Hipospadias (4)
Raspunsuri - Pagina 17

Ramses spune:
Multumesc de raspunsuri! Inteleg ca nimeni nu a fost pacient la dr.Dinu...O sa ma programez la dr. Basca si va tin la curent...Pana atunci va urez multa sanatate la pui !!!

dana_martie spune:
Daca sunt organele mai dezvoltate, e mai usor pt medic, nu? nu e o premisa pt reusita. Ca doar a evoluat si stiinta asta, nu hazardat au coborat varsta recomandata pt operatie! Exista lupe, exista metode s aintervina si pe o putica mica mica de furnica..
Mai fetelor, voi parca faceti lobby drobului de sare, zau asa!
Pai asa nici un transplant de organ nu va reusi vreodata..
Ecografista mi-a spus ceva in care si eu cred, ca atitudinea conteaza enorm. Cu cat te temi mai mult, cu atat atragi complicatiile.. Think pink si antiteza numita popular "cobe".
Chiar daca faci un raport beneficiu-dezavantahje.. Bine, nu iese din prima. Mai faci o operatie. O alta anestezie, tesut traumatizat. Si? Cred ca nu trebuie pierduta finalitatea in favoarea neplacerilor gen stresul mamei, disconfort etc.
Nu insist cu alte exemple ca incepe sa semene a polemica
Cum spuneam, eu nu regret, inca nu stiu daca am terminat cu interventiile.. poate e nevoie si de alta. sunt mai calma acum ca am vazut ca n-au fost probleme cu anestezia, cu nimic de fapt. E ca si cum as opta pt un aparat d eindreptat dintii copilului ceva necesar pt binele lui, nu o operatie estetica de moft, sa-i fac nasul lui Keanu Reeves par iegzamplu.
Roxana, tinem pumnii!

strumfi2004 spune:
Buna!
Eu intru mai rarut acum de cand cu serviciul reinceput, dar va citesc.
Aly, sper din tot sufletul sa fie bine Yannis!
Alina (Condoleante!), Dana, ma bucur ca sunt bine puii!
Corina, felicitari pentru Andrei, baiat mare!
Acum nici eu nu vreau sa influentez pe nimeni si nici sa descurajez, dar va reamintesc povestea noastra cu hs: forma usoara, usoara, orificiul in varf la 2-3 mm de unde ar fi trebuit, usor curbat, avea jet f bun, nici nu s-ar fi pus problema sa nu faca din picioare. Am mers la dr. Basca cand avea 1 an, a zis ca e de operat, l-am operat cand avea 1 an si 3 luni, uretroplastie, deflectare si plastie de preput, ne-a dat 90% sanse sa iasa din prima - pentru mine a fost enorm si chiar am crezut!
Ramane cu 1 fistla la exterior, in preput, se formeaza si o a doua cand ii scoate un fir , se maresc in loc sa se inchida, se prelinge prin ele - cand in sfarsit deja se vedeau cu ochiul liber, dupa ce i-a dat jos pansamentul final, mi-au recunoscut si mie ca sunt fistule - din fericire nu sunt uretrale! Ramane sa le corectam in toamna dupa minim 6 luni de la prima anestezie!
Mai merg o data la Diagnosis sa vorbim pe indelete in septembrie, dr. e cam reticent, si ne operam din nou in nov: uretroplastie, deflectare si plastie de preput .
Acum arata mai urat decat dupa prima operatie, inca mai astept, poate mai trebuie sa mai treaca timp! Urmatorul control va fi in mai-iunie si apoi, citez, "ramane sa vedem cum se dezvolta peste vreo 2 ani, daca mai e nevoie de vreo corectura, ce s-a putut corecta acum cand e asa mic, s-a facut!"
Eu stiu - stiam de la Emilia - ca dr. nu opereaza daca nu e necesar, insa eu am oaresce regrete, macar poate daca era copilul mai mare, nu stiu.. A doua operatie a fost mult mai grea decat prima, a durat si mai mult, i-a fost si f rau lui dupa anestezie, recuperarea mai lenta, el f f f speriat, si aum e f reticent, de-bia ma lasa doar pe mine sa pun mana acolo, f greu reusesc sa ma uit mai cu atentie, sa vad oarece, in fine..
Ma rog ca tuturor copilasilor operati sa le iasa din prima!
Dr. Andriescu spunea ca daca ar putea sa-i ceara ceva lui Dumnezeu, i-ar cere ca baieteii sa nu mai aiba hs!
Gratiela, Maria si
Stefan
Crede in ochii copilului tau!

roxana c. spune:
Am ajuns tarziu aseara, asa ca scriu acum: luni, 3 martie, mergem sa-i faca analizele, iar miercuri, pe 5 martie....operatia.
A spus ca saptamana viitoare este foarte aglomerat- Cristina, tu spuneai ca vrei sa te duci?-
Initial vroia sa ne interneze luni si sa opereze marti, dar i-am spus ca am o problema cu ziua de marti, a spus ca nu sunt singura, a mai auzit si pe altii
- si a ramas ca luni sa=i faca analizele, iar miercuri sa ma duc ptr operatie. Am stat de vorba cred ca vreo ora, l-am intrebat ce aveam, dupa aceea avea chef de vorba
.
Cam atat, in rest...vreau sa va spun ca deocamdata sunt calma, nu m-a apucat frica de dinainte de operatie, probabil unde am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea si cu faptul ca trebuie, n-am ce face, asa ca.....cu Dumnezeu inainte.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

yonacr spune:
Roxana noi mergem luni pe 25, am vorbit cu dr.Basca si a zis ca putem merge, sa speram ca totul merge bine, in ceea ce priveste ziua de marti cind l-am nascut pe Alexandru m-a intrebat in ce data vreau si am zis ca joi, fiindca marti era 12 si am zic ca nu vreau, miercuri era 13 si nici atat si am hotarat 14, ceea ce n-a fost deoarece el a vrut sa vina in 12 adica marti, n-o consider cu ghinion fiindca indiferent ce data era hipospad. era acelasi. ceea ce e dat sa se intample , se intampla indiferent ce zi alegem. vreu sa plec optimista ca totul va fi bine.

dana_martie spune:
si noi ne-am operat tot marti Nu ma ducea gandul, mi-a reamintit sora-mea ca e ziua Sf. Anton, care ocroteste si copilasii..
Stiu, Strumfisorilor, povestea voastra of of of... Din pacate! Si la noi tot forma similara era, 3 mm de varf, in chiuveta la spalat mai facea pipi, facea bine din picioare, binele asta relativ pt hipospadias..
V-am spus, incerc sa gandesc pe termen lung Adolescentii sunt rauti din spirit de competitie.. nu vreau sa aiba traume care sa-l marcheze.
strumfi, nu dispera.. o sa uite. Si o sa se cicatrizeze frumos pana la urma. e nevoie de timp intr-adevar. Ca la orice operatie.
Roxana, fii barbata! nu te teme, fii oprimista! trebuie sa gandesti pozitiv pt puiul tau!
Ne vedem luni atunci. abia astept si eu! Am ratat momentul pipi aseara. Dupa ce imi face in ciuda, pot sa-l als cu putica in vant oricat ca parca se abtine.. M-am intors sa iau samponul, moment in care a inceput sa galgaie.. eu disperata ca nu-s pe faza am racnit ca o fiara sfasiata si am inhibat copilul Nu cred ca mai pup eu o asemenea sansa.. doar la control sa aflu daca exista fistule. Ca nu-mi dau seama cu ochiu'...

dana_martie spune:
Aaah si la noi a durat multisor. La 10 si un sfert mi l-au luat in sala, am inteles ca dureaza mai mult pana prind vena pt branula, pana fac anestezia. Iar doctorul a iesit la 12, 20 parca. O ora jumatate tot a durat.

waltraud spune:
Buna fetelor,
Sint noua aici.
Am gasit forumul pe net si am zis sa ma inscriu si eu la voi.
Ma intereseaza subiectul hipospadias caci am in familie(copilu sorei mele de la Alaba-Iulia), baietelul are 1 an si 8 luni.
Eu locuiesc la Viena si anul trecut pe vremea asta am aduso pe sora mea aici la Viena sa consultam un medic uro sa vedem ce zice?
Si nu mica ne-a fost uimirea cind am auzit ce zic medicii aici si ce ua zis cei de la Cluj,
Deci la Cluj au zis ca are hipospadias, si uretra dubla si va trebuii operat la un an o data la 1.5 ani inca o data si la 2 ani a tre-ia oara.
cei de la Vina au spus ca copilu are hipospadias ( se vede cu ochiul liber), si uretra dubla nici gind. Iar operatia au zis medicii de aici ca daca cei de La Cluj vor sa-l opereze de trei ori, atunci neaparat sa se uite sa-l opereze altundeva.
Rugamintea mea este la voi sa-mi spuneti daca Dr. Basca este la spital privat s-au spital de stat?
Si daca stie cineva cit costa operatia la el???
Va rog din suflet daca puteti sa-mi scrieti caci aici ne costa in jur de 5 mii de euro. Bineinteles ca este greu de facut rost de acesti bani, dar daca nu vom avea ce sa facem va trebuii sa-l aduc aicii caci nu pot sa-l las acolo sa-l macelareasca pe bietul copilas de trei ori. Si mai ales ca anestezia pina la 2 ani nu este niic un fel indicata. Se prefera (au spus medicii de la Austria),de la 2, 5 ani, ca organul s afie putin mai dezvolt.
Am uitat sa va scriu cind a venit copilasul la noi aici, iau facut drii o incizie caci nu putea urina ca lumea si facea des infectie. Bineinteles ca au facut zeci de ecografii cu vezica goala, plina, jumatate plina, si etc etc.
De atunci copilul nu a mai facu( de un an), nici o infectie si aurineaza mult mai bine ca inainte si nu mai are nici durerile pe care le avea la urinat inainte
Ma doare sufletul ca tre sa spun dar unii medici la Noi in Romania sint inca foarte foarte fara suflet. De regula cei care sint foarte buni. Caci nu mai au nevoie de nimic. Si si spaga care o iau li se pare foarte putin, deci 500 de euro ste asa ca ti-l consulta pe copil.SDovada ca se putea face acea incizie copilului la Cluj fara sa mai trebuiasac asa-l aducem la Viena si era pt urmatorii 2 ani problema rezolvata.
Dar ma rog asta este.
va rog daca puteti sa raspundeti la mesaj. Se poate si pe adresa privata.
Pa pa

filofteia spune:
Waltraud, pe prima pagin avei gasi povestea noastra. Aici in Pitesti nici nu am fost pentru ca pediatrul nostru ne-a spus clar ca fara 7 operatii nu scapam. La Bucuresti ni s-au dat doua, de doi dintre cei mai buni, apoi am ajuns la dr. Basca, renumit si dumnealui, care a spus una singura. Dr. Basca are doar consultatii in particular. De operat nu opereaza decat la spital, iar operatia va costa doar ce dati pe la medici, asistente.
La vremea respectiva ma batea si pe mine gandul sa incerc o operatie "afara" asa ca am cautat mult, am citit mult si iata cam ce concluzie am tras.
<<Si "afara" sunt esecuri, chiar si la cei mai buni. In Romania am posibilitatea de a merge la cel mai bun. Fiind din Pitesti eram foarte departe de orice spital mai de doamne ajuta de "afara" asta insemna cheltuieli si cu cazare, drum etc. Stresul copilului etc. Daca se intampla ceva dupa ce iesi din spital si te duci in urgenta aici se uita la tine ciudat si pot chiar sa strice ce au facut ceilalti. Costurile sunt mult mai mari "afara" si nimeni nu-ti asigura o reusita de 100%, nicaieri in lume, deci daca este, a doua operatie, unde o faci? reusita operatiei depinde in cazul unui medic bun mai mult de pacient.>>
Nu stiu cat de mult m-am facut inteleasa. Sper sa faceti alegerea cea mai buna pentru nepotelul tau. In ce priveste preturile probabil ca ti le vor da fetele pe PM.

yonacr spune:
Dana cind i-ai dat ultima data de mancare, luni sau marti dimineata la 5 ca nu am inteles prea bine.