Mamici de iulie-august 2008, capitolul 13
Raspunsuri - Pagina 8
Ralu79 spune:
Vai, fetelor, aveti un ritm amtitor de scris Am lipsit aproape o saptamana si am ratat un capitol.
Bun venit noilor burtici
La mine ela fel- gretzuri seara si in week-end (sa nu care cumva sa interfereze cu programul de la servici), pofte rezonabile. In schimb nu ma mai satur de somn- ora 8 e deja tarziu pentru mine. La medic ma duc abia in 8 Ianuarie (cand voi avea 13 saptamani), desi ma batea gandul sa merg la alt medic numai ca sa il mai vad pe bebe. In rest, astept sa vina Mos Craciun (ca am fost taaare cuminte anul acesta).
Pupicei tuturor
marci spune:
Orice as face nu reusesc sa tin pasul cu voi!
Joi merg la eco si dupa aia o sa va rog sa ma treceti si pe mine in listuta.
Cineva ma intreba (sa ma ierte ca i-am uitat numele, dar m-am grabit sa citesc tot) daca fac pregnylul la ore fixe. Ei bine, nu-l fac la ore fixe. L-am facut si dupa amiaza la ora 15 si la ora 11, cum apuc.
Nu stiu daca o sa fac amniocenteza,oricum nu la cerere. Daca medicul mi-o recomanda o fac, daca nu.......ce-o vrea Dumnezeu!
Mie burta mi s-a format si am abia 8 sapt. Nimic din ce am vechi nu ma mai incape si haine de gravida n-am apucat sa-mi iau, de unde sa stiu ca ma umflu vazand cu ochii?
Sapt asta o sa ma mai chinui cu ce am si sambata merg sa-mi iau niste pantaloni de stofa.
Monalac, nu-ti face griji, nu e chiar asa cum spune obraznicia aia! Eu am plecat din inv scarbita bine de sistem si nu m-as mai intoarce pt toti banii din lume.
Acum cativa ani am fost in asistenta la capacitate si seful comisiei mi=a zis sa am grija de X, ca e fiul nu stiu carui inspector.
In timpul examenului imi face tipul semn cu degetul si-mi zice:"vedeti ca mie tb sa-mi spuneti tot, ca am nevoie de nota mare sa intru la liceu. Daca nu-mi aratati va spun la tata si vedeti dv." M-am infuriat asa de tare si i-am soptit apasat la ureche:" sa te ia dracu si pe tine si pe taticul tau, nu-ti spun nimic!". Nu i-am zis absolut nimic si a luat nota 5,00 la mate. M-am bucurat nespus pt "reusita" lui.
Sanatate si aveti grija de voi!
Biribu spune:
Irda estimatul echo e tot doar o aproximatie la urma urmei, se bazeaza pe o medie, cam cum masoara majoritatea bb-ilor la virsta asta si apoi se aproximeaza virsta, dar nu inseamna ca masuratorile lor au o valoare absoluta. si la mine de ex sarcina a parut mai mare, dar aici mi-au spus clar ca daca diferenta e mai mica de o sapt nu se va modifica DPN-ul.
si culmea e ca eu stiu precis cind am ovulat si DPN-ul meu corespunde cu data respectiva (a ovulatiei adica) si totusi bb pare usor mai mare. sper ca am fost destul de explicita
12+
Mami de Anna (5.02.2007)
Biribu spune:
marci tare faza la examen, bravo tie!
vroiam sa te intreb daca ai facut bitest sau TT, ca noi cam suntem colege de generatie, eu am 37 de anisori. de ce nu le faci intii pe alea pina sa te hotarasti la amnio?
12+
Mami de Anna (5.02.2007)
Avalon spune:
Buna, mamicutelor! De fapt viitoare mamicute, desi majoritatea sunteti deja mamici si banuiesc ca acum la a doua sarcina sunteti mult mai relaxate.
Este nemaipomenit ca sunt aici cu voi, va rog sa ma credeti pe cuvant ca nu credeam ca vreodata voi mai incerca starea asta. In urma cu 3 ani am ramas gravida pe neasteptate si am pierdut sarcina la 6 saptamani, aveam deja 2 ani de incercari...
Vin de la eco acum, si sunt mult mai linistita, am un bebe mic acolo! Am si o poza mult mai clara ca cea de sambata si seamana mult cu ceea ce am vazut pe net ca ar trebui sa fie pentru varsta asta a sarcinii. Doctorita mea radia pur si simplu cand mi-a facut ecografia, s-a bucurat mult si sincer pentru mine.
O sa va spun povestea mea intr-o zi, dar acum vreau si eu pe listuta: am 36 ani, deci anul nasterii 1971, am obtinut sarcina dupa multi ani de incercari prin fertilizare in vitro (a doua), dupa calculele doctoritei am fix 6 saptamani azi, deci consideram UM 7 noiembrie iar DPN este 12 august 2008 , adica va fi un copil in zodia Leului asa cum mi-am dorit.
Turturica si Bubuleana, tare drag imi e de voi, fetelor si ma bucur enorm ca vom fi impreuna si vom schimba impresii despre sarcina... va doresc din tot sufletul tot ceea ce sper si pentru mine, sa ducem la bun sfarsit sarcinile si sa avem copii sanatosi, sa ramanem prietene si dupa ce se vor naste copilasii nostri. Vedeti cum le potriveste soarta pe toate? Credeti ca e o pura intamplare ca noi ne-am intalnit aici dupa ce am impartit atata amar... eu una nu cred.
Inca o data, ma bucur ca sunt aici alaturi de voi si sper sa ramanem impreuna pana vom trece dincolo, la scutece. Toate cele bune tuturor!
Avalon, 6+ fix
ankalaura spune:
Hei
M-am programat si eu la Iosup pe 15 ianuarie. Dar nu mai stiu daca am pomenit numele lui sau am solicitat pur si simplu programarea... La Fortis sunt mai multi medici care fac asta? Mai bine sa sun sa intreb?
Maine TREBUIE sa ajung la medlife sa imi fac bitestul!
MaryB, si eu tot azi am sunat. Prima data nu a raspuns nimeni, dar a doua oara (dupa vreo 2 ceasrui) am reusit. Asistenta parea cam somnoroasa. Era cam dimineata ce e drept...
Deci sotul e admis la eco? Sa stiu, ca il iau si eu!
Turturica - eu nu am zis nimic pana la 11 saptamani la sarcina asta, iar la prima cred ca aveam tot vreo 11. Asa am vrut eu, sa fiu sigura, sa am deja o serie de analize....
Ica - nu vreau sa il sperii pe sotul tau, dar s-ar putea sa nu iti treaca "cheful" decat in ziua in care vei naste! Crede-me ca la prima sarcina nu aveam decat sex in cap, non stop, non stop mai! Acuma nu mai e chiar asa. Care o fi explicatia nu stiu, dar eu, in locul tau, m-as bucura Cat despre dreptul celor doua zile pentru analize, am citit si eu, dar nu am beneficiat niciodata, din pacate... Ma bucur pentru tine ca ai noroc de un angajator corect. Eu "sap" deja pentru salariul bonus de nastere si ma plimba cu pluta... Dar nu am de gand sa cedez, asta a propos de drepturi!
Tuchi - am evitat sa mai spun ceva, pentru ca sunt de prisos cuvintele. Insa iti doresc multa putere, sa treci repede peste problemele de acum, si sa aflam cat de curand ca o sa vina bebe. Sfatul meu ramane acelsi - nu renunta pentru nimic in lume!
Caprioara - tot asa de slaba esti? Daca da, nu ma mir ca se holba colega la tine! Sa porti sanatoasa pantalonii. Eu mi-am luat hainute de pe ebay, doar ca pantalonii sunt inca mari - nu m-am rotunjit eu suficient, inca incap in pantalonii mei... Pana acum am purtat mai mult fuste pe care le-am luat din start putin mai largi, imediat ce mi-am facut testul. Mi-am luat, in schimb, niste bluze mai elegante absolut grozave. Sper sa ma descurc cu cele luate deja pentru ca o sa vina repede primavara si o sa mai iau atunci, mai subtirele...
Cris 26 - eu nu fac deocamdata nici o miscare, dar am inceput de azi sa imi caut ceva. Nu m-am decis daca sa merg la bazin sau la spa sau la reflexoterapie, dar ma mai gandesc. La un Spa la care am vorbit au un program special pentru viitoare mamici, se numeste Mother to Go, dar trebuie sa ma duc sa vorbesc cu un terapeut acolo, ca sa vad la ce frecventa se recomanda, cat dureaza exact, etc... Nu m-as prea duce la bazin pe vremea asta.
Bye bye - ma duc sa continui treaba - tare as vrea sa termin si bagajul fiica-mii in seara asta! Maine avem programata o petrecere restransa cu colegii, joi serbarea fiica-mii, petrecerea de Craciun de la firma, vineri dimineata la "infrumusetare" si la ora 3 trebuie sa fim la aeroport! Ooof, cand naiba le fac pe toate???
Anca 11+
Avalon spune:
In legatura cu anuntatul la serviciu, hmmm, eu as mai astepta cel putin cateva luni... niciunui angajator nu-i 'cade' chiar bine o astfel de veste, dar asta e... oricum, parerea mea ca cel mai bine e sa anunti atunci cand esti sigura ca sarcina a trecut 'hopul' primului trimestru si eventual cand se vede burtica... in rest, familia si cam atat...
turturica spune:
avalon, felicitari ca l-ai vazut pe simburel, ma bucur tare mult ca totul e bine. De fapt sint convinsa ca totul va fi bine si in continuare, cu siguranta Dumnezeu a avut planul lui cind ne-a reunit aici. Cum te simti, ai ceva simptome de sarcina? Eu n-am nimic in afara de sinii mariti si durerosi, nu ca m-as plinge de lipsa greturilor.
Vad ca avem DPN-uri apropiate, eu sint cu 2 zile mai mica decit tine Si eu sint bucuroasa ca simburelul o sa fie leusor, s-a nimerit mai bine decit as fi putut vreodata sa planific.
Aveti dreptate cu anuntatul, si tu, si ankalaura, mersi de sugestii.
De fapt as amina si eu anuntatul asta cit mai mult, atita doar ca la sfirsitul lui ianuarie se organizeaza un team event cu toti colegii si e planificat sa mergem la schi. Ori eu nu prea o sa ma risc sa ma schiez la 11 saptamini, asa ca va trebui sa le zic atunci.
ankalaura, tu esti una dintre fericitele fara greturi sau alte alea, nu? Ca incerc sa vad cam cite-om fi ca exceptie la treaba asta, vad ca nu sintem prea multe.
Sa va fie de bine concediul, unde anume mergeti in strainatate?
5+
Avalon spune:
Turturico, multumesc! Eu am simtit dinainte sa fac testul ca am ramas, nu stiu cum sa-ti spun... pur si simplu... bine, ca erau semne: ma trezeam si noaptea sa merg la pipi, si acum merg foarte des la baie, ceea ce la mine era exclus inainte, stateam o zi intreaga uneori fara mers la baie... sanii s-au marit si au aparut niste vinisoare pe ei, plus ca sunt durerosi, abia mai pot dormi pe burta... pofta de mancare ingrozitoare, sunt de speriat! ma sperii pe mine si sperii si pe ceilalti, am ajuns sa mananc la interval de 3-4 ore, sunt hamesita de-a dreptul! Iar daca cineva mananca langa mine ceva, orice... ma uit cu atata pofta incat mi s-a intamplat sa vina si sa-mi dea pur si simplu din respectiva 'bunatate'... eu protestez, nu, nu, dar pana la urma cedez... Am deja burtica si sigur nu e de la bebe, nu stiu cate kilograme voi lua in ritmul asta dar sincer, nu-mi pasa... Despre pofta de sex, hmmm... nu am avut voie dupa fiv si mi-a fost teama sa incerc chiar si dupa ce testul a iesit pozitiv pana cand nu am avut confirmarea medicului, mi-e teama de contractii... dar pofta e mare pentru toate lucrurile interzise... acum am primit ok-ul si la fel ca si medicul tau mi-a spus si mie ca pot duce o viata normala, am voie si sex, cu conditia sa fie mai usor si sa nu am sangerari sau contractii.
Greturi nu am insa, decat usoare de tot si banuiesc ca nu de la sarcina, ci de la utrogestan pentru ca-l iau oral (vaginal l-am luat cateva saptamani si m-am iritat de la el). In schimb am mirosul mult mai 'ascutit', nu mai suport asa usor orice miros si parca ma deranjeaza dezodorizantul de camera de la munca, parfumul prea puternic al unei colege, etc...
Ma confrunt deja de cateva saptamani cu neplacerea constipatiei si stiu ca nu am voie sa fortez, de aceea ma folosesc de supozitoarele cu glicerina... orice pata de sange care ar aparea acum la mine m-ar baga in sperieti de moarte pentru ca asa a debutat pierderea de sarcina la mine, cu dureri si sangerari...
Alte simptome: ameteli... am ameteli uneori de zici ca sunt drogata si nu neaparat cand iau utroogestanul, le aveam si cand il luam vaginal... eu il consider cel mai important simptom la mine.
Aaaa , si oboseala mai accentuata... seara cad secerata, zici ca am tras la jug... mi-e din ce in ce mai greu sa ma trezesc dimineata iar dupa pauza de pranz simt ca as trage un somnic... of si cand ma gandesc ce entuziasm neobosit aveam la noul meu job... acum parca ma misc in reluare
irinuca_81 spune:
Buna fetelor!
repede mai scrieti...eu am declarat, nu pot sa tin pasul cu voi!Eu intru doar de acasa seara si asta cat ma tin puterile cand ajung ca pe la ora zece ma "loveste" un soomn
Ankalaura ziceai ca ti-ai luat hainele de pe Ebay sau de pe Eastbay si nu am inteles eu bine?
Vreau si eu sa imi iau niste hainute frumoase si tot studiez oferte pe net, pana acum nu am avut timp sa merg si in magazine si sa ma uit cum arata hainele in realitate.
Deocamdata ma mai incap hainele mele dinainte dar a inceput sa imi creasca burtica si trebuie sa ma deschei la pantaloni dupa amiaza (ma inchei la pantaloni dimineata si totul e OK si mai pe la pranz ma cam strang si trebuie sa incep sa deschei cate un nasturel ca ma deranjeaza).
Medeea_vs sa stii ca si eu am gasit o pata maro dar deja eram in intarziere cu cateva zile. Eu am crezut ca au venit rusii si m-am dus la farmacie sa imi iau niste OB-uri. La insistentele unei prietene cu care eram (si careia ii povestisem de simptomele pe care le avusesem si de intarziere) mi-am luat si un test de sarcina desi eram ferm convinsa ca nu e cazul...Cred ca am fost tare funny in ochii farmacistei cand am cerut o cutie de OB-uri si un test Barza . Si ca sa fie treaba treaba...a doua zi m-am dus la aceeasi farmacie si mi-am mai luat un test de sarcina ca nu credeam ca e adevarat si farmacista ma intreaba razand: "Ce? Nu credeti ca e adevarat?"
Va pup si aveti grija de voi
Irina 10+
bebe