Scoala step by step - opinii, experiente, pareri
Raspunsuri - Pagina 3
anamaria spune:
baiatul meu are dupa-amiaza program:
- de ex, 2 zile/ saptamana are ora de sport dupa-amiaza (pt ca dimineata le-ar deranja programul)
- apoi, tot dupa amiaza au orele de engleza si religie (fiecare cate 1 ora/ saptamana)
- in plus, dupa-amiaza fac 'consolidarea' celor ce au invatat dimineata, adica scriu in caiete obisnuite ceea ce au invatat deja din cele speciale la romana/ mate;
- mai mult, si la romana si la mate au cate o culegere din care lucreaza suplimentar; pana acum nu au lucrat din aceste culegeri pt ca inca nu stiau sa citeasca, sa socoteasca, dar vad ca de saptamana asta au inceput sa lucreze si cate o pagina/ doua din aceste culegeri
ca materii eu sunt multumita, am de ex o nepotica care face clasa 1 in sistem clasic si sunt de obicei la aceeasi lectie.
singurul lucru care ma deranjeaza este faptul ca se pare ca doamele invatatoare nu reusesc defel sa gaseasca metode prin care sa ii disciplineze un pic;
cat despre principiul - frumos, ealtfel, in teorie - ca daca un copil e indisciplinat si/sau are probleme trebuie AJUTAT si NU RESPINS ce pot sa spun?! la noi e total inexistent, pt ca acei copii care chiar pun probleme disciplinare sunt pedepsiti, dati afara din clasa samd. nu cred ca asta e in spiritul teoriei...
in rest, alte probleme 'tehnice' pe care le-am intalnit nu cred ca sunt 100% legate de sistemul step, de ex faptul ca invatatoarea ii da 'nota' maxima la mate fara sa bage de seama ca el de fapt a gresit destule socoteli, etc...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
torna spune:
quote:
Originally posted by anamaria
------
in rest, alte probleme 'tehnice' pe care le-am intalnit nu cred ca sunt 100% legate de sistemul step, de ex faptul ca invatatoarea ii da 'nota' maxima la mate fara sa bage de seama ca el de fapt a gresit destule socoteli, etc...
anamaria, interesante detaliile date.
Un lucru nu inteleg. La step by step se dau note? Si la trditional s-a renuntat la note si dau calificative, ma asteptam ca la step nici macar astea. Sau e o notare doar pt. elev, fara vreun clasament in clasa? Oricum o notare necorespunzatoare, sau mai precis neobservarea si corectarea greselilor mi se pare o dovada de superficialitate.
De unde se confirma ca tot norocul sta in invatatoarea pe care o nimeresti.
anamaria spune:
torna, eu am scris 'note' cu ghilimele...
ai dreptate, la step nu se dau nici note, nici calificative. in principiu, la ei nu se incurajeaza competitia, 'notele' sunt scrise doar pe cait, mai mult ca sa ne fie noua - parintilor - mai usor sa vedem cum merge copilul. insa copilul meu nu stie ce calificativ are x sau y coleg de clasa.
pt aceste 'note' s-a ales varianta unor stampile cu fetze:
- avem o fata care zambeste (cam ca asta
) - pt cazul ca a raspuns foarte bine; - avem apoi o fata care nici nu rade, nici nu plange (
)- pt situatii "intermediare" - si avem, in ultimul rand, o fata care plange (
), pt cazul in care copilul ar lua nota sub 5, sa zicem
pentru evaluarea copilului in sistemul step, fiecare copil are un caiet de evaluare individual, in care invatatoarea completeaza diferite cerinte legate de performantele copilului. asta e ce stiu eu in mare, aceste caiete abia au fost cumparate saptamana asta, inca nu am ajuns la scoala sa vad cum arata si ce ar trebui sa scrie in el.
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
CORNELIAP33 spune:
Mie imi place foarte mult tot ce povesteste ana maria.
In ceea ce priveste "nota" mare chiar daca a gresit, poate ca vrea sa-l incurajeze. Nu stiu cum sunt alti copii, dar eu (si la fel si baiatul meu), daca primeam o nota proasta, la acea materie greu ma mai apucam sa invat. Ma suparam cumplit si pe mine si pe invatatoare/ profesor. In schimb daca primeam o nota mai buna decat meritam, data viitoare voiam sa arat ca n-a fost degeaba, voiam sa-mi " platesc" datoria.
Chestia cu copii indisciplinati care sunt pedepsiti si dati afara din clasa, intradevar, nu se prea potriveste cu teoria. Acum e important de stiut ce se intelege prin indisciplinat, caci altfel aceste clase nu sunt tocmai disciplinate de felul lor.![]()
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
matahut spune:
Pt cine intreba mai sus, am inteles ca scoala 55 ar avea clase step by step 1-8. Zona e cam amestecata, dar se face intr-adevar step by step.
CORNELIAP33 spune:
Matahut Ai vreo informatie privind scoala 70. Am inteles ca si acolo au clasa step by step 1-4, sau poate si 5-8???!!... mai nou. Si o fi step by step sau... ceva pe acolo. Zona e mai buna, si pentru mine ar fi si aproape de casa![]()
Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."
matahut spune:
Cornelia, scoala 70 am auzit ca este una dintre scolile in care nu se aplica cum trebuie sistemul step by step. Nu are oricum decat clase I-IV.
Ti-am trimis si un PM