Sezatoarea canadiana (76)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Eu, daca imi conving sotul.
Ca voi si eu in vacanta, asta daca nu imi pierd mintile pana atunci. Ca Marc a reusit sa ma faca sa plang azi de nervi.......e ca un leu in cusca, nu vrea nimic, se invarte ca un titirez, nu sta cu taticul ca sa o lase pe mama sa lucreze, ca maine are lucrare de predat......
Si logic ca afara nu pot sa-l scot.
La noi parca suntem in Baragan....bate vantul ridica zapada de nu vezi casele de peste drum. E mai bine daca ati stat acasa. Ca nu zapada e problema ci vartejurile astea de zapada. Si culmea e ca mi s-a parut ca a fulgerat....E posibil sa fulgere si sa tune cu zapada?
Si stiu pe cineva, o bunica din parc, care pleca azi in Romania......Saracuta, oare cum o fi ajungand la aeroport de aici din Anjou?

Nelia stii ce bine imi faci cand imi povestesti cum stau lucrurile la tine. Ca eu atat am fost alimentata de «legendele» astea urbane quebecoase sau romanesti cu copii perfecti ca niste mici soldatei,care dorm singuri in patuturile lor, eventual de la 5 luni toata noaptea, ca uneori ma apuc de bocit ca nu sunt in stare sa imi cresc copilul si ca sunt o idioata de mama .......
Stiu ca sunt copii si din aia, dar Marc nu e asa, si trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea asta. Dar macar manaca bine, la gradinita manaca deja singur cu lingurita.....Bea si din canita, acolo. Fara cioc.Ca sa-l laud si eu. Cu mine mai putin, doar cu furculita ii place. Si bea lapte ca spartul mai nou, fara lactoza ca e pe regim..... Daca ar fi dupa el ar bea si 1 litru.....

Si da, Marc ne-a cam chinuit , dar nu aveam alta treaba( nu erau alti copii) si nici nu era alternativa, ca eram singuri fara prieteni sau ajutor. Sa-ti mai spun ca ne-am si mutat cu el de 3 saptamani si am dormit si pe jos pe o saltea ca nimeni nu s-a gandit sa ne ofere un loc sa dormim linistit macar o noapte? Sau sa se intereseze daca am ce sa mananc?( poate sunt eu prea moldoveanca, dar acasa nu s-ar fi intamplat asta) A fost singura perioada cand am regretat ca am emigrat si eram departe de familie si adevaratii prieteni care au ramas in Romania. Ca fratele meu inca nu emigrase in perioada aia.

Buna dezapezire,
Mihaela

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

codritu si tu!!!! La mine sta in scaunul de masa. Sic !Sic !.....Dar ii pun Barney sau Teletubbies sau Baby Einstein si se uita de acolo. Nu e «une aproche» prea pedagogic dar asta e....
Si adoarme uneori acolo....Si pe balansoarul meu de alaptat, se leagan singur si mi s-a intamplat sa adoarma in timp ce se uita la filme la calc. La tine e CPE sau mediu familial?

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by mikiion

Eu, daca imi conving sotul.
Si stiu pe cineva, o bunica din parc, care pleca azi in Romania......Saracuta, oare cum o fi ajungand la aeroport de aici din Anjou?

Nelia stii ce bine imi faci cand imi povestesti cum stau lucrurile la tine. Ca eu atat am fost alimentata de «legendele» astea urbane quebecoase sau romanesti cu copii perfecti ca niste mici soldatei,care dorm singuri in patuturile lor, eventual de la 5 luni toata noaptea, ca uneori ma apuc de bocit ca nu sunt in stare sa imi cresc copilul si ca sunt o idioata de mama .......
Stiu ca sunt copii si din aia, dar Marc nu e asa, si trebuie sa ma obisnuiesc cu ideea asta. Dar macar manaca bine, la gradinita manaca deja singur cu lingurita.....Bea si din canita, acolo. Fara cioc.Ca sa-l laud si eu. Cu mine mai putin, doar cu furculita ii place. Si bea lapte ca spartul mai nou, fara lactoza ca e pe regim..... Daca ar fi dupa el ar bea si 1 litru.....

Si da, Marc ne-a cam chinuit , dar nu aveam alta treaba( nu erau alti copii) si nici nu era alternativa, ca eram singuri fara prieteni sau ajutor. Sa-ti mai spun ca ne-am si mutat cu el de 3 saptamani si am dormit si pe jos pe o saltea ca nimeni nu s-a gandit sa ne ofere un loc sa dormim linistit macar o noapte? Sau sa se intereseze daca am ce sa mananc?( poate sunt eu prea moldoveanca, dar acasa nu s-ar fi intamplat asta) A fost singura perioada cand am regretat ca am emigrat si eram departe de familie si adevaratii prieteni care au ramas in Romania. Ca fratele meu inca nu emigrase in perioada aia.

Buna dezapezire,
Mihaela

filme2

Virsta Marc

Subscriu si eu la ceea ce spui, nu stiu de ce dar eu tot timpul tind sa spun numai problemele pe care le am cu Victor (ca avea colici, ca nu stie sa adoarma, ca se scoala urland, ca nu se intoarce de pe o parte pe cealalta, ca nu doarme decat pe burta,etc) iar majoritatea persoanelor carora le spun imi intorc faze de genul "al meu doarme toata noaptea, adoarme singur in patut, nu plange doar doarme si mananca". Acum, in ultimul timp am inceput sa vad si partea plina a paharului, e adevarat ca a facut si progrese dar si eu am inceput sa spun ca am cel mai cuminte, mai intelegator, mai jucaus, si care adoarme usor (calitatile pot continua) copil. Si mai imi spun ca are si el zile mai bune si zile mai rele, ca si noi de altfel. Ma descurajez atunci cand plange mult dar sunt cea mai fericita cand vad ca reuseste sa adoarma singur fara sa planga prea mult.
Nu stiu cum va fi mai incolo, mi-e tare frica de gradinita (noi nu am gasit decat la 28 $ pe zi) si de somnul acela de zi despre care vorbiti. Mai avem insa patru luni pana atunci, dei luam lucrurile pe rand si ne bucuram de timpul asta petrecut impreuna aproape 24/24.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by Podeanu

quote:
Originally posted by Diana2007

Of, de ce imi era frica n-am scapat ! Am tot sperat ca vom reusi sa ajungem dar dupa cum scriau si fetele, e greu sa iesi si de pe aleea din fata casei, daramite pe strazi. Tocmai a venit un prieten de la noi din Pierrefonds si mi-a spus ca pe 40 nu au bagat nimic, se circula pe mijloc, pe o singura banda. Daca as fi fost doar eu m-as fi aventurat (ador sa conduc pe conditii din astea), dar cu bebe mic de nici cinci luni nu ma risc.

Se pare ca vremea nu vrea sa ne intalnim azi si din pacate (pentru mine) eu plec peste doua zile pana pe 3 ianuarie.

O sa va urmaresc in continuare pe forum si o sa sper ca intr-o zi ne vom cunoaste si in persoana.
Pe curand !

(eu mai citesc pe aici, ca poate va rasganditi si am asa un chef sa ies din casa !!!!)

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Diana tu ai glumit cind ai zis ca adori sa conduci pe vremea asta??

Asa ca fapt divers, highway 401 e inchisa, cum o fii in Ontario?

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Nu, nu glumeam ! Este o veche pasiune pe care am mai abandonat-o acum de cand sunt mama responsabila. Dar tot m-as urca pe un tractor din asta sa dau la o parte zapada din fata casei, macar asa sa-mi fac damblaua (in tara aveam toate categoriile de permis in afara de autobuz; am avut motocicleta, am fost si sofer pe tirurile lui taica-miu si am participat si la raliu la 18 ani ! deci pentru mine chiar e serioasa treaba)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

ASADAR REPORTAM LISTA PENTRU:

Intalnire DC Montreal - Duminica 23 decembrie, ora 15:00
www.le1000.com/fr/atrium_intro.asp" target="_blank">Atrium (langa lifturi)
1000, rue De La Gauchetière Ouest (harta)

Simonna
pitilache
cge
Oanagabriela
Podeanu
Ira
Nelia
Pepsi
Codritu
Romina
simi

Si ramane deschisa pentru cele care nu puteau pe 16 dec.

Deci pe autostrada treaba nu este chiar roz, se circula dar destul de greu, asa ca aveti grija!

Spor la dat zapada si la vizionat filme in pijamale!!!

Roxana

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Saluti tuturor, io capotez, fetili,

tocmai ce sosii de la cumparaturi ....in complexul Mascouche am scos aparatu foto sa fac o poza la un moment donné cand mi s-a parut mie oportun c-as putea filma ceva - vere, sa-ntepenesc de nu mi-a iesit o poza mai alba decat peretele meu de la baie. Nu se vede nimic decat alb, nici nu merita s-o descarc, si doar nu am pozat in jos, ci catre magazine. Cred ca de pozam un fund de lighean de rufe alb de aproape iesea mai interesant.

N-am vazut asa ceva in veata mea. La noi in curte e zapada pana la cer, a trebuit sa sap 30 de minute ca sa gasesc reciclabilele.

parca vad acum, dupa ce am casa perfecta, provizii pe toata iarna in frigider si camara, copilul multumit, sotul invatat, parca vad ca acum nu-mi mai ajunge sora din cauza furtunii.

Mi-a mai si scris ca ea n-a mai vazut zapada de 3 ani de zile, va imaginati ce surpriza o sa aiba . Si io care voiam s-o conving sa emigreze.

Mihaela, cu Sofia mea e armata curata in viata ei de printesa delicata, astea nu-s legende urbane...ca altfel nu faceam fata toti la atata munca. Mancam toti la masa, strangem si dupa aia nu mai cere pana la urmatoarea masa. Ordine in camera ei face singura de la 4 ani, se spala singura, isi pune singura rufele la spalat, dupa-masa se culca vrand-nevrand (n-o intreaba nimenea daca vrea, dar nici nu o oblig sa doarma, insa inchid usa camerei ei pt. 2 ore). Nu e perfecta, dar stie ca are reguli pe care nu are voie sa le incalce. Eu muncesc 50 ore/ saptamana si sotul e student timp plin+ cu job si nu avem nici un ajutor, daca ne mai aia si copilul la melodie ce facem :-))? Trebuie sa ne inteleaga si ea pe noi, si cred ca a si facut-o deja, ca e foarte cuminte, desi e energica. Cat despre ajutor...pe mine/noi oamenii ne-au ajutat aici foarte mult, am primit mobila de la prieteni, ajutor, transport, gazduire, etc, nu cred ca aici oamenii is mai reci ca in Ro, insa cred ca nu au perceput ei ca le ceri ajutorul, cateodata mesajele subliminale nu ajung, tre' sa ceri direct ajutorul cand esti la necaz, si ai sa vezi ca-l vei primi.

Va urez o seara super in familie tuturor, ma duc si eu la un film si apoi sa incep sa fac o friptura pt. sor'mea dac-o mai ajunge azi. Io maine am ore, oare s-or fi tinand cursurile ?

Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Va multumesc tuturor ptr urari

Noi am fost la party, asa cu furtuna cu tot, da' am concluzionat ca a fost prima si ultima data cand traim o aventura de asta benevol alb alb alb peste tot si nu vedeai la mai mult de 10 m in fata

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Buna seara ,

Iaca bag si eu capul pe aici rapid , nici n-am mai apucat macar sa citesc din urma ce si cum.

Cu scuzele de rigoare pt. intarziere, La Multi Ani si din partea noastra pt. Ica si Donia

Ina, superbe decoratiile atat cele interioare cat si cele exterioare. Ati avut multa rabdare, dar arata

Simi, asteptam si decoratiile voastre

Podeanu, in Ontario a nins destul de mult pt. zona de aici, cam vreo 25 cm, si a fost groaznic de condus atat pe autostrada cat si pe strazi normale. Desi intrasera plugurile de dimineata, se facusera munti de zapada pe unde trecusera, iar intrarile si iesirile de pe autostrada aproape imposibil de trecut....foarte multe masini intepenite probabil in zapada pur si simplu...ne-am felicitat inca o data ca am pus snow tires la ambele masini . Oricum eu maine, comme toujours d'ailleurs, sper sa se anuleze scolile

Cum spuneam, aici a nins cam vreo 25 cm, totul arata ca-n povesti cu toate casele luminate de decoratii, sotul meu n-a fost prea fericit ca a trebuit sa iasa sa dea zapada la snowblower de doua ori si se aseaza intr-una. Yasmine s-a distrat azi pe afara ca a iesit cu bobul, ptii ce distractie pe capul ei .. Eu tocmai am incheiat o saptamana infernal de obositoare , cu vizite (a venit un prieten din Montreal la noi), Christmas parties in mijlocul saptamanii, cumparaturi, parent-teacher interview la fiemea, dar aseara am fost invitati de niste buni prieteni la un concert superb de muzica clasica vieneza si nu numai cu Andrei Rieu. Decorul era reprezentat de palatul Schonbrunn, cu patinatori si balerini canadieni. Puteti vedea aici ceva din atmosfera de vis: http://www.andrerieu.com/site/index.php?id=29&L=0 Plus ca n-a mai trebuit sa luam copilul, ca o lasasem la cumnati, asa ca ne-am cam rasfatat In rest ne pregatim sa facem si noi bagajele serios ca duminica ne indreptam spre Bahamas

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si Paris & AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Roxana, noi duminica viitoare sintem la un spectacol de Craciun la Place des Arts (de la 14h00 la 15h00), deci sint sanse mari sa putem veni, ca sintem prin apropiere.

Ina, superbe pozele cu bradul si casa voastra. Arata cu adevarat feeric.

Ira, bun venit sorei tale in tara iernii "vesnice" ...

Uitati citeva poze facute pe geam (acum 2 saptamini si azi), dar nu cu bradul, ca nu l-am facut inca si nici cu decoratii de Craciun p-afara, ca nu este casa noastra...doar cu zapada...Am pus si citeva poze de ieri cu Antonia.

http://picasaweb.google.com/Antonia13052000/2007Decembrie

Sper ca miine scolile sa fie inchise si sa putem sta acasa ...

Mergi la inceput

Ira pai asta spuneam si eu, ca stiu ca exista si copii asa, dar trebuie sa ma consolez ca nu e si al meu la fel. Ai o fetita f. cuminte si intelegatoare. Pai eu nici la generala nu faceam toate astea. Nu fiindca refuzam, dar nu mi s-a cerut niciodata sa le fac.
Oricum noi vorbeam de copii de un an.....

Iar de lume , nu ma refeream la localnici.....Dar am avut eu niste dezamagiri cu unii romanii de pe aici.....Spun unii. Ca am intalnit si oameni deosebiti , dar eu nu mai mai deschid cu usurinta ca inainte. Nu spun ca nu am fost si ajutata dar apoi am fost facut sa regret ca am cerut ajutorul cuiva. Ca mi s-au scos ochii....
Din pacate am schimbat orasul si mi-am pierdut contactele pe care le aveam. Si in Montreal nu mai am prietenii de toate natiile pe care-i aveam la Quebec ville.

Si sper ca sora ta ajunge cu bine neinzapezita. Si voi acasa cu bine.

Mihaela

filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput