infectia cu E COLI la bebelusi

buna fetelor am o fetita de 1 luna si 2 saptamani si au depistat la analize ca are infectie cu E COLI...sunt disperata doctora pediatra vrea sa urmam un tratament u antibiotice iar eu va intreb nu este prea mica pentru antibiotice.Ce spuneti daca as mai repeta analiza? Unde credeti ca ar fi cel mai bun laborator (eu le-am facut la synevo si nu prea i-mi inspira incedere).Credeti ca infectia a fost luata de la mine (eu pe timpul sarcini am avut aceiasi infectie dar am tratato).Deocamdata maine ma duc la pediatru sa vad e i-mi spune.
Raspunsuri

Roxana_G spune:
Si bebelusul meu are infectie urinara cu Ecoli, probabil din spital pentru ca eu nu am avut nici pe sarcina si nici dupa. Nu l-am tratat nici acum, desi am repetat de 3 ori si a iesit tot pozitiv. Pediatra a decis ca este mai bine sa il lasam in pace cat timp ia bine in greutate si mananca bine, si cat timp nu are alte probleme. Prima data a iesit pozitiva la o luna.
La voi depinde care este situatia. Noi tot la Synevo am facut analizele, si am facut 2 una dupa alta chiar la recomandarea pediatrei, pentru ca iesise o concentratie mica si a banuit ca e o problema de recoltare. Stiu ca la fetite e si mai greu cu recoltarea, eu la a mea m-am chinuit luni de zile (ea nici nu manca, nici nu lua in greutate).
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze

bursucelu spune:
buna roxana nici fetita mea nu prea ia in greutate si nu mananca iar azi a avut si temperatura.Si Alexandra a avut infectia?Pe ea ai tratato?

analessya13 spune:
Nu e bine daca asa mica a facut febra. Ce temperatura a avut? Vorbeste repede cu pediatra.

Roxana_G spune:
Alex nu a avut ecoli, avea doar o concentratie de germeni mai mare insa dr a zis ca probabil din pricina recoltarii. Nu i-am facut tratament desi pediatra optase pentru Ospamox preventiv, chestie pe care eu nu am inteles-o. Fie-mea nu a mancat niciodata bine, nu mananca nici acum, abia are 14 kg la aproape 4 ani si te asigur ca nu are nici o infectie urinara.
Daca fetita ta nu mananca si mai face si febra, poate ar fi mai bine sa o tratezi. Si Andrei a mai facut 38 sau 38.2 si am tot mers cu el la doctor, insa nu avea nimic. Ca atare am refacut urocultura, si astept rezultatele. Daca iese pozitiv si concentratie mare poate ne vom gandi la antibiotic, din pricina febrei, insa de mancat mananca de sparge.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze

madalinad spune:
nu, nu este prea mica avand in vedere problema in cauza.
cand serban a avut prima infectie avea 5 luni, si pediatra ne-a trimis pe loc la recoltare de urina si a inceput imediat dupa sa ia antibiotic. infectia netratata poate duce la probleme mai grave.

Dorsilia spune:
la 3 saptamani a luat Andreea augmentin pt inf urinara din maternitate cu e coli. riscul de a face sepsis, doamne fereste, a fost cel ce ne-a detrminat sa-i dam antibiotic. noi amanasem vreo 2 saptamani si pediatra ne-a certat si ne-a spus ca-n locul nostru ea nu ar risca, asa ca am intrat pe antibiotic imediat

bursucelu spune:
Am fost la pediatra si m-a dat sa-i dau amoxicilina.Dorsilia acum Andreea a scapat de infectie?Multumesc mult ca sunteti alaturi de mine.

eveline spune:
Fetita mea nu pot spune ca mai e bebelus, are 3 ani, insa tocmai i-am facut analize si am descoperit ca are infectie cu e coli.
Am sunat imediat dr care mi-a dat tratament (sumetrolim + augumentin) insa a insistat sa o mai sun dupa ce primesc antibiograma. Si bine a facut caci in urma antibiogramei s-a depistat ca e rezistent la sumetrolim si intermediar la augumentin. Si la inca o maaaare parte din antibiotice e rezistent. Urmeaza sa mai primesc azi din partea altui laborator o antibiograma sa vedem, daca ar merge ceftibuten-ul. Daca nu reactioneaza nici la asta am cam incurcat-o caci alternativa ar fi sa-i dau 1/3 din niste pastilute care sunt amare si nu va vrea sa le ia nicicum.
Din cate stiu eu trebuie tratata neaparat infectia caci poate avea urmari urate mai ales la fetite.
Daca medicul ti-a prescris antibiotic (sper ca in urma unei antibiograme, caci altfel sa nu patesti ca mine, adica sa-i dai respectivul antibiotic degeaba) eu zic sa i-l dai....cred ca stie ce zice si l-a dozat corespunzator varstei si greutatii.
Multa sanatate!

anca_vlad spune:
quote:
Originally posted by bursucelu
Am fost la pediatra si m-a dat sa-i dau amoxicilina.Dorsilia acum Andreea a scapat de infectie?Multumesc mult ca sunteti alaturi de mine.
e vorba de e-coli in urina sau in scaun, vladut a avut e-coli in scaun analiza am facut-o la spitalul de dermato venerice+antibiograma si in urma analizei i-am dat antibiotic dupa ce a fost scris in antibiograma si am scapat definitiv si au trecut 3 ani de atunci!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

anghelada spune:
Cum stiti daca are infectie cu E-coli? Au fost ceva simptome? Amaliei, care are 3 luni nu i-am facut nici un fel de analize pana acum... am fost lunar la dr dar e ok... nu are febra, a luat in greutate, e vesela... doar colici din cand in cand
http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.