soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 25
Carmenbr spune:
Eu imi asum toate cele zise, pt ca sunt urmare a ceea ce tu ai povestit cu atata "mandrie". Ia reciteste mai sus ce ai scris si analizeaza. Si ca sa nu modifici intre timp pana vede un moderator, ia sa fac eu copy-paste.
Pana am zis GATAAAAAAA!!! , le-am facut reguli, pe nazdravana o luam de mana si o altoiam de fiecare data cand ma supara ...nici nu mai plangea de frica
a pus capac cand a suflat in lumanare ...am turbat ...am luat-o de mana si am inchis-o in baie ( nu m-a interesat ca erau socrii de fata , maica-sa ...restul invitatilor ) am dus-o taras ca nu vroia sa mearga , aproape ca i-am invinetit mana
Daca tie ti se pare normala atitudinea ta fata de un copil de 4 ani, imi rectific si eu atitudinea fata de tine. Tu ar fi trebuit sa iei atitudine fata de mama fetitei daca nu iti convenea, nu fata de un copil fara aparare. Si nu am zis nici ca esti proasta sau nebuna. Mi-am spus parerea vis-a-vis de actiunile tale. Daca tu ai dedus asta, eu nu pot sa te contrazic!
3 anisori...uraaa!
AVoogt spune:
Se pare ca tu nu intelegi ... nu avea nici un rost sa vb cu mama copilului pt ca ea nu stia ca sa-i faca decat vino aici ...era tot ce zicea . Faptul ca-am luat-o de mana si altoit-o inseamna o palma peste fund si pusa in canapea ...explicat ce poate sa faca si ce nu ...mai ales sa nu o loveasca pe bianca ...maica-sa era de fata si imi multumea ca o pot potoli , la fel si soacra-mea care stie ce fel de copil este ... mi-a atras atentia de la inceput ca pot sa-i dau una la fund si sa o cert cand face ceva rau ...nu am spus ce mi-ai subliniat tu pentru a ma mandri cu faptele mele dar eu o inteleg cel mai bine sabrina si-mi spuneam si eu oful...prin ce-am trecut cu copilu nazdravan.Daca eram eu nebuna si traumatizam copilul nu ma mai avea pe mine la inima soacra nu imi mai zicea ca si-ar dori ca fata ei sa fie macar pe jumatate cum sunt eu . Si nu-mi spune ca nu m-ai facut nebuna..etc ...nu ai scris dar ai dat de inteles foarte clar. Pedepsitul de ziua biancai ...taratul la baie ... asa o pedepsim , altfel nu se cuminteste , cum am mai scris soacra-mea a fost cea care mi-a dat dreptate si mi-a zis ca am facut bine ca am pedepsit-o ca era de nestapanit. Ce-au spus invitatii..s-au minunat ca nu au mai vazut in fiata lor un asfel de copil neascultator ..au auzit ce "stie" sa faca dar nu credeau ...acum s-au lamurit/crucit.. nimeni dar nimeni nu m-a condamnat ca am pedepsit-o ...chiar au spus ca ce bine e cu liniste ...nasii n-au spus ca i-a obosit peste masura atat fizic cat si psihic ca le era frica sa nu-i faca ceva biancai si am stat toti cu ochii pe ea. Toti o pedesim asa si ea stie ( in afara de maica-sa care am mai precizat ca era sa piarda custodia...)si acum vii tu si ma acuzi fara sa stii...imi dai doar copy/paste pentru ceva ce am scris in mare ca doar nu ma apucam sa insir explicatia asta ...care totusi o fac pt tine . Saracutul copilul de 5 ani nu stie ... stie , dar nu asculta , stie ca trebuie sa spuna multumesc dar nu vrea , stie ca trebuie sa mearga normal pe strada dar se opreste si se tavaleste, loveste cu picioarele , urla ...si fara un motiv anume ... ia lumea imbrate pe strada , suna la usi si fuge ..stie ca nu trebuie sa dea in bianca dar o face pe furis ... stie multe ..sa injure , sa minta .. iar eu nu suport astfel de "nazdravani" eu iubesc copii care asculta ...vorbesc frumos si stiu sa spuna multumesc.
Iti atrag atentia inca o data ca nu-ti accept jignirile fie ele diecte sau indirecte .. nu ma cunosti nu cunosti situatia asa ca abtinete. Persoanele din jur ma plac si apreciaja...pana si soacra
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
AVoogt spune:
Sabrina , ma intreb oare cat o sa mai rezisti .. totusi nu ai zis nimic despre sot ...el este alturi de tine , vede ce se intampla?
AVoogt
speed spune:
AVoogt,eu inteleg ca micuta e putin scapata de sub control si nu pun la indoiala ceea ce povestesti despre ea.Insa si tu ai recunoscut ca vina principala o poarta mama ei.Atunci de ce te razbuni pe fetita? daca tu ca adult nu te poti abtine si lovesti un copil care te enerveaza,ce te astepti de la un copil de 4 ani,cu famile destramata si cu mama nepasatoare? tu nu o inveti decit ca e ok sa loveasca pe cineva mai slab ca ea (si vezi ca asa se si poarta cu fetita ta,dar a cui e vina?).daca vezi ca nu te poti abtine fara sa o lovesti,mai bine nu o mai lasa la tine in casa.mult mai bine.
Carolyne spune:
Sabina, nu zici nimic de sot?
Chiar nu vede nimic??? Il menajezi, ok, dar e mama lui, chiar nu poate avea o discutie civilizata si trasa niset reguli?
Ce-i aia sa il sune mamicuta de 3 ori pe zi ??????
Pai eu nu imisun sotul de 3 ori pe zi, si e sotu' !
Daca el nu este alaturi de tine degeaba te zabti si te lupti.
Care-i atitudinea lui? Daca este inca sub fusta mamicutei cred ca e cazul sa spui adio casniciei. Asta daca nu cumva iti place suferinta pricinuita de acest razboi soacra- nora...
Multa sanatate,
Carolyne
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by speed
AVoogt,eu inteleg ca micuta e putin scapata de sub control si nu pun la indoiala ceea ce povestesti despre ea.Insa si tu ai recunoscut ca vina principala o poarta mama ei.Atunci de ce te razbuni pe fetita? daca tu ca adult nu te poti abtine si lovesti un copil care te enerveaza,ce te astepti de la un copil de 4 ani,cu famile destramata si cu mama nepasatoare? tu nu o inveti decit ca e ok sa loveasca pe cineva mai slab ca ea (si vezi ca asa se si poarta cu fetita ta,dar a cui e vina?).daca vezi ca nu te poti abtine fara sa o lovesti,mai bine nu o mai lasa la tine in casa.mult mai bine.
Da..vina ii apartine mamei . Eu nu ma razbun pe ea , eu nu am facut decat sa imi apar fata de ea ...din prima clipa cand a vazut-o i-a dat palme . Inca ceva ... nu am maltratat-o asa cum am mai spus soacra mea mi-a spus de la inceput la ce sa ma astept de la ea ...si in cazul in care face ceva rau ii pot da o palma la fund si spus cu cea a gresit ...deci nu am traumatizat copilul. Mi-a fost mila de ea ca maica-sa ramasese fara lumina si nu putea sa-i faca mancare ...asa ca am vb cu sotul si am decis sa vina la noi sa-i faca de mancare si... ce am primit in schimb? Nici macar multumes din partea mamei ... Eu ce era sa fac sa stau sa ma uit la ea cum fugea si imi lovea fata , sarea pe ea in pat si asta cand avea numai 1, 2, 3 luni ?!?! Am stat si nu am zis nimic decat m-am enervat si am plans fiindca vedeam ca fata mea nu reusea sa doarma se trezea speriata de tipetele lor , era lovita... aproape 3 luni si in ziecare zi era la fel ... nu aveam curaj nici sa ma duc la baie ca ma urmarea si se ducea peste fata si o lovea ...am suferit enorm , am plans , sotul se certa cu soru-sa in fiecare seara ca nu stie sa-si stapaneasca copilul . Voi ce ati fi facut in locul meu dupa ce va lovea copilul ..zilnic ? Sa-ti vezi copilul ca se trezeste speriat si nu mai reuseste sa doarma de tipete ? Cat ati fi rabdat ? Repet nu facu decat ce mi-a zis soacra ...la fel facea si sotul ( doar maica-sa nu lua nici o masura decar "vin-o aici" si nimic mai mult !
Este ff usor ssa judeci ... dar voi ce ati fi facut in locul meu ?
AVoogt
cristiama spune:
Cand eram copil am citit o poveste, nu stiu daca voi o stiti: "Gavroche si Cosette".
Cosette e o fetita a unei mame singure care o lasa sa fie crescuta de o carcimareasa care avea doua fete pe care le iubea f mult.
Si fetele carciumaresei erau printesele, care primeau toate bunatatile, rochitele frumoase, atentia, Cosette primea doar multa treaba si imbranceli.
Va dati voi seama cum s-o fi simtit fetita aia de cinci ani la anivesarea verisoarei ei de un an? Fetita de un an a primit TOATE cadourile, toata atentia, tb sa se faca linsite si spatiu pt ea sa sufle in lumanare.
Si se asteptau, inteleg ca erau multi adulti de fata, ca un copil de 5 ani sa inteleaga, sa se poarte matur PT CA NU E ZIUA EI!
Si cand copilul incearca sa atraga atentia, sa se bage in seama, TOTI adultii sunt multumiti ca au reusit sa scape de copil care E INCHIS IN BAIE?
Eu nu inteleg, poate din cauza povestii care m-a impresionat cand eram mica. Cosette nu avea voie sa atinga papusa "printeselor" ca sa nu o murdareasca, nu avea voie sa se joace cu ele...
Claudi@ spune:
Eu citesc, ma orpilez, ies ca sa imi revin , intru iar si recitesc. Sunt inca la faza de tremurat de nervi si daca-mi spun parerea imi iau sigur AVERTISMENT.
Daca cineva ar indrazni sa dea in copilul meu, as muri cu el de gat.
COPII SUNT NEVINOVATI, SUNT INGERASI; NU STIU SA DEOSEBEASCA BINELE DE RAU
SI NOI OAMENI CU CAPUL PE UMERI CARE GANDIM II PEDEPSIM
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony ,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta
sabina1612 spune:
Buna!! Este adevarat ca nu am zis mai nimic de sot ..Dar m-am axat mai mult pe ce ma deranja ff tare ...si desi daca ma gandesc bine 50 % din vina e a sotului ..pt ca nu lua atitudine si statea la fusta mamei ..si tot ce spunea "mamica era sfant " Si daca "mamica " spunea ceva asa trebuia sa facem .......uf ... Ca daca nu ...de ex ea suna ca doar nu mai vb de ieri seara ...si suna ca e acasa sambata de ex nu lucreaza ...va dati seama ce bucurie ..asa ca sa mergem la masa la ei ..ca doar nu mai fusesem de miercuri .. dar trecuse pt ea o vesnicie ..si culmea si pt noi era sngura zi in care eram amandoi liberi ca duminica era ocupata ca intotdeauna trebuia sa mergem la ei la masa ..sau cu ei la piata si desigur cu sora-sa si caprelele ...pe care sotul meu trebuia sa le care in spate cu mami care mergea langa el ...ca asa termina raportul ...si eu trebuia sa conversez cu , cumnatul ca na e tot roman .... ca de acum .puteam sa ma consider nevasta lui ...pt ca cu el vorbeam mai mult si stateam mai mult decat cu sotul meu ....Si deci oriunde mergeam trebuia sa fie in mod obligatoiu si neaparat cu toti ca cica ei sunt o familie unita ... si mai ales ea scarbosenia ..cu baietelul ei iubit .........of doamne ..Si dupa 3 luni din astea am inceput sa deschid gura ...si asta a fost inceputul tragediei ..ca eu incercam sa tai cordonul ombilical ...sper ca intelegeti ce vreau sa spun ... si m-am trezit sa organizez ceva fara ei adica doar cu sotul ...Va dati seama ce imprudenta din partea mea !! ..Si am zis sotului ca vreau sa stau doar cu el in acea zi ..si nu vreau sa trecem pe la ma-sa ...asta de vineri seara ..si dimineata bum ...suna scarbosenia ..ca sa mergem la masa ...si el prost si syupus desi stia ce vorbisem ..cu tel la ureche ma intreaba dupa ce in prealabil ..i-a sis ma-sii :asteapta sa o intreb pe sabina ...si m-a intrebat si eu cu 'tupeu "saraca de mine ..i-am reamintit ca noi aveam ceva programat ..adica sa stam impreuna ... si ce credeti ??? S-a apucat mamica de plans la tel ..ca ea nu-si vede baiatul ca ea ii lipseste ca ea nu poate ...eu nu mai rezist asa ......am inghitit am inghitit ...ca nu mai pot duce si am explodat ......Si va dati seama ca eu cea afurisita .. nu acceptam invitatiile ca eu eram rea ca-i luam baiatul de la san ..ca saracul ce-o fi mancand cu mine una care nu gateste mancare super picanta indoneziana ..ca parca era asa o mare dificultate sa trantesti niste sambal acolo ..ca nu mancare nu mai avea gust ci doar era super iute ...In fine ..alt episod groaznic din viata mea ...Asta a fost timp de 7 luni ..ei la noi noi la ei aproape in fiecare zi sau chiar de 2 ori pe zi ...Si daca noi faceam imprudenta sa cumparam ceva singuri .....nici nu ajungeam bine acasa cu ce am cumparat in cutie ..ca trebuia sa vina cumnata si sotul ei cu caprelele cu gura mare ..sa vada ce e cum e sa decida ei unde trebuie instalat in casa ...si pt ca vedeau ca mie nu-mi convine il luau pe el deoparte si-i vorbea in olandeza ..cumnatul care e tot roman ...dar el prostul nu stia ca eu incepusem sa inteleg deja olandeza si in fata mea poza de prieten care vrea sa ma ajute ..ca saraca de mine ca si el sufera ca si el e exasperat de asta dar nu are ce face ca na soacra ii da bani ..ca socru le cumpara cadouri la caprele ca le mai duce din cand in cand la gradinita ...si ca bine ar fi sa tac si eu ca daca nu ..nu voi mai vedea nimic de la soacra ..ca parca mi-a dat ceva .. in fine si chiar daca ..eu prefer sa muncesc si sa ma duc ntr-o vacanta unde vreau si cand vreau ..si cu sotul meu nu cu toata familia adica cu socrosenia si caprele cum face cumnatul meiu ..ca la el nu a existat vacanta fara socri ....si asa trebuia sa facem si noi ..... Acum el a inteles ca nu e normal asta ca viata mea e groaznica asa ..si ca ar trebui sa ia atitudine ..si a vazut ca am slabit ff mult si de atunci ..a inceput sa -si schimbe atitudinea fata de ma-sa cate putin .. apoi recent ..sufar de depresie pt ca medicii nu mai intelegeau ce e cu mine ..si mi-au adus translator - o romanca care a tradus toata conversatia ..si m-au chemat singura fara sot care traducea putin dar nu tot ca nu stie bine romana ..si eu stiu doar engleza si olandeza inteleg vorbesc ff putin dar nu inteleg ff multi termeni medicali ....Si m-a intrebat care e relatia cu sotul ..sau care e problema .. sunt sechestrata cumva ...m-a obligat cineva sa ma casatoresc cu el .. ce este asa stresant in viata mea ..si ce ma face sa sufar asa cumplit ca eu sufar de depresie grava ..si de cand eu am inceput sa slabesc ....LOGIC de cand m-am casatorit ..si a inceput calvarul .....Acum pt ca sotul meu in sfarsit ..a zis ca ma crde ca si lui ii place o viata linistita cu mine si doar din cd in cd la ai lui .. ca la ai mei mergem de 2 ori pe an si ei nu au fost niciodata la noi aici ..iar in tara ei ne-au cumparat un apartament in centrul Bacaului ..si au facut mari sacrificii pt asta ..si l-au si mobilat ..asta in urma cu 8 ani ..in fine ..Deci asta a fost cauza pt care ea m-a sunat si vroia sa vina la mine sa ma paruiasca ..ca i-am furat baiatul ..pt ca el a deschis in sf gura ..si lui i-a spus ca ea a crezut ca castiga o fiica dar nu a facut decat sa -si piarda fiul din cauza mea .....si ca eu vreau ca ea sa considere ca fiul ei a murit ..pt ca i-am cerut sa nu o mai sune fiecare zi ..si sa nu-i mai dea raportul ..Of doamne ... ca ma doare stomacul ...si cica din cauza stresului asa de mare ...spune medicul ...mi s-a declansat un sindrom care ma face sa u retin mancarea in organism ..si tot ce mananc ..pun imediat afara ...pt ca intestinul meu a devenit extrem de sensibil ..nu stiu cum asa ca toata viata nu am avut asta ..si acum am asta de prin octombrie anul trecut desigur ... Acum intelegeti mai bine situatia mea ?
Voi ce credeti ?? Ce sa mai fac ????????
Grazie tanto ..
Sabina
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by cristiama
Cand eram copil am citit o poveste, nu stiu daca voi o stiti: "Gavroche si Cosette".
Cosette e o fetita a unei mame singure care o lasa sa fie crescuta de o carcimareasa care avea doua fete pe care le iubea f mult.
Si fetele carciumaresei erau printesele, care primeau toate bunatatile, rochitele frumoase, atentia, Cosette primea doar multa treaba si imbranceli.
Va dati voi seama cum s-o fi simtit fetita aia de cinci ani la anivesarea verisoarei ei de un an? Fetita de un an a primit TOATE cadourile, toata atentia, tb sa se faca linsite si spatiu pt ea sa sufle in lumanare.
Si se asteptau, inteleg ca erau multi adulti de fata, ca un copil de 5 ani sa inteleaga, sa se poarte matur PT CA NU E ZIUA EI!
Si cand copilul incearca sa atraga atentia, sa se bage in seama, TOTI adultii sunt multumiti ca au reusit sa scape de copil care E INCHIS IN BAIE?
Eu nu inteleg, poate din cauza povestii care m-a impresionat cand eram mica. Cosette nu avea voie sa atinga papusa "printeselor" ca sa nu o murdareasca, nu avea voie sa se joace cu ele...
cristiama
Inainte cu o zi de ziua fetei mele a fost ziua copilului nazdravan unde la fel s-au strans toata familia/prieteni si a primit o multime de cadouri.
Se pare ca numeni nu se poate pune in locul meu ... prin ce-am trecut eu cu fata inca din prima ei luna de viata ... cand primea palme peste cap si piciruse ....eeee cum vi se pare asta ??? De la un copil de 5 ani care stie foarte bine ca nu trebuie sa loveasca stie dar face si fuge ! Nu am maltrata-o, sau mai stiu eu ce ...noi suntem o familie ( cu totii) ne ocupam de copilul nazdravan si nu va mint .Voi va lasati copii asa sa faca ce vor ei ...nu-i pedepsiti cand este cazul sau o palma la fund ...nu-i certati cand gresesc/explicat ce au voie sa faca si ce nu ?!?
Este ultima data cand mai scriu la acest subiecat ...se pare ca nimeni nu se punea in pielea mea ...cam ce-a fost in sufletul meu in acele luni...
AVoogt