Daca face sport sacrificam scoala ?
Raspunsuri - Pagina 2

mamifeli spune:
Timeea scuze ca n-am apucat sa-ti raspund pana acum. Noi facem tratament homeopat de 3ani, iar pentru cresterea imunitatii periodic are un anume tratament naturist. Periodic, adica toamna-inceputul iernii si repetat dupa vreo 2-3 luni de obicei alternand cu alte produse. Iar in momentul aparitiei racelii il sun pe doctor si el imi recomanda remedii homeopate simptomatice. Din nefericire acum am avut un episod de gripa, toata familia, pe care l-am tratat doar cu PARAGRIPPE si ceai pt tuse. Ghinionul a fost ca am luat eu virusul si pe el nu am avut cum sa-l feresc pt ca a debutat ft rapid(2zile). Dar totusi sa stii ca copilul nu a fost chiar atat de rau cum am fost noi adultii, care am facut febra pana la 39.9 grade. El a facut intr-o singura dupaamiaza 38 grade, iar dupa acea nu a depasit 37. Doar tusa a fost un pic mai chinuitoare. Insa eu si cu taica-su am zacut 3 zile in pat cu febra si o cefalee ingrozitoare. Am crezut ca nu se mai termina. In concluzie cred ca el are imunitatea mai ridicata decat mine. Zic ca numai tratamentul homeopat l-a ajutat sa faca o forma mai usoara.
Tratamentul homeopat se face pentru a trata bolanvul adica persoana si nu o boala anume, iar daca il incepi sa stii ca trebuie sa te tii de el o perioada mai indelungata pentru ca se trateaza toate problemele pe care le ai in functie de vechimea lor.
mamifeli

simali spune:
Dar daca ai un copil care nu vrea sa faca NIMIC?
Vrei sa mergem dupa gradinita in parc sau acasa. Raspuns invariabil: acasa.
Vrei la sky? Nu.
Vrei cu bici? Nu.
Vrei la aikido? Nu.
Singurul lucru care-i face placere este sa stea acasa si sa faca ce vrea el: sa se uite pe carti, sa se joace cu jucariile lui, sa se joace pe game-boy sau la calculator, sa se uite la Animal Planet, etc.
Daca nu fortez putin nota n-ar face nimic altceva. Interesant este ca daca ajunge in locul respectiv (aikido, parc, muzeul Antipa, etc.) este foarte fericit si la sfarsit imi spune "a fost foarte frumos, mami". Si totusi, de ce am impresia ca-l tarasc?
La Aikido daca nu-i spun eu "mergem" el nu s-ar urni in veci. Daca-i spun "nu se face astazi" este in culmea fericirii. E un semn ca nu-i place? Si totusi l-am intrebat daca-i place si zice ca da. Pai asta-i mod de a arata ca-ti place? Nici o urma de entuziasm?
Copiii vostri sunt mai entuziasti cu activitatile? Cum va dati seama ca le place? Sunt in culmea fericirii daca "nu se face"? Vor sa se duca singuri? Daca uitati voi isi aduc ei aminte si cer sa-i duceti?
alice

filofteia spune:
Alice, poate nu are suficient "timp liber?".
Nu prea pot sa-ti dau un sfat, dar cum am procedat eu. Anul trecut l-am dus la mai multe activitati extra gradinita: pian, dans, canto, engleza.
La dans nu i-a placut si am sarit multe ore, dar ne-am dus sporadic pentru ca platisem cursul de la inceputul anului. De altfel i-a spus si profesoarei ca nu-i place, asa ca am renuntat.
La pian cam la fel. La canto si engleza insa ii place asa ca le-am pastrat si anul acesta. Curios este ca la canto se bucura daca nu se face, la engleza nu. De engleza imi aduce el aminte. Cand are insa ceva de planificat tine mereu cont de orele de engleza. Desi este talentat la canto, nu dovedeste un interes foarte ridicat, asa ca ma gandesc serios sa incercam altceva. I-am propus inot, dar mi-a spus ca ar merge, dar fara profesor . I-am explicat ca asta nu se poate, ca un profesor ii arata ce si cum, asa ca am renuntat.
In schimb cu bicicleta, mersul la patinoar, initiativa ii aparatine in primul rand lui.
Si eu simt ca il fortez uneori cu canto, dar alternativa ar fi sa stea in fata televizorului sau calculatorului, in plus asa cum spui intotdeauna spune ca i-a placut si se si vede, pentru ca este vesel si plin de energie.
In schmb nu l-am fortat sa mearga la teatru sau muzeu, daca a vrut bine, daca nu nu...vrea Mc OK, vrea parc, vrea stat in casa, OK. Are si zile in care nu vrea sa iasa din casa, chiar in vacanta si am respectat asta o zi doua, dar a treia zi am venit cu un program irezistibil .

timeea spune:
Legat de intrebarea daca isi doreste copilul activitatea asta sportiva si cum reactioneaza daca nu se face : cred ca ii place foarte mult(inotul), el a insistat sa-l inscriem , sa mearga zilnic , ar fi vrut si cand era bolnav , e suparat daca nu se face .
Imi pare rau doar ca nu locuiesc in apropierea bazinului de inot...
Eu cred ca daca copilul manifesta indiferenta, inseamna ca nu ii place foarte mult si trebuie incercat altceva . Anul trecut a facut karate , am vazut ca ii era destul de indiferent cand nu se facea , anul asta nu l-am mai inscris (ca nici nu am fi avut timp) , nu a intrebat nimic despre .

happiness spune:
Fetita mea Maria are 5 ani si noua luni si face dans din octombrie anul trecut.Ii placeau foarte tare atat orele de dans,cat si profesorul,desi el era cam sever cu copiii.Are acum o alta tinuta,cred ca i-a facut foarte bine dansul,doar ca profesorul ei pleaca din oras si ...nu stiu exact ce va fi mai departe.Chiar sunt curioasa daca va merge cu acelasi entuziasm ca si pana acum.Deocamdata e foarte dezamagita din acest motiv.Parerea mea este ca orice sport este bun pentru un copil energic,atata vreme cat gradinita si scoala nu au de suferit.

mariaanna spune:
Parerea mea este ca sportul completeaza dezvoltarea copilului.O minte ascutita si un corp sanatos.Sportul ajuta la dezvoltarea indemanarii, a vitezei de reactie, a atentiei, etc...lucruri benefice si in folosul unei invatari eficiente.Mariaanna, mami de
Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra