Daca face sport sacrificam scoala ?

Daca face sport sacrificam scoala ? | Autor: timeea

Link direct la acest mesaj

Copilul meu de 8 ani, e acum in clasa a 2-a ; recent l-am inscris la inot . Va merge cam de 3-4 ori pe saptamana .
Scoala e de dupamasa , de pe la 13 la 17 , antrenamentul la inot de la 19 la 20:30, adica pleaca de acasa la 18:30 si se intoarce la 21. De lectii se ocupa in transe mici seara inainte si dupa inot , restul dimineata, singur , il mai verifica bunica .
Din experienta altor parinti as vrea sa stiu , oare am facut o greseala inscriindu-l la inot ?
La invatatura el e bun , dar nu stralucit, adica nu avea nici pana in prezent numai fb pe linie, uneori nefiind neatent.
La inot l-am inscris pentru ca isi dorea mult, ii place , e intr-o grupa de performanta , pe deasupra el e mic de inaltime si acest sport poate o sa-l ajute .
Dar ma mustra constiinta, ca poate astfel scoala nu va mai fi pe primul loc .
Stiu sigur ca mai sunt multi copii care fac sport, vreau pareri de la parinti, cum se impaca sportul cu scoala si cu rezultatele la invatatura . Bunicii deja sunt pe capul meu, imi reproseaza, zic ca nu pot fi facute amandoua la superlativ .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Eu sunt de parere ca un copil care are program extrascolar (in special sport, dar si o limba straina, pictura etc) invata sa gestioneze mai bine timpul si nu se obisnuieste sa piarda timpul sau sa amane ce are de facut.

Daca baiatului tau ii place sa mearga la inot, eu zic sa il duci si nu ii lasa pe bunici sa il descurajeze si sa ii creeeze convingerea ca nu poate face fata.

Fata mea este clasa a IV-a si face gimnastica de 3-4 ori pe saptamana. Ea este un copil constiincios si nu am avut probleme cu scoala - se descurca foarte bine. Sunt din cand in cand zile cand mi se pare obosita si atunci incerc sa o mai ajut. Dar in general isi face singura temele, nici nu o mai verific. Nu stiu cum va fi cand va trece in clasa a V-a, cand programul la scoala este mai incarcat. Dar vom vedea.

Succes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si eu sunt de parere ca si Dori.
Am auzit destule voci insa in jurul meu, inclusiv invatatoarea, care spun ca este prea mult pentru copil.
Adi face marti o ora de engleza, miercuri o ora de canto, vineri o ora de canto, urmata de o ora de engleza. Canto la Palatul Copiilor (a facut deja 2 ani la Scoala Populara de Arta) iar engleza la o firma.
Este adevarat ca nu are FB pe linie, dar eu sunt mutumita de el. Asa cum spune si Dori, desi are numai 7 ani (implineste maine) stie sa-si gestioneze timpul. Are scoala dimineata, sta o jumatate de ora in parc (are bona), vine acasa si-si face temele singur. Cand ajung eu acasa mergem la activitatile respective. Cand ne intoarcem mai facem ceva din teme daca nu a terminat, dar 90% si le face singur. Nu este nevoie sa fie impins de la spate.

De multe ori m-am intrebat daca procedez bine, mai ales ca exista presiunea din jur, care banuiesc ca exista si la tine, de aceea ti-ai pus intrebarea.
Dar apoi ma intreb iar.. ce-l ajuta mai mult sa fie exceptional la scoala sau sa fie doar un copil bun, cu preocupari frumoase extrascoala, cu putere de comunicare.
Pentru ca dupa parerea mea orice activitate extra scolara ii dezvolta capacitatea de comunicare.
Am fost intrebata de o mamica "La ce ii va fi de folos canto in viitor" Iar eu i-am raspuns la suflet. Daca nu ar fi fost canto ar fi fost sigur un sport. Am ales canto pentru ca de la 2 ani jumatate 80% din joaca lui inseamna cantat. Altfel am fi ales sport. Daca va dori sa mearga la un sport in loc de canto bineinteles ca o va face.
Hai ca m-am intins prea mult.
Sper ca ati prins esentialul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Ozi e in cls a III=a si face inot zilnic de la 18.30-19.50; scoala are de la 11.45-15.15 iar joi si vineri are germana resp engleza acasa. Se descurca excelent, are numai FB si isi gaseste timp sa si citeasca. A invatat sa fie responsabila, sa-si organizeze timpul, sa-si dozeze efortul. Practica inot de 2 ani si jumatate. Bunicii incearca sa mai scurteze programul de bazin considerand ca obosim prea mult copilul dar fara succes. Deja si-a format gasca de prietene la bazin si este tare fericita.

33+
AMR 6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

bucura-te ca ii place inotul. In loc sa umple toata dupa masa intre blocuri sub pretext ca se joaca, il duci intr-un loc unde e supravegheat si totusi e intre copii. In momentul in care apar 1-2 note mai slabe, poti pune restrictie la antrenamente... dar pana atunci zic ca e o.k.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

un copil are nevoie si de distractie
daca ii face placere inotul lasa-l sa "se desfasoare" in voie,in schimb poti sa-i ceri ca in week-end sa mai recupereze acolo unde e cazul

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamifeli spune:

Si eu sunt de parere ca trebuie lasat copilul sa faca inot daca asta ii place. E mult mai important, dupa parerea mea, sa fie lasati copii sa-si testeze singur limitele (binenteles atata timp cat parintii considera ca este spre binele copilului), sa capete incredere in ei si astfel vor avea numai de castigat in viata. Pe de alta parte eu nu sunt de acord cu acei parinti care isi trimit copiii la tot felul de activitati extrascolare, mai ales cele legate de muzica, chiar daca copilul nu are inclinatii. Dragoste cu sila nu se poate.
Bucura-te ca ii place inotul, bucura-te deasemenea ca are unde sa practice acest sport, pentru ca de exemplu si baiatului meu i-ar placea sa invete inotul, dar la noi in oras nu avem baza sportiva cu bazine pt inot.
Va doresc succes!

mamifeli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri .
O sa-l las sa faca inot ( daca nu vine de la scoala cu note mici si nu se imbolnaveste des ) din pacate s-a racit rau chiar inainte de sarbatori ; trebuie sa vedem daca face fata pe termen lung la asa un program , acum, in toiul iernii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamifeli spune:

Timeea, eu cred ca facand sport organismul se caleste si in timp va trece mai usor peste episoadele de racela. In caz ca ele totusi vor aparea iti recomand tratamentul homeopatic. Eu de 3 ani (in caz de raceala) nu i-am mai dat baiatului meu decat remedii homeopate. Si ce-i drept de atunci nu a mai facut decat forme foarte usoare de raceala si gripa.
mamifeli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timeea spune:

Tratamentele homeopate cum le-ai facut ? Ai dus copilul la dr homeopat imediat dupa imbolnavire sau inainte , pt intarirea imunitatii ?
Al meu , desi nu mai luase antibiotic tot anul 2007, in decembrie dupa cateva zile de bazin , a inceput cu nas f f infundat , i-am dat paracetamol si propolis cu vit C, era tot asa, apoi a ragusit , apoi a inceput sa tuseasca si sa faca putina febra , am fost la medic, i-a dat amoxicilina (avea angina eritematoasa) . Acum e bine.
Ma intereseaza sa stiu in ce moment actionezi tu cu tratamentul homeopat, ce anume ii dai , etc si daca tratamentul acesta homeopat ajuta si in cazul virozelor .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu cred ca trebuie sa faca un sport dar ...... cred si ca trebuie sa aiba un pic de "timp liber" sa se joace. Fata mea are doar 5 ani si uneori mi se pare ca are programul destul de incarcat, parca ar trebui sa mergem mai des la sanius si mai rar in alte parti. Destul de greu sa-i faci programul in asa fel incat sa faca si sport si limba straina si scoala si aiba si timp pentru joaca si prieteni!
In mod sigur nu vom renunta la sport (Monica face dans sportiv si ii place foarte tare).

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput