soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 8
Qamar spune:
stiti povestea aia cu matza blanda?
asa si socrella...
trecand peste fazele cand la nunta noastra si ea, si socrul nu au mancat decat struguri toata noaptea, sau la botez la Bia ea a mancat doar paine cu mustar la restaurant de fite, parerea mea despre socrii/resp. soacra era una ok, mi se pareau oameni care au muncit toata viata si care sunt mai mereu stresati, pentru ca asa s-au obisnuit
iarna asta, veniti din strainatate, au stat cam o luna jumatate la noi, timp in care au avut grija de Bia in prima parte a zilei cat eram si eu la munca; ma credeti ca am inceput sa ii indragesc?ma gandeam ce aiureli sunt povestile cu soacre si ca, de fapt, am o soacra de larg angajament...arata bine, gateste bine, e activa, etc etc etc...
si pe urma m-a lovit buturuga fix in freza
in fiecare zi ne intorceam acasa amandoi, impreuna; ei bine, in una din ultimele zile, sotul a ramas la o intalnire de afaceri si eu am venit acasa-la mine, la noi!!!- singura; pupaturi cu Bia, etc,.,,cand incepe soacra sa ma chestioneze: unde-i sotul, de ce nu l-am asteptat, daca o fi obosit, ca puteam sa mai stau...
ma rog, trec peste si ii zic ca eu nu aveam ce face la intalnirea lui oficiala...
vine si socru si incep amandoi sa ma chestioneze ca de ce mi-a cedat sotul actiuni din firma, ca de ce s-a complicat asa, ca noi stim sa incheiem contracte?, ca sigur ne intra banii unde trebuie, si de-astea; initial, incep eu sa le explic cum sta treaba -nu intru in detalii aici, chestii de firma, actiuni, etc- si ca ar trebui sa aiba incredere daca nu in mine, macar in el
si aici, cumva, am declansat T-rex-ul din ea; asa ca, draguta de ea, a inceput sa imi insire:
- ca de ce vorbesc prea tare tot timpul -ca volum -asta in conditiile in care ei stau cu TV la MAXIM si cand doarme bb ca nu aud bine
- ca nu ii place deloc de mine --asta dupa 3 ani in care a fost mereu lapte si miere-- pe mine m-a socat faza asta, m-a intristat teribil pentru ca niciodata nu i-am facut/zis nimic rau
- ca la varsta mea -25- mai bine ar fi sa tac din gura cand se discuta chestii de-astea de """oameni mari"""
- ca mereu eu am ochelari de cal si nu vad nimic in jur si o tin numai pe a mea -am lentile de contact, jur
- ca noroc cu ea ca a venit la Bia sa aiba grija de ea --- 1 luna in aproape doi ani, atat mi-a vazut fata
- ca de ce ma bag eu in actiunile din firma ale sotului -- poate vreau sa fug cu ele undeva?
- ca nu sunt buna de nimic
- ca sotul nu mananca bine din cauza mea -in conditiile in care in fiecare zi are mancare gatita, vegetariana, cum mananca el -si Bia-, in conditiile in care toate dulciurile le gatesc in casa, etc..iar ei mananca sunculite si carnati
- ca mai multe nu poate sa spuna ca ii e frica sa nu ma jigneasca
- si tot asa aproape o ora, in care Bia a stat la mine in brate mai sa planga iar eu amutisem...pur si simplu inca nu imi vine sa cred
ce naiba i-am facut, oameni buni?
lui -sotului- nici macar nu i-am spus tot ce a debitat mamicuta, nu are sens sa il stresez cu asta, dar ma simt tare aiurea....
oooffff, ce ti-e si cu oamenii astia...
Ce mai citim noi
pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
b.nica spune:
Noe, iti spun eu ca numai de la "actiuni" ti se trage.nu pune la suflet si veziti de copil si de sot.
f. bine ca nu i-ai spus!
"ignore"acuzatiile .
chiquitita spune:
Noe, astea sunt cele mai rele. Eu as prefera una care sa ma cicaleasca, decat una rea la suflet. Zambetele alea de inceput nu prevestesc nimic bun. Si eu m-am tapit rau cu ea dupa 2-3 ani...asta e...e greu sa zici ca nu pui la suflet dar o veni si reversul medaliei.
Mami de Livia (08.06.2007)
martie spune:
Doamne, ce-am citit si de voi! As avea si eu de povestit romane, despre soacra-mea. Am si eu 2 copii mici, sunt casatorita de 7 ani si vreau sa zic ca la inceputul casatoriei plangeam pana simteam ca nu mai am aer. Cred ca e de prisos sa dau si eu exemple, 2 ani nu am vorbit cu ea, dupa aia a aparut primul copil si de atunci imi mananca iar zilele. Ca tot am pomenit de nasterea primului copil, sa va zic ce mi-a zis cand a venit la mine la spital (cu o prietena a ei, care lucra in spital la alta sectie), cu o punga de Fornetti, asa, ca tot e si ea mama de 2 copii (sotul meu o sunase dimineata si-i spusese ca m-a internat sa nasc). "Vai draga, stii ce-a zis cumnata-ta si cu sora-mea care se plimbau azi prin Unirea?" (apropo si de cumnate). "Ia uite draga ce zi frumoasa e azi afara, noi ne plimbam si aia isi rupe curu... hahaha ha". Cred ca orice femeie care e si mama, isi aduce aminte de ziua cand a nascut copilul ca de ceva sfant, eu nu as putea sa zic asa ceva unei femei in ziua in care am nascut nici sa ma tai.
Nu vreau sa va plictisesc, dar, CE E DE FACUT? Eu tot timpul am tacut, mi-e frica sa-i zic ceva, ca stiu ca atata asteapta, scandalul si tiganeala! Dar cum in c.. ma doare de parerea ei, cred ca in curand va veni si ziua aia, nu mai am 23 de ani sa plang ca proasta.
CE PARERE AVETI? Sa tac in continuare sau ce sa fac? Doamne cat regret cei doi ani de liniste in care am fost certate.
danutz spune:
Cu mare rugaminte la Puputi, trebuie editat mesajul si sters din cele multe icon-uri fiindca a largit rau pagina...
Intrasem sa va scriu si eu despre socrosenia din dotare...
Norocul e ca sta la 300 km de noi, inspiratia proasta a fost ca s-a oferit sa vina sa stea cu bebelusul nostru cand eu am inceput munca si cand el avea 3 luni jumate...iar eu am fost intr-atat de proasta ca am acceptat.
Culese din peripetii:
-gatea la cuptor cand afara erau 45 grade asta vara...inchipuiti-va cate grade se faceau in bucatarie!!!
-mi-a umblat in toate lucrurile, mi-a scos la inaintare haine nepurtate de ani buni pe care le-a calcat si pus pe umerase iar alte haine perfect functionale le-a pus numai ea stie unde!
-mi-a aruncat o parte din lenjeria de pat fara sa ofere nici o explicatie...am stat multa vreme sa-mi dau seama ce a deranjat-o fiindca era alba simpla si chiar imaculata!
-la un moment dat ne-a anuntat ca pleaca la ea acasa pentru 2 saptamani...toate bune si frumoase dar noi chiar nu aveam cu cine lasa copilul, mai ales ca ne-a anuntat de pe o zi pe alta. Solutia a fost sa-si ia consortul concediu, apoi eu concediu medical, apoi sa vina mama de la 500 km pentru ca cele 2 saptamani s-au transformat in 4...tot fara explicatii!
-o barfea cumplit de cumnata mea (sotia celuilalt baiat al ei) si asta-mi sugereaza ca la fel facea si cu mine in fata cumnatei!
-cerea bani tot timpul, ne-am dat seama ca lua de la noi si-i dadea celuilalt baiat al ei care nu a muncit o perioada de un an jumate (nu ca ar fi avut ceva...pur si simplu a asteptat sa plece din tara, apoi a plecat, a stat 2 luni, s-a intors...dar un an jumate a stat pe bara...cam pe banii nostrii). La un moment dat i-am zis ca daca ea are nevoie de ceva, noi cumparam si-i dam, dar bani cash nu-i mai dam... a facut un scandal monstru.
Tot ne-a prins la inghesuiala, am plecat din tara in vacanta, iar copilul l-am lasat cu ea, impreuna cu bani de facturi, de mancare, de doctor si de situatii neprevazute(plus frigiderul plin ochi pentru ea si toate in casa pentru copil). Cand ne-am intors nu am mai gasit nimik, nici bani, nici nimik in frigider, pentru copil ea nu cumparase nimik, facturi nu platise nimik, de doctor nici vorba...de explicatii nici vorba!
- a culminat totul cand, a doua zi dupa ce ne-am intors din vacanta, a dat telefon la 8 seara de la cumnata mea sa zica ca maine nu mai vine sa stea cu copilul, fiindca pleaca la ea acasa...tot fara explicatii!
Si asa am scapat de soacra, mi-am gasit in 3 zile o bona draguta si de care sunt extrem de multumita si pentru moment lucrurile sunt mult mai clare si fara probleme.
Tot nu a scapat ocazia sa se 'confeseze' cumnatei, ca banii pe care nu voiam sa-i dam ei acum ii dam bonei!!!
Sanatosi sa fim!!!
elipop spune:
intr-un fel m-am mai linistit sa constat ca nu numai viitoarea mea soacra este asa cum este, ca de fapt face parte din tipar...e un fel de a spune...ma omoara cu zile atat ea cat si el....adica socru(ei intre ei nu se inteleg deloc, da' nush cum se face ca atunci cand vine vorba de mine sunt intru totul de acord...macar sa aiba si ei un punct comun, nu?).Problema mea cea mai mare e ca lu fisu ii e jena de ei, cauta sa nu-i supere, ne cacaim de doi ani de zile sa ne casatorim pe motiv ca ei n-au bani sa ne faca acum nunta, ca doar au de terminat o casa...care nu stiu cum da au inceput-o fix in momentul cand noi dadeam de-a casatoritului...adica acu 1.5 ani.Acum de sarbatori cand ziceam ca deja a trecut destul timp, ca ne stim deja de aproape 4 ani am putea si noi sa vorbim cu ei sa facem o data nunta aia. Am facut-o si pe asta, am strans parintii si de o parte si de alta la un loc, ca deh erau sarbatorile(ASA S-AU CUNOSCUT SI EI), sa petrecem in familie, si sa le dam vestea la comun. Ghici ce au zis ai lui...de fata cu ai mei....pai noi nu suntem pregatiti ca doar avem treaba cu casa, cel putin doi ani de acum inainte tre sa mai asteptati,cum sa faca parintii fetei nunta?....e inadmisibil, noi vrem sa va facem nunta mare, cu smecheri, barosani, sa va "lafaiti" in bani dupa.....ca ce mama dreaq. M-am enervat la culme, ai mei s-au simtit prost, iubitul meu e suparat pe situatie....dar ce m-a durut cel mai rau e ca in momentul in care eu ma dadeam de ceasul mortii la masa,el a ramas "paralizat" la 'masa rotunda', a tacut malc in fata mamitichii si a taticutului...asa ca acum nu stiu ce sa mai zic. Cred ca pana la urma ne luam de mana si mergem singuri la starea civila...oricum in finalul discutiei cu totii ai lui au zis ca nu anu asta, da in 2009 facem nunta, ca sa-i lasam anu asta, ca au probleme...oare or face intentionat asta?oricum nu am de gand sa astept, anu asta ma tin sa facem macar nunta civila, o fi bine daca o facem si ii anuntam dupa????ne-am gandit si la asta sa stiti...doar ca prietenul meu sufera pe chestia asta si nu o face prea cu inima deschisa, oricum e rau si asa si asa
iubitul meu tine la maicasa si ma doare ca simt...poate sunt nedreapta...dar uneori simt ca prefera sa nu o supere pe ea, in loc de mine...adica se simte bine cand e si ea impacata cu un lucru ce tine de noi...oare pot sa-l schimb? se mai remediaza sau toata viata o sa asculte de mamita?are 24 de ani...se mai poate remedia pe parcurs?pt ca in alte privinte ne intelegem, nu stam cu ei, parintii sunt in alte orase...n-as vrea sa fiu pe locul2, ce-i drept ea l-a crescut si s-a chinuit cu el, avand in vedere ca tasu era plecat pe mare...si poate nu numai...intelegeti ce vreau sa spun...o amanta ceva....deci ceva sechele sunt...voi ce parere aveti?offf va pup
martie spune:
Elipop, Doamne ce te mai framanti si te omori si tu, asa eram si eu...ma umflam de plans din cauza scorpiei, pardon, soacrei. Stiu ca pana nu treci tu pe pielea ta, nu o sa crezi ce spun, dar te rog din suflet sa ma crezi ca e adevarat ce-ti spun: oricum ai face, DECI ORICUM, tot nu va fi bine, tu te abtii, tii tot raul in tine, inghiti ... cu lingura, doar-doar o sa vada ei ce fata buna esti tu! Crede-ma pe cuvant ca nu o sa vada niciodata. Eu ajunsesem de ma certam cu al meu ca dracii, ca ma suna socrela si imi spunea tot felul de rautati si porcarii la telefon, iar el nu ma credea, pentru ca ea de fata cu restul lumii era numai lapte si miere. 2 ani am fost certate, ca dupa niste pumni de extraveral am dat-o dracului, adica i-am trimis un SMS in care i-am zis ca daca nu ma lasa in pace si mai mananca kk despre mine , ma dus si+i sparg botul. Ti-am reprodus ad litterram. Urmarea: nu am mai vorbit 2 ani, cea mai frumoasa perioada din viata mea. Dar ne-am "reconciliat", ca cica eram eu gravida in 4 luni. Acum am 2 copii, fata mare a facut aproape 3 ani, iar coltii ei sunt si mai ascutiti. Si ea e divortata si recasatorita, nu se intelege cu sotul ei deloc, dar au venit impreuna la usa mea la 12 noaptea in ziua in care am trimis sms-ul si bateau cu pumnii in usa, de m.au facut de ras in tot blocul (apartament unde au stat parintii mei o viata si ni l-au lasat noua). Tot timpul am respectat-o ca vai saraca, ce st a avut si a suferit, ca varsta ei, ca profesia ei, ca este medic, etc. etc.
Intrasem si eu pe net sa le intreb pe fete cum sa abordez problema, ca nu-mi place scandalul si tiganeala, ca daca-i zic ceva, atata asteapta, scandalul.
Dar, dupa ce am citit ce-au mai scris si alte nurori, vai de mama lor, o izbesc la fiecare rautate de o gasesc . Nu mai am 23 de ani sa plang ca proasta, 7 ani am stat cu capul plecat, am zambit la toate procariile, am trimis felicitari si cadouri de Craciun, flori si vizite si torturi de zilele ei, si tot rau a fost. Cand plangeam ma facea nebuna, le spunea la toti sa ma duc la doctor ca sunt nebuna si acum cine crezi ca a ajuns la psiholog? Ca e rau, ca are depresie, "tot veninul se intoarce", daca tot timpul nu vrei decat sa bagi zazanie.
Si altceva f. important: niciodata sa nu te certi cu el din cauza lor, joaca si tu putin teatru, ca si soacra de fata cu el nu cred ca-i spune ca esti ultima fiinta de pe pamant.
kokiy spune:
Buna fetele, ce va mai fac soacrele?
N-am mai postat de 2 luni la subiectul asta , dar nu ma pot lauda cu imbunatatiri din partea soacrei.In luna decembrie am aflat multe si mi-am schimbat comportamentul drastic fata de soacra. Am ajuns sa am un hobby din ai manca ficatii.Vorba lui martie cat regret perioada cat am fost certate. Am aflat de la rudele ei(va dati seama ce o iubesc si ele) ca ma barfeste ca nu o respect .Respectul inseama sa faci numai ce zice ea (adica sa-mi dicteze ea in casa),pe langa asta s-a plans si ca nu-i zic "mama".La inceputul casniciei am incercat sa-i zic cu toate ca ma gatuiam precum ala din reclama cu Hexoral, dar dupa ce m-a facut curva si mi-a injurat familia sincer imi e greata.La subiectul asta nu am postat nimic de socru' pentru ca el e un om exceptional de un mare caracter. Lucreaza in Cipru si vine acasa o data sau de 2 ori pe an,iar saracul are parte si el doar de injurii si de certuri.Soacramea a tinut-o tot intr-o betie in decembrie , iar intr-o zi cand eram cu ea si mama se lauda ca socru' nu mai e bun la pat de cativa ani si ca asta e mai calca si ea stramb ca doar o viata are.Dupa ce ca e betiva , ingalata si proasta o mai face si pe asta , deja nu mai pot sa o inghit si caut eu raca de cearta.Se pare ca mi-a luat ceva frica pentru ca o pune pe mama sa-mi zica anumite lucruri , dar ea ii spune ca nu se baga si daca are ceva de comentat sa o faca personal.Ieri de exemplu am avut ceva invitati si tot incerca ea sa se dea mare necajindu-mi baiatul (7 luni) cu o jucarie facandu-l sa planga. M-am enervat asa tare ca i-am zis ca nici ei nu i-ar conveni sa-i fac asa cu paharul de bautura, poate si ea ar plange.Alta data i-a zis mamei ca vrea si ea sa mai traiasca macar 10ani sa vada copii mari , iar eu i-am zis " atata mai aveti de gand sa stati pe capul meu". Sincer cred ca am tacut cam mult, iar acum rabufnesc din orice si mie teama sa nu am show cu al meu , la urma urmei e mama lui.
Kokiy,mami de Claudia (12dec.2001)si Razvan (8 iunie 2007)
Ninia81 spune:
Buna fetelor!
Intru si eu sa va spun de soacra mea...care este o femeie minunata!Imi pare rau ca aveti atatea probleme cu ale voastre. Multumesc lui Dumnezeu ca mie mi-a dat o soacra care este ca si mama mea pt mine!
Sa va spun asa...in mare. Cand merge la cumparaturi, cumpara pentru noi, asa cum cumpara si pentru ea. Sotul meu merge cu ea si totul timpul il intreaba ce as mai vrea eu sa mananc si imi cumpara. Uneori ma simt si aiurea...dar imi dau seama ca tot ce face, face din dragoste pt noi doi.Desi Iubi este singur la parinti, nu este o mama egoista si geloasa. De multe ori il cearta pe el pt mine si...spre exemplu acum de Craciun lui Iubi ii place tortul de ciocolata, dar pt ca stia ca mie imi place cel de fructe a contat mai mult sa imi faca mie placerea...Sper sa ramana permanent asa si sa nu se schimbe niciodata!
Sper sa nu va suparati pe mine pt ce am scris...dar vreau sa va demonstrez ca exista si soacre bune...
Va pup pe toate!
Ninia
http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/k8fVp2.png
ralcat spune:
Noe, nu-mi vine sa cred ce rautaciosenii ti-a putut debita ... cat de prefacuta a putut fi tot timpul in care "ti-a suportat" toata lista de defecte ... si inca ce de mai defecte ....
Bine ca reusesti sa nu te lasi extrem de afectata si sa nu-i scoti ochii sotului pentru ce debita pisicutza de mamicutza, ca io una cred ca le saream direct in gat si-i aruncam direct in zapada. Dar tu ai reactionat ca o doamna ce esti si cu multa diplomatie, felicitari.
Copiii merita tot efortul nostru
Sonia, Crisa
Alex, Andrei