infectia cu E COLI la bebelusi
Raspunsuri - Pagina 2

lizzy spune:
infectia urinara cu e-coli se depisteaza de regula dupa o urocultura. si este insotita de obicei (dar nu obligatoriu) de simptome precum: usturat la urinare, inapetenta, crestere lenta/stagnare in greutate, febra care apare si dispare fara cauza aparenta. cu astea m-am confruntat eu.
in stabilirea medicatiei se tine seama si de concentratia de germeni. bursucelu, e.coli este din urina, si daca da, ce concentratie avea la analiza?
e.coli mai poate aparea si in scaun sau exudat faringian.
ianis, care are acum 3 ani, a avut la 9 luni infectie cu e.coli in gat (se face mai rar din cate am auzit), nici acum nu stiu cum a ajuns acolo... numai cu antibiotic ciprinol preparat in farmacie i-a trecut si a fost horror pt ca il varsa, era groaznic.
marc, in varsta de 1 an, a facut deja 2 infectii urinare cu e.coli, ambele tratate urgent (din cauza concentratiei ridicate de germeni). zinnat, 10 zile. cand are infectie urinara pur si simplu nu mai mananca nimic, doar lapte :-( asa ca am tratat-o desi urasc antibioticele.
mi s-a explicat in spital ca infectia netratata poate duce la complicatii ale aparatului urinar.Marc (17.12.06) si
Ianis (14.09.04)
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis
www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

bursucelu spune:
Anca are e coli in urina,am inceput sa-i dau tratamentul dar nu vrea sa- ia,am incercat sa amestec antibioticul in ceai dar nu vrea sa-l inghita.Daca aveti alta metoda varog sa-mi spuneti cum procedati voi...nu are decat o luna jumatate mititica si i-mi este asa de mila de ea ca sa ales cu infectia asta nenorocita.Dianarus concentratia este mai mare de 100000...m-am hotarat sa-i fac doua recoltari paralel una la synevo si una la cantacuzino sa vedem ce iese.

Oana C spune:
S-a mai discutat subiectul asta de multe ori. Oricum, repet ce am spus de fiecare data.
In SUA, procedura este ca dupa prima infectie urinara la copil, sa se dea trimitere la ecografie la rinichi si VCUG (cistograma?) = radiografie a aparatului urinar cu substanta de contrast, pentru a se vedea daca exista reflux (cind copilul face pipi, una sau ambele valve nu se inchid complet, iar o parte din urina sa intoarce in rinichi). De multe ori se descopera ca exista reflux, asa ca inchipuiti-va ca toata infectia aceea din urina merge inapoi in rinichi, odata cu urina infectata!
Eu cred ca orice infectie urinara trebuie privita foarte serios si facut tot posibilul pentru tratarea si prevenirea ei.
Eva a facut infectie urinara la limita, 100000, la 7 luni. Am facut si celelalte teste recomandate dupa si a iesit ca are reflux de gradul 2 la rinichiul sting. Am facut tratament preventiv cu un antibiotic special vreo 6 luni, dupa care am intrerupt la alegerea noastra, urmind sa o supraveghem. Cum nu a mai facut nici o infectie urinara de atunci, nu i-am mai dat antibiotic preventiv, dar urmarim orice schimbare de temperatura fara vreun motiv (plus ca acum stie sa spuna daca o doare ceva si unde o doare). Apoi am repetat testul de VCUG la 1 an dupa primul si ecografia la rinichi in fiecare an de acum inainte, pina ii dispare refluxul.
Asa ca poate este bine sa intrebati pediatrul de teste pentru aparatul urinar si sa dati antibioticele prescrise pentru infectie urinara, indiferent de virsta, mai ales cind exista infectii urinare repetate!!!
Oana si Eva (29 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/oanaevac

angelinajoli spune:
E-coli se face cel mai des in scaun,iar cum fetita ta bursucel este f.mica este probabil sa se fi contaminat de la scaun.Totusi este micuta pt a lua antibiotic. Acesta ar trebui contraindicat pana la 8ani dar in conditi grave nu prea ai ce face.Ai incercat cu siropuri pe baza de paracetamol?Si mai este ceva sirop Imunoglobulin sau asa ceva pt copii ca sa-i intareasca sistemul imun.Multa Sanatate!!

Dorsilia spune:
bursucelu- Da, Andreea s-a vindecat de fiecare data cu antibioticul recomandat cf antibiogramei, de 2 ori a luat augmentin si o data sumetrolim. Acum facem lunar uroculturi, ca sa verificam situatia. Mai ales cand urmeaza un vaccin de facut, e clar ca nu mergem la vaccin fara o urocultura sterila, pt ca la ea nu sunt simptome, cum am zis. Manca f bine cu o infectie de 1 milion de germeni, sterila nu manca mai nimic, deci e foaaarte aleatoriu apetitul ei. Daca o ustura nu stiu, dar nu se plange nici crispeaza la urinat, si am urmarit-o. De crescut in greutate a crescut in grafic, intr-un ritm cert mai lent decat fratiorul ei de 3 ani, insa pediatra spune ca e fetita si ca asta e ritmul ei. Pana acum stagnari nu a avut, asa ca nici asta nu mi-a putut fi un indiciu. La 3 saptamani avea infectie, dar luase aproape 1 kg in greutate cu tot cu infectie si sigur o avea din maternitate.
Asa ca sa zic merci Domnului, o monitorizam deocamdata. La eco renala nu se vedeau probleme. Cistografie inca nu am facut si nici urologul nu ne-a spus sa facem.
Sarbatori Fericite!

monalac spune:
bursucelu,cris avea 2 luni cand am despistat ca are inf urinara cu e coli.el plangea f mult,refuza sa bea lapte si nu lua in greutate.ne am internat cu el in spital,pt ca la bebelusi inf urinara e destul de periculoasa...antibioticul pe care l a primit a fost cefotax pe branula,dupa care am continuat acasa cu cedax,conform antibiogramei.din pacate,nu s a vindecat,asa ca dupa 4 luni,adica at cand cris avea 6 luni,ne am internat iar.tot cedax a primit si de data asta s a rezolvat problema.si eu am banuit ca poate are vreo malformatie de tract urinar,mai ales ca urina in jeturi.la rinichi n avea nimic,ca i facusem ecografie.mi a fost mila sa l duc pt cistografie si urografie,pt ca plangea f mult si stiam ca astea sunt destul de dureroase.la 1 an si 2 luni l am operat de fimoza si de atunci n am mai avut probleme sa l doara cand urineaza.la 2 ani si 4 luni am scapat de pampers si de atunci n a mai urinat in jeturi.cat despre apetit,si acum e scazut,are 12 kg la 3 ani,dar asta e...
eu zic sa nu stai pe ganduri si sa i dai antibioticul,mai ales daca face febra si nu papa.multa sanatate!
Mami de Cris
Poze Cris

bursucelu spune:
multumesc fetelor pentru indrumari...acum steptam sa terminam tratamentul si sa facem iar uroculturo...ca mai avem si un vaccin de facut.Sper sa sa nu mai apara la urocultura infectia.