FIV154
Raspunsuri - Pagina 14
heleny spune:
Buna fetelor ,
n-ar fi rau daca lista de analize sindrom fosfolipidic ar fi pusa pe prima pagina mai ales ca eu inca am nelamuriri cu privire la totalul de analize si unde e mai bine , mai ieftin , mai repede sa fie facute, precum si cand trebuie facute. De exemplu mie Dna Dr. mi-a zis sa le fac in scopul identificarii cauzei de neimplantare. Am vazut ca se fac si dupa ce sarcina este prezenta.
Analizele care mi-au fost prescrise mie sunt:
- Factorul II Leiden
- Factorul V Leiden
- Anti Ro
- Anti SM
- Anti ADN dublucatenar
- Anti fibra neteda
- Proteina C
- Proteina S
- anticorpi antifosfolipidici
- anticorpi cardiofosfolipidici
- celule lupice
- Bglicoproteina
- APTT
Daca voi stiti o lista mai completa sau daca acesta lista nu este corecta va rog sa-mi raspundeti si sa o lamurim.
De asemeni mi-a mai recomandat o biopsie de endometru .
Pupici,
Heleny
Avalon spune:
quote:
Originally posted by heleny
Buna fetelor ,
n-ar fi rau daca lista de analize sindrom fosfolipidic ar fi pusa pe prima pagina mai ales ca eu inca am nelamuriri cu privire la totalul de analize si unde e mai bine , mai ieftin , mai repede sa fie facute, precum si cand trebuie facute. De exemplu mie Dna Dr. mi-a zis sa le fac in scopul identificarii cauzei de neimplantare. Am vazut ca se fac si dupa ce sarcina este prezenta.
Analizele care mi-au fost prescrise mie sunt:
- Factorul II Leiden
- Factorul V Leiden
- Anti Ro
- Anti SM
- Anti ADN dublucatenar
- Anti fibra neteda anticorpi mitocondriali
- Proteina C reactiva
- Proteina S
- anticorpi antifosfolipidici = cuprind absolut toti anticorpii din sindromul antifosfolipidic, adica toti cei enumerati aici- anticorpi cardiofosfolipidici anticorpi cardiolipinici
- celule lupice , nu sunt acelasi lucru cu LAC (Lupus Anticoagulant)
- Bglicoproteina AntiBeta2GlicoProteina
- APTT
Daca voi stiti o lista mai completa sau daca acesta lista nu este corecta va rog sa-mi raspundeti si sa o lamurim.
De asemeni mi-a mai recomandat o biopsie de endometru .
Pupici,
Heleny
Sindromul antifosfolipidic
Fosfolipidele sunt constituente deosebit de importante ale membranelor celulare, practic fiecare celula din organismul animal are in componenta aceste substante, ceea ce duce la concluzia ca o afectare a acestor componente membranare poate altera functia oricarui tesut sau organ.
In anumite conditii patologice, care tin de o alterare de novo a tesuturilor (avorturi spontane repetate, endometrioza, boli cu activare imunologica), pot sa apara anticorpi impotriva acestor fosfolipide.
De asemenea boli autoimune precum Lupusul Eritematos Sistemic, Artrita reumatoida, Diabetul zaharat insulino-dependent imun, Dermatomiozita, Sclerodermia, Boala Chron, Psoriasisul, Tiroidita autiomuna Hashimoto, etc., pot fi insotite de titruri crescute a acestor anticorpi antifosfolipidici.
Exista 6 fosfolipide cu rol deosebit de important in functia membranei celulare, si anume: Cardiolipina, Etanolamina, Fosfatidilglicerol, Fosfatidilinozitol, Acidul fosfatidic si Fosfatidil serina. Lezarea celulara repetata insotita sau nu de distrugerea acestora, poate conduce la formarea de anticorpi impotriva uneia sau mai multor fosfolipide. Acesti anticorpi influenteaza negativ functia anumitor celule dintre care cele mai importante sunt trombocitele, rezultand intr-o stare de hipercoagulabilitate cu aparitia de tromboze, ceea ce intr-o sarcina in plina dezvoltare poate avea consecinte dezastruoase. Trombozele situate la nivelul vaselor placentare, prin care embrionul sau fatul se hraneste, intrerup circulatia sanguina si schimbul de nutrienti si oxigen dintre mama si fat, astfel ca in scurt timp sarcina este compromisa si se declanseaza avortul spontan.
Dintre cele 6 fosfolipide doua au un rol deosebit de important in placentogeneza, Fosfatidilserina si Etanolamina, actionand ca un "lipici" organic si asigurand atasarea placentei de peretii uterini. In sindromul fosfolipidic alterarea acestui mecanism conduce la esecul unei atasari ferme a placentei cu desprinderea ulterioara a acesteia de peretii uterului. Uneori putand exista si situatii in care anticorpii antifosfolipidici impiedica chiar atasarea embrionului de mucoasa uterina in momentul implantarii. Ambele situatii conduc la avort spontan.
Din punct de vedere medical 25-30% din femeile cu avort spontan au sindrom antifosfolipidic prezent. Cum este diagnosticat un astfel de sindrom? In mod normal ar trebui ca la fiecare gravida la prima vizita (deci in sarcini foarte mici) sa se faca un screening al starii de coagulabilitate a sangelui, respectiv sa se masoare APTT (activated partial thromboplastin time). Daca aceste valori sunt crescute peste limita normala gravida ar trebui investigata mai specific, adica trebuie decelata prezenta a cel putin unuia dintre anticorpii antifosfolopidici (cel mai des se masoara Ac AntiCardiolipina ACL) si a unui alt marker denumit Lupus anticoagulant (LAC). Acesta din urma are aceasta denumire deoarece s-a observat ca anumite paciente cu Lupus prezinta o stare de hipercoagulabilitate si in serul acestora s-a descoperit aceasta substanta care, in mod paradoxal, in testele de laborator are efect anticoagulant in timp ce in organism produce coagulare sanguina. Toate aceste tipuri de anticorpi pot fi de clasa IgG, IgM sau IgA.
Ce se poate face daca se descopera ca acesti anticorpi LAC si ACL sunt prezenti? Avand in vedere efectul trombotic pe care anticorpii il au in organismul matern se incearca atenuarea acestui efect prin administrare de Heparina sau de Aspirina in doze mici. Rezultatele terapeutice par a fi mai mult decat satisfacatoare.
miki01 spune:
Buna seara, dragele mele fete!
Revin si eu, dupa o pauza destul de mare, in care am mai intrat din cand in cand sa vad ce mai faceti dar nu am avut starea sa va scriu. M-am intristat mult la nereusite, m-am bucurat si mai mult la reusite, mai putine din pacate cele din urma.
Am intrat sa va impartasesc din necazurile mele din cauza carora nu am ami facut nici ET-ul programat in oct-nov, l-am amanat pe ian-februarie 2008, daca DD ne ajuta si suntem sanatosi.
Eu nu am facut prea bine in ultima perioada, de prin august de altfel si acum suntem (eu si sotul meu) intr-o perioada de liniste si multa speranta in Noul An care sta sa inceapa.
Daca nu va mai amintiti, sotul meu fusese diagnosticat cu insuficienta renala si prin august credeam ca am scapat de dializa dar, din pacate, din septembrie inevitabilul s-a produs, a inceput dializa. A fost o perioada grea, foarte grea, dar suntem optimisti si credem ca DD sigur ne va ajuta sa trecem peste asta. Marea lovitura a fost ca nu poate face imediat transplant de rinichi, am descoperit, daca mai aveam nevoie de o lovitura, ca are si virusul Hepatitei C cronicizat (din transfuzii spital efectuate anterior anilor '90). Doctorii sunt optimisti pentru tratament-ul VHc si ulterior transplant si nu avem mai mult de facut decat sa asteptam.
Intre timp ne-am hotarat la ET (avem 5 embrionasi la rece la Giulesti) si sper sa-l pot face la clinica la d-na dr. Dracea (daca exista posibilitatea transportului de la Giulesti).
zouzounaki , sterge-ma de pe lista aspirantelor de luna asta, din pacate nu am reusit sa te anunt din vreme.
Va pup din tot sufletul pe toate, sa aveti Sarbatori fericite, liniste si pace in suflete si mare incredere ca Dumnezeu ne va ajuta sa ne implinim visul cel mare.
alina_alexandra spune:
Miki, ai avut incercari grele dar noul an o sa fie mai bun. Va doresc sanatate si putere.
Avalon felicitari pentru bebic! Cel mai frumos dar de sarbatori. Te rog mult sa-mi dai si mie "reteta" cu ananas si seminte. Mai am ceva zile pana la bhcg si poate poate... Si spune-mi te rog ce efect are medicamentul pe care l-ai luat din Germania... Scuze ca n-am fost atenta mereu pe forum...
Sunt un pic suparata ca m-am impiedicat ca toanta pe scari si am cazut in genunchi si imi cam fac griji...
Anca Wish spune:
Miki, prin care ai trecut. Cred ca abia astea sunt adevaratele probleme. Ca daca nu esti sanatos...
Sanatate multa sotului tau si tie si 2008 sa va aduca un bebe (sau cati vreti voi).
Alina Alexandra, felicitari pentru atitudine!!!
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
Arina21 spune:
Miki01, sanatate multa sotului tau si va doresc sa aveti cat mai curand bebelul mult dorit.
AncaWish, cum e?? Ai vazut dublu??? Iti tin pumnii...
Fetelor, voiam sa va spun ca eu am reusit sa iau Gonal F compensat. In loc de 22mil am dat 11mil. E adevarat ca am cunoscut pe cineva la farmacie care ne-a zis ce sa facem, cum sa facem, si am reusit. A trebuit sa iau reteta de la un medic din Valcea, eu zic ca merita sa incercati.
Va pup si asteptam vesti BUNE. Doamne Ajuta!
Arina
Anca Wish spune:
Am fost sa "donez" sange. Azi am simtit-o ca fiind ziua cea mai grea. In viata mea nu am avut atatea emotii. Aproape ca mi se opreste respiratia din cauza lor.
De cheauna ce sunt am uitat sa cer numarul la care trebuie sa sun ca sa afl rezultatul. Ma puteti ajuta???
Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
first_carmen spune:
(021) 316 12 77
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
http://www.dropshots.com/first_carmen#albums/Luna%20a%20patra