nu mai rezist:(

buna tuturor mamicilor si viitoarelor mamici.am 24 de ani,si sunt in aproape 3 luni.sunt noua pe forum,am tot cautat disperata remedii contra greturilor,simt ca o iau razna in curand,ma gandeam si sa intrerup sarcina,chiar nu le mai suport,de vreo luna si ceva ma tot chinuiesc,sunt zile cand abia cobor din pat,am si ameteli,si dureri de cap,uneori de stomac,de curand si niste scurgeri maronii....stiu ca nu sunt prima femeie insarcinata,dar sincer cred ca cedez....nervos!am fost la doctor,mi-a recomandat metoclopramid la nevoie,dar n-am luat decat o data ...de frica sa nu-i fac rau bebelului...am slabit cateva kg,de vreo 2 sapt nu prea mai mananc nimic,doar lichide...de vomat nu am vomat decat de vreo 3 ori pana acum...dar ma simt si arat ca un zombie:(...oare cat mai dureaza?imi voi mai reveni vreodata?ce sa mai fac?
Raspunsuri
oana8188 spune:
Off, Ela, din pacate astea sunt simptomele in sarcina.
Apropo de medicamente, si eu am avut niste dureri teribile de spate si mi-a recomandat doctorul sa iau algocalmin la nevoie; eu nu am ezitat sa iau; daca suferi tu sufera si mititelul tau.
Eu stiu ca, totusi, dupa 3 luni dispar senzatiile astea de greata. Poate ar fi bine sa mai intrebi pe doctorul tau si de greturi si de scurgerile maronii, care nu sunt f ok.
Ce sa iti spun...
si multa putere! Hai ca sigur trece! Gandeste-te la puiul tau.... si la faptul ca o sa aiba si starea asta ingrozitoare un sfarsit.
Oana
39+
Alexandra
elara spune:
Mie nu mi-a fost chiar asa rau cum iti e tie si tot imi amintesc ca uneori ma simteam sfarsita si ma tanguiam la sot : "vreau inapoi viata mea de dinainte"
. Din fericire pe la 3,5 luni mi-am revenit miraculos si de atunci nu m-au mai suparat decat rar cateva contractii usoare, ca de ciclu menstrual, pe care le tratez cu no-spa.
Eu am auzit ca exista remedii naturiste sau homeopatice f eficiente pentru greata de sarcina. Mulat sanatate si sarcina usoare macar ed acum incolo, iti doresc.
Rezista: rasplata va fi inmiit miraculoasa.
Si mie mi-a recomantat dr. mea la raceala paracetamol si algocalmin, dar de algocalmin nu m-am atins ca am auzit ca s-ar fi descoperit ca e foarte periculos si ca in unele tari europene a fost interzis. Am luat in schimb cate un paracetamol pe zi timp de 2 sau 3 zile si din fericire de atunci nu am mai racit.
Elara
25+
vine
Maria Roxana
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
cleo78 spune:
stiu ca nicio sarcina nu seamana cu alta, dar:
- nu e normal sa slabesti (nici pt o pers. supraponderala)
- nu e normal sa ai scurgeri maronii.
Mergi la medic, o sa iti faca nishte analize, si iti va da un tratament.
Eu nu am mancat in primele 3 luni decat fucte si lapte. Restu...
.
Medicul mi-a zis ca daca scad... la greutate, ma interneaza.
19+ S-AR PUTEA
soarele din viatsa noastra
onyxg1998 spune:
Buna, ella,
Din pacate, este ceva normal in sarcina ceea ce ti se intampla, cred ca ai citit ca este din cauza hormonilor, dar nu-ti face probleme, o sa-ti treaca in momentul in care ai facut 3 luni. Incearca sa mananci paine prajita goala, ca este foarte bun pansament la stomac, si exista niste pastilute care iti mai iau din senzatia de greata. Si eu am luat cateva, doar in momentele in care simteam ca efectiv nu mai pot, nu mai rezist, dar bb iti da putere sa treci peste toate neplacerile sarcinii.
Stai linistita, daca este nevoie, ia-ti concediu si stai linistita in pat. Este cel mai bun remediu.
21+
Pupik de la Onyx si Vlad
psj spune:
mie imi treceau greturile cu biscuiti sarati si pe la 13-14 saptamani au disparut cu totul.
am o prietena care avea episoade de voma in fiecare zi, nu doar greata. stiu ca i-au facut perfuzii cu vitamine si inca ceva pentru ca risca sa devina anemica si era si foarte deshidratata. dar in final a fost bine si la ea.
totusi scurgerile maronii cred ca sunt mai importante, ai grija.
iuli-ana spune:
Ella,
Eu nu am trecut prin starile tale,am fost oarecum norocoasa...Pt ca totusi am avut ceva stari de greata ,doctoritza mea mi-a recomandat GASSEX + LIV52.Sunt produse naturiste suta la suta ,produse de Hymalaya...Nu am mai avut nicio problema apoi...Ar fi bine sa-ti intrebi doctorul totusi,poate la mine au prins aceste remedii,dar poate nu fac bine oricui...Nu te lasa doborata,ai grja de samburelul tau si ai sa vezi ca Dumnezeu nu te lasa!
Sarcina usoara iti doresc si un bebe sanatos!
Ana
38+
Daria-Elena
AMR 9 zile!!!
truli-luli spune:
Draga Ella stiu foarte bine despre ce vorbesti. Si eu la prima sarcina de la 5 la 12 saptamani am slabit 4 kg. Imi era greata non-stop. Nu mai stiam ce fructe sa manac pt ca de la o vreme imi era greata si cu gandul la lamaie
La un moment dat seful meu m-a intrebat ce se intampla cu mine ca devin stravezie. Partea buna e ca pe la 12 saptamani au inceput sa treaca si ce bine a fost dupa ![]()
Si ca sa vezi ca e doar un episod care o sa treaca si care nu o sa mai aiba atata importanta, eu sunt din nou insarcinata. Tot cu greturi
dar parca ceva mai reduse in intensitate, cel putin in unele zile. Deci curaj! ca trece.
Despre petele maronii este mai bine sa iti intrebi medicul Poate sa nu fie nimic, am patit si eu, dar e mai bine sa fii sigura.
Pupici, o sa treaca si nu o sa mai conteze cand iti vei tine minunea in brate.
Cami si
ANA (17.08.2005)
poze Ana
varsta Anei
numeioana spune:
Si eu am slabit in primele 3 luni 4 kg. Nu am vomat de multe ori, dar greata aveam la greu de dimineata pana seara. Cum sa nu fie normal sa slabesti, in conditiile in care nu poti manca mare lucru??!! Mie greturile mi-au trecut, ca prin minune, imediat ce-am simtit miscarile lui bebe. Asta s-a intamplat la 15 saptamani. Dar de obicei se simt mai tarziu... Fii tare si suporta, in curand nu-ti vei mai aminti partile astea neplacute... Merita!!
Ioana
30+ si
David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
Simonix spune:
Gretzuri - cunosc foarte bine. Ca si tine, nu am vomat decat de vreo 4 ori pana acum (sunt in luna a 5-a), in schimb imi era rau in continuu, uneori imi doream sa pot voma ca sa ma linistesc. Dar vreau sa te incurajez: in luna a patra gretzurile au disparut TOTAL si mi-am regasit energia si apetitul :) Sunt din ce in ce mai stralucitoare :p asa ma laud eu acum.
Te inteleg perfect: in primele trei luni nu credeam ca mai pot manca vreodata normal. Nu intelegeam cum de ceilalti pot baga atata in ei si cum de pot alerga, de unde atata energie... Stai linistita, o sa ramai surprinsa cat de normal te vei simti prin luna a 4a. Cat despre slabit, si eu slabisem, evident, doctorul mi-a zis ca atata vreme cat nu e exagerat e OK. Daca vomiti des nu e bine, pt ca nu retii nimik in organism. Si atunci - internare o perioada, fetele zic ca in general dupa perfuzii te simti mai bine. Incearca sa mananci paine prajita si biscuiti, sa ai mereu la indemana, daca ti se face foame. Eu constatam ca senzatia de foame o accentua pe cea de greatza deci incercam sa am mereu ceva in stomacel, un biscuit amarat. Si pe mine bomboanele mentolate ma mai ajutau (e adevarat, mai pe la sfarsit, cand greatza nu mai era asa de puternica).
La mine nu a mers faza cu "cand il simti pe bebe iti revii" - la 20 de saptamani eu inca nu il simt prea bine :D din fericire nu a trebuit sa stau dupa el si mi-am revenit mai repede.
Mie mi s-a mai recomandat vitamina B6 - fara efect, insa.
Ai grija ce faci cu scurgerile acelea...
Curaj 
Simona cu 
http://bd.lilypie.com/C2Qrp2.png
http://picasaweb.google.com/s.vilau
numeioana spune:
Simonix, bebe misca, de-aia ai si scapat de greturi, chiar daca tu nu-l simti asa de bine. Sti sa vezi mai tarziu! Cand primesc cate un sut sau cand face tumbe trebuie sa ma tin cu mana de burta
.
Cat despre scurgeri, repede la medic, nu sunt semn bun deloc!
Ioana
30+ si
David
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.