Cum sa ma controlez?

Cum sa ma controlez? | Autor: allexxa

Link direct la acest mesaj

De fiecare data cand ma supara cineva nu pot sa ma abtin fara sa-i reprosez imediat acelei persoane de ca m-a suparat. Parca ma mananca limba. Pur si simplu nu pot sa am si eu un pic mai mult tact. Dimpotriva, spun tot de gandesc si de multe ori asta nu e in avantajul meu.

Faza e ca dupa ce ma "descarc" in felul ala imi trece supararea. Daca incerc sa nu spun nimic ma framant ore in sir si chiar mi s-a intamplat sa nu pot dormi noaptea de ciuda ca nu n-am spus nimic.

Familia mea s-a obisnuit cu stilul meu direct si cred ca de multe ori apreciaza sinceritatea mea. Problema e cu alti oameni, si in special cu familia sotului (mai ales soacra-mea care mi-s spus ca sunt rautacioasa).

Cum pot oare sa-mi controlez comportamentul?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Mie nu mi se pare ca diplomatia pe termen lung are mari avantaje. Mi se pare firesc ca atunci cand cineva ma supara sa-i spun, acum depinde si daca scot ceva venin.
In societatea noastra sinceritatea a devenit un handicap si mai nou a gandi opusul la ceea ce afirmi se numeste diplomatie. Nu-ti face probleme ca nu esti diplomata, problema este de fapt la cei care nu suporta ca mai exista si alte opinii decat ale lor.
Avantajul sinceritatii este ca vei atrage in jurul tau oameni sinceri, relatiile cu ceilalti sunt corecte si de multe ori ii vei obliga (prin sinceritatea ta) si pe ei sa fie sinceri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Cred ca este bine sa spui ce ai de spus, dar adevarul trebuie indulcit prin tonalitatea vocii, prin mimica.Acestea sunt forme de metalimbaj si sunt educabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

alexxa, la fel patesc si eu ca tine ,dar in relatiile cu socrii, in special cu socru-meu care de multe ori ma calca pe bataturi,ma gandesc ca "atata il duce mintea" si il las in plata domnului.
Nu zic ca el, nu-l contrazic, dar fac cum stiu eu mai bine . La ce bun sa-i spun spun adevarul in fata? Oricum la 60 si ceva de ani cat are, nu il mai schimb nici pe el, nici mentalitatae lui.
Mai importanta pentru mine este linistea din familia mea, intelegerea cu sotul meu si atunci de ce sa existe tensiuni sau discutii intre noi create de cineva din afara? Bineinteles ca la atitudinea asta de pasivitate in fata socrului am ajuns dupa multi ani si numai cu ajutorul sotului care era de aceeasi parere cu mine

Un sfat: nu o baga in seama pe soacra-ta , fa cum stii tu mai bine si vedeti-va mai rarut, ca-i mai dragut

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Si eu sunt pentru rostirea adevarului. "Tactul" este de multe ori lasitate, teama de conflicte, lipsa de incredere in propriile sentimente.

M-ar interesa sa stiu cum anume te descarci tu, cum ii spui unei persoane ca te-a suparat. Fiindca s-ar putea ca aici sa fie problema, din cauza asta sa fii perceputa ca rautacioasa (asta lasand la o parte ca prea putini oameni suporta bine criticile, fie ele cat de indreptatite!!).

Eu am invatat de pilda ca nu e bine sa vorbesti la persoana a II-a ("M-ai suparat, m-ai dezamagit, mi-ai facut aia si ailalta!") fiindca atunci mesajul e perceput ca pe o acuzatie si omul respectiv intra imediat in defensiva, boicotand comunicarea autentica.

Altceva este cand vorbesti despre tine si doar despre tine ("Cand ai spus/facut aia, m-am simtit jignita/umilita/desconsiderata/ignorata etc.!"). Atunci creezi o cu totul alta baza pentru o discutie.

Felicia 11+

Poze cu noi si vacantele noastre

IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexxa spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Miss Parker, intr-adevar, am folosit persoane a 2-a cand m-am certat cu soacra-mea si poate de asta m-a numit rautacioasa.

M-am casatorit de doar cateva luni si in perceptia familiei sotului meu nu am fost cea mai potrivita alegere. Niciodata nu mi-au spus asta in fata dar atat soacra-mea cat si cumnatele mele (din pacate am 2 una mai breaza ca alta) spun tot felul de chestii urate despre mine la telefon sotului. El imi spune intotdeaua ce i-au spus.

Faza culminanta a fost cand am auzit-o pe cumnata-mea imediat dupa nunta spunandu-i sotului a sunt o c**** care m-am casatorit cu el din interes (total neadevarat; suntem impreuna de mai bine de 4 ani). De atunci am incetat sa vorbsc cu ea si nici sotu-meu n-o mai suna. Pe urma sotul mi-s spus ca socru-meu i-a spus ca eu abia astept ca ei (adica soacra-mea si socru-meu) sa moara ca sa iau mostenire. Doamne nu stiu de unde a mai scos si chestia asta dar cred ca tipul e paranoic . Sotul le-a spus atunci sa inceteza sa spuna chestii de genul asta care nu-s adevarate. Pe urma intr-o cearta le-am reprosat ca desi sunt draguti pe fata cu mine pe la spate spun tot felul de chestii urate si neadevaruri. Cred ca a venit ca un fel de soc pentru ei sa stie ca sotul imi spune tot asa ca de atunci s-au mai potolit.

Cred ca asta a determinat-o pe soacra-mea sa incerce sa fie mai draguta cu mine dar tot mai face chestii care stie ca ma ranesc. De exemplu ii ia lui fiu-sau un cadou subatantial dar mie nu-mi da nimic. As vrea sa am o relatie buna cu familia sotului asa ca i-am spus si ei ca astfel de chestii ma ranesc (ii spun de fiecare data cand ma deranjeaza ceva) si ca e alegerea lor daca vor sa aiba o relatie buna cu mine. Cred insa ca sunt prea acida in remarcile mele si intr-adevar sfatul lui Miss Parker de a vorbi la persoana a 3-a e foarte binevenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Cred ca asta a determinat-o pe soacra-mea sa incerce sa fie mai draguta cu mine dar tot mai face chestii care stie ca ma ranesc. De exemplu ii ia lui fiu-sau un cadou subatantial dar mie nu-mi da nimic. As vrea sa am o relatie buna cu familia sotului asa ca i-am spus si ei ca astfel de chestii ma ranesc (ii spun de fiecare data cand ma deranjeaza ceva) si ca e alegerea lor daca vor sa aiba o relatie buna cu mine. Cred insa ca sunt prea acida in remarcile mele si intr-adevar sfatul lui Miss Parker de a vorbi la persoana a 3-a e foarte binevenit.
quote:

Daca situatia ta este cea prezentata mai sus - ei nu te considera o alegere potrivita si te vorbesc de rau sotului cand nu esti de fata - nu cred ca esti prea acida. Insa nici nu m-as obosi sa le spun cine stie ce in fata - in fara de situatia in care nu ma ataca direct. Pentru ca, vezi tu, INDIFERENT CE-AI FACE TU, o familie cu doua fete si un singur baiat nu va fi niciodata convinsa ca exista pe lume partida potrivita pentru nepretuitul odor.

Cred ca asta-i o "cruce" pe care o vei cam purta toata viata. Eu m-as obisnui cu ideea si n-as mai pune la suflet. Pe de alta parte as lasa toate "meciurile" in seama fiului lor. Adica orice ai de reglat cu familia socrilor lasa-l pe el sa regleze. De la fiul lor vor accepta multe, de la tine nimic. Ba mai mult, isi vor aminti toata viata ca le-ai zis nu stiu ce acum 15 ani.

Si incearca sa nu te certi cu sotul din cauza lor; nu este vina lui.

A... am uitat sa-ti spun, este un sfat venit de la o colega de club.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Allexxa,

Bine ai venit in clubul nurorilor pe care nu le plac socrii.
Acum o membra mai coapta, cu exeperinta "dragalaseniile" soacrei.

Pai, e simplu: dupa o vreme nu mai ai pretentii de la socrii!

si cand nu mai astepti nimic de la ei, nu mai au cum sa te dezamageasca.

I-au luat cadou sotului si tie nu?
Soacra mea ii da de mancare NUMAI sotului desi venim amandoi dupa zi lunga de servici.
Trebuie sa-i ceara sotul special sa-mi dea si mie ceva, dar de obicei el imparte cu mine portia lui. Am rezolvat-o: mergem cu mancare la pachet, ce atata problema, sau nu mergem la ora de masa.

Soacra mea are aproape 75 de ani, n-o mai schimb eu, si stii ce, eu nu o iau prea in serios!

Eu am rarit vizitele la minim posibil, sotul mai merge singur, e relatia perfecta.

A...si mie imi reproseaza ca-s acida!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

SA fiti iubite de soacre!A mea la inceput m-a facut in tot felul si acum ma suna in fiecare zi si ma viziteaza de 2 ori pe saptamana,spunandu-mi cat de mult s-a inselat in privinta mea ,si ma roaga sa am rabdare cu fiul sau pt ca eu sunt femeia potrivita pt el,desi el a fost casatorit 14 ani cu altcineva!

Mergi la inceput