trebuie pasaport la un minor de 16 ani?
am si eu o intrebare am inputernicirea ambilor parinti pt. a scoate un minor din tara dar ma intreb daca tre sa aiba neaparat pasaport daca are buletin deci are peste 14 ani si am inteles ca in cazul acesta nu necesita pasaport trebuie sau nu ?
pls raspundeti ca vineri tre sa plec 14.12.2007
Raspunsuri
maraki spune:
Trebuie! Chiar daca santem in Eu, sotul meu este grec si intotdeauna a calatorit cu pasaportul. Fata mea avea 14 ani cand a venit la nemti si a avut pasaport.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
alinusha06 spune:
Nu este obligatoriu poate si cu cartea de identitate ,iar conform art 24/lit. E/HG 94/2006 insotitorul unui minor este obligat la iesirea din tara sa posede pe langa declaratia din partea ambilor parinti si extras de cazier judiciar pt insotire minor in starainatate de la unitatea de politie teritoriala de domiciliu.
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 25sapt
daliaailad spune:
quote:
Originally posted by oprescuflore
Nu este obligatoriu poate si cu cartea de identitate ,iar conform art 24/lit. E/HG 94/2006 insotitorul unui minor este obligat la iesirea din tara sa posede pe langa declaratia din partea ambilor parinti si extras de cazier judiciar pt insotire minor in starainatate de la unitatea de politie teritoriala de domiciliu.
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 25sapt
Teoretic asa e dar in februarie mi-au cerut pasaportul la aeroport, degeaba am intins eu cartea de identitate...
Dalia
redai spune:
oprescuflore
ce lege este ce scrisa mai sus? Fratele meu trebuie sa plece in turneu si insotitorul nu stie de chestia asta. te rog sa imi dai un raspuns
Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad
A_Iulia spune:
Lore, uita-te pe site:
www.politiadefrontiera.ro
La Conditii de calatorie/ conditii de calatorie pentru minori - la pct. c
Ai sa vezi acolo ca insotitorul, daca nu este parinte, are nevoie de cazier, si declaratii...
Adina + Olivia Q1.04
alinusha06 spune:
Sotul meu este politist de frontiera si chiar el mi-a dictat tot ce am scris mai sus ,deci nu vb din ,,carti,, Dalia probabail ca astepta ceva respectivul si cauta motive dar legea este una pt toti si trebuie respectata,fi-ti ferme pe pozitie cat timp cunoasteti legea si nu cedati,doar de asta a-ti intrebat ca nu stiati iar acum aveti idee ce si cum stau lucrurile.
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum 28sapt
alinusha06 spune:
redai pe site-ul www.politiadefrontiera.ro
este un model cu declaratia pe care trebuie sa o complecteze parintii tai pt a-si da acordul ca fratele tau sa poata calatori iar antrenorului-insotitorului ii trebuie cazier judiciar .
daliaailad spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Dalia, mergeai intr-o tara EU ?
Adina + Olivia Q1.04
Mergeam la Belfast, era la o luna dupa ce nu se mai cereau vize pt UK si am avut o escala la Viena si a 2-a la Heathrow.
Practic ma imbarcam in avionul de Viena...
daliaailad spune:
quote:
Originally posted by oprescuflore
Sotul meu este politist de frontiera si chiar el mi-a dictat tot ce am scris mai sus ,deci nu vb din ,,carti,, Dalia probabail ca astepta ceva respectivul si cauta motive dar legea este una pt toti si trebuie respectata,fi-ti ferme pe pozitie cat timp cunoasteti legea si nu cedati,doar de asta a-ti intrebat ca nu stiati iar acum aveti idee ce si cum stau lucrurile.
Imi luasem pasaportul, just in case...si nu prea-s darnica mai ales cand n-am de ce.