soacra noastra "cea de toate zilele" - 2
Raspunsuri - Pagina 24
sabina1612 spune:
Buna ... va multumesc din inima ca v-ati facut timp sa cititi si mesajul meu .. si ma scuzati ca scria asa dupa mult timp ...insa astazi am fost foarte ocupata .. ghici de ce ??????? SOCROSENIA ... .. Astazi am avut parte de un scandal mostru ... in engleza va datti seama pe care am invatat-o aici in 8 1 an de cd sunt casatorita ..ca inante doar ce am facut putin la scoala ...eu viorbesc cursiv franceza ca am terminat facultatea la limbi straine fr ...dar vorbesc si italiana perfect ..pt ca am locuit in milano 2 ani ... in sfarsit .. Acum oricum am facut prapad astazi in engleza ..Mai nou socrosenia care intre timp a incercat prin fel si fel de metode sa-l faca pe baiatul mamei sa se intoarca sa stea cu ea daca se poate ..desi ea e sau ar trebui sa fie foarte ocupata pt ca lucreaza noaptea si ziua sta cu copii fiicei ei .. si apoi are si sot acasa ...Dar nimic vine cu tot cu nepoatele dupa ea ... Si alea doua gemene ""educate "" ingrijorator de bine ... de cum imi intra in casa incep .. ---vrem cola ...si bomboane ... si bum in toate camerele ...in baie sa scoata tot ce se poate din dulapuri .. in dormitor dar asa in mod obligatoriu sa sara in par incaltate ... si mai nou mi-au scos tot din cosul de rufe murdare ... Frumos nu ???????... Si asta in timp ce eu pregateam cafeaua pt soacra nr 2 ..adica fiica socroseniei .. si desigur cola si bomboane pt printesite ... Deci cam asa se desfasura vizita lor .. ca sa nu uit ca dupa ce dadea domnul sa plece ... trebuia sa sterg geamurile la usi si oglinzile care erau pline de degete limbi ciocolata sau inghetata ..apoi trebuia sa-mi resetez televizorul care au avut grija sa-l demonteze ...sa recablez calculatorul care l-au analizat ele putin "mititelele "... sa caut pe unde mi-au dus candelele din sufragerie .. sa spal pe jos si sa aspir ca e plin e biscuiti si bomboane ..si sa schimb lengeria ca totusi dorm acolo si ele au fost incaltate acolo si poate si cu acadeaua sau inghetata cu care au venit din oras ...UF...!!.. In fine cam asta e placuta vizita a cumnatei sau chiar si socrosenia vine cu ele mai tot timpul .. si va dati seama ca pt mine e o deosebita placere .. Si nu pot spune nimic ...ca imediat stiu sa raspunda desigur in olandeza .. NU E TREABA TA !!.. Si socrosenia sau fica -sa nu spun nimic ...iar in momentul in care am zis ceva .. cica eu nu iubesc copiii .. si in special pe ele ..ca-s geloasa ca sotul meu le iubeste ... Sunt eu nebuna ?? sau asta nu e normal ?? Eu una nu am mai vazut asa specimene .. si tin minte ca atunci cand eram mica si mergeam undeva stateam cu parintii si nu mergeam in toata casa persoanei si ii deschideam toate dulapurile ... Si mai nou am auzit ca multi prieteni de familie nu o mai invita pe cumnata pt ca au terminat rabdarea si lucrurile de stricat in casa .. Deci ..si asta e o cauza de disperare pt mine ... Nu mai stiu ce sa cred cum sa fac sunt eu nebuna si anormala ...sau am innebunit aici ?? voi ce credeti depre asta ?? Abia astept raspunsurile voastre .. pupic .. va scriu maine ultimele nouati ..despre cearta cu socrosenia .. care mai nou m-a acuzat in fata ca din cauza mea si-a pierdut baiatul .. ca eu pretind ca ea sa se prefaca ca scumpul ei baiat e mort de cand s-a casatorit cu mine ..si eu nu stoiu cum asta ca il vedea aproape in fiecare zi ...ce-i drept acum l-a vazut ultima data duminica 4 mai ...mult timp de atunci nu ??????? si l-a sunat azi dimieata la 8 ca el mi-a zis ... si desir i-a facut de toate .. ca e bolnava ca o doare inima ca ea sufera ca nu-l mai vede zilnic .. ca ca noi nu am mai mers de foarte mult timp la ei etc .. va mai povestesc maine ca sunt multe de povestit ..si ceva de speriat nu gluma ..
pupici si inca o data merci pt ca sunteti niste scumpe si va ganditi si la mine ..
pe maine
sabina
AVoogt spune:
Mai Sabrina ... O particica din povestea ta imi este asa cunoscuta ,ma refer la partea cu copii... ai sa-ti spus cum a fost la mine : eu cu soacra nu am nici un fel de probleme ...in schimb sora sotului ma dispera de fiecare data cand o vad, la fel si fetita ei de 5 ani careia nu i-a dat nici un fel de educatie. Anul trecut soacra a locuit cu noi pentru cateva luni si mi-a fost de mare ajutor cu Biencuta, decat nascusem .. bunn...acum surioara sotului s-a certat cu prietenul ( el nu o mai suporta.. il inteleg de ce ) in fine ... a rams singura cu chirie ... isi cumpara tot feluri de nimicuri si apoi si-a dat seama cu nu platise toate facturile si i-au taiat lumina de aici a inceput cosmarul ... am fost de acord sa vina la noi sa-si spele si sa gateasca apoi sa plece (avea aragaz electric..m-am gandit la fetita ca trebuie sa manance ) . De cum a venit prima data la noi s-a instalat de parca urma sa locuiasca cu noi ...venea in fiecare dimineata la 8-9 sa spele ...intra peste mine in baie, camera, ma trezea sa-mi spuns ce vroia ia sa faca in ziua respectiva ... la 3 venea cu fata de la gradinita sa manance ...le auzeam de cum intrau pe straduta fiindca urlau una la alta ..copilul se ducea suna la usile oamenilor sau fugea suna si cand deschideau usa ii lua in brate si apoi fugea ...intr-un final intrau in casa urland una la alta si plangand amandoua ( fata ca nu o lasa mamica sa faca ce vrea ea si mama ca nu o asculta fata ) in acel moment linistea mea se termina ..imi trezeau fata, plangea saraca ca nu mai adormea de urletele lor, ma duceam la ele le spuneam "ce ma durea" ca vreau si eu sa-mi doarma fata, le spuneam sa nu mai tipe ...in spatele meu o auzeam pe nazdravana ca ma face proasta ca nu o las eu sa tipe ... Sa nu mai zic ca la inceput cand venea sa manance si vedeam ca am facut mancare se servea singura fara sa ma intrebe sau sa-mi spuna ...cand am vazut m-au apuncat crizele si i-am zis sotului ca daca mai ia o singra data din mancarea mea pe furis i-o pun in cap ...nu a mai luat dar se ruga de el sa mancam impreuna ( asta insemnand eu gateam -ea manca ca ea nu stie sa faca nici un ou). Cand faceam ceva de mancare venea si ma intreba de unde stiu cand este gata mancarea , alta data feceam ochiuri si m-a intrebat ce fac , ce e in tigaie ?!? . Nu stie sa faca nimic, nici pentru ea nici pt copil ...era chiar sa piarda custodia copilului ... la gradinita si-au dat seama ca fata nu primeste o educatie buna,ca nu este ingrizita cum trebuie ..nemancata si prea slabuta , a ajutat-o soacra-mea ca altfel...pierdea fata.
Au trecut vreo 2-3 luni si rabdarea mea ajunsese la limita ( intre timp ii spunea sotului tot ce faceau ele cand veneau ...nici el nu mai suporta si in fiecare seara se lasa cu certa ...la care participa si soacra care inca incearca sa-si educe fata dar fara nici un rezultat. Pe fiecare zi ma disperau, imi faceau mizerie ,degete de mancare pe tv, pe masa din sticla , mancare pe jos, apa, mi-au spart vase, veioze, o usa din stica .., mi-au rupt frunzele la palmier ca se bateau sub el ...si eu disperam de fiecare data! Pana am zis GATAAAAAAA!!! , le-am facut reguli, pe nazdravana o luam de mana si o altoiam de fiecare data cand ma supara ...nici nu mai plangea de frica ( statea cuminte intr-un coptl si se uita urat la mine ...la scurt timp au reusit sa-si plateasca facturile si nu au mai venit pe la noi de un an decat la ziua Biencutei cand a deschis ea majoritatea cadourilor , se juca cu toate si pe a mea a impins-o sa se joace ea a pus capac cand a suflat in lumanare ...am turbat ...am luat-o de mana si am inchis-o in baie ( nu m-a interesat ca erau socrii de fata , maica-sa ...restul invitatilor ) am dus-o taras ca nu vroia sa mearga , aproape ca i-am invinetit mana ...a stat in baie 15 min si surpriza nimeni nu a comentat nimic ...nici macar maica-sa, decat soacra-mea a zis ca trebuie sa invete sa-i respecte pe cel din jur. Am vb cu al meu si am decis sa nu le mai invitam pe la noi NICIODATA nici macar de ziua Biancai. Acum faza tare : am vizitat-o pe soacra-mea in weekend si ea a fost acolo, i-a zis fratiorului ca vrea sa vina pa la noi mai pe seara cu fata ....la care el ii zice : sa nu vii ca nu suntem acasa ! .
Eu iti dau un singur sfat : impunete ( NU AI INEBUNIT!!!) cand iti vin istetele in vizita si incep sa ceara, alerge etc.. le iei frumos de manuta si le pui sa stea undeva pe un ton impunator , iar daca nu stau cuminti spui soacrei sau soacrei 2 sa le ia ca este casa ta si tu nu accepti ca ele sa faca mizerie ...daca iti mai spune ca nu iubesti copii , spunele clar ca tu iubestii copii dar pe cei educati cu bun sint !
VORBESTE CU SOTUL ca de el nu zici nimic , spunei tot ce simti , spune sa vb cu mamica sa invete sa te respecate , nu-i mai da voie sa zica ca i-ai luat copilu , e sotul tau ... nu l-ai obligat tu sa te ea. Nu le da voie sa te mai enerveze ..spunele raspicat cu tupeu tot ce simpti , fale sa te respecte ... ca altfel te dispera ele pe tine... daca nu , NU va mai vizitati si gata !
Importat este ca sotul sa te sustina si sa renunte a mai fi baietelul mamei ...sa-i spuna cand de importanta esti tu pentru el iar ea trebuie sa te respecte.
http://alina-vachim.magix.net
AVoogt
Carolyne spune:
Sabina este inadmisibil ceea ce se intampla inrelatia ta cu soacra.
Insa la fel voiam sa intreb si eu: de sot nu zici nimic?
Care-i pozitia lui, te sustine sau nu in fata soacrei ?
Mie mi se pare ca el secam face ca ploua...
Daca sotul nu i-a atitudine mult nu vei rezista in aceasta casnicie.
Numai bine,
Carolyne
sabina1612 spune:
scuzati .. nu stiu sa folosesc incs acest forum si m-am trezit ca am mai trimis inca o data primul mesaj care ramasese inregistrat ..... Va multumesc pt sfaturi ..eu incepusem sa cred ca sunt nebuna ...pt ca am ajuns sa ma simt ultima persoana din univers ..si ele socroseniile cu cele doua caprite sterg cu mine jos ...Sa va spun o chestie ...ca sa vina la nunta in romania ...a trebuit ca sotul meu sa le plateasca avionul la dragele de caprite ...ca parintii " nu aveau "... avea si cum si al meu cu capul in nori si betii cica de care eu nu am stiut nimic ...ca cu mine nu facea asa ceva ...avea 14 000 euro datorie ... Frumos nu ??? Si frumos dupa nunta in romania din care ne-au ramas 3000 euro el a platit datorii si avionul la caprele cica ...si apoi o zi la toata familia surorii care si-au mai adus ceva neamuri de prin milano .. intarea la un center parc ...unde e 35 euro de pers ..si uite asa ...cd am spus ca eu vreau album pt nunta desigur nu aveam bani ... logic dar pt altii da pt caprele da ... Iar la nunta am sta la baie sa plang si am dansat singura ..ca el trebuia sa stea cu caprele in brate si cu socrosenia de mana .. revin ca a venit sotul acasa pupic pe curand
AVoogt spune:
Scuza-ma ca te intreb ...dar care este relatia ta cu sotul ?
AVoogt
Carmenbr spune:
Avooght, Sabina, nu mi-e greu sa-mi imaginez ce fel de soacre veti fi voi!
Avooght, sunt copii cuminti si copii nazdravani. Sa dea Dumnezeu ca fata ta sa fie cuminte, ca nu o vad bine cu o mama ca tine. Copila care merge la gradinita, sigur nu are mai mult de 4 ani. Si pt ca la 4 ani a indraznit, vezi Doamne, sa sufle intr-o lumanare care nu ii era adresata, iar tu ai luat-o de mana taras pana la baie, invinetind-o chiar, e strigator la cer. . Si ai curajul sa spui ca bateai saraca fata, pana cand nu mai avea nici curaj sa planga, atat de speriata era. Fata draga, sigur ai nevoie de un psiholog tu, nu altcineva. Daca eram in locul mamei, sigur sunam la politie imediat. Eu tot stau si ma minunez cum de mama te lasa sa ii maltratezi copilul si nu reactiona. My god!
3 anisori...uraaa!
AVoogt spune:
[quote]Originally posted by Carmenbr
Avooght, Sabina, nu mi-e greu sa-mi imaginez ce fel de soacre veti fi voi!
Avooght, sunt copii cuminti si copii nazdravani. Sa dea Dumnezeu ca fata ta sa fie cuminte, ca nu o vad bine cu o mama ca tine. Copila care merge la gradinita, sigur nu are mai mult de 4 ani. Si pt ca la 4 ani a indraznit, vezi Doamne, sa sufle intr-o lumanare care nu ii era adresata, iar tu ai luat-o de mana taras pana la baie, invinetind-o chiar, e strigator la cer. . Si ai curajul sa spui ca bateai saraca fata, pana cand nu mai avea nici curaj sa planga, atat de speriata era. Fata draga, sigur ai nevoie de un psiholog tu, nu altcineva. Daca eram in locul mamei, sigur sunam la politie imediat. Eu tot stau si ma minunez cum de mama te lasa sa ii maltratezi copilul si nu reactiona. My god!
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ajutati-o pe Diana!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
3 anisori...uraaa!
[/quot
Mie mi se pare ca ai mers cam departe ...eu nu te-am jignit pe tine , tu nu ai cunoscut situatia .. nu stiu cat de mult ti-ar placea tie ca o prichindica de 4 ani sa te faca proasta , sa se strambe la tine , sa te scuipe ..si asta nu-i nimic dar fata mea avea 1-3 luni cand nazdravana venea fugind la mine in camera si sarea peste fata mea care era in pat , cu toate ca eram la 1 m nu eram asa rapida sa o pot prinde ..imi statea inima-n loc de frica sa nu o raneasca ..avsesem cezariana , mereu fugea spre ea si o lovea peste cap ... fata mea nu reusea sa doarma ziua de tipetele ei ...maica-sa nu facea nimic decat o striga si GATA..tu ce ai vi facut in locul meu... o certai putin si gata ?!?! Nu ai nici un drept sa ma judeci , nu-ti permit ! Eu mi-am crescut fata fara ajutorul parintilor ...doar pe soacra-mea ma ajuta putin seara la fel si sotul.
Cat despre copilul cu pricina am acceptat sa vina cu maica-sa la noi in fiecare zi tocmai sa aiba o mancare calda , de multe ori venea la mine cand ma vedea ca mananc sa-i dau si ei ca ii este foame ...imi era mila de ea si-i dadea sa manance langa mine ..lu maica-sa nu-i cerea . Dar aveam pretentia sa ma respecte , sa vb frumos nu sa urle la mine , sa ma faca proasta sa se stramba etc.. Si da am pedepsit-o am dus-o in baie fiindca fata mea de ziua ei nu a putut nici sa-si atinga jucariile ca ea se juca cu ele ...a impins-o de mai multe ori sa se joace ea , facea un zgomot de nedescris cu unele jucarii de nici nu ne mai intelegem intre noi .. ca apoi cand sa-i fac si eu fetei o poza la tort cu lumanarea o impinge ea si sufla in lumanare ...pur si simplu nu am mai putut suporta .. nimeni nu-i zicea nimic ...sa nu crezi ca intre timp nu i-am atras atentia ... daaa de fff multe ori ...am si eu rabdarea mea , era ziua fetitei mele si eu toate ziua am stat sa o cumintesc pe ea cu gura pe ea cu ochii pe ea sa nu-i faca ceva biancai. Sa nu mai zic ca in weekend am fost la soacra-mea si o bagase pe bianca intr-un colt si o strangea de gat ( o sec le-am lasat singure ...cant am pus paharul in bucatarie , care nu era departe ...ma socat ce-am vazut mi-au dat lacrimile nici nu mai putea vorbi ...bianca incepuse sa planga , era rosie la gat !! Si tu indraznesti sa sa ma faci nebuna ... tu ce-ai fi facut in locul meu ?? Nu sunt un monstru dar nu pot sta cu mainile-n san sa vad cum fata mea are de suferit dupa urma altui copil rasfatat si fara nici o educatie !
AVoogt
Carmenbr spune:
Asa cum tie nu-ti place sa iti fie maltratat copilul, nici tu nu maltrata alt copil. Decat sa ii dai o farfurie cu mancare calda si sa o bati pana o invinetesti sau pana nu mai plange de frica, mai bine nu o mai lasi sa vina la tine. Nu va mai vizitati si gata. Ii spui sotului ca nu o mai primesti pe sora lui cu fetita si gata. Dar nu ai nici un drept din lume sa maltratezi un copil, nici macar pe al tau.
Si multe dintre noi ne-am crescut singure copii, nu doar tu. Asta e. Again, oricat de obosita sau stresata, NU AI NICI UN DREPT sa maltratezi fizic sau psihic nici un copil din lume.
3 anisori...uraaa!
AVoogt spune:
quote:
Originally posted by Carmenbr
Asa cum tie nu-ti place sa iti fie maltratat copilul, nici tu nu maltrata alt copil. Decat sa ii dai o farfurie cu mancare calda si sa o bati pana o invinetesti sau pana nu mai plange de frica, mai bine nu o mai lasi sa vina la tine. Nu va mai vizitati si gata. Ii spui sotului ca nu o mai primesti pe sora lui cu fetita si gata. Dar nu ai nici un drept din lume sa maltratezi un copil, nici macar pe al tau.
Si multe dintre noi ne-am crescut singure copii, nu doar tu. Asta e. Again, oricat de obosita sau stresata, NU AI NICI UN DREPT sa maltratezi fizic sau psihic nici un copil din lume.
Carmen & Ericutz (15.06.2004)
Ajutati-o pe Diana!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!
3 anisori...uraaa!
ca am luat-o de mana si i-am dat una la fund dupa ce-mi lovea fata asta nu inseamna ca am maltratat-o , imi stia de frica pt ca-i facusem reguli si stia ca nu-i accept iesirile ..stia ca trebuie sa fie cuminte sa se joace fara sa tipe , urle ...sa-mi loveasca fata .
Faptul ca m-ai facut nebuna si ca nu sunt o mama buna m-a durut , tu nu ma cunosti ... nimeni nu-ti da dreptul sa judeci pe cineva fara sa cunosti pers respectiva ...in nici un caz sa-i spui unei mame ca nu este instare de copilul ei. Ar trebui sa-ti fie rusine pentru felul in care vb cu pers pe care nu le cunosti!
AVoogt
sabina1612 spune:
a draga carmen ..se vede ca tu nu ai trait pe pielea ta asa ceva ...si in plus nu am spus ca as fi facut ceva impotriva mititelelor ...nicidata ...abia am deschis gura o data sa spun sa nu mai mearga in dormitor sa sara pe pat ...si ele s-au uitat urat la mine si au fugit direct in dormitor trantind usa ...Au un fel de educatie ciudata nu le spune nimic orice ar face si daca cineva le zice ca nu e voie ceva ele fac asta dinadins . Niciodata nici nu le-am atins ...abia am deschis gura ..ca soacra nu le scoate din iubitele mele pritesite ..comorile familie .. ma rog ...si eu .. atat imi trebuie sa numai sa spun ceva despre ele ca si sunt catalogata drept geloasa ..dar nu exagerez deloc ..pt ca si la gradinita cd au mers aici ca au inceput de curand sa le duca ..au avut mari probleme cu ele ca-i raspundeau si educatoarei ..de o lasau cu gura cascata ...si ca sa intelegi mai bine iti dau un exemplu ...cd au venit in romania la nunta mea ..parintii ff entuziasti de ce inteligente fiice au s-au laudat la toti ca in avion una din fiica lor se tot lua de multi pasageri ...la unul s-a uitat de fapt la fixat vreo2, 3 minute din priviri si i-a zis .."ce fata (aspect )urata ai !!! nu ai alta ?? iar altuia asa din senin i-a zis .. ca are pantofii ff urati ..sa si-i schimbe ....si asta pt ca le lassa sa creada ca ele sunt niste printese iar toti trebuie sa faca cum zic ele si lor totul li e permis ...si ca vezi doamne cel cu pantofii s-a suparat ...si parintii s-au distrat de numai puteau ...desi aia s-au uitat ff urat la ei ..si logic asta ca aaveau si de ce ...dar ei nu au inteles nici acum asta ...Dar tu sa fi fost acolo si o "mucea " care o vezi prima data in viata ..si tu esti la aeroport ..sa vina la tine asa din senin dupa ce te fixeaza cu privirea un minut sa-ti spuna deodata ca esti urata ca ai haine oribile si de ce nu le schimbi ..cum ar fi ??? gandeste-te putin !!Si asta e doar un caz ...Un altul ...soacra ne-a invitat la ea ...si cum mai obisnuieste organizeaza ceva ...cu mai multe pers acasa adica noi si fica-sa cu caprelele si si alte pers .. acea data depre care vreau sa-ti povestesc .. erau inca alte 8 persoane in afara de socrosenii eu cu sotul si familia dragei ei fiice ..si erau si 4 persoane noi care erau petru prima data invitati la ei .. In fine ...si eu a trebuit sa gatesc pt toti mancare romana ..si cum ultima data facusem sarmalute si ma carasem cu oala de mancare care frigea de acasa ...specific ca stau in alt oras dar destul de aproape de ei ....si soacra a facut si ea ceva orez ..nasi daca stiti ce este ..in fine .. si scumpelele mancau la un mom dat chiwi..sper ca se scrie asa daca nu ma scuzati ....si dupa ce s-au uns pana la urechi ..ca aveau fructul taiat in doua si mancau cu gura din interior ..erau pline pe mani de zeama si la gura tot murdare si de la mancarurile precedente si se tot stergeau cu maneca desi iti dai seama ca erau imbracate frumos ..ca mamica lor chiar dc nu are bani sa le plateasca avionul ..trebuie sa le cumpere haine de firma ..la 4 ani ..de fapt din totdeauna au spus altii ..la internet la second hand ...dar neaparat sa aiba eticheta de firma .....in fine ..si eu am facut imprudenta sa spun dupa ce am vazut ca tot isi stergeau gura cu manecele si apoi ..au sters mainile de rochita ...si nu stiu cum am zis pac pac ce repede a facut curatenie ..ca de fapt doar una era gata cu mancatul de chiwi ..si abia am terminat de zis ..desigur ma-sa si soacra nu au zis nimic ..si in 2 secunde fica-sa a fost langa mine pt ca logic a auzit tot ..si si-a sters "scumpile ei manute de bluza si rochia mea ..care desi nu era de firma speciala platisem 120 de euro pe amandoua ...dar nu conteaza ....Si ce crezi maica-sa si socri impreuna au ras cu lacrimi ..si tot dadeau aprobator din cap ..numai nu le-au aplaudat ..iar toti altii au ramas masca ..ca eram cu totii in sufragerie ...Sincer atunci imi venea pt prima data in viata sa-i trag una peste mana dar m-am abtinut si nici macar nu am zis nimic ...insa m-am simtit oribil ..si umilita de o fata cu muci la nas careia nu i se poate spune ceva ..... De asta ce mai spui ..tot eu sunt nebuna sau ele nu au educatie acasa ... Ore asa micute sunt incat ..au stiut tot timpul ..sa raspunda la toti ....si fata interventia nimanui asa de inteligente ce sunt sa stie sa-mi faca special si asa ca sa ma invete ele cine sunt .. ceea ce au facut ...??????? Acum care e problema adevarata ..cum vezi tu asta ? ce ai simti in locul meu ??
Abia astept raspunsul tau ..
Sabina