concediu prenatal

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

au mai zis chiar ca imi vor acorda si prima de vacanta:)) Doamne da!

alexutza 4 ani + si 24 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aliceionescu spune:

Pana la urma, in afara de cele 42 de zile de concediu postnatal, cate zile raman pentru prenatal? Ca nu prea m-am lamurit...Poate cineva sa dea o trimitere la lege? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Originally posted by aliceionescu

Pana la urma, in afara de cele 42 de zile de concediu postnatal, cate zile raman pentru prenatal? Ca nu prea m-am lamurit...Poate cineva sa dea o trimitere la lege? Multumesc!

126-42=84

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crismary spune:

Sunt in prenatal de la 01.01.2008 iar DPN-ul e 12.01.2008. Dupa cele 42 de zile de postnatal, obligatorii tre sa intru in ceoncediu de cresterea copilului sau pot sa mai raman in postnatal pana la epuizarea celor 126 de zile ?

39 +

Mergi la inceput

Poti sa ramai si dupa aceea sa intri in CIC. Depinde cum e mai rentabil in bani.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

Buna,

Am si eu o intrebare referitoare la concediul prenatal.
Este adevarat ca poti beneficia de acest concediu, platit 85% din salariu doar daca in ultimile 12 luni nu ai cumulat nici o zi de concediu fara plata sau vreo zi nemotivata?
Stiu ca acest concediu se plateste de firma la care esti angajata si de asta intreb, daca exista ceva stipulat in vreo lege referitoare la acordarea concediului prenatal platit.

Va multumesc anticipat!
Lori 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babydoll25 spune:

concediile prenatal si postnatal (intr-un cuvant concediul de maternitate) se acorda chiar daca in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu prenatal au existat zile de concediu fara plata sau zile de absente nemotivate.
concediul de maternitate are 126 de zile calendaristice, iar concediul postnatal poate avea MINIM 42 de zile calendaristice, de unde deducem ca prenatalul poate avea MAXIM 84 de zile calendaristice (Ordonanta de urgenta Nr.96/2003, actualizata la 01/01/2006, privind protectia maternitatii la locurile de munca)
indemnizatia pentru concediul de maternitate NU este suportata de angajator, ci este platita de Bugetul Asigurarilor Sociale de Sanatate.
(eu am lucrat la salarii si de atunci stiu aceste lucruri)
alta lege care prevede reglementari pv. concediul de maternitate este Legea nr.19 /2000 (cautati cea mai actualizata varianta).

Mergi la inceput

Gasiti totul pe pagina legislativa.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput