Strumfi de iulie-august 2007 (37)
Raspunsuri - Pagina 15
Luna1 spune:
quote:
Originally posted by groxy
Luna,spune-mi ,te rog,tu ii dau strumfitei doar seara cereale?
Groxy cand a luat in greutate ii dadeam la 4 mese pe zi in biberon. Acum dupa discutia cu pediatrul de aici am ramas la doar o masa de cereale dupa a doua masa din zi adica daca mananca laptic la 10 ii dau pe la 11,30. La varsta asta nu se elimina mesele de laptic.
Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)
elizas spune:
quote:
Eliza, tu ai mai multa experienta decat mine: ai vreun sfat pentru noi? E ceva ce am putea incerca pentru ca fetitele noastre sa se odihneasca mai bine? Eu una nu stiu ce-as mai putea face: ii fac Mirunei gimnastica, apoi baita, apoi masaj (intre timp stingem luminile din dormitor progresiv), ii dau sa pape, adoarme fie la san, fie jucandu-se singurica, apoi incepe distractia de fiecare noapte - treziri foarte dese, nu planeg mai deloc, de multe ori adoarme dupa ce suge un pic, alteori se joaca singurica pe intuneric. Gresesc undeva in tot programul asta? Sau asa e copilul meu si asta e, nu-mi ramane decat sa astept sa mai creasca...
Ce parere aveti?
Lia si Miruna Demetra
Draga Lia,
mi-ar placea sa detin formula magica pentru dormit noaptea, dar din pacate nu pot decat sa-mi dau cu presupusul. La primul copil, cand vorba aceea, eram fara experienta, nu am avut probleme cu dormitul noaptea. Totusi la bebe doi, pana la doi ani, nu imi amintesc sa fi avut o noapte cu somn normal. Eu atunci interpretam acest fapt prin prizma faptului ca eram toata ziua plecata, aveam cateva servicii, si copilul voa sa stea macar noaptea cu mine. Insa acum la bebe 3 incepe sa se intample la fel, desi initial fetita dormea cate 7 ore in prima luna, noaptea. de data aceasta este devina un obicei format acum o luna cand i s-sa infundat nasul si putea sa doarma noaptea din cauza aceasta. Atunci se scula foarte des, si a ramas cu obiceiul acesta. Acum lupt sa o ajut sa-si formeze alt obicei, ca mi-e groaza sa patesc cu ea la fel cu am patit cu fratele ei. Se pare ca mai are secretii in nasuc care o deranjeaya doar intr/o anumita faza a somnului, cand respiratia devine mai agitata si neregulata. De obicei, copiii care nu au secretii trec de obicei cu usurinta intr/o stare in alta, insa este suficient si secretii foarte reduse si nedetectabile peste yi ca sa ii faca sa se trezeasca cand respiratia isi modifica aspectul acela de superficial din timpul somnului profund. un semn al acestui fapt poate fi si faptul ca, copilul se zgarie pe fata sau pe ochi, tocmai in incercarea de a scapa de problema. Chiar daca ii tai unghiutele foarte scurt, tot o gasesc dimineata zgariata. Acum , nu stiu daca la fel sta situatia si la voi, insa daca in cateva yile bebelina mea mea nu isi rezolva secretiile nazale singura, voi apela la mijloace mai puternice, pana nu se instaleaza un obicei atat de puternic de treyit noaptea incat sa nu mai putem face nimic.
Scuzati eventualele greseli dse scriere sau de exprimare, nu mai am timp sa recitesc.
Eliza, Octavia (21. 02. 1996), Antonio (09. 10. 2000) si Amelia (07. 08. 2007)
stefania_97 spune:
quote:
Originally posted by CarlaV
Stefania, ma bucur mult ca ati petrecut bine. Intr-adevar, mare realizare ca nu se mai fumeaza in baruri si restaurante, poti sa-ti iei linistita fetita cu tine.
Diana, ma bucur mult ca te-a ajutat ce am scris aici. Meritul e al doctoritei mele care m-a ajutat si sa raman intreaga dupa nastere si sa-mi fac puiul sa doarma si mi-a mai spus niste lucruri foarte interesante despre diversificare, pe care abia astept sa le aplic. Are si ea o fetita de 2 ani, deci a trecut de curand prin experientele astea.
Eu sunt super fresh... Sabina a dormit pana la 7:30, a mancat pana la 8 si m-a lasat sa mai dorm pana la 11, ca s-a jucat cu tati, yupiii!
Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei
A fost bine intradevar. Imi spui si mie ce sfaturi ti-a dat de ai reusit sa o faci pe Sabinuta sa doarma?
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
stefania_97 spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Stefania, nu mai editez mesajul meu anterior, abia acum vad cate greseli sunt acolo - graba cu care am tastat (cu un singur deget ) si-a spus cuvantul.
As fi vrut sa intreb mai multe dar Miruna n-a prea vrut sa-mi lase timp de conversatie. De ce crezi ca nu mai ai lapte suficient? Cum iti dai seama? (Nu de alta, dar poate sunt in aceeasi situatie si habar n-am...)
Eliza, tu ai mai multa experienta decat mine: ai vreun sfat pentru noi? E ceva ce am putea incerca pentru ca fetitele noastre sa se odihneasca mai bine? Eu una nu stiu ce-as mai putea face: ii fac Mirunei gimnastica, apoi baita, apoi masaj (intre timp stingem luminile din dormitor progresiv), ii dau sa pape, adoarme fie la san, fie jucandu-se singurica, apoi incepe distractia de fiecare noapte - treziri foarte dese, nu planeg mai deloc, de multe ori adoarme dupa ce suge un pic, alteori se joaca singurica pe intuneric. Gresesc undeva in tot programul asta? Sau asa e copilul meu si asta e, nu-mi ramane decat sa astept sa mai creasca...
Ce parere aveti?
Lia si www.flickr.com/photos/15329177@N08/" target="_blank">Miruna Demetra
Daca inainte se satura cu un san acum il vrea si pe al doilea. Si mai plange cand suge si iese prea putin, apas pe tata si nu iese aproape nimic, inainte apasam si iesea lapte cu jet. Imi simt sanii moi si fleoscaiti. Beau litri si litri de ceai de stimulare a lactatiei. Ea mananca foarte des si noaptea doarme cate o ora si se trezeste, iar de fiecare data cand se trezeste vrea sa manance.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
oaana spune:
Buna tuturor...legat de subiectul cu trezitul,eu de vreo saptamana si ceva,ma trezeam de 4-5 ori pe noapte,de am crezut ca daca nu ma odihnesc putin,clachez....m-am gandit ori ca are puseu de crestere,ori ca nu papa destul cand se trezeste,asa ca aseara,i-am dat bine sa pape,si la ora doua cand s-a trezit,i-am dat sa pape,il mai apasam un pic pe fata,sa mai pape...si s-a mai trezit abia la sase...nu stiu daca e o intamplare,insa eu eu sunt multumita,ca altfel clacam...
plec ca plange,de cateva zile e jale cu gingiile,nu mai stiu ce sa-i mai fac,ieri a scos tot untul din mine.
va pup,pa pa
Oana,mami de Yoyo si Bubu
http://www.flickr.com/photos/14066329@N04/
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Nonna76 spune:
Intru si eu in grupul mamicilor cu copilasi care se trezesc des.
Nu pot sa zic ca nu am lapte suficient deoarece ia bine in greutate.In plus Vlad la fel de des sugea noaptea(din 2 in 2 ore si era f. grasut).
baietilor mei le place mult tzitza.Dupa ce l-am intarcat pe Vlad nu s-a mai trezit decit o data pe noaptea si apoi deloc dar pina la un an din 2 in 2 ore.
De cind are probleme cu dintii andrei se trezeste chiar din ora in ora.Eu nu ma gindesc ca ar fi o problema,stiu ca-i place sa se alinte la tzitzica.
sunflower1979 spune:
buna seara!
fetelor, am si eu o intrebare pentru voi: stiti de la ce varsta se baga copilul la intretinere? este vreo lege unde se specifica lucrul asta? eu ma astept ca de luna asta sa mi-l bage si pe Denis, si cheltuielile de persoana nu-s tocmai mici...si ce consuma el? ca apa cu care il spal mi-o platesc separat...
daca stie cineva, va rog ajutati-ma cu un raspuns.
felicit copiii care si-au inceput frumos diversificarea, dar ii pupam si pe cei care le chinuie pe mamici. pe mine multa lume ma sfatuit sa nu astept pana la 6 luni, caci s-ar putea sa imi refuze copilul mancarica, dar am zis ca-mi asum riscul... si parca cu cat sunt mai multi impotriva mea, cu atat imi face placere mai mare sa fac altfel decat ei. imi spunea anya o data ca atunci cand va implini copilul 6 luni si voi vedea ca am facut doar din mine si din laptele meu un omulet de 7-8 kg (sau cat o avea el atunci) am sa fiu cea mai mandra...si asa e. sunt mandra de mine si de baietelul meu!
va pup!
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2103548632/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)
diane_dun spune:
sunflower, eu stiu ca ccc copilul se trece la intretinere de la nastere. Nu stiu sa-ti spun care este legea in cauza, poate te ajuta fetele.
Mami de Dani (1 august 2007)
aylin_tarcan spune:
sunflower, ti-am admirat strumful. chiar ca ai de ce sa fii mandra! mi-a placut si hipopotamul. e de pe meleagurile noastre?
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
sunflower1979 spune:
multumesc frumos, diana. astept sa vad ce mai stiu si alte fete.
Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/2103548632/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)