concediu prenatal

concediu prenatal | Autor: dia_filipas

Link direct la acest mesaj

Buna! Ma numesc Claudia si sunt insarcinata in 11 saptamani. As avea si eu o intrebare in legatura cu concediul prenatal. Cele 63 de zile sunt lucratoare sau calendaristice? De cand se numara cele 63 de zile? De la DPN in jos, sau cum? Va multumesc pt. raspunsuri.

dia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

concediile medicale se acorda numai pe zile calendaristice.
cele 63 de zile poti le numeri in functie de DPN, depinde si cum vrei sa-ti gestionezi zilele de concediu. legea te obliga sa ai 42 zile concediu postnatal. restul zilelor te priveste pe tine cum ti le iei.

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Multumesc de raspuns! As mai avea o nelamurire: pot sa-mi iau si concediul de odihna inaintea concediului prenatal, astfel incat cele doua sa fie legate si in continuare? Zilele de concediu de odihna la care am dreptul anual raman neschimbate, sau fiindca intrerup munca am dreptul la mai putine? Medicul de familie mi-a spus ca pot sa-mi iau concediul de odihna integral, legat de cel prenatal. Scuze ca va tot bat la cap, si multumesc pentru rabdare.

dia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

concediul de odihna il poti lua pe timpul efectiv lucrat pana la intrarea in prenatal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

in legatura cu C.O., depinde de la institutie la institutie. In cazul meu, voi intra in prenatal la jumatatea lui februarie, m-am interesat la financiar si la personal de C.O. si mi-au zis ca pot sa-mi iau in ianuarie si in februarie toate zilele de CO pe anul 2008, in total 28. deci, eu de pe 10 ianuarie raman acasa:), sper sa nu modifice ceva la noi, de la 1 ianuarie....
cel mai bine intreaba la munca, la financiar...

alexutza 4 ani + si 24 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu depinde de la institutie la institutie, mai intreaba o data nu de alta dar sa nu ajungi sa aduci bani de acasa dupa aceea...

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

ariel_7000 cand eram gravida am citit o multime de legi, si parca in codul muncii scrie ca: concediul de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

Andrei (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

quote:
Originally posted by Mercedes

concediul de odihna il poti lua pe timpul efectiv lucrat pana la intrarea in prenatal.

eu l-am luat pe tot anul in luna iulie si la inceputul lunii septembrie am intrat in prenatal.

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

quote:
Originally posted by dia_filipas

Multumesc de raspuns! As mai avea o nelamurire: pot sa-mi iau si concediul de odihna inaintea concediului prenatal, astfel incat cele doua sa fie legate si in continuare? Zilele de concediu de odihna la care am dreptul anual raman neschimbate, sau fiindca intrerup munca am dreptul la mai putine? Medicul de familie mi-a spus ca pot sa-mi iau concediul de odihna integral, legat de cel prenatal. Scuze ca va tot bat la cap, si multumesc pentru rabdare.

dia

eu asa am facut: mi-am luat tot concediul de odihna apoi cateva medicale (legate) apoi concediul prenatal.

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Multumesc de raspuns. Intre timp am mai facut niste "sapaturi" si am aflat ca la noi in firma s-a mai procedat asa (adica se ia tot C.O. si dupa aia se intra in prenatal sau in pensie, dupa caz). Sper sa mearga si pt. mine.

dia 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

stiu ca la lege scrie ca e proportional cu timpul lucrat efectiv, asa credeam si eu ca este....dar la mine la munca, si vad ca mai sunt si alte cazuri, mi-au zis ca toate gravidutele (si nu sunt putine la o institutie cu peste 2500 de angajati:)) au procedat asa, indiferent de luna in care au nascut....d-aia am zis sa se intereseze la serviciul financiar sau/si personal, poate si la ei e vb. de acest..."regim". si mie mi-e teama sa nu se schimbe ceva la noi, dat fiind faptul ca avem director destul de nou...

alexutza 4 ani + si 24 +Teodor Mihai
http://bd.lilypie.com/WaYCp2.png
http://community.webshots.com/user/paveliucalina
Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput