Profesor de chitara pentru un pusti!

Profesor de chitara pentru un pusti! | Autor: CORNELIAP33

Link direct la acest mesaj

Dragelor,
Pustiul meu de 5 ani si... ma tot bate la cap ca el vrea sa cante la chitara. I-am cumparat o chitara si tot zdrangane la ea . De altfel, inca inainte de a avea chitara, facea gestul de a se acompania la chitara atunci cand canta vreun cantecel, ...
Eu nu ma pricep deloc si nu stiu daca e doar vreo toana sau poate are ceva "aplecare" spre acest instrument. Asa ca m-am gandit sa-i gasesc un profesor care sa vada daca e ceva de facut cu Rares si cu chitara.
Cunoasteti o astfel de persoana?
Imi puteti recomanda?

Multumesc, deja...

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ananda spune:

eu cunosc pe cineva care dadea lectii de chitara clasica, sta in Drumul Taberei la Favorit, e o persoana sub 40 de ani, stiu ca pentru copii mai mergea si la domiciliul clientului. daca te intereseaza iti dau pm cu telefonul sau mail-ul. nu mai stiu ce tarife are si nici daca lucreaza cu copii asa mici (in general chitara se incepe la varsta putin mai mare, cam dupa 6 - 7 ani, pentru ca un copil mai mic nu poate sa tina corect instrumentul in mana).

chitarile acelea mici, de jucarie, sunt foarte proaste, nu pot fi acordate ca lumea si nu merita sa le folosesti ca instrument pe care sa invete pentru ca ii strici urechea muzicala.

tehnica la chitara e destul de dificila, trebuie sa apese tare cu degetele de la mana stanga pe corzi, ultima falanga fiind perpendiculara pe coarda, iar cu dreapta trebuie sa ciupeasca cu unghia... in fine, greu sa iti explic asa, daca vrei da un search pe google si gasesti destule despre chitara. ideea e ca dureaza o vreme pana sa poti obtine un sunet corect, spre deosebire de pian unde sunetul se obtine simplu iar dificultatile apar dincolo de nivelul de incepator. si ca sa apese pe corzi si ca sa ciupeasca ii trebuie oarecare forta in degete (deloc neglijabila), deci cred ca e de vazut de catre un profesor care sa iti spuna daca poate sau nu sa inceapa la varsta asa de mica.

e un instrument frumos, daca ii place merita sa ii cultivi aceasta pasiune, dar e bine sa nu incepi prea devreme ca sa nu se descurajeze si sa renunte.

succes la cautari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Multumesc mult pentru raspuns.
Imi pare ca stii despre ce vorbesti si sunt de acord cu tine ca activitatile incepute prea devreme nu duc nicaieri, ci doar la demoralizare si pierdere de interes pentru respectiva activitate.
Asa ca noi o sa mai zdranganim o vreme pana va ajunge la varsta potrivita. Te rog da-mi totusi un telefon, e-mail al persoanei(meditator) pe care o cunosti sa vedem ce parere are despre varsta potrivita de a incepe si celelte conditii de lucru.
Multumesc mult

Fotografii

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Si noi am asteptat pana a facut baiatul 7 ani inainte de a il da sa invete un instrument. Este munca sa poti tine chitara in mana. Noi i-am luat o chitara facuta pentru copii, pentru ca nu i-ar ajunge degetele sa faca notele necesare. As astepta pana e mai marisor, lasa-l sa se distreze cu zdrangatoarea...

http://ksmommy.wordpress.com/

Cristina, mamica lui Connor(7), Elena(4) si Zeke(18 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ananda spune:

Cornelia, i-am scris persoanei cu pricina, de indata ce am acceptul lui iti dau adresa de mail!

Am studiat si eu putin chitara, mai mult am zdranganit, la mine problema a fost ca m-am apucat de studiat serios abia pe la 22 de ani, cand nu mai aveam timp de asa ceva. am avut o vacanta de stat 5 - 6 ore pe zi cu chitara in brate, dupa care... acum nu mai cant decat raaar de tot, dar ii simt tare lipsa. daca piciului tau ii place e tare bine pentru el sa invete, e o activitate care te imbogateste in interior chiar daca nu o faci la standarde profesioniste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Multumesc mult. Astept.

Fotografii

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput