Cirese de Mai-Iunie 2006 (64)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salutare!!Ehh parca , parca se mai dezgheata livada si mai incepem sa miscam!! hai copacei nu va lasati!!

Virgi merci!! Nu mai e asa de mult dar vine partea cea mai grea cu burtica mare si greu de carat!!
- ma omori cat te lupti .. zau esti de invidiat. Noi am renunat sa mai vorbim cu Sofia in casa altceva in afara de romana una ca deja saracuta era zapacita (ba auzea in engleza, ba in romana) si a doua ca am vazut prea multi copii de romani aici care nu mai vorbesc romaneste mai deloc dupa ce merg la scoala, daca parintii acasa nu insista pe romana gata s-a terminat. Asa ca am schimbat tactica ii vorbim numai romaneste.. si se simte ca spune din ce in ce mai multe cuvinte) si aude engleza afara sau la tv.
pentru Luana vorbareata si frumusica.

Miti si Sofia avea un bibe seara la culcare si unul spre dimineata( pe la 3 sau 4 sau 5) pe langa doua ca snack ziua - pur si simplu le-am inlocuit cu canita. De cate ori ar trebui sa ii dam bibe ii dam lapte dar in cana. La noi devenise deja aberant ca bea cel putin 1 litru de lapte in 24 de ore. In prima zi a fost ok cu schimbarea apoi cateva zile lua cana gusta dupa care nu mai voia deloc, incepusem sa intru la idei si ma si vedeam cu bibe inapoi dar de azi noapte s-a convins probabil ca altfel nu primeste laptele asa ca il bea frumusel din cana. Bea ce-i drept o cantitate mai mica dar la noi e ok.

Carmina felicitari!! Multa sanatate si tie si lui bebe mic din burtic si sa iti dorim numai bine!! pentru Mihnea frumushescu!!

Ramona asa m-as bucura sa o pot aduce pe mama sa ma ajute din pacate insa e bolnava si nu se poate asa ca va trebui sa ne descurcam singurei.. lasa ca ma ajuta Sofia..
Ce baiat cuminte ai tu si intelegator!! Poate ne pui si noua o poza doua ca nu l-am mai vazut de multisor.
Si Sofia are parul ondulat bine.. dar la noi se intreaba lumea cu cine o semana ca si eu si tata-sau avem parul drept, nici vorba de bucle.

Irinel multumim pentru cartea nr 2. Sper sa apuc sa intru mai tarziu sa o descarc.

Cami 23+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Salutare ciresime!

Hei, fetelor va multumesc pentru tot ce mi-ati scris. Aveam nevoie sa aud si alte pareri.
Recunosc ca am gresit putin. Cand Luana era foarte mica nu aveam nicio carte in limba romana si i-am citit destul de multe carti in limba engleza. Dar noi in casa vorbind numai romaneste, nici nu mi-am imaginat ca vom ajunge in situatia de fata. Poate si intalnirile la care eu mergeam regulat, si unde se vorbea numai engleza, asta inainte ca ea sa inceapa gradinta, au influentat-o. Nu stiu ce sa mai cred, dar nu vad niciun progres in limba romana. De cateva luni bune, eu ii vorbesc si citesc numai si numai in romana. In vacanta ii placea sa numere orice: fructe, scoicietc. . Numara corect si perfect pana la 10 in limba romana, doar ca la 5 spunea (shinshi- moldoveanca lui mami). De cateva zile i-a disparul obiceiul cu numaratul, ca s-o aud astazi ( nine, ten).
Astazi dupa ce-am adus-o de la gradi, cum nu avea chef de somn, am intrebat-o " vrei sa-ti citeasca mami o poveste" si mi-a raspuns " book-cartea-frog".
Dar ce ma ingrijoreaza pe mine cel mai tare, este faptul ca nu spune inca verbe, infara de 2-3 expresii invatate pe dinafara din cantecele. Inca spune "apa", sau "money" si-mi arata sa-i dau cutia cu bani, inca arata cu degetul multe obiecte pe care si le doreste. Nu vorbeste deloc pe "limba ei", asa cum multi copii o fac. Ori incerca sa denumeasca cuvantul pe care de cele mai multe ori il inteleg, ori tace si arata cu degetul. La gradinita sunt copii de varsta ei care vorbesc binisor, folosesc verbe, leaga propozitii scurte. Stiu ca unii copii incep sa vorbeasca la 2 ani, insa majoritatea incep dupa 18 luni.

In concluzie acum sunt stresata de aceste 2 aspecte. Practica nu e cum scrie la carte, voi credeti ca as avea motive sa fiu ingrijorata?
Ai vostri spun deja " vreau apa", sau spun doar " apa"

Va cer scuze ca va necajesc cu problemele mele, dar stiu ca aici e cel mai bun loc, sa ma pot linisti.

Amonar si Irinel - mi-ati punctat perfect ceea ce ma interesa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Cami - nici vorba sa fiu de invidiat, mai degraba merit bataita. Ca l-am stresat si pe sotul meu, il vad si pe el mult mai implicat in problema.
Noi cu laptele suntem in acelasi stadiu de 1 l in 24 de ore. Am incercat cu apa, cu lasat sa planga, n-a mers. Ziua papa foarte putin, la gradi papa un pic mai bine, probabil din cauza colectivitatii ( asta insemand o banana sau cativa biscuiti).

De ce nu incerci tu s-o dai pe Sofia la gradi? Ar fi ideal acum pentru tine si nu mai vorbesc ce usor iti va fi dupa ce vei naste.
Stiu ca ti-e teama de virozele care pot fi luate, dar acum iti spun din experinta ca nu ma mai strezez si cu ele. Luana iar s-a imbolnavit " viral infection" zice Choy, cu muci, cu voma pe timpul noptii. I-am dat medicatia prescrisa, e mai bine. Nu i-am intrerupt gradi ca data trecuta, pe motiv ca n-a facut febra, o duc regulat la medic, si asteptam cu nerabdare primavara.
Soficul mic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wapi spune:

Virgi este normal, sunt la varsta cand exprima totul printr-un singur cuvant. Stefy spune doar apa (cand vrea apa), baba (cand vrea cartea cu povesti - baba e din Punguta cu doi bani); daca spune unele 'propozitii' acestea sunt eliptice de predicat ( l-a 'parat' pe tati la mine cand l-a pedepsit :), sau 'Tess Alo' (cand a vorbit cu Tess la telefon); oricum pana la 6-7 ani ei au mereu ups and downs, si progresele sunt foarte rapide, nu trebuie sa te panichezi.
Noi acum am luat o viroza cam atipica : adica facem doar febra, dupa doua zile de antitermice nu a cedat, si luam si antibiotic; acum facem febra mai rar (luni a facut febra non-stop); este tare marait, are si gingiile umflate de la canini, care bineiteles ii ies toti odata , nici nu poate sa mestece bine, se chinuie rau sa manance.

Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Felicitari Carmina, sa va ajute DD sa va intalniti la termen - tu si bebica

Ia uitati pe smecheru' lui mama aici, ceva poze mai recente.

P.S. Sper sa-mi "motivati" absenta de la scris, am ceva treaba aiurea cu amigdalele plus 2 masele - pe una azi am rezolvata-o cat sa pot trai....
la ciresele si la copacei!

Oana 18+, mamica de Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Virgi eu stiam ca mai doi ani incep sa lege bine cate doua poate chiar trei cuvinte. Eu una nici nu sper inca la propozitii. Sunt tare multumita ca a inceput sa zica asa ceva mai multe cuvinte( care stiu si eu ce inseamna) a!! si ieri a zis Sofia primul nume: Baii!!( asta ar fi Barney)
altminteri daca vrea ceva Sofia fie foloseste cuvantul pentru obiect, daca nu il stie spune "bei"( asta ar fi "vrei" adica "vreau") sau chitaie pana ne prindem ce vrea.. dupa chef..
De gradinita la noi nu poate fi vorba inca din mai multe motive: unu: ca nu ma indur, as vrea sa o mai tin acasa cu mami, doi: ca mai toti copii pe care ii stiu aici ( din parinti nu de origine americana) care au mers la gradi devreme au cam pierdut de tot limba materna asa ca incerc sa evit partea asta, trei: din motive financiare( e foarte scumpa o gradinita buna si cum mami nu poate merge la munca..) mai asteptam. as vrea sa incepem undeva pe la trei ani poate asa doua-trei dimineti pe saptamana dar vom vedea si cum merge cu doi gandacei acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:

Ia uitati pe smecheru' lui mama aici, ceva poze mai recente.

/url])
Priveste partea buna a lucrurilor

Oana,ce copil FRUMOS ai!! Are niste ochi smecherul ca ma da peste cap!!! Sa fiti sanatosi amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Buna seara!

Un An Nou bun, plin de bucurii si impliniri!

Noi am fost o vreme plecati la bunici, unde Victor s-a alintat cat a putut.Dupa Craciunul de anul asta cu asa de multi mosi, baiatul meu s-a invatat sa caute in pungi.Noi i-am gasit jucaria ideala pt. el, un aspirator de jucarie.Inca nu s-a plictisit de el.

Lui Victor ii ies cei 4 canini si binenteles ca a racit.Tot timpul cand i-au iesit dinti a racit.Ma rog, acum doar cu muci dar tot suparator e.Azi am fost in Constanta sa-i cumparam medicamente homeopate, poate o fi mai bine pt.el.

Virgi, Victor nu spune nici un sfert din cuvintele pe care le spune Luana.Eu zic s-o lasi sa isi dezvolte limbajul in ritmul ei.Va trebui sa muncesti tu destul de mult ca sa o faci sa vorbeasca romana daca la gradi foloseste engleza.Eu cunosc 2 copii plecati in Germania la 6 si 4 ani si desi in casa se vorbeste numai romana, cel mic pur si simplu refuza s-o vorbeasca, intelege tot dar asta e.

Oana, sa-ti treaca tot ce te necajeste si sa te bucuri de Paul si burtica in continuare.

Cami, bravo tie ca te-ai hotarat sa scapi de scutece pana se naste bebita.Eu nu mai am deloc vointa.

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Carmina, felicitari!

Angelica, multa sanatate lui Razvan.Sper sa gasiti o rezolvare cat mai repede.

Wapi, sanatate si lui Stefanita.Virozele astea sunt groaznice.

Doroti, Ela, OanaS, Daryana, multi ani fericiti si numai bine!

Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Oana am vazut poze cu Paul frumuselul.. mai-mai o sa ne faca o concurenta fetele!! Multa sanatate si zile usoare la servici.

Arabela multa sanatate lui Victor!!Tu cum te mai simti?
Cat priveste hotaratul eii... asta visez eu dar cine stie ce planuri are Sofia..

La multi ani Dariana!!

Mergi la inceput