"Sistemul sanitar"

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by LILIMAR
In alta ordine de idei cei care lucreaza in sistemul sanitar se vaita de salarii. Cind s-au apucat de meseria asta nu stiau ce-i asteapta ?

Nu.

Si chiar atunci cand mi s-a recomandat sa fac altceva, am avut pregatita replica: “Lasa, o sa fie bine, o sa se schimbe ceva !”

Chiar credeam asa ceva.... era la Revolutie cand am iesit in strada si mai apoi de fiecare data cand un vechi coleg pleca aiurea in lume sau se apuca de altceva..... de cules rosii cum plastic se referea cineva la alt topic asemanator.

Da, chiar asa, de ce nu m-am gandit ? Pentru ca am vrut sa ajut oamenii in suferinta. Si am spus ca si romanii au nevoie de noi; daca plecam toti, cine mai ramane ?

Din nefericire, se pare ca eu sunt cel bolnav si in suferinta. Am probleme psihice grave daca dupa atatia ani inca mai cred in Bine si Cinste si Corectitudine. Dar ce sa fac, cred ca asa o sa mor.... bolnav din Dragoste de Oameni.

Hai sa va mai spun ceva, daca tot este deschis subiectul.
Stiti care este Marea Problema ?

Medicina a devenit o afacere.
A Statului sau a unui Patron de policlinica / spital sau simplu cabinet.

Si care Afacere, ca orice alta Afacere, la sfarsit de an are un bilant contabil.

Nu vedeti inca ? Cum nu Vedeti Adevarul ?
Unde ati vazut voi oameni intr-un bilant contabil ?

Dar acesta este purul Adevar. Oamenii nu conteaza, oamenii s-au pierdut.... sunt doar cifre in statistici...... sunt doar un parametru undeva, ascunsi, ingropati dupa facturi si hartii si chitante......

Si atunci, Voi doriti sa vedeti Medicina adevarata, medici adevarati ? Unde oameni buni sa vedeti asa ceva ?

Da, mai sunt unii idealisti, unii care mai viseaza, unii care, printr-o minune, au reusit sa reziste in Sistem.... dar pana cand ? Cat vor rezista ? Aceasta este intrebarea. Cat vor rezista acei putini care mai vad pacientul ca “om” si nu ca “sursa de venit” si consultatia ce “Dar de sanatate” si nu ca “prestare de servicii medicale”.

Ce am facut eu ?
Eu, nu am mai rezistat. Pur si simplu nu mai am nimic care sa sa imi fie luat; am tot spus in sinea mea “Lasa, o sa fie bine, o sa se schimbe ceva !” pana cand am ajuns Singur si am pierdut tot, inclusiv Speranta.

Asa imi trebuie daca am vrut sa ajut !
Stiti care este lucrul care ma face sa Zambesc ? Chiar si un criminal are mancare gratis de la Statul roman si tot Statul ii da un pat si un acoperis deasupra capului.

Va dati seama ca eu, visator fiind , inca nu am asa ceva ?

Va doresc sa nu aveti nevoie de Medici.

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

Am vazut la tv acum ceva vreme o stire despre asistentele medicale de la sectia oncologie pediatrica a nu stiu carui spital. Nici macar nu-mi pot imagina o zi "obisnuita" de munca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

DARAEL

Poate se vor schimba totusi unele lucruri ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Eu nu cred c-o sa se schimbe.Cel mai rau imi pare ca n-am plecat cand am terminat facultatea.
Dar acu' m-am hotarat.In 2008 termin rezidentiatul, imi iau ploduta si jumatatea si "Good bye, Romania, wherever you are!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Darael, ai merita nu o ci un buchet imens, dar stiu ca asta iti va incalzi numai sufletul, din pacate....

Mihaela si familia mea

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Si eu la fel.Sunt cadrul medical si consider ca dak nu aveam 2 copii si eram maritata , plecam din sistemul asta sanitar infect.M-am saturat sa fiu acuzata ca iau spagi iar in buzunare sa-mi fie bagate monezi de 0,5 bani sau hirtie igienica sau in loc da spaga. Sa primesc mere ,prajituri sau nu stiu ce alte produse ce le primesc bolnavii de acasa si in loc sa le arunce, ni le ofera in loc de spaga.
Nu am calmante,branule,seringi,manusi ,lucrez singura pe tura la 60 bolnavi pe o sectie de chirugie de ajung acasa cocosata,obosita si surmenata.Mi-am cumparat un tensiometru pentru a masura tensiunea celor veniti de la operatie, caci spitalul nu are bani sa cumpere.Cumpar sapun ,rechizite, calmante si termometre pentru cei care le sparg si nu le platesc -fie nu au bani fie refuza..Cersesc la alti colegi din alte spitale medicamente sau alte materiale pentru a avea in caz de urgenta.Tratam bolnavi cu bun simt dar si mitocani,sau bolnavi plini de jeg sau raie.Am fost amenintata cu cutitul, lovita sau injurata de bolnavi alcolici care faceau reactii postanestezice sau intrau in sevraj alcoolic( in special cei de la tara care obisnuiesc sa consume zilnic vin sau tuica din productia proprie.)Am cazuri de bolnavi care sunt adusi de rude ,in special cu ocazia sarbatorilor, pentru a pleca un pic in concediu.

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Sunt cadrul medical si consider ca dak nu aveam 2 copii si eram maritata , plecam din sistemul asta sanitar infect.M-am saturat sa fiu acuzata ca iau spagi,iar in buzunare sa-mi fie bagate monede de 0,5 bani sau hirtie igienica sau in loc da spaga. Sa primesc mere ,prajituri sau nu stiu ce alte produse ce le primesc bolnavii de acasa si in loc sa le arunce, ni le ofera in loc de spaga.
Nu am calmante,branule,seringi,manusi ,lucrez singura pe tura la 60 bolnavi pe o sectie de chirugie de ajung acasa cocosata,obosita si surmenata.Mi-am cumparat un tensiometru pentru a masura tensiunea celor veniti de la operatie, caci spitalul nu are bani sa cumpere.Cumpar sapun ,rechizite, calmante si termometre pentru cei care le sparg si nu le platesc -fie nu au bani ,fie refuza..Cersesc la alti colegi din alte spitale medicamente sau alte materiale pentru a avea in caz de urgenta.Tratam bolnavi cu bun simt dar si mitocani,sau bolnavi plini de jeg sau raie.Am fost amenintata cu cutitul, lovita sau injurata de bolnavi alcolici care faceau reactii postanestezice sau intrau in sevraj alcoolic( in special cei de la tara care obisnuiesc sa consume zilnic vin sau tuica din productia proprie.)Am cazuri de bolnavi care sunt adusi de rude ,in special cu ocazia sarbatorilor, pentru a pleca un pic in concediu.
Aceasta esta fata nevazuta a sistemului sanitar pe care o stiu numai cei care lucreaza in sistem.Dar din afara suntem numiti doar cei care iau spaga! Celor care pun etichete atat de usor le fac o invitatie: sa lucreze macar o saptamana alaturi de noi si apoi continuam discutia pe aceeasi tema!
Apoi va veni probabil replica:e meseria pe care ti-ai ales-o! Da , s-o practic in conditii civilizate, omenesti si normale!

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ati citit ce a scris Stanescu? Eu zic ca nu e bine...Perspectivele nu sunt bune deloc. Da, avem tot timpul nevoie de medici, dar peste 30 de ani, de exemplu, vom avea si mai multa nevoie (ma refer la noi, cele care scriem azi pe forum ca mamici). Si atunci sa vezi stat la cozi...Daca vom avea prea putini medici...Daca acum medicii tineri pleaca va fi din ce in ce mai rau. Acum inca exista medici care au o varsta, un loc de munca, de ce nu, o "clientela" si nu mai pleaca. Dar, incet-incet, acesti medici se vor pensiona si tinerii pleaca - unde ajungem? Cei care raman se vor angaja la spitale particulare, nu mai asteapta mult-hulitul plic si iau chiar mai mult si noi dam si mai mult...Daca avem...

Pleaca si asistentele. Scria o asistenta ca e singura la 60 de bolnavi. Si, daca asistentele pleaca, va fi si mai rau. Cat de rau? Nu stiu unde se poate ajunge. O asistenta la o suta de bolnavi? Nu stiu, dar, zau, cred ca cineva ar trebui sa se gandeasca si la asta...

"Sistemul" nu e numai "bolnav" (ca sa pastram specificul), dar nici nu are perspective de vindecare (pai, daca pleaca medicii).

Mergi la inceput

Scuzati ca am postat de doua ori mesajul!!!

poze Tudor
poze 6 luni Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Myckyn, am scris deodata si eu chiar la tine ma refeream, tu ai spus ca esti singura la 60 de pacienti.

Mergi la inceput