Aparat Canon sau Nikon?
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
Dintre modelele mentionate, eu as zice sa mergi pe Canon. Ca site unde sa citesti despre ele, iti recomand www.dpreview.com.
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
amalisimona spune:
Vin si eu dupa 2 luni de la deschiderea subiectului...in ideea ca inca nu te-ai decis. Vesnica disputa Canon vs Nikon ar trebui sa nu te afecteze, pentru ca oricum nu exista aparatul perfect, nici de-o parte, nici de cealalta. Unde unul are un plus...celalalt are un minus si invers. Pentru opinii mai competente, poti intra pe forumuri dedicate fotografiei, unde gasesti o gramada de subiecte gen "ce sa aleg intre Canon Eos 350/400 si Nikon D40/D40x?" Cu siguranta vei gasi acolo raspunsuri care te vor face sa inclini balanta catre un anumit model/o anume marca. Vei gasi foarte putine raspunsuri obiective, utilizatorii recomandand de regula, marca de aparat cu care lucreaza ei, dar cu cat vei citi mai mult cu atat vei intelege ce vrei si, cu ocazia asta, vei invata fara sa vrei si putina fotografie.
Pana la urma, daca nu stii ce sa alegi, oricare ar fi bun pentru tine. Pozele vor fi la fel .
Noi am avut un Canon A80, apoi un Canon 300D, apoi un 350D, iar acum avem un 30D si un 5D. Pentru mine ca femeie....cel mai potrivit mi s-a parut 350D-ul. E ergonomic si finut pentru o mana de femeie. Si daca zici ca sunteti amatori, intre un 350D si un 400D, as alege 350 cu un obiectiv mai bun decat cel din kit. Ca regula generala, obiectivele de kit la aparatele din clasa asta sunt ieftine si proaste....e valabil si pentru Nikon.
Sincere felicitari fetelor care au raspuns aici, pentru ca nu au inceput sa vina cu argumente legate de numarul megapixelilor!
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG
Siminaf spune:
De ce sa aleaga Nikon D40? Ca sa aiba de ce sa zica ca e slab?! D40-ul e f. user-friendly, nu este de performanta.
Da' eu tot nu as alege Canon, dupa multe mii de poze vizionate, facute si cu Nikon, si cu Canon. Daca as primi un Canon cadou m-as bucura, desigur! Ca l-as vinde imediat si mi-as upgrada Nikonul.
chris25ss spune:
quote:
Originally posted by amalisimona
Si daca zici ca sunteti amatori, intre un 350D si un 400D, as alege 350 cu un obiectiv mai bun decat cel din kit. Ca regula generala, obiectivele de kit la aparatele din clasa asta sunt ieftine si proaste....e valabil si pentru Nikon.
asta as fi zis si eu!
si bineinteles, aleg CANON! :D:D prietenii stiu de ce ;)
Siminaf spune:
Sustinatorii Canoanelor, puneti si voi niste poze-sample facute cu Canon, va rog.
P.S. Prieteni fotografi de meserie, si din Ro si de aici, ne-au sfatuit sa alegem Nikon, nu Canon.
chris25ss spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Sustinatorii Canoanelor, puneti si voi niste poze-sample facute cu Canon, va rog.
http://vbartolomeu.jurnalist.biz
amalisimona spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
P.S. Prieteni fotografi de meserie, si din Ro si de aici, ne-au sfatuit sa alegem Nikon, nu Canon.
Noi suntem fotografi si folosim Canon, iar in Ro cunoastem destul de putini fotografi profesionisti care lucreaza cu Nikon (poate ca procentul e 30% pe Nikon, 70% pe Canon). In lume, Canon detine majoritatea pietei de fotografi profesionisti.
Insa degeaba vorbim noi aici despre zona Pro, cata vreme e vorba de amatori care nu stiu ce aparat sa-si cumpere. E ca si cum am vorbi desre Ferrari vs. Bugatti, dar cautam sa luam un autoturism cu care sa ne plimbam prin oras dupa ce ne-am luat carnetul de conducere.
Fiind incepatoare, mergi in magazin, pune mana pe toate modelele pe care le vizezi, si IA CE ITI PLACE, ia-l pe cel care te atrage ca forma, butoane, etc. Foarte multi pe forumuri creeaza dispute intre aparate, cand de fapt ceea ce conteaza este fotograful. Nu este relevant sa pun fotografii facute cu aparate Canon pentru ca ele sunt rezultatul cunostintelor fotografului (si eventual de Photoshop), si nu ale aparatului. Aparatul e un mijloc tehnic ce in mainile unui incepator nu face nicio diferenta. Ca e un Canon 350D care costa 700 Euro sau un Canon 1Ds Mk III care costa 8000 de Euro, sau un Nikon D40 de 600 Euro sau un D3 de 5000 Euro, nu e nicio diferenta in maninile unei persoane care nu stie ce aparat vrea, deci nu are cunostintele necesare pentru a pune in evidenta micile diferente dintre aparate.
Nici nu cred ca trebuie sa deviezi de la variantele initiale si sa-ti iei un (alt) Point&Shoot. Oricare din variantele initiale este foarte buna pentru cineva care vrea calitate mai buna de la fotografii. Calitatea aceasta se va reflecta exclusiv in noise, claritate, culori, etc. Diferentele intre 350D, 400D, D40(x) sunt NEGLIJABILE iar intre acestea si un P&S sunt ENORME.
Diferenta la imagini e data de 1. Fotograf, 2. Obiective (si alea bune fac cat 2-3 aparate d-astea), 3. Lumina, 4. Aparat. In ordinea asta.
Nu ai sa gresesti cu niciuna din variante. Succes.
Simona, Sorina (12 Noiembrie 2004) si Irina (5 Mai 2006)
FOTOGRAFII BLOG
Siminaf spune:
E drept ca in primul rind conteaza fotograful, dar daca ai un aparat foto compact tot nu-ti ies pozele ca cele facute cu un DSLR.
In ceea ce priveste fotografii, cei de aici is chiar profi, destul de cunoscuti (nu pot zice chiar in toata tara, dar oricum) si ei mi-au zis ca Nikon e folosit de aproape 3/4 dintre fotografii profi din toata lumea. Nu am zis-o de la mine. Dar daca ai ceva statistici care arata contrariul, o sa le zic si lor sa-si mai actualizeze cunostintele.
Giova spune:
Multumesc tuturor de pareri si sfaturi.
Inca nu am luat, ne tot codim si gandim...acum am aflat si de teoria pixellilor, asa ca am aprofundat problema in cautari.
Noi cu ce fotografi am vb., toti ne-au recomanmdat Nikon, si ma refer la fotografi profesionisti.
La cat ne pricepem noi, amatorii...e clar ca nu facem diferenta intre Canon si Nikon, mai ales daca e un model mai slabut, ca cele pe care le-am enumerat.
_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Siminaf spune:
Giova si noua toti prietenii care sint fotografi profesionisti si prieteni ai acestora, tot fotografi (cu participari la expozitii, concursuri, etc) tot Nikon ne-au recomandat. Asa ca nici nu am mai facut comparatii intre cele 2 firme, ci doar intre modelele aceleiasi firme. Bineinteles si in functie de buget.
Spor la cautari!
Ne votati si pe noi?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=28" target="_blank">Raluca cu "ochi de copil 1", frumoasa cu privirea spre viitor.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">Deiu - baiat mare, la absolvirea clasei I
Multumim!