meu - ii dau clorfeniramin 5 zile; despre restul nu stiu.
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)