piele fffff uscata la bebelusi
Fetelor am o fetita de doua luni care are pielea foarte uscata in special pe frunte,urechi,sprancenesi acum i-au aparut si in cap (arata ca niste solzi de peste).Nu stiu ce sa fac pediatra mi-a spus ca nu am ce-i face decat sa-i dau cu ulei de masline....i-am dat dar nu a avut nici un efect.Voi ati avut problema asta?Cum a-i rezolvato?In gama Mustela exista vreo crema pentru piele asa de uscata ?
Raspunsuri
dianocica spune:
vezi ca exista mai multe subiecte despre dermatita atopica, cam a asta imi suna ce spui tu acolo...de la mustela exista o crema stelatopia,pt piele atopica, f buna pt asa ceva
diana si
david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
mgabi spune:
Buna.
Cel mai bine foloseste ulei de masline dupa fiecare baita dacat tot felu de creme. Mai poti incerca si bepanten. Cu timpul o sa treaca pe masura ce bb creste.
Pupici lui bb.
afibebe spune:
si baietelul meu are pielea ft uscata .
il dau cu lapte de corp si e bine
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
magda30 spune:
Buna,
Eu sunt o mamica cu probleme dermatologice (dermatita atopica si ihtioza). Nu are sens sa intru in prea multe detalii in ceea ce ma priveste. Din fericire fetita mea nu ma mosteneste. Dar, dupa ce am nascut-o am fost super stresata si, i-am aplicat un "tratament" (recomandat de unul dintre medicii pe la care am fost copil fiind, si care la mine a mers binisor). Aceasta consta ca la fiecare baita ii puneam in apa un galbenus de ou si amestecam bine. Si am facut lucrul acesta pana la un anisor. Bine-nteles ca aplicam si creme de copii dupa fiecare baita.
Am auzit si eu ca uleiul de masline este bun pentru pielicica, dar sincera sa fiu nu am dat-o niciodata pe pitica cu ulei.
Iti doresc numai bine si sa speram ca mititica ta nu va avea probleme mai departe. Cel mai bine ar fi sa o duci totusi si la un control dermatologic.
Sarbatori fericite si 
mirela alina spune:
Bursucelu o alaptezi?
Daca da, am inteles de la pediatra noastra ca tu trebuie sa consumi mai multe grasimi: unt, smantana.......si mai recomanda ungerea copilului cu ulei de la Sebamed( eu nu l-am folosit si nu stiu daca este bun)
Cand am fost la un consult cu Matei o alta mamica avea problema pe care o ai tu si a primit aceste sfaturi....le-am auzit si ti-am spus si tie poate te ajuta cu ceva.
AdyB spune:
Pot sa-ti spun cum am facut eu cand am vazut ca incepe si copilul meu sa aiba piale uscata pe cap si corp (tot pe la 2-3 luni).
Dupa baita din fiecare seara, ulei de masaj Mustela pe tot corpul, iar pentru cap, inainte de baita cam cu o ora, ii faceam masamj fff usor pe pielicica de pe cap tot cu ulei de baie (Mustela sau Penatene). Este normal sa faca acele cojite pe cap la un moment dat dar daca dai cu ulei inainte de baie si le lasi un pic sa se inmoaie, se duc singure la baita si scapi de ele elegant si fara neplaceri.
bursucelu spune:
Nu nu alaptez mananca formula nan1,asa ca nu este din cauza laptelui ....sper.Dupa craciun am sa ma duc la un dermatolog sa vedem ce spune.Adyb am sa incerc in seara asta masajul cu ulei sa vad cum reactioneaza.
danitin spune:
Vezi sa nu aiba pobleme de la sapunul/gelul cu care o speli. Noi am trecut la un moment dat de pe Nivea la Jonshon ca primisem cadou o gramada de truse marca asta si atunci ni s-a intamplat beleaua cu uscarea pielii. Am dat-o cu Bephantene, am revenit la Niveea, am pus ceai de musetel in apa e baie si in vreo 2 saptamani am revenit la normal.A, si inca o chestie. Daca o dadeam, de data asta pe corp, cu ulei de bebe i se usca pielea. Erau bune doar cremele...
Mamica de spiridus
Avem si poze noi
mayaione spune:
Pentru cojitele de pe cap exista la Mustela o spuma, eu o folosesc de cand avea Ana 2 luni si e super buna. Iar pentru fata, tot de la Mustela am luat. Intreaba la farmacie, eu ti le recomand.
www.helpsonia.com/" target="_blank">Redati-i Soniei bucuria de a creste langa parintii ei
Povestea nasterii
www.smi.ro/fulguleti" target="_blank">fulguleti
mi_ro spune:
Pe mine nu m-a ajutat nici un sampon de aici fie el cat de organic pentru Tudor al meu. L-am spalat in fine de la o luna cu un sampon de copii organic care i-a convenit se pare si ca unsoare de corp am folosit o crema din Romanai care se numeste Melkfet de la plafar iar in cap inainte de baie ii faceam un maclavais de crema de galbenele mai concentrata cateva minute dupa care il spalam si dupa cateva saptmanai au disparut. Am folosit numai creme naturale fara denumiri bombastice. Chiar le-am luat din Romania. Melkfet o foloseam si pentru burta inainte de a naste sa nu ramana vergeturi si mi-a folosit foarte mult. Si acum cand are 1 an si trei luni Tudor e dat in fiecare seara dupa baie cu Melkfet.
Mihaela