Fetele din America (98)
Raspunsuri - Pagina 17
corinadana spune:
Cenia, Adriana si Mirela va multumesc mult!!!
Si eu ma gandesc cu inima stransa la bilete. Noi putem lua doar ptr iulie sau august pe vacanta Ralucai. Or sa ne rupa ...
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
meems spune:
Daca tot m-am bagat intre voi ca musca-n lapte, continui cu postarile
Corina, felicitari pentru Raluca!
Cenia, baiatul prietenei tale nu cred ca reuseste sa faca doi ani intr-unul daca e deja la liceu. Se poate sa depinda de fiecare scoala, dar in mod normal odata ce a terminat cele 8 clase si a intrat la liceu trebuie sa urmeze toate cursurile asa cum e programa, altfel nu va avea toate cerintele care trebuiesc indeplinite pentru graduare. Cel putin asa mi s-a intamplat mie, eram in clasa a 10-a cand am venit in State si la fel de tare ma plictiseam si eu; nu am invatat absolut nimic nou intr-un an de zile, asa incat in al doilea semestru de a 11-a imi luam deja clase de nivel de colegiu.
Daca e inca in scoala generala, normal l-ar testa si in functie de rezultatele testului se hotaraste in ce clasa sa intre. Sotul meu a facut o luna de a 7-a in Romania, a facut pauza pe timpul iernii din cauza sarbatorilor/venirii in State/inceperii noului semestru, si-a intrat in primavara in clasa a 8-a aici in State (a mai facut aprox. o luna dintr-a 8-a), deci practic a sarit aproape doi ani scolari. Insa la el s-a putut ca inca nu era la liceu.
alintaroma spune:
La multi ani tuturor si un an mai bun !
Corina felicitari fetei ! sa va aduca numai d'astea pina la adinci batrineti
Miereamara stiu ca tu abia ce te-ai intors din tara si ai avut laptopul cu tine, cum e acum pe avion te lasa cu el la tine sau nu ...ca stiu ca a fost o perioada cind nu te mai lasa cu laptopul in bagajul de mina. Noi plecam in ro la sfirsitul lui martie si am vrea sa luam unul pentru cineva (deci sa-l lasam acolo) credeti ca putem avea probleme la vama sau sa spunem din start ca-i al nostru si il facem uitat pe plaiuri romanesti
Miere
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
josefine spune:
Te lasa cu laptopul in bagajul de mana, nici nu stiam ca a fost o perioada cand nu te lasa:) Si poti sa il faci uitat acolo, nimeni nu intreaba nimic de laptop.
Cenia, baiatul acela e la liceu? Poate sa ceara sa faca cursuri de AP (advanced placement). Tot ce trebuie sa faca e sa vorbeasca cu counselor-ul lui sa ii spuna ca nu e stimulat, samd. Dar, dupa varsta, eu as zice ca e inca in clasa a 8-a, atunci trebuie sa astepte, ca AP-urile se fac in liceu (si il si ajuta la facultate, ca mai scapa de niste cursuri) Eu nu imi pot da decat cu parerea, counselor-ul lui ar trebuie sa stie ce sa faca sa il stimuleze. Poate sa dea niste teste si daca stie materia, poate sa treaca la nivelul urmatorul.
Am vazut aseara un film foarte interesant, Juno, despre o adolescenta care ramane insarcinata si cum se descurca ea. Foarte bine jucat.
Andrada, parca tu ai pus link-ul cu un blog al tipului de la Lonely Planet. De vreo 2 zile tot citesc si nu mi se pare nimic exagerat; e foarte bine scris.
Corinadana, felicitari! Acum va face cursuri speciale?
miereamara spune:
Alintaroma, nu e nici o problema daca iei laptopul in bagajul de mana. Pe mine m-a pus sa il scot din geanta de fiecare data cand am trecut prin cate un cordon de securitate, ultima oara in Zurich l-am scapat pe jos si s-a crapat, asa ca am scapat de grija lui.
Cand intri in Ro, daca te intreba vamesii ce faci cu el, spui ca este pt uz personal, altfel te pun sa platesti taxe (oricum daca ai numai unul nu e nici o problema). La iesire nu m-a intrebat nimeni nimic, cordonul ala de securitate in Ro e doar asa, de impresie. In schimb in Munich mi-au confiscat niste chestii, parfumuri, care depaseau cantitatea recomandata.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
corinadana spune:
Meems, Alintaroma si Josephine va multumesc din suflet.
Raluca de acum va face cursuri in plus (nu neaparat legat de scoala, pot fi cursuri de dans, limbi straine, desen etc etc) si va putea merge in excursii organizate doar pt acesti copii sau alte activitati destinate lor.
Si ce este mai important este ca ea acum este in magnet school. Fiind gifted poate aplica la gifted magnet middle school (copiii fara acest test luat nu pot aplica la ele). Apoi mai urmeaza o serie de teste si va putea continua cu higly gifted magnet high school.(sau tot midlle daca l da mai repede). Astia s niste pasi importanti catre scholarship uri.
Asa emotii am avut cand am deschis plicul...(ea a iesit f repede de la test 20 min in timp ce altii au stat mai mult de o ora). Mi a zis ca a facut tot dar...
Va pup si va doresc o duminica frumoasa!!!
corina mama Ralucai
adriuta spune:
Corinadana Felicitari din tot sufletul pentru Raluca si pentru parinti. Este un copil extraordinar si sa dea Dumezeu sa te surprinda mereu cu asemenea rezultate.
Cenia si restul fetelor, nici nu stiti voi ce se bucura sufletul in mine cand aud de copii romani care FAC SCOALA aici. Stiti voi... de cand cu bebe am inceput sa devin ff ingrijorata ca vad copii de americani care pun in pungi la fry's la 30 de ani si ajung pe droguri...stiti vo la ce ma refer. Si aveau toate posibilitatile...limba, parinti, educatie etc. Tata saracu' a invatat cu cartea dupa el pazind animalele pe izlas la bunica si toti 5 fratii au facultate...
Scuzati-ma ca m-am lungit ca o zi de post da' zau sunt tare ...tare dezamagita de viitor cateodata.
Tuturor va doresc copii reusiti, cuminti si asculatori.
Ramona din Dallas pe unde mai esti?
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev061pf_.png[/image][/link]
33+ cu ADRIAN
josefine spune:
Eu cred ca scoala aici e ca si in romania, pana la un anumit nivel. La sfarsit daca tragi linie, dupa liceu, cel care invata in romania stie cat unul care invata aici. Dar, aici, daca vrei mai mult, chiar si la liceu, ai mai multe posibilitati. De ex, sunt programe de vara pentru copii talentati la facultati unde isi pot dezvolta si mai mult ceea ce stiu. Nu mai zic de facultate, sunt atatea posibilitati aici de dezvoltare intelectuala incat doar sky's the limit. Eu sunt tare recunoscatoare faptului ca am ajuns sa fac facultatea aici, tocmai pentru ceea ce am reusit sa invat. Iar in ro, chiar ca nu faceam mare lucru cu ce am facut aici.
Vointa cred ca e factorul decisiv si aici si in romania. Vrei, poti, nimeni nu iti poate sta in cale.
corinadana spune:
Adriuta . Morcovul tot acolo este??
Si eu ma gandesc de multe ori la asta... Sa ai sansa sa faci scoala aici si sa nu reusesti sa faci nimic cu ea. Pacat! mare pacat. Ptr ca pe partea cealalta ii vad si pe cei ce au reusit si ce viata frumoasa au!
corina mama Ralucai
alintaroma spune:
Multumesc mult de raspunsuri fetelor!
Sa merg cu tema facuta macar pe jumatate .... si la vamesii din ro ma gindeam si eu nu la cei de aici.
Deja am emotii .... ma visez numai acasa incepe sa-mi creasaca tensiunea ca nu o sa am timp sa fac cite vreau , sa ma vad cu toata lumea s.a.m.d.
Asta e prima noastra vizita dupa fix 2 ani.
Adriuta mama gindesti prea departe acum .... cind o sa te vezi cu minunea mica in brate toate astea ce le spui tu aici vor parea la ani lumina distanta
Si noi ne-am gindit la asta ... dar si in ro acum in marile orase pot procura droguri si se pot intimpla nenorociri. Daca pleci din start cu temerile astea nu mai faci copii in veci. Asa avem noi niste prieteni in Germania care au declarat oficial ca nu vor face copii niciodata ptr ca " lumea in care traim nu e o lume in care sa cresti copii". Fiecare cu opinia lui.
Dar eu pe masura ce imbatrinesc am inceput sa cred un pic in destin ... poate suna aiurea dar asta simt uneori ca oricit te-ai face luntre si punte unele lucruri se intimpla pur si simplu. Acum nu las totul pe mina destinului si eu sa stau cu miinile incruscisate asteptind dar ....
Saptamina frumoasa va doresc si sa auzim numai de bine!
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going