Strumfi de iulie-august 2007 (37)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

sunflower si eu stiu ca tot de la nastere trebuie trecut copilul la intretinere (cel putin asa a fost la noi cu sarah)www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

aylin, stii ca si mie mi-e draga obraznicatura ta de gargarita. si sincer, ma tot uit pe pozele cu copilasi si cand vad cat sunt de frumosi, as face si eu inca nu stiu cati...multi, multi... si apropo de poze, iar imi cer scuze ca nu spun fiecarei fete personal cat apreciaz pozicile cu copilasii lor; asa ar trebui, pentru ca stiu cum imi creste mie inima de bucurie cand imi e admirat puiul.

hipopotamul e din bamboo (mall iasi), si e dintr-un set de 3 - broscuta, ratusca si el si sunt de pus in apa, din cauciuc.

Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2103548632/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

mhjffffffffffffffffffff 666666666666666,,,,,,,,,,,,,,,,m
Ia uite, v-a scris si Lorinuta

Mai fetelor e aiurea sa ai indoieli cu privire la cum iti cresti copilul, sa nu stii de ce face intr-un fel sau nu face dupa cum te-ai astepta. Acum voi confirmati teoria aia cu unicitatea fiecarui copil. Lasa ca doar n-o tine o vesnicie, imi spun eu in momente dificile si trece , adica apare solutia sau nu. Rabdarea cred ca e cuvantul cheie si veti sti cum sa faceti mai bine. Hai ca am aberat destul.

In alta ordine de idei, Lorinuta nu vrea sa pape altceva decat san. Azi i-am dat morcovel fiert si pasat. Era dulce, imi placea si mie, dar cand ii duceam lingurita la gura isi strangea buzisoarele bine sa nu intre nimic. Si nelipstita a fost smiorcaiala, oricum un progres fata de urletele de ieri. Ei, si parca zic eu ca au intrat cateva firimituri de morcovel in gurita, macar de gust. Asa ca voi mai amana putin diversificarea ca sa nu stresez copila, poate ii trebuie ceva timp ca sa proceseze noul gust. Fug ca iar se smiorcaie

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

lorina, sa inteleg ca ieri ati inceput diversificarea? sa stii ca e normal sa se strambe si eventual sa refuze ceea ce ii dai la inceput- este adevarat ca poate sa nu-i placa insa este mult mai probabil sa se strambe din cauza ca e ceva nou pt. ea; Ines s-a strambat ff tare la primele guri de cartof dulce, a dat afara, parea ca vomita...a2a zi s-a strambat dar l-a inghitit iar acum n-o mai satur. Succes!!!www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

lorina, revin cu o completare si incerc sa-ti traduc un pasaj (referitor la alimentele noi) din cartea pe care am primit-o aici in maternitate: "oferiti-i copilului un singur nou aliment, de fiecare data...asteptati ca bebe sa fie in forma si relaxat, la fel si dumneavoastra! copilul poate face grimase in fata unei farfurii cu continut necunoscut, insa, acest continut, il va accepta probabil mai tarziu. Copilul are nevoie de timp pt. a aprecia un aliment nou, uneori, chiar o saptamana. daca dupa cateva zile, copilul inca mai refuza acest aliment, nu insistati, reintroduceti-l in cateva saptamani. Este posibil ca pur si simplu sa nu -i placa unele gusturi sau texturi, tot asa cum si noi avem gusturi si preferinte". www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Stefania, dau copy/paste la ce am scris aici raspunzandu-i Mariei si Andreei, pur si simplu mi-e greu acum sa reformulez, cele care au citit deja va rog sa ignorati mesajul:
"Din fericire lectia cu dormitul devreme pentru copil ne-am invatat-o din maternitate, in cele 28 ore cat am stat dupa ce am nascut, fii-mea a confundat noaptea cu ziua. Mi-a dormit cate 5 ore ziua si noaptea s-a trezit la fiecare jumatate de ora. Asa ca doctorita mea m-a invatat ce sa fac acasa pentru ca sa nu se mai intample lucrul asta, si cel mai important era sa ne schimbam noi programul, sa facem liniste, sa stingem luminile si sa dormim de la 9-10 seara. Am reusit asta cam greu, tot in jur de 12 noaptea ne culcam noi, dar ne retragem in camera si puiul doarme continuu de la 21-22 pana la 6-7-8 dimineata. Asta inseamna ca nu se trezeste sa manance sau sa se ceara schimbata 8-10 ore."

"In maternitate doctorita mea m-a invatat cum sa fac puiul sa nu mai confunde ziua cu noaptea si a functionat din prima zi. Nu e nimic deosebit, s-au mai spus pe aici lucrurile astea, ideea e ca la noi au functionat. In primul rand ne-a spus sa ne schimbam noi programul, ca daca dormim intre 3-4 noaptea si 10-11 dimineata atunci si ea va face la fel. A zis sa incepem o "rutina de seara" undeva pe la orele 19-20 cu stins pe rand luminile din casa, incetat activitatile noastre obisnuite, facut liniste treptat, apoi baita si suptul sa fie in liniste si semi-intuneric. Dupa asta puiul mi-a adormit la san mai mereu si l-am pus in patut adormit. Daca ne-am inchis si noi in dormitor si n-am mai facut zgomot a dormit chiar bine. S-a mai intamplat sa se trezeasca dupa 10-15 minute de la faza asta si am lasat-o in pace si a adormit singura la loc. Daca nu tace o mai iau in brate, o pun la san si daca nu vrea sa mai suga o las in patut, sa inteleaga ca ori doarme ori mananca. Si cand o pun in patut fara sa fie adormita, se mai foieste cateva minute si adoarme. E un copil bun, n-am mari merite in faptul ca si-a facut program bun de somn, de la 2 saptamani mi-a dormit 7-8 ore continuu. A fost greu sa ne schimbam noi programul de lucru, dar merita."

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns groxy spune:

Hop si eu!Tocmai ce ziceam ca fetica mea mananca f. putin ,azi cred ca a vrut sa imi arate ca ma iubeste si in concluzie a avut mese de 130ml de lapte.Doamne ajuta sa o tinem tot asa!Pt noi este o mare realizare.

Lorina nu am reusit sa vad "harta".Decat m-ai amagit

Aylin am inteles ca i-ai facut urocultura Almei.Tot ca la oamenii mari tb dus pipi de dimineata?Si am inteles ca exista la farmacie niste pungulite speciale ptr bebei,ca doar nu o pun sa faca in sticluta

Sunflower tare scump este Denis.Mai ca imi vine sa fac si eu un baietel asa frumos!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns groxy spune:

Valen,de la cate luni se poate da cartofior?Si ii pui ceva in piure?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielabv spune:

servus fetele
ma bag si eu cu cateva mesaje, poate e prea tarziu

Luna pentru constipatie spunei prietenei tale sa-i dea suc de morcov, asta se da aici in spital, stiu de la cineva care a fost internata cu copila. Eu am probat pe Medeea care facea la 4 zile si a dat roade

Lavi intrebai care sunt morcovii buni, pai sa tie rotunzi la varf si mai cilindrici, de preferat din piata din aia mai murdari de pamant, sunt mai netratati sau asa sper. Lorina e tare scumpa

Groxy dupa cum spunea si Aylin sunt multi bbi care mananca putin si eu am trecut cu cel mare prin stresul asta dar vorba aia nu mor ei de foame. Am vazut si eu pozele voastre si puiul tau arata numai bine si e o scumpete de fetita pe care o pupacesc cu spor

Stefania ai o fetita atata de zambitoare si m-am uitat pierduta la ochisorii aia superbi. E suuuuper

Vivela si mie imi vine sa-l pupacesc pe David. Imi plac mie ochii albastri iar la voi am avut ce admira si "invidia". Ti-l fur pe David pentru Medeea macar nepotii sa aiba asa ochi

va pup de noapte buna ca intram la program

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Revin si eu dupa cateva zile si observ cu mirare ca iar e o "epidemie" de bebei care nu dorm. Si la noi e la fel. Si e ceva nou pt mine, pentru ca Denisa a avut program de somnic toata noaptea cam de la inceput. Acum parca nu se mai satura. Am avut chiar un moment de slabiciune sambata cand eram gata sa il trimit pe sot dimineata la farmacie dupa lapte praf. Noroc cu mama ca m-a mai incurajat si am reusit sa nu bem inca lapte praf. Aveam senzatia ca ii e permanent foame, sfarcurile erau ( si inca sunt) varza!

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)

www.flickr.com/photos/brazuca22/1233643090/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput