Dr. Liana Ples - Medicover/maternitatea Bucur

Dr. Liana Ples - Medicover/maternitatea Bucur | Autor: adelaki

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Vroiam sa va impartasesc experienta mea cu d-na Ples: mi-a urmarit sarcina la Medicover, eu avand abonament acolo. Am fost la ea la toate consultatiile si ecografiile. Initial mi s-a parut OK doar un pic cam rece si distanta. Apoi am observat ca nu imi dadea sa fac toate analizele incluse in abonament ( omitea analize de rutina precum glicemia, grupa sanguina) si trebuia sa le cer eu. Pe masura ce ma apropiam de termen devenea insa mai draguta si cu mai mult chef de vorba. La ultimele 3 ecografii mi-a zis ca bebe are cordonul in jurul gatului, va dati seama prin ce stres am trecut, ca sa aflu la nastere ca de fapt nu il avea si cum ultima ecografie a fost facuta cu 2 zile inaintea nasterii si copilul nu avea cum sa-si mai dea la o parte cordonul, inseamna ca mi-a spus prostii. La ultima ecografie eram in 39 de saptamani, m-a intrebat unde nasc si cand a auzit ca nu nasc cu ea in Bucur, s-a schimbat la fata. Pur si simplu si-a schimbat atitudinea total, de parca eram obligata, desi nu am discutat niciodata ca asa va fi. A facut masurat apoi copilul in bataie de joc, in 5 min a terminat. Mi-a zis ca e ff mare, nu a fost.
Am facut apoi o ecografie la un alt doctor si au iesit cu totul alte masuratori, care atunci cand am nascut, s-au dovedit a fi mult mai aproape de realitate.
Lichidul amniotic era mai mult si dens si nu a vrut sa discutam din ce cauza poate fi, mi-a zis ca nu stie si sa vorbesc cu medicul cu care o sa nasc. Se uita la mine si astepta sa plec. Intr-un final mi-a dat o lista de analize aiurea, pe care le-am facut cu plata, bani dati degeaba caci apoi am aflat ca nu aveau relevanta. Si toate astea de parca ea nu era doctorul meu, de parca nu fusese platita pt fiecare consultatie si fiecare ecografie facuta de ea.
Sunt total dezamagita de comportamentul ei, chiar nu ma asteptam la asa ceva.
Concluzia: o nesimtita cu reputatie buna. o data ce s-a obisnuit cu spaga, degeaba o platesc privatii, ca tot mai spera la ceva extra!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Draga mea,
eu am nascut cu doamna doctor Ples, si am o cu totul alta parere despre dumneaei, mai ales ca mi-a demonstrat ca stie in domeniul acesta, cand alti doctori faimosi (vezi Albu de la Giulesti) imi spuneau ca imi moare copilul, ea a fost in stare sa gaseasca solutii, mi-a dat sperante si ajutor real, iar copilul meu traieste astazi datorita dumneaei, echipei dumneaei si profesionalismului de care a dat dovada...

Nu stiu ce relatie ai avut tu cu dumneaei, nu stiu ce asteptari ai avut si nu inteleg de ce te duceai la ea la eco si o apreciai ca medic, dar nu voiai sa nasti la ea...normal ca ai jignit-o prin atitudine...

Una peste alta, cred ca nu e frumos sa vorbesti asa despre un medic care totusi te-a vazut toata sarcina...eu am cunoscut-o intr-o situatie extrem de critica si de dureroasa pentru mine, si vreau sa iti spun ca este UN OM EXTRAORDINAR!!!!

MADALINA si SOFIA MARIA(12.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaki spune:

As fi vrut sa nasc cu ea, dar nu in Bucur, si i-am spus lucrul asta. Alternativa era spitalul Euroclinic, care este mult mai scump decat Medlife, insa nu ofera nimic in plus . Atata vreme cat era platita pentru consultatii si ecografii, nu vad de ce trebuia sa se poarte urat. Si mai ales cu o gravida in 39 de saptamani! Stii cum e sa pleci de la doctor dupa ce ti-a zis ca nu stie ce ai si a facut comentarii de genul: ce sa-i mai fac, ca e in 39 de saptamani?!
Am plecat plangand de acolo si dupa o noapte nedormita, am petrecut a 2-a zi in Medlife, asteptand ore intregi la o a 2-a ecografie, si apoi la medic, pentru ca nu aveam programare...iar urmatoarea zi la 4 dimineata am ajuns la spital.

Daca tu zici ca asta este atitudinea corecta... Eu nu zic ca nu e un doctor bun si nu contest ca a facut si lucruri bune, insa comportamentul ei a lasat mult de dorit, mai ales ca am fost la toate consultatiile si ecografiile la ea, a fost platita pt asta, si niciodata nu am discutat ca voi naste cu ea. Pana la capat e dreptul fiecareia dintre noi sa aleaga unde si cu cine va naste.

Mergi la inceput