Cine ar vrea sa traiasa vesnic?
Raspunsuri - Pagina 2
Oliv75 spune:
Cred ca sentimentul strainatatii de care vorbeai se naste doar din singuratate, poate cea mai mare nenorocire; ma gandeam acum la inchisori unde cea mai grea pedeapsa este izolarea detinutului, viata in siguratate.
In lumea asta n-as vrea sa traiesc o vesnicie pentru ca suferinta face parte din ea si uneori mi-e greu sa inteleg valoarea educativa a suferintei pe care Dumnezeu i-o aplica omului in scopul de a deveni matur in viata crestina. Stiu ca suferinta e parte integranta a vietii umane si asa cum spunea Freud “cine e capabil sa sufere, poate sa creasca” adica sa se maturizeze....dar cat, o vesnicie??
E prea mult timp Marius. Sarbatori fericite tuturor!
Mariaa spune:
cine a(s) vrea sa traiasca vesnic si frumos?! jumatatea sufletului meu si mama.
_
ai incredere in anul ce vine, caci da, viata o poate intoarce tot pe nepregatite cu o solutie minune! crede in solutia asta, caut-o neincetat si lupta pentru ea!
stiu ca oricum asta ai sa faci, simteam insa nevoia sa ti-o spun deschide-ti inima, lasa negura de-o parte si ai sa vezi atat de clar totul!
pace si liniste in suflet de Sfintele Sarbatori sa aveti
www.youtube.com/watch?v=lBSpSr7LN-0&feature=related" target="_blank">pretty woman
" Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici! "
Fomalhauti spune:
Eu vreau sa traiesc vesnic. Dintotdeauna am vrut. Cand eram mica ma tot intrebam care e treaba cu "Olandezul zburator", de ce era suparat ca trebuie sa traiasca vesnic.
Inainte de a va explica de ce vreau sa traiesc vesnic vreau sa va spun ca implinesc curand 44 de ani - nu 14 cum poate isi vor imagina unii citind mai departe...
Vreau sa vad cum va evolua omenirea in sute de mii, milioane, zeci de milioane de ani. Vreau sa stiu daca va fi asa cum a anticipat Asimov sau ca la Clarke. Explicatie pentru cei care nu citesc SF: Asimov isi imagina ca peste foarte multi ani oamenii vor fi colonizat multe mii de planete cu ajutorul unei tehnologii inaintate incepand cu construirea robotilor. Clarke si-a imaginat ca in viitorul indepartat oamenii vor fi intalnit mii de alte specii inteligente si vor fi dezvoltat in mai mare masura capacitati psihice deosebite. Da, as vrea sa stiu cum va fi...
Inutil sa mai specific faptul ca as vrea sa fiu aici cand vom intalni prima civilizatie extraterestra. Si urmatoarele...
Pe termen mai scurt as vrea sa aflu cauzele unor boli, de exemplu cauza cancerului. (Sigur, asta s-ar putea intampla si maine...) As fi curioasa sa stiu unde vor ajunge cercetarile si manipularile in genetica. Clonarea. De exemplu, m-as gandi sa-mi clonez fetita, s-o mai cresc odata. (Ah, da, cred ca m-as clona si pe mine, am fost un copil tare simpatic si m-as creste foarte bine fiindca m-as intelege...L-as clona si pe sotul meu, cred ca ar fi mult mai reusit crescut de mine si nu de soacra-mea. Dar cu cine s-ar casatori dupa aceea?) Daca as fi prea batrana sa port o sarcina, clonele mele (adica dorite de mine) ar putea creste in "uterul artificial"...
As vrea sa stiu ce se mai poate inventa in materie de jucarii, jocuri pe calculator si parcuri de distractie. Si in turism - ce se va mai oferi dupa all inclusive, ultra all inclusive, royal all inclusive....
As vrea sa stiu ce se va intampla cu Tibetul....
As vrea sa fiu prezenta cand oamenii vor putea sa comunice cu adevarat cu animalele...
Si as vrea sa traiesc mult fiindca as vrea sa vizitez tot ce se poate vizita, sa vad toate parcurile de distractie (si sigur cand termin cu cele existente acum, vor fi altele noi...), toate locurile frumoase, toate cascadele, valuri uriase, animale in libertate, fenomene meteo deosebite...
Sotul meu impodobeste bradul (artificial) si eu ar trebui sa-l ajut...Dar cred ca voi mai scrie la subiect, grozav imi mai place...
Sarbatori fericite tuturor!
doradora spune:
eu nu as vrea sa traiesc vesnic, ci cat mi-e dat. insa as vrea sa imi pot alege 2 persoane: una care sa imi fie alaturi si care sa nu moara inaintea mea, si cealalta care sa poata trai in continuare.
la ce imi foloseste vesnicia? sa vad cum se duc toti si toate pe langa mine? nu, multumesc, si asa i-am pierdut pe cei din jurul meu relativ repede si cam in acelasi timp.
chris + alexandra
bebeii nostri
Rufus spune:
As spune ca viata nu ne apartine. Daca e sa dam crezare religiei noastre, e doar o modalitate de a consuma una din aparitiile noastre pe pamant, sau aiurea. Intr-un cadru limitat si posomorat, ne manifestam dupa cum ne este firea si dupa cum gasim un drum pe care sa o luam. Unii se pricep, altii mai putin, asta e diferenta intre modul de a trece prin viata. Finalul este pentru toti la fel.
Ma amuza (si ma intristeaza, apoi, imediat) cazna de a razbate intr-un mod victorios, chiar daca victoria e atat de diferita de la om la om! Si cate pilde ne ies din gura, in timp ce ne finisam soclul propriei statui!
Probabil ca ei, copiii nostri, sunt rodul cel mai de pret cu care cadorisim pamantul. Necazul e ca ne credem asemeni Domnului si, dupa ce ii facem dupa chipul si asemanarea noastra, le furam ce au mai de pret, copilaria, ca sa "poata razbate in viata".
Si eu am un pom de plastic. Frumos...cum altul nu mai e. De ce oare mi-e dor de cel din copilaria mea?
Marius, eu nu vreau sa traiesc vesnic. Dar as mai vrea sa fiu copil, cu mama si tata alaturi, dar si cu minunata mea familie de acum. E tot ce mi-as dori mai mult de la Mos Craciun. Cu siguranta, adevarata viata tot in copilarie se traieste...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
daniela_b spune:
Marius,
Am incercat sa scriu un alt mesaj dar cuvintele nu se ordonau corect si pareau golite de sens.
O sa scriu doar atit: nu ne putem ciopli frumos sufletul fara sa infruntam suferinta si, fara ea, cred sincer ca degeaba am trai vesnic!
Nu vreau sa sune a pesimism, dimpotriva, incerc sa spun ca cea mai frumoasa inima este aceea care poarta cicatricile "razboaielor" trecute.
Sarbatori fericite!
www.helpsonia.com
Adrianaa spune:
Eu as vrea sa traiesc vesnic. Traim vesnic prin copiii nostri, iar ei prin ai lor s.a.m.d. Dar vom putea trai vesnic prin ceea ce lasam sadit in timpul vietii in inimile celor dragi si in inimile celor apropiati.
Ramanem vesnici pe Pamant prin darurile pe care le oferim in timpul vietii noastre: iubirea, bunatatea, daruirea, dragostea pentru frumos, pentru minunile lumii asteia, incepand de la un fluture, trilurile pasarilor, sunetul linistitor al valurilor marii, cerul nespus de albastru, razele soarelui jucause si pana la dansul minunat al fulgilor de nea, clipele frumoase pe care le daruim celor dragi.
Ramanem vesnici daca - asa cum spune romanul - in viata noastra macar am plantat un pom si am daruit iubire in jurul nostru.
IUBIREA - este singura care ne poate asigura vesnicia pentru generatiile viitoare. Iubirea - este cea care nu va lasa sa se dezumanizeze totul pe Pamantul asta.
P.S.: Extind putin subiectul. Popoarele antice, si nu numai, aveau credinta in nemurire. In epoca aceasta contemporana, nu mai exista dorinta nemuririi, ci a trairii prezentului la maxim. Popoarele antice au descoperit esenta nemuririi, de ce noi nu am perceput-o si inteles-o?
In Epopeea lui Ghilgames, cea mai veche epopee a omenirii, personajul pleaca in cautarea nemuririi. Dupa indelungi incercari, el n-a obtinut nemurirea. Dupa intoarcere pune sa se scrie tot chinul indurat in drumul cel lung pentru ca si alte generatii sa ia cunostinta, pune sa se construiasca zidul Urukului, altare monumente, infrumuseteaza Urukul cu statui, in felul acesta el dobandeste nemurirea, este nemurirea creatorului. Nemurirea pe care voia s-o scurga de la zei nu era numai pentru el, ci pentru a o da si oamenilor ca sa fie fericiti ca zeii. De fapt, Ghilgames aduce un dar pretios oamenilor si anume cunostinta de sine, arata oamenilor ca se poate valorifica prin acte omenesti. In epopee gasim rezonante ale umanismului prometeic. Ca si Prometeu din legendele grecesti, Ghilgames va infrunta destinul, zeii, fortele potivnice, afirmand capacitatea potrivnica a omului.
Prin creatie omul devine nemuritor, credinta umana dar si ideea prieteniei, iubirii care-l socializeaza pe om.
istorioare cu talc (pentru copii)
www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
b.nica spune:
Voi chiar stiti ce inseamna vesnicia?
Vesnicia inseamna sa trasim pe acest pamant si sa lasam ceva care sa semnifice pentru cei din jur o mare realizare care sa le modifice viata si conceptia desspre viata.
Vesnicia poate sa insemne si realizarea unor scopuri,ce ne-au fost predestinate, care sa traseze caile pe care sa le urmam si care ne vor face unelte ale celor ce trebuie sa le realizam.
Nu vreau sa fiu confuza sau gresit inteleasa:nimeni nu este pe acest pamant fara un scop anume.
Vesnicia dupa mine,vine atunci cand nu intelegi care este rostul tau,si in aceasta idee vesnicia pt. initiati poate fi o pedeapsa.
toni spune:
Ori ca vrei, ori ca nu vrei, viata vesnica exista! Dumnezeu ne spune asta in Biblie. ACum, fiecare e liber sa-si aleaga "locul":
1.ori in rai , alaturi de Hristos Domnul
2. ori in iad, fara Hristos evident.
Deci, eu una, voi trai vesnic, in mod sigur. Forever. Young. Si ce va mai urma aici, e doar prea putin alaturi de ceea ce e dincolo.
Iisus a zis:
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata".
El e Calea pe care poti ajunge in Rai. Nu e una din cai, o cale. Ci calea. Singura cale, de fapt.
El e Adevarul. Cine il poate contrazice?
El e Viata. Vesnica evident.
De aceea a venit. Sa ne-o daruiasca!!!
Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.