isi scutura capul
Raspunsuri - Pagina 2

try spune:
Ei, i-am zis eu rocker, dar e de fapt o scuturare puternica a capului de la stanga la dreapta si la noi e clar de la muzica pt ca de la un timp incoace scoate si un sunet lungul (aaaaaa) in timp ce scutura asa a NU din cap, e voios. Eu ma arat foarte voioasa cand le dau drumul la muzica si el asa stie sa-si arate incantarea. Face asa 3-4 secunde, apoi se opreste si zambeste la mine, iar daca incep si cant pe langa muzica, iar incepe si da din cap. Asa sti ucare melodi ii plac, caci nu la toate melodiile face asa.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic" Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

teodoral spune:
try, mi-am dat seama ca asa ii spui tu"roker" dar mi s-a parut amuzant. De aia am zis ca vreau sa-l vad, cum face.
Din pacate, Ari mea nu da din cam doar pe muzica.Da si cand se trezeste si cand ii somn, si cand se joaca...O sa vedem dupa sarbatori ce-o fi ca acuma...nu mai imi face nimeni analizele.Pana atunci ii dau calciu si-om vedea.
Va mai tin la curent la Anul.
Sarbatori fericite si linistite la toti.
Va pup.

malbina spune:
teodoral, eu te sfatuiesc ca, in afara de analize, sa duci copilul la un neurolog pediatru, sa-l consulte, sa-i povestesti amanuntit tremuraturile respective, sa vezi ce-ti spune. Faptul ca nu sta in fund nesprijinita la 7 luni poate sa nu insemne nimic, dar asociat cu aceste "scuturari" de cap repetate care te ingrijoreaza pot fi semne ale unei afectiuni neurologice.
Pe la 2-3 luni nepotelul meu isi scutura un picior foarte usor si cu durata scurta, aproape imperceptibil, lucru usor de confundat cu miscarile "dezordonate" ale bebelusilor. Nu se repeta des (nu l-am vazut facand asa decat de 3 ori in patru luni de viata) si nu avea nici un alt fel de problema, desi pe noi ne-a ingrijorat putin. La 4 1/2 luni a facut o criza tonico clonica generalizata (nu vazusem niciodata ceva similar, am crezut pur si simplu ca moare!) care ne-a pus pe "drumurile" spitalelor, pe care ne aflam si astazi (acum are 2 ani si 4 luni).
De atunci n-am contenit sa-mi fac reprosuri ca nu m-am interesat mai mult, ca n-am vorbit cu mai multi medici, ca n-am cautat, ca nu mi-am pus mai multe intrebari si ca nu mi-am luat "mica ingrijorare" in serios! Cat despre medicii pediatrii (generalisti) care l-au vazut pe nepotul meu... Am vazut medici care nu stiu sa verifice corect reflexele si nici sa numere... testicule (nepotelul meu s-a nascut cu un singur testicul coborat, insa medicul ne-a spus ca sunt amandoua!). De aceea cred ca, pentru linistea ta, ar trebui sa cauti un neurolog pediatru.
(Prefer sa intri dupa un timp si sa-mi spui ca esti suparata pe mine ca te-am facut sa pierzi timp si sa cheltui bani degeaba!)
Multa sanatate va doresc tuturor!

torna spune:
Teodoral,
Nici eu nu vreau sa te ingrijorez, dimpotriva.
Fetita mea tot pe la sapte-opt luni, a inceput sa dea frecvent din cap ca si cum ar spune nu. Daca o strigam sai ii distrageam atentia se oprea, deci era pe deplin constienta si era un gest controlabil. La inceput nu m-am ingrijorat, dar vazand ca se repeta si se accentueaza, mi-am facut probleme. Ea inca nu intelegea ce inseamna "nu" si atunci am exclus ca ar putea fi o negatie, nu am putut asocia cu nimic, parca se accentua cand era obosita sau mi se parea mie. Cand am vazut ca si cei din jur sesizeaza chiar m-am ingrijorat, deci nu eram eu paranoica.
Dupa cercetari am aflat ca exista un sindrom la copii mici, numit spasmus nudans, care apare intre 4 luni-1 an si consta in nistagmus, miscari ale capului (negare sau incuviintare) si torticolis, nu neaparat toate. Acest sindrom se zice ca dispare de la sine in cateva luni sau ani.
Convinsa ca are asa ceva, m-am dus la medicul pediatru, i-am relatat, acesta a zis ca nu crede sa fie ceva, probabil ii place ei miscarea asta, ca e un copil super sanatos si bine dezvoltat neuropsihomotor, dar pentru linistea mea sa o duc si la un neurolog de copii. Am fost, a consultat-o, bineinteles ca atunci copilul n-a miscat capul, reflexele f bune. dr. a zis ca nu e nimic si daca mai persista sa revin la 1 an si jumatate. Am insistat pt. o encefalograma, dar a zis ca nu are rost, nu se poate face la copil asa mic treaz, ca si o miscare cat de mica strica tot.
Intr-un fel m-am linistit, oricum nistagmus (o miscare necontrolata a ochilor) si torticolis n-avea, si chiar daca ar fi avut "spasmus nudans" nu exista un tratament si trece de la sine, asa ca ne-am vazut de treaba.
A mai repetat aceasta miscare a capului ca un "nu" repetat, de vreo cateva ori pe zi, cam timp de o luna, maxim doua, iar cam pe la un an a incetat complet.
Spre sfarsitul episodului am realizat si chiar am probat, ca totusi miscarea avea legatura cu negatia, in sensul ca ea misca capul cand auzea cuvantul nu, dar nu cu sens de negatie ci doar ca sunete si nu neaparat separat, ci chiar integrat in alt cuvant, de ex. anunt, sau amanunt. Am dedus ca in momentul in care ea a inceput sa cerceteze casa eu i-am zis de vreo cateva ori "nu" si am dat din cap, ea nu a priceput sensul ci a asociat sunetele cu miscarea, asa cum cand eu ziceam "bravo" intr-o conversatie ea imediat batea din palme. Cand in cele din urma mi-am dat seama, m-am straduit sa nu mai fac si eu miscarea asta, sa-i zic "nu" cat mai rar, si cand totusi ii spuneam "nu" sa misc degetul aratator ca "nu", bineinteles ca si ea a preluat gestul imediat, dar nu foarte insistent.
Ce am vrut eu sa spun cu povestea asta e ca nu trebuie sa ignori daca ti se pare ceva neobisnuit la copil, sa cercetezi, bineinteles fara panica, sa intrebi medicii si sa te asiguri ca nu e vreo problema.
Dupa cum vezi, mai mult ca sigur nu e cazul sa fii ingrijorata, de cele mai multe ori alarmele sunt false, dar pe forum e citata deseori o expresie: "better worry than sorry", pe care eu mi-am insusit-o.
Sanatate multa!

teodoral spune:
Victorieee. Nu isi mai scutura capul decat daca zic "nu". Bine. Si atunci cum ii voi zice "Nu-i voie"

torna spune:
Bravo, ma bucur mult.
La varsta asta e putin probabil sa retina neaparat ca nu e voie langa aragaz de ex, se mai poate amana, mai bine ii distrageti atentia cu altceva, cu o afirmatie, nu cu o negatie. De ex. - hai sa facem cutare lucru, sau -uite catelul, jucaria etc.!
Si cand e neaparat nevoie sa ziceti nu, trebuie sa va controlati voi gestul, ca e reflex, si sa nu dati din cap. Ca sa va iasa, schimbati gestul, de ex. aratati cu degetul aratator semnul "nu".
Oricum daca asa stau lucrurile, in curand va trece de la sine, nu e cazul sa va mai ingrijorati.

parpalak spune:
teodoral, eu zic sa iei o cirpa de praf in mina si sa te-apuci sa stergi praful cind vrei sa-i spui ca nu e voie (Baga mai intii bibelourile in beci pentru citiva ani)
(Aspiratorul e o idee proasta, eu i-am "tratat" lui fi-miu vreo citeva colici cu zgomot de aspirator si-acuma facem greco-romane ca sa i-l zmulg din miini).
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme

martie spune:
Teodoral, nu chinui copilul cu analize, decat daca este absolut necesar, altfel ii vei dezvolta o fobie odioasa fata de dr, halate albe etc. A mea a fost mai bolnavicioasa o perioada si la 1,5 ani, daca vedea la mana cuiva un pansament incepea sa urle si sa tremure, nu cred ca vrei asa ceva.
Cat priveste statul in fundulet, abia pe la sfarsitul lunii 7 stau singuri (am citit in "Mama si copilul" de Capraru, Ed. Medicala), aceeasi problema o aveam si eu. Daca la tine in brate isi tine singura spatele e perfect. Sa o pui, ziua, cand e treaza, intre perne si ai sa vezi ca in cateva zile sta singura in fundulet.
u datul din cap ar mai fi o posibilitate, e un mod de a se alinta, de a se legana.
Eu zic sa nu te duci sa intepi copilul pt. analize ca nu e cazul, acum tu faci ca orice mama, cum crezi ca e mai bine.

teodoral spune:
Multumesc tuturor pt sfaturi. Merci parpalak pt faza cu aspiratorul si bibelourile.In privinta capului m-am linistit si intr-adevar ii atrag atentia cu altceva.Cat despre analize...ma duc maine sa i le fac caci de o luna ea e tot racita, in dec. a luat de 2 ori antibiotic pt rosu in gat si la 2 zile dupa ce terminam antibioticul imi facea febra.Luna dec. a avut tare des febra, nu mare, max. 39 dar suficient+nas infundat, raguseala, tuse.Acum e mai bine dar ma duc sa vad, poate are un streptococ sau vreo infectie urinara. Va scriu cand primesc rezultatele. Va pup si merci inca o data.