probleme geamuri termopane
Rog moderatorii sa nu ma traga de urechiushe daca au mai fost subiecte asemanatoare (Sincer!! Nu am gasit...)
Asaaaaa..
Am geamuri tremopan(PVC) de 2/3 ani. Nu le-am schimbat pe toate odata...(de aceea am scris 2/3 ani)
Problema este ca nu se mai inchid asa de "ermetic" ca in primul an... Se aude zgomot de afara... si parca este si mai frig in casa.
Caloriferele nu le inchid decat atunci cand aerisesc si totusi geamurile sunt mai tot timpul aburite.
Se poate regla ceva pe acolo.. ??
Se poate remedia ceva ??
Nu ma trimiteti la firma care a montat geamurile ca nu mai am chitantele..
Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi
Raspunsuri
vickyfilip spune:
parintii mei si-au montat termopane in vara asta in toata casa si toate geamurile sunt aburite, fac condens de se infiltreaza si in perete care este mai mereu ud.. astept si eu pareri
liliac1 spune:
Noi cand am pus geamurile, am observat la camera fetei ca batea alizeul pe la balamale. Nu era prea evident, dar am prins o zi cu vant si am facut testul focului...si flacara se misca, asa ca am dat telefon la firma care ne-a montat geamurile, am facut scandal, si a doua zi au venit cu niste tije de fier de le-au bagat pe la garnituri, in zona balamalelor. Nu stiu sa spun cum se numesc si ce rol au, dar poate ca si la voi ar fi aceeasi problema, ori s-au uzat ori lipsesc cu desavarsire.
La noi problema s-a rezolvat si nici nu aburesc...cel putin deocamdata!
NicoletaB spune:
referitor la faptul ca nu se mai inchid bine e normal
eu am patit asa la vreo 4-5 luni dupa montaj
pvc-ul inca mai lucreaza dupa montare- se mai lasa, ulterior tb chemati baietii sa umble la suruburi si clemele metalice pt a le mai strange sau elibera un pic
plus ca ele tb unse la sistemele de inchidere, recomandare de la baieti, dar zau ca nu mai stiu cu ce
copilutzu spune:
liliac am incercat testul focului...dar din lipsa de ..vant.. astept momentul prielnic..Multumesc!!
vickyfilip si la mine se umezeste coltul peretelui si mucegaieste...(deasupra glafului)
Nicoleta Multumesc!!
Imi puteti recomanda pe cineva... Care lucreaza la termopane , sa le regleze??? Un nr. de tel. pe PM.
Va roooog!!
Multumesc!!
copilutzu spune:
daaa.. dar cum am mai spus ... nu mai am facturile... si nici firma nu mai are acelasi sediu..
A_Iulia spune:
Eu nu inteleg chestia asta cu PVC-ul mai lucreaza, sau ca ar fi normal...
Eu am termopane de vreo 10 ani. Abia acum vreo 2 ani a trebuit sa chem pe cineva si a schimbat chederul la vreo 2 geamuri care nu se mai inchideau asa bine. Nu s-a aburit niciodata nici unul.
Aha, si un mecanism de dubla deschidere se stricase si tot acum 2 ani l-au reglat.
Partea proasta este ca am intrebat mai multe firme atunci, nici una nu vroia sa vina, cica fac reparatii din astea doar la clientii la care au montat. De unde pisici sa mai scot eu firma care mi le-a montat acum 10 ani? Pana la urma i-am rugat pe unii care montau la altcineva in bloc - si asa am rezolvat problema.
Adina + Olivia Q1.04
CorinaDani spune:
si eu am avut aceleasi probleme. am rezolvat foarte simplu : de la praktiker cumperi cheder autoadeziv - intrebi pe cineva din magazin (cum era purfix inainte, numai ca acesta este din cauciuc, nu din burete). te orientezi acasa sa vezi cam care este spatiul dintre geamuri (unde nu se mai inchid bine, adica), pentru ca acest cheder este fabricat in mai multe dimensiuni si forme, astupa diferente de la cativa mm la cativa cm. se monteaza foarte simplu, are o banda care se dezlipeste si aplici chederul pe tocul geamului (bine degresat in prealabil, cu spirt de exemplu), nu pe rama! daca este cazul, poti aplica 2 chedere, unul peste altul. cat despre aburire, conteaza foarte mult sa aerisesti bine locuinta, sa ai temperatura constanta in toata casa (e bine sa lasi toate usile deschise, sa se uniformizeze temperatura - daca nu se poate, asta e!). geamurile termopan se mai pot regla si din mecanismele de inchidere : ai pe rama niste "butonase" cilindrice, daca misti manerul geamului vezi ca se misca de sus in jos; aceste butonase au un orificiu de forma hexagonala, faci rost de o cheie inbus de 6 (de obicei asta e dimensiunea standard) si mai strangi aceste butonase. o alta varianta este sa verifici daca aceste butonase se prind de toc in momentul in care inchizi geamul (sunt niste piese metalice montate pe toc). la mine s-au deplasat in timp sau geamul s-a lasat, asa ca sotul meu le-a demontat si le-a montat in pozitia corecta. pot sa spun cu mana pe inima ca acum nu mai bate alizeul in casa si nici zgomotul de pe strada nu se mai aude ! succes !
Rufus spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Eu nu inteleg chestia asta cu PVC-ul mai lucreaza, sau ca ar fi normal...
Bineinteles ca PVC-ul nu lucreaza...ce-i, lemn?
Exista insa pe piata profile fara armatura si alea se stramba, sub greutatea geamului.
De asemenea, destul de rar spatiul dintre geamuri se umple cu argon. Daca mai pui si cheder care se uzeaza, nu e bine pus sau e prost, iata si abureala.
Nu cumparati termopane ieftine sau de la firme obscure!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
otilica74 spune:
RUFUS, nu imi place sa ma contrazic dar mie mi-au montat geamuri o firma cunoscuta V..A acum 3 ani si pe bani grei, pe langa alte firme...si se face si condens...si igrasie...si culmea bate si alizee(brize), dar findca vreau sa vand apartamentul nu le mai schimb, am curatat si am dat peretele cu lavabila rezistenta la igrasie, dar prietena mea a montat cu o firma de la colt de la noi(firma kk..."nu stiu cum") si e super si PVC-ul si montajul, asa ca iti demontez ipoteza...scuze poate ca nu tine peste tot!!