Influenta ecografiilor asupra sarcinii

Influenta ecografiilor asupra sarcinii | Autor: ina78

Link direct la acest mesaj

Am o mare nelamurire si va rog daca stiti sa ma ajutati.

Datorita conjuncturii sint nevoita sa fac 4 ecografii in 5 saptamini (am mers la 2 medici). Cred ca 2 vor fi la 2 D si 2 la 3D, una fiind eco morfolog de trim 2. Dar nu sint sigura.

Influenteaza sarcina? Afecteaza bebele?

Va multumesc mult anticipat.

eu - Ina

- puiutul meu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilviaPop spune:

nu, nu influenteaza. are acelasi efect ca si telefonul mobil pe care il tii in preajma burticii, la fel ca si calculatorul si alte aparate care emit unde. undele au o lungime calculata sa nu ne faca rau. de exemplu "laserele" din discoteca: daca ar avea o lungime de unda mare ar taia tot ce ar intalni in cale, ar cadea capete de oameni, bucati din corp si elemente de decor. dar..cine n-a stat in bataia directa a razelor subtiri si colorate, chiar ne-am amuzat tinand mana paravan. la fel si cu ultrasunetele. sunt dozate in asa fel incat sunt absolut inofensive. nu sunt raza X. sanatate pt tine3 si bebic!

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Multumesc mult pentru raspuns.

Asa merg cu inima neindoita simbata la primul eco.
Nu stiam diferenta intre eco normal, eco morfo. si acel eco 3D. Insa presupun ca principiul este acelasi.

Acum abia astept sa treaca ziua de astazi.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Stai linistita ca n-au nici o influenta negativa, daca ar avea, nu s-ar mai face. Nu afecteaza cu absolut nimic.

22+ cu Diana

Mergi la inceput

Cel mai tare ma ingrijora frecventa lor. Ma temeam c fiind prea dese ... si felul lor - faptul ca erau diferite (nu eram sigura daca se foloste acelasi principiu).
Multumesc mult.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by SilviaPop

nu, nu influenteaza. are acelasi efect ca si telefonul mobil pe care il tii in preajma burticii, la fel ca si calculatorul si alte aparate care emit unde. undele au o lungime calculata sa nu ne faca rau. de exemplu "laserele" din discoteca: daca ar avea o lungime de unda mare ar taia tot ce ar intalni in cale, ar cadea capete de oameni, bucati din corp si elemente de decor. dar..cine n-a stat in bataia directa a razelor subtiri si colorate, chiar ne-am amuzat tinand mana paravan. la fel si cu ultrasunetele. sunt dozate in asa fel incat sunt absolut inofensive. nu sunt raza X. sanatate pt tine3 si bebic!

http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png

Buna Silvia,

Tin sa te corectez un picut la ce ai scris aici.
Ai mare dreptate cand zici ca undele radio, ultrasunetele si laserii de putere mica sunt inofensive. Dar motivul pentru care sunt inofensive e ca au energie mica, si nu lungimea de unda. Mai multi factori influeneaza nocivitatea laserilor sa zicem: energia radiata, aria suprafetei radiate cat si timpul de expunere. De exemplu sunt laseri cu lungime de unda mica care sunt mult mai nocivi decat altii cu lungimi de unda mai mare. Periculozitatea radiatiilor creste cu scaderea lungimii de unda (de exemplu radiatii gamma, UV, raze X) datorita faptului ca au putere ionizanta (apa ionizata din celule se transforma in radicali liberi care sunt cancerigeni). Radiatiile cu lungimi de unda mai mari (microunde, infrarosii) au putere calorica(daca timpul de expunere sau energia depozitata pe arie e mare acest tip de radiatii pot distruge celulele prin "fierberea" lor). In alte conditii nu produc altceva decat o usoara incalzire locala si energia e usor disipata in corp.

Sper ca ati inteles cat de cat ce am vrut sa spun.
Ca raspuns la intrebarea daca ultrasunetele sunt nocive daca le faci foarte des. Din cate stiu eu nu exista dovezi certe ca ultrasunetele sunt nocive pentru bebe.

Te si iti doresc o sarcina usoara.
Si celorlalte fete, desigur

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by ina78

Cel mai tare ma ingrijora frecventa lor. Ma temeam c fiind prea dese ... si felul lor - faptul ca erau diferite (nu eram sigura daca se foloste acelasi principiu).
Multumesc mult.

eu - Ina

- puiutul meu

Sunt cumva 2 in aceeasi zi?

Daca le-ai programat in aceasi zi nu e prea bine pentru ca efectul radiatiilor e cumulativ. Atunci efectele de la primul eco sunt amplificate de cel de-al doilea.

Daca sunt la o saptamana distantza nu cred ca ai de ce sa iti faci griji.
Ai grija de tine si de bebica

Felicia 18+ viitoare mami de ou cu surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Nu-ti face griji.Nu-l afecta cu nimic pe bebe.Exact cum s-a mai spus daca ar fi daunatoare nu s-ar mai practica.Il poti intreba si pe medicul care face ecografia!

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Va uram un Craciun feeric alaturi de cei dragi!

Mergi la inceput

Va multumesc mult pentru raspuns.
Felicia ai explicat foarte clar.

Nu fac in aceiasi zi... erau programate la cite o saptamina distanta. Si nici nu putea sa spun medicilor - deoarece faceam la doi medici diferiti.

Carciun fericit si un AN nou plin de satisfactii.
SArcini usoare si ecografii concludente.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput