Cine ar vrea sa traiasa vesnic?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Cred ca o parte din mine ar vrea sa traiasca FOREVER YOUNG dar cealalta parte ii este groaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

De ce am zarit mesajul atat de tarziu???
Pe fundalul acestei melodii astern si eu cateva randuri.

Viata e o continua alergatura. Insa micile bucurii (banale - de cele mai multe ori) raman intr-un coltisor al sufletului. Anul 2007 mi-a demonstrat pentru a nu stiu cata oara ca ceea ce sadim pentru suflet e cea mai buna investitie din ceea ce putem face in aceasta viata. Iar lucrurile bune ce le putem face astazi, sa nu le amanam.
Totu-i o loterie. Loteria vietii - cu bune si cu rele, cu sperante si dezamagiri, cu vesti bune sau mai putin bune, cu fapte din viata.
Dincolo de toate astea, trebuie sa pasim cu incredere.

Hai sa va spun o poveste adevarata. Avem o cunostinta indirecta - ajunsa acum la o varsta frumoasa, in jur de 50 ani, dar care n-a cunoscut nici o secunda lumina zilei, pentru ca s-a nascut fara de vedere. Ce destin...In familia lor un copil vedea, unul nu. O boala ereditara.
In ciuda acestui handicap, a pasit in viata cu mai mult optimism decat multi altii si cred ca acesta a fost si cheia succesului sau.
Ochii mintii au vazut mult mai multe decat ochii trupesti ai unui om obisnuit.
Anul acesta s-a inscris intr-o excursie la locurile sfinte, printr-o agentie de turism. A plecat si s-a intors de-acolo parca alt om. Insasi ghidul a marturisit, ca in cei 15 ani de experienta in aceasta profesie,n-a intalnit inca un turist atat de pasionat si de interesat de ceea ce era de vazut si de povestit acolo.

De aceea spun sa traim fiecare clipa din viata la maximum, sa luam din viata cele bune, sa pastram in noi un dram de optimism, indiferent de ceea ce ne este sortit si sa nu uitam...sa zambim.
Un zambet face mai mult ca o mie de cuvinte.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Vreau sa traiesc vesinic si...sunt 100% sigura de acest lucru. Biblia imi spune : 1 Ioan 5:12, 13: "Cine are pe Fiul, are viata; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu, n-are viata.V-am scris aceste lucruri ca sa stiti ca voi, care credeti în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveti viata vesnica"
Stiu ca in clipa in care voi inchide ochii pe acest pamant va incepe vesnicia impreuna cu Dumnezeu. Imi place mult cum definea cineva vesnicia, si anume, atunci cand se termina de luat toata apa cu lingurita din oceane, mari, incepe vesnicia. E greu de inteles acest cuvant pt ca nimic nu e vesnic pe pamant, si am inteles acest lucru cand mama s-a imbolnavit de cancer, tata a paralizat si in multe alte situatii. Iacov 4:14 spune: "Si nu stiti ce va aduce ziua de mane! Caci ce este viata voastra? Nu sunteti decat un abur, care se arata putintel si apoi piere". Si asa si este, dar cand e greu Dumnezeu imi da putere si sunt atatea versete in Biblie care ma imbarbateaza, de ex Psalmul 23:4 "Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei mortii, nu ma tem de nici un rau, caci Tu esti cu mine".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Sigur, as vrea sa traiesc vesnic, insa vesnic tanara, macar asa ca acum, si sanatoasa. Cine n-ar vrea?

Criss si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Vesnicia asta vine la pachet cu vesnicia copilului meu si cea a oamenilor dragi mie? Daca nu, inseamna ca ma voi gandi in fiecare zi la ce am pierdut si ca va fi o suferinta eterna. Iar daca voi fi vesnic tanara, vor veni alte relatii si alti copii pe care ii voi vedea ducandu-se... Nu, multumesc, as face schimb cu un glob de cristal in care sa vad viitorul omenirii si gata, ma declar satisfacuta!

Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

am fost uneori mai straina in orasul meu natal decat ma simt aici dar am trait si acel sentiment de care povestesti tu Marius cum ca "deranjezi" orice-ai face. Am ajuns insa la concluzia ca daca tu crezi ca deranjezi, asa si este. dar te poti "reprograma" altfel si o vei simti in reactia celorlalti.
totul este atat de relativ, nemurirea, viata, fericirea, tristetea, totul se intampla in capul nostru. uneori sunt influente exterioare- pierderea unei fiinte dragi sau o lovitura a vietii, alteori tin de chimie (depresie, cand nu stiu ce hormon nu mai este pur si simplu fabricat de creier), alteori asa suntem pur si simplu invatati, sa fim veseli sau tristi. am momente cand ma cufund cu placere in butoiul de melancolie si savurez tristetile pe care le traiesc in clipele acelea insotzita de muzica lui bach, dar de cele mai multe ori, chiar cand primesc cate o lovitura incerc sa vad partea plina a paharului. sa nu uitam ca avem familii minunate, ca avem noi sau partenerul/partenera noastra un loc de munca, sa nu uitam ca suntem sanatosi, ca avem copii multi dintre noi, ca e Craciunul si ca ne putem permite o masa imbelsugata si un pom, sa nu uitam ca ne avem unii pe altii, ca impreuna suntem puternici si ca de fapt avem mai multe motive sa fim fericiti decat nefericiti... Craciun fericit, oriunde v-ati afla dragilor si nu uitati sa fiti fericiti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Uff...pe de o parte, parca as vrea sa traiesc vesnic (ma sperie ingrozitor MOARTEA)...Dar...daca as trai vesnic...asta nu ar insemna sa asist la moartea celor dragi???? Ar fi crunt!!!!
Da, as vrea sa traiesc vesnic DACA SI NUMAI DACA copiii mei si toti cei dragi mie ar fi si ei nemuritori! Altfel...cred ca viata vesnica ar fi cea mai crunta suferinta!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

marius

Chiar am vazut zile trecute un film la tv cu o familie care bause dintr-un izvor fermecat si acum erau nemuritori ...si rapesc o fata de 15 ani de mare mosier ( nu l-am vazut de la inceput asa ca nu stiu nici de ce si nici cum se numeste filmul) ...e si din una in alta fata sesimtea libera din colivia de aur in care traia si se si indragostete de baitul cel mic al familiei care avea 104 ani ,dar ptr care timpul se oprise la 17 ani .. si cand tatal fetei vine sa o ia acasa( cu potera ) , el ii cere fetei sa se duca la izvor si sa bea apa, iar cand va putea si va fi in siguranta ( ptr ca risca spanzuratoarea ptr rapirea fetei) o sa vina sa o ia ...ee baiatul se intoarce in zilele noastre ( actiunea principala se petrecea undeva pe la 1914) si langa copacul cu izvorul fermecat era mormantul fetei care murise la varsta de 100 de ani ... si a carei voce de pe fundalul filmului spunea " Nu trebuie sa traiesti o vesnicie ca sa poti spune ca ai Trait "
Nu m-am nascut bogata ...am avut pana acum o groaza de trecut si de luptat ..dar nici nu as dori macar pentru o secunda sa schimb viata mea cu a altcuiva ... pentru ca fara greutati ..fara patanii ..fara greseli ..fara fara ..nu poti sa evoluezi ca om ..
Isus s-a nascut atat de sarac tocmai ptr ca D-zeu a vrut sa ne arate ca nu trebuie sa te nasti in aur ca sa poti schimba soarta Lumii( pastrand proportiile off course ) ...ca oricine nascut chiar si intr-o iesle poate sa devina "rege" ...ca degeaba ai bogatii mii si mii daca nu ai liniste sufleteaza ..daca nu ai implinire sufleteasca si puritatea sufletului ...degeaba ai toneee de aur ..Isus nu a fost un om bogat ..material ...nu a fost un om care a condus lumea din vrun castel ...a fost un om simplu ...un om care a dus mesajul Domnului mai departe cu simplitatea sa ..cu minunata sa bunatate ...cu intelepciunea sa si cu maretia sa . Isus a trait si a suferit tocmai ca sa ne mantuiasca pe noi omenirea si sa ne invete ca dincolo de toate cele mai de pret lucruri sunt cele spirituale ... nici decum cele materiale ..de ele( cele materiale) ai nevoie doar ca sa supravietuiesti trupeste ... dar ca sa traiesti trebuie sa o faci omeneste ..adica sa inveti sa treci prin toate , sa urci munti si sa cobori vai , induri vant si vreme rea sau vreme buna ptr visele tale pentru cei dragi si atunci cand ai invatat destule de la viata si sa ii inveti si pe altii ceea ce este viata ...si pentru toate astea iti trebuiesc cele spirituale .
Dupa mine cei mai binecuvantati oameni de pe pamantul asta sunt cei care lasa /au lasat lumii ceva ... bun ..rau ( pentru ca si din rautate se pot invata muuuulllttee ,varianta globala sa ii zicem a "Omul din greseli invata" ) ..oameni care desi au trecut zeci ,sute,mii ,zeci de mii de ani decand numai sunt inca se vorbeste de ei ..si inca transmit si altor generatii invatatura lor ...acestia sunt NEMURITORII... asa ca " Nu trebuie sa traiesti o vesnicie ca sa dovedesti ca ai trait "
Poate ca de asta sunt zile ca Craciunul ..sa iti aduci aminte de valorile si de oamenii care iti fac viata frumoasa ..sa te intorci la valorile pure si simple ale vietii ...sa sarbatoresti VIATA cu tot ce e frumos in ea si ce e mai frumos is mai pur decat nasterea unui copil ?!?!.Craciun fericit si pace sufleteasca tuturor

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

O parte din mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

marius, recunosc ca m-a atras intrebarea ta, dar nu m-am asteptat sa gasesc un mesaj atat de trist, aproape deprimant si m-ai facut curioasa sa stiu care e problema ta?(nu am aflat din text, dar tot sunt curioasa).
in :"cel mai iubit dintre pamanteni",un personaj spunea : nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei. de fapt cred ca vesnicia ne inspaimanta mai mult decat viata sau moartea: nu stiu daca as dori sa traiesc vesnic,uneori mi se pare greu de indurat si o zi, daramite o vesnicie- ce poti face o vesnicie? tot nu inteleg rostul intrebarii tale, dar am citit printre randuri(sau poate direct) ca esti intr-un moment de mare tristete-cumpana-dilema -tragedie?
nu stiu ce ti-au raspuns ceilalti-acum nu am inima sa citesc, dar recunosc ca intrebarea ta m-a rascolit! uf, ...

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

quote:
Originally posted by capra cu trei iezi

In "cel mai iubit dintre pamanteni",un personaj spunea : nu de moarte ma cutremur, ci de vesnicia ei. de fapt cred ca vesnicia ne inspaimanta mai mult decat viata sau moartea: nu stiu daca as dori sa traiesc vesnic,uneori mi se pare greu de indurat si o zi, daramite o vesnicie- ce poti face o vesnicie?

Daca as trai vesnic? Nu stiu. Eu dupa moarte vreau sa fiu nimic. "Si din repaos m-am nascut, Mi-e sete de repaos."

When you want something you never had, you have to do something you've never done.
http://picasaweb.google.com/La.fleur.aux.dents/Fotografii

Mergi la inceput