Piticlontzi de iulie-august 2004 (242)
Raspunsuri - Pagina 18
Andries spune:
Viciile de refractie sunt de mai multe feluri, la copii apar in primul rand din cauza desincronizarilor de crestere (crestere in salturi) care implica si desincronizari de crestere a globului ocular si a retinei. Sunt periculoase daca raman nedepistate si netratate, in mod normal la majoritatea copiilor trec pana la 6, 7 ani numai cu ochelari.
Exista nu stiu ce aparat - am uitat cum ii zice - care poate fi folosit la copiii mici (2 ani) pentru diagnostic, tocmai ca sa nu le puna atropina, dar examenul corect si complet e cu pic de atropina pe la 3 sau 4 ani.
Andries
philip spune:
neata asa cu ochi carpiti de somn....
kro, in sfarsit am vazut gagicile tale si pozele in care-s pe patine. sunt super. micuta e hlizita rau, felicia mi se pare mai serioasa, asa-i?
mitzu, eu cand l-am dus pe philip la medic ca-i fugea ochiu' i-a pus atropina cat am stat acolo si cred ca numai o data, o fi alta metoda in ro. stiu ca arata comic cu pupilele marite de la efectul atropinei si nu prea mergea bine prin casa (avea vreun an). a doua zi era ca nou.
roberta, eu cu rusine marturisescca nici nu stiu ce-i aia, am sa dau pe google, dar iti doresc multa sanatate si sa nu fii contagioasa. pup mare!
pako, asemenea si tie desi se pare ca esti pe drumul cel bun. pupici multi.
andrea, cu pampersu: cucu sa fie in jos musai si chestiile alea laterale care se lipesc cat mai jos, asa ca pe diagonala lipite. pupici la pitici
nu's ce-am mai vrut sa zic....a, azi ma duc sa-mi ia astia amprentele, primul pas din procesul de cetatenie, asa mai scap si eu de serviciu nitel
va pup si un we minunat...eu tocmai am aflat ca astia ce ne muta si impacheteaza frumos pt noi nu ne pun si lucrurile inapoi asa ca vom avea casa plina de cutii we asta pana reusim sa punem tot la loc
philip
&andreea
roberta04 spune:
Multumesc frumos de raspunsuri. Dimineata m-am plans dar n-am fost foarte explicita- am ajuns la UPU cu o recomandare la un medic foarte bun, mi s-au facut analizele de sange, ecografie abdominala, radiografie pulmonara, m-au consultat 3 medici, m-au trimis la hepatologie si la urma cam ridicau din umeri... Asta m-a nedumerit pe mine- mi s-au facut cred toate investigatiile posibile dar concluziile medicilor se cam bateau cap in cap...
Anyway, am inceput sa vad mai in roz treburile, mi-am luat vitamine, protector hepatic, mananc de dimineata grepfruit, tin regim strict si o sa mai vad ce iese peste un timp...
Vorbeati de trezitul copiilor, de cand e Matei s-a trezit intotdeauna la 7, acum si el se culca la 22.30 si se scoala la 9, luni cred ca se vor auzi maraieli la trezire pana la Bucuresti ![]()
Vreau sa va zic ca Matei are un prieten imaginar, il cheama Billy si "momentan e la munte. El e singur pentru ca parintii lui s-au mutat in alta tara ca sa faca bani si ne-au rugat sa avem grija de el. E mare si are par argintiu" (citat din Matei
).
Si cand suna cineva sare imediat"A venit Billy!!". Oare sa ma ingrijorez?
Andries spune:
Roberta sanatate multa!!
Cand ai luat ultima oara antibiotic? Ca de la antibiotice in general se "bushesc" analizele de ficat.
Andries
szivarvany spune:
Am uitat.
Giulia , pe perioada vacantei, sufera cumplit dimineata , e dezamagita ca nu o duc la gradi ... asa k serile profita si sta ca o bufnita, imi canta, io dorm ... sa vedem de marti, atunci incepem noi serviciul ![]()
Lia, 

Roberta, Giulia are un peste imaginar, Dorothy si locuieste in acvariu in dulap si-i mai deschide usa sa ia aer si avem un bblush imaginar, Alexandru ... 

Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani
kim222 spune:
Roberta am citit postarea ta si ma grabesc sa scriu. Transaminazele marite arata o inflamatie mai curind cronica (in cazul afectiunilor hepatice ar fi trebuit sa fie muult marite) a ficatului sau nimic. Cum au iesit celelalte analize de singe? Transaminze marite fara nici un fel de alte modficari pot sa nu fie legate de afectiuni hepatice
Pt a se diagnostica mononucleoza infectioasa in cazul meu le-au trebuie 2 saptamini! Ai adenopatie (toti ganglionii mariti)? Dar angina(in git se vad depozite albicioase ca niste ciorcine...).In plus ar trebui ficatul si splina sa fie marite.
Cind ai rezultatul pt hepatite? Hepatita C (chiar si B) merge cu astfel de valori. Iti tin pumnii sa nu fie asta , eu tocmai ma confrunt cu asa ceva in familie..inca nu ne vine sa credem..
Pe de alta parte daca spui ca ai fost racita...aspirina, ibuprofenul, biseptolul, tetraciclina..pot duce la mariri ale transaminazelor...
Faza cu TBC nu am inteles-o deloc![]()
Tine-ma la curent ..in citeva zile vei stii cu siguranta. Este greu doar pe net sa pun un diagnostic...
kim222 spune:
Adela asta am vrut sa zici si eu dar mi-a luat-o Andries inainte..asa o fi moda la Iasi ![]()
Aici iti pune, stai o jumatate de ora in cabinet. Se face citirea...Apoi pt citeva ore ti se dau ochelari de unica folosinta ,pt a te proteja de lumina. Hipermetropie insemna cu +,da.
mitzura spune:
Se pare ca asa e moda si la Iasi si la Sibiu
....Olivia, ce mai faceti? Ce mai face Uka?
kim222 spune:
Adela sorry..asa este si Sibiu! Te-am facut moldoveanca!
Uka este bine..intr-o luna o sa inceapa grupa mica (v-am zis ca se transforma cresa).
Noi nu facem bine..am inceput anul tare rau...Avem o problema de snatate grava in familie...De aia nu mi-a ars nici de scris..nici de poze..
Asta este viata..mergem mai departe...
szivarvany spune:
Kim, 

La Oradea se pun picaturi, stai juma` de ora unde vrei si apoi control si te expediaza home. E neplacut oleak. Deci vom repeta controlul Giuliei k sa stau linistita ...
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani