Copii din 1996(13)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ioanelor si Ionilor din familiile voastre!

mqqm, ce frumoase peisaje am vazut din Cuba! Sa vii sa ne si povestesti impresii. Mai anul trecut am citit impresiile unei familii de romani tot din Toronto care fusesera in Cuba si la fel spuneau, ca nu credeau ca se vor mai intoarce vreodata undeva sa vada cum e in comunism. Ei fusesera de 2 ori deja in Cuba, in aceeasi locatie, ca ii cunosteau pe chelneri si hotelieri si s-au imprietenit, le-au dus si ceva cadouri(nu mare lucru, parca niste pixuri) dar saracii parca vazusera aur, asa s-au bucurat.
Sanatate puilor tai, spor in noul semestru scolar!

agho, mult succes si voua in noul semestru! Diana incepe maine, sunt tare curioasa cum va fi, cu ce teme va veni acasa...ca pana acum a facut doar texte in suedeza si cateva probleme la mate care erau simple...dar acu' are si alte materii cu care inca nu s-a intalnit. Sper sa se descurce!

dana, sanatate multa sotului. Si lui Andrei succes in noul semestru! Te asteptam cu drag sa ne povestesti despre voi.

Ana-Maria, succes cu treaba de la munca! E greu cand ai 2 posturi de acoperit, dar si trece repede timpul...ai sa vezi.
Succes si voua la scoala!

De fapt e o urare pe care o fac tuturor copiilor de la aceasta sectiune, mult mult succes la scoala!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Ei, Ana68, esti f. dragutza ca-ti mai faci timp sa intri si pe forum.
Spor la inregistrat!

Mihaela, de fapt acum urmeaza o luna de scoala tot din primul semestru. Tezele le-au dat, la mare parte din materii, elevii au note. La clasa a IV-a vor mai fi evaluari. Bineinteles ca in tot acest timp se preda destul de mult si mai primesc si note.
Sapt. viit., And. are test la geometrie. Deci nu duc lipsa de testari.
In februarie vor avea vacanta dintre semestre (o sapt sau doua, nu mai stiu).
De aseara, And. citeste cartea de la Mos Craciun si din cele 569 de pag. a parcurs peste o suta de pag. E captivat. Niciodata n-a citit atat de fascinat. Acum tocmai comenteaza cu glas tare ce scrie in carte, despre mesajele transmise in timpul emisiunilor TV, radio, adica mesaje subliminale (asta i-am spus eu ca asa se numesc )si cum ca acestea patrund "cu pasi moi, ca de pisica in mintea copiilor". Se pare ca in mintea adultilor, aceste mesaje patrund mai greu, din cauza ca e mintea ff incarcata (ca de elefant). Ma bucur. Asa pricepe mai bn de ce nu treb. sa stea cu orele la TV. Ii dadea si Anei sfaturi si explicatii in acet sens.
Iti dai seama, cand spuneai ca Diana citeste carti in fiecare zi, eu...ce sa mai zic? Acum citesc si ai mei!
Am dat interidctie la TV si la calculator. C'est la vie!

Mergi la inceput

Ce liniste pe aici...ce mai fac copilasii vostri?

agho, vad ca noi am ramas la conversat...imi cer scuze, asa e, in Ro nu s-a terminat semestrul. S-ar putea ca nici aici, Diana nu stia inca, dar am rugat-o sa-i intrebe pe colegii ei. Si aici e in februarie o saptamana de vacanta, dar o vacanta activa, e saptamana sportului. Copiii nu vor face scoala, dar vor avea competitii sportive si trebuie de pe acum sa se inscrie la ce vor participa. Inca ne gandim pentru Diana, sa vedem ce vor face si fetele din clasa ei.
Azi a fost prima zi de scoala, Diana s-a pregatit aseara cu emotie, si-a pus dictionarul cu ea, foi ca sa-si noteze cuvintele pe care nu le va intelege...dar a venit acasa foarte incantata ca n-a avut probleme, n-a folosit nici foile de notat nici dictionarul. Azi n-au primit teme si a fost la o colega 2 ore, apoi am mers cu totii in vizita. Am avut si eu cateva ore de conversatie, imi era dor...am fost la o familie de romani, ea e profesoara de romana a fetelor, daca va mai amintiti, cred ca am mai povestit.
Ma bucur ca lui Andrei ii place cartea primita la Craciun. Doar sa prinda gustul, ai sa vezi ca va continua.

O saptamana frumoasa in continuare!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Eu intru pe fuga, ca la servici, m-au muncit ca pe ocnasi, iar acasa, am lenevit.

La noi a plouat tot week-end-ul, de fapt a fost asa de urat afara, ca mi-ai iesit din fire cand Elliot exploda cu remarci de genul "vai ce iubesc ploaia..." I-am zis ca sa inceteze ori il duc la un control, la phisiatru.
De luni au inceput scoala, asa ca am intrat iara in stresul de zi cu zi.

MqqM - pozele sant fantastice. Mi-am clatit si eu ochiul. Culoarea apei e fenomenala. Pacat ca Dedi nu s-a simtit bine. Dupa cate am inteles esti pe post de nurse, si ai grija de toti bolnaviorii.

Dana, sanatate sotului. Eu speram ca petreceti mai bine. Crezi ca a fost mancarea aia ruseasa???

Agho, cate ai avut de tras pe la doctor in zapada aia mare. Andrei ce a avut la mana? Si ti-au zis cat timp o sa stai in medical?
Oricum, insanatosire grabnica.

Mihaela. Si eu zic ca aceste "sleep over" nu prea isi au sensul. Poate nu le inteleg eu. Anul trecut a avut un coleg de-a lui Elliot zi de nastere, si au mers toti baietii si au stat peste noapte. A doua zi am avut un copil chiaun de somn.
Este impresionant ce multe progrese a-ti facut la invatarea limbii. Imi pare bine ca Diana s-a acomotat si a facut tranzitia asa de usor cu noua scoala.

Miki, ce e cu tine, ti s-a inzapezit internetul????

Ana, spor la treaba si la raspuns telefoane. A dat norocul peste tine. Am uitat sa comentez despre pozele de la Revelion, ca m-am distrat tare la faza cu scosul dopului. E bine ca nu a-ti stat pe uscat pana la urma, si v-ati descurcat...

numa bine la toti, sanatate.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ana, misto, iata-te plenipotentiara si multilateral dezvoltata! Sper sa iti vina ajutoare cat mai curand!

Sanca, pai daca ii place copilului ploaia, poate e pregatit de o imersiune in Bacovia!

Mihaela, nda, poate imi scriu memoriile excursiei pe undeva daca nu ma calaresc astia la munca prea mult si inceteaza Paul cu schingiuirea mea. Ca ar fi pacat sa nu. Foarte frumos ca ati avut asa un concediu lung in familie. Succes la scoala de limba! Eu in Cuba am constatat ca quebecoasa suna a combinatie de suedeza si franceza, ca sa vezi. Ma tot miram eu ce limba vorbesc unii, ca paraca-i suedeza, dar parca nu.

Sa va povestesc totusi un pic... In principiu pe locul intai inca troneaza Dominicana, desi imi pare si azi rau de faptul ca ne-au returnat banii din excursia din Venezuela acum 5 ani si n-am mai incercat sa mergem acolo. Dar n-au intrat zilele in sac, poate ca next va fi Isla Margarita. Motivul principal pt Cuba a fost excursia la Havana, pe care am pierdut-o ca nu mai aveau locuri . In rest, asa pe larg, oameni deosebit de prietenosi (mai prietenosi decat in RD), plaja, apa cum le-ati vazut, superbe, mancarea excelenta (cu gust, ca de la mama), beutura garla (desi le lipsea mojito din criza de menta dupa ei si nici tequila n-aveau, nu-i bai ca erau altele), camere ok (exceptand miros, se pare ca asa e la vile in caraibe de la umezeala). Nu mi-a placut ca era ziua prea scurta, la 5 era seara, ne-au mancat tzantzarii in ultimele zile de ne-am rupt pielea inca o sapt dupa ce am revenit, cateva zile cu meduze uriase, o gramada de motorizate poluante (se vede ca Chavez le e amigo) si "animation" nu era nici pe departe ca in Punta Cana la IFA. Poate normal asta nu conta atat de mult, dar fiind al doilea craciun la soare s-a simtit. Ce sa mai zic, in rest totul superb... Am fost snorkeling cu Dedi, ea cu fetita cealalta au calarit pe plaja, am perfectionat salsa si merengue si ne-am prajit. Mi-a placut "Casita cubana", un restauant cubanez incropit intr-o casuta, muzica lor. Paul, in schimb s-a distrat pe intelesul lui, a fost mai mult mahmur la inceput, deh, all inclusive si aia n-au treaba de varsta copilului, a durat pana si-a reglat limita, si l-am mai vazut asa din distanta. Nici in poze nu prea e ca l-am vazut asa: cand am ajuns, cand am plecat si dimineata cand el dormea si noi plecam din camera. Zice ca s-a distrat, dupa standardele lui cu pitzipoance si pitziponci de varsta lui. Cu bacsisurile asa e peste tot. In toata zona sunt saraci. Astia insa care lucreaza in resorturi sunt privilegiati. Si aprobati de securitatea comunista pe deasupra, nu ei sunt cei mai saraci, of.

Cu sanatatea ai mei si-au revenit, acum stau sa vad cine e next: eu, catelul sau jumatatea mea mai buna...

Va pup!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mai vroiam sa adaug la argumentele con sleepovers... cel mai puternic: standardele mele sunt diferite de standardele altei familii cel mai probail.

Orice as face, eu am cu mine un bagaj cultural si valoric diferit fata de al altora, asa ca nu lupt cu asta. Si apoi, nici in Ro nu i-as fi lasat sa doarma la alte case decat daca eram foarte pe bune noi cu parintii ceilalti in primul rand.

Astia suntem, cu stia defilam, contribuim prin diversitate... Chiar in Ro se poarta asta? Stiu ca dormeam doar pe la rude cand eram copii. Acum cum e?

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Buna, buna, am aparut si eu.
Sanca ai sa razi, dar ieri chiar se inmpotmolise netul, hehe.

Mqqm, si eu cam aceeasi parere cu dormitul pe la colegi. trebie sa stiu bine familia, sa fim prieteni cu parintii si poate il las. Nu e o mare moda pe aici, dar a re un coleg care tot trage de el si nu cunosc deloc familia, acum am aflat ca au divortat si copilul sta mai mult singur, asa ca am zis un mare NU.

Andreiu a luat 8 (de fapt 7,8) in teza la romana si 9 (de fapt 8,8) la mate. Nu pot sa sar in sus de bucurie, dar nici de plans nu e. Sunt totusi primele lui teze, acum va sti cu ce se mananca.
Mai am un pic sai arunc PSP-ul ca numai cu el sta in mana. Play station l-am inchis in timpul saptamanii, dar el sta cu psp-ul sub cartile de scoala si butoneaza acolo.

Azi e o zi mare, mergem sa il inscriem pe Luca la scoala, sa vb cu directoarea sa il puna la o invatatoare anume. Chiar daca nu e la grupa de varsta a topicului, trebui e sa ma laud ca copilul meu nr. 2 citeste si ii si place (deocamdata). Sta cu cartea in mana si buchiseste, mi-e un drag de el de nu mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Agho, voi cum stati cu tezele? Si ce iti face piciorul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare,

Chit ca am dat numere de dimineata...nu va ganditi la prostii...hai ca vaz ca e liniste "momental"...asa ca dau cu deshtele prin tastatura sa va salut si io.Sper sa nu ma prinda vreunu ca vrea nush ce in timp ce ma desfasor aici,ca si mor.

Agho...e bine ca ai tai copii inca citesc carti.Alex a ajuns la faza in care deja selecteaza cartile pe care vrea sa le citeasca.Am scris eu mai demult pe aici ca i-am facut cadou "Neamul Soimarestilor".E o carte pe care eu am citit-o de cel putin 5-6 ori,incepand din copilarie si chiar si pana aveam vreo 28 de ani...Ce mai?!Fac dizertatie pe seama asta,dar e o carte de suflet pentru mine.In fine,am cumparat-o si lui Alex,ca cealalat a ramas acasa si se apuca Alex si citeste primul capitol dupa care decreteaza el ca e prea grea cartea pentru el si ca nu intelege nimic din ea si ca ,gata,nici nu se mai chinuie s-o citeasca.Am incercat eu sa-i explic ca la inceput o fi oleaca mai plicticoasa,dar cand va intra in actiune nu o va mai lasa din mana...neah!Nici nu a mai vrut sa auda de ea,dar-mi-te s-o mai deschida?!Asa ca sper ca o va citi candva ca lectura obligatorie.Dar...si asta nu pot intelege defel,cum o fi reusit sa citeasca cu rabdare si incantare capitole intregi din biblie,fara sa se plictiseasca deloc si inca sa vina sa-mi si povesteasca...????!!!!Recunosc,mea culpa,ca si eu m-am straduit sa citesc din biblie,dar nu reuseam niciodata sa trec de primele 5-6 randuri,imi zburau ochii pe cuvinte,se amestecau pe pagina,ma lua ameteala,plictisul,plus ca nu aveau frazele alea nici cap si nici coada,nici un inteles pentru mine...asa ca am abandonat de buna voie si alta data am incercat sa imi explic printr-o intelegere materialista ceea ce citeam si tot n-am reusit,asa ca am ajuns la concluzia ca cine a decretat si a enuntat ca "fericiti cei saraci cu duhul"....mare dreptate a avut.Hai ca m-am labartat aici in dizertatii mai rau ca o placinta ,sper sa nu te fi plictisit.
Mihaela,pai din ce scri tu ca Diana se descurca formidabil la scoala...inseamna ca s-a cam terminat pentru ea problemele cu limba suedeza,asa e?Zi mai bine cum te descurci tu cu limba impletita?Cred ca si Silvia s-a adaptat...
Mqqm,din cat am apucat eu sa citesc despre Cuba,se pare ca ati avut o vacanta minunata....si nu pot sa imi imaginez cum e comunismul acolo,cred insa ca Fidelica s-a mai cizelat olecuta si l-o fi apucat si pe el niscaiva teama,ca la cat a tras prin spital...i-o mai fi venit mintea la cap.Sau ma insel?Bine ca v-ati simtit minunat.Am o colega de servici a carei fiica locuieste de ani buni in Dominicana si as'vara a fost in vizita acolo,colega mea.Era incantata si ne-a povestit cum e acolo,am vazut si poze...Ma gandesc ca eu m-as plictisi sa fie tot timpul vara...Apropos de dormitul la colegi:Alex nu a facut niciodata asta si nici nu a venit vreodata cu astfel de propunere.N-am auzit de asa ceva aici,cel putin pana acum.In schimb Luana,culmea,ne intreba pe amandoi daca o poate invita pe o colega de-ai ei de gradi sa vina la noi si eventual sa doarma cu ea...iti dai seama.
Anca draga mea,nu duce copilu la psiholog ca e ok.Pai Alex iubeste ploaia,tunetele,fulgerele,zapada,gheata,vulcanii,rechinii,serpii,mumiile,stafiile,fenomenele paranormale....sa mai zic?
De revel a fost foarte misto,neasteptat...
Miki,bravo lui Andrei pentru teze....Alex a luat 9.50 la teza la romana,si i-a trecut 10,iar la mate a luat 10 curat.

No fete,fug ca am iara de lucru,tre sa fac corespondenta.Va pup si sa aveti o zi excelenta.Mai vorbim!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Multumesc pentru ideile voastre in ceeea ce priveste dormitul copiilor pe la alte case. Eu nu sunt asa impotriva, chiar daca alte familii sunt altfel, nu vad nimic rau in asta...nu ca as vedea vreun sens, in afara de faptul ca stau putin mai mult impreuna... Oamenii de aici sunt clar altfel decat noi, dar din moment ce intre ei traim, nu avem altii...Ideea in sine nu-mi place nici mie tare mult, dar faptele au decurs asa: Matilda, cea care se pare ca e cea mai apropiata prietena a Dianei, era intr-o dupamasa de vineri aici si a intrebat-o pe Diana daca nu poate dormi la noi. Fata era de fata, n-am avut motive sa spunem nu, apoi i-am spus Dianei ca in mod normal nu as fi acceptat, dar cum sa-i spui fetei in fata ca nu poate, fara argumente... Initial ea o sunase pe mama ei care a fost de acord. Fetele au facut o plimbare acasa la Matilda sa-si ia haine, noi am pus patul pliant in camera lor si gata. Apoi a urmat reversul medaliei, a mers Diana sa doarma la ea. Mama lor(mai are un frate) e singura, divortata de tata, dar n-am vazut in asta nimic nelalocul lui. O cunosc pe mama, am vazut-o la intalnirile cu parintii inainte de Craciun, e o femeie la locul ei, am povestit putin cu ea, in masura in care ne puteam intelege. Dar mi-a facut o impresie OK, ca de altfel majoritatea mamelor. Si chiar a fost OK cand a fost Diana la ei, le-a pregatit mancare, s-a ocupat de copii in buna regula. Diana mai fusese la Matilda acasa si mama era acasa, am mai intrebat-o si eu una-alta ca sa vad cum e pe la ei si mi s-a parut OK.
Acuma si Diana mi-a declarat ca nu ar merge la oricine sa doarma, cum va spuneam e fetita cu care se intelege cel mai bine.
In Ro prima tentativa a Dianei sa doarma la o colega a esuat...pe la vreo 8 ani a mers la o colega de clasa(mama ei imi era colega de serviciu si foarte buna prietena, imi e si acum) dar pe la ora 21 a sunat plangand ca vrea acasa, ca ii e dor de mine si n-a ramas sa doarma acolo. Mai apoi schimbul asta cu dormitul a fost in cl.4-a cu prietena ei cea mai buna. Cu parintii ne stiam, tot asa Diana fusese la ea la joaca si noi am luat-o de acolo si atunci am stat putin cu parintii de vorba, apoi la sedintele cu parintii, cand o luam pe Diana de la scoala...in fine, ii stiam destul de bine. Nu eram prieteni insa. A dormit Diana la ea de vreo 2 ori cred si cum la noi era mai dificil sa vina fetita, am programat intr-o noapte cand Ovi era de garda, ca sa poata dormi Silvia cu mine si fetele sa doarma in camera copiilor, nu aveam pat suplimentar ca aici, nici camera in plus. Iar fetita a fost la Zalau, in cateva zile da vacanta cand Diana a fost la tatal ei. Parintii fetei se cunosteau si cu tatal Dianei, de la serbari. Ei cam atat, m-am lungit cam mult, la noi era practica si in Ro, nu des dupa cum am scris, sper sa fie si aici la fel...

mqqm, cred ca resorturile din Cuba sunt ca niste oaze pentru ei, cubanezii, mai ales pentru cei care lucreaza acolo, restul sunt sigura ca nu au acces. Cat despre quebecoasa mie mi se pare o franceza scuipata , poate de asta iti aduce a suedeza... Era si o teorie ca limbile nordice sunt cumva scuipate la pronuntie, pentru ca de frig lumea nu-si deschide gura , asa o fi si in Quebec, ca zau e mult mai frig decat aici!

Ana-Maria, chestia cu cititul cartilor tale preferate de catre Alex m-a dus cu gandul la copilaria mea, cand tata imi tot spunea sa citesc cartile lui preferate, una dintre ele fiind "Razboiul iobagilor sau Viata romantata a lui Gheorghe Doja". Ei frate, am incercat in mai multe randuri dar nu am reusit sa o citesc nici in ziua de azi...mie imi placeau cu totul alte genuri de literatura si asta e! Lasa-l sa citeasca ce-i place, eu mi-am promis ca nu voi incerca sa-i sugerez Dianei ce sa citeasca. A mai venit ea si m-a intrebat, eu i-am mai spus ce mi-a placut mie si sunt carti care n-au fost pe gustul ei si pace. Asta e!
Felicitari pentru notele la teza luate de Alex!

miki, bravo si lui Andrei pentru teze! Aaaa iar cu Luca ce sa mai zic, felicitari pentru asa un baiat istet! Si la mai mare!

Sanca trebuia sa-l trimiti putin prin ploaie pe Elliot, cred ca-i trecea dragostea de ea .

O zi frumoasa in continuare!

vorbe de copil...

Hobby

Mergi la inceput