curatat jaluzele textile tip "rolete"

curatat jaluzele textile tip "rolete" | Autor: maxinne

Link direct la acest mesaj

ati curatat cumva asa numitele "rolete"- jaluzele dintr-un material textil ca la jaluzelele verticale cred, dar pe latimea ferestrei si rulate in partea superioara..?Cum a-ti facut? eu la am de cca un an ,sunt crem, pana acum le-am mai sters cu o carpa usor umeda fara sa le dau jos.Totusi au cateva urme micute de la insecte, 2-3 punctulete..si oricum le-ar face bine o curatare mai eficienta, dar imi e teama sa nu le stric .cand le-am cumparat mi s-a spus ca..nu se curata..ca sunt anti-staticeastept cu mare mare nerabdare experientele voastre.multumesc mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

Intr-adevar, nu se curata. E bine daca le-ai sters numai cu carpa/burete umed. Materialul este la fel ca la perdele verticale si este impregnat cu o substanta gen apret, iar apa sau mai ales detergentul le deterioreaza. Sunt antistatice, dar nu antimuste. Unele materiale de calitate mai suporta o inia o pauzare cu apa calduta si un pic de detergent, dar risti sa le strici culoarea si tinuta. In nici un caz nu freca cu mana, cu peria sau in masina de spalat!
In cel mai rau caz, poti sa-ti schimbi materialul (doar textura, fara mecanism) eventual tot la cei la care ai facut ruloul. Si de data asta poate iei ceva anti muste, sa nu-ti mai bati capul...

Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Sunt la fel cajaluzelele verticale... chiar o femeie de serviciu la birou la mine... le-a spalat... cu grija etc. Cert este ca au trebuit inlocuite, nu pot sa-ti spun cum aratau dupa ce au luat contact cu apa.
Eu zic sa nu te plangi, ca eu mi-am luat, cu 2 copii mici, canapele albe, din material textil!!!! God, cum arata..
Iar o perdea, la calcat... s-a ars putin.. o gaura de fapt s-a facut.. si i-am pus cu un ac de siguranta un fluture. Eeee?

Mergi la inceput