Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Darene, fetita mea a mancat mai mereu putin, ca timp, adica max 10 minute, acum are mese in care mananca si 5 minute, dar m-am obisnuit. Imi faceam si eu probleme, dar atata timp cat ia in greutate cred ca e totul ok. Copiii care papa san au mese la care manaca mai mult, ca le e foame tare si mese cand doar vor sa simta sanul aproape. Cateodata fata mea papa doar ca sa faca kk, ia doua guri, se screme, face si dupa aceea nu mai vrea sa pape deloc. O las in pace, pentru ca de multe ori am fortat-o sa pape si plangea pana obosea, cred ca o enervam rau.

Softurela, eu m-am mult mult timp, apropae doua luni de la nastere, pentru ca am facut furia laptelui la cateva zile de la nastere, iar apoi avea tot timpul sanii tari si grei. In prima luna nici nu aveam timp sa dorm, pentru ca intre supturi ma mulgeam. Numai ca cu cat ma mulgeam mai mult cu atat crestea productia de lapte, ajunsesem sa scot si 300 ml de la un san dupa suputl fetei Asa ca incet incet m-am muls mai cate putin pana am ajuns sa nu ma mai mulg deloc. Acum ma mai mulg la unul dintre sani pentru ca nu mai vrea fata sa suga din el decat noaptea, nu stiu de ce. Eu cred ca nu o sa iti scada productia daca te mulgi, dar nu ti-ar fi mai usor sa alaptezi, totusi? Nu mai pierzi timp cu mulsul, cu biberoanele, etc, plus ca il simti pe bebe la pieptul tau?

Pupici si multa sanatate voua si bebeilor!

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

quote:
Originally posted by creem

Softurela, eu m-am mult mult timp, apropae doua luni de la nastere, pentru ca am facut furia laptelui la cateva zile de la nastere, iar apoi avea tot timpul sanii tari si grei. In prima luna nici nu aveam timp sa dorm, pentru ca intre supturi ma mulgeam. Numai ca cu cat ma mulgeam mai mult cu atat crestea productia de lapte, ajunsesem sa scot si 300 ml de la un san dupa suputl fetei Asa ca incet incet m-am muls mai cate putin pana am ajuns sa nu ma mai mulg deloc. Acum ma mai mulg la unul dintre sani pentru ca nu mai vrea fata sa suga din el decat noaptea, nu stiu de ce. Eu cred ca nu o sa iti scada productia daca te mulgi, dar nu ti-ar fi mai usor sa alaptezi, totusi? Nu mai pierzi timp cu mulsul, cu biberoanele, etc, plus ca il simti pe bebe la pieptul tau?

Pupici si multa sanatate voua si bebeilor!

fericita de [b]MARIA SOFIA
- 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Multumesc de raspuns.
Nu as fi vrut sa ajung aici, dar am fost fortata de imprejurari. Iar acum odata obisnuita cu situatia sincer, pare mai comod asa. Papa mai repede si mai bine. Eu am control asupra cantitatii pe care o mananca. Pot sa plec de acasa sa rezolv N probleme si s-o las cu bunica. Asa ca nu ma plang. Important e sa am lapte in continuare , cum il dau mi se pare mai putin important. Iar de stat la pieptul meu nu duce lipsa. Nu doarme decat cu mine aproape.Eram foarte suparata cand am vazut ca nu vrea sa pape de la un san dar acum nu mi se mai pare asa grav chiar daca a renuntat si la al doilea.

Multa sanatate

Mergi la inceput

Softurela, sper sa nu fie si la mine cazul sa renunt de tot..dar fata nu mai vrea sa suga dintr-un san.Oricum ma linisteste gandul ca se poate si cu lapte muls. Tu cum il pastrezi? cum il incalzesti? Si cam cat bea si in cat timp? (sper sa nu te enervez cu intrebarile, dar mi-ar fi de folos experienta ta!)

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by darene

Multumesc Principe,Creem.
Nu i-am mai dat bibe si a fost mai bine.Ieri dimineata a mancat bine,dar de dupa-amiaza - tot asa cate 10-15 min.Totusi a facut pipi mult si caca de 4 ori,inseamna ca e bine.Azi noapte mi se pare ca nu a mancat bine,i-am oferit sanul de cateva ori si de fiecare data a supt cateva minute-acum e 9:20 si acum cateva min a supt exact 4 min - e somnoros - doarme si se screme.Poate sunt eu paranoica,of.
De obicei cam cate min sta la san un bebe de aproape 2 luni si la cat timp papa?

Poze
www.onetruemedia.com/shared?p=4c49c7a20381c93ac02f82&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poze Khalid

Povestea nasterei

Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

sunt bebici care mananca repede,cum este cazul bb-ului tau...si a fost si cazul bb-ului meu,in 4 minute umplea burtica ,nu statea mult la san...si altii care sunt mai lenti,care pot dura la san si jumatate de ora.
la 2 luni poate termina de papat in 4 minute..daca el lasa pieptul,este deoarece s-a saturat.
la 2 luni mesele deobicei sunt mai rare si mai de scurta durata.
Eu cred ca problema este la tine..relaxeaza-te..poti fi preocupata doar daca bb-ul nu ia in greutate

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by softurela

Multumesc pentru raspuns,
Da, ii dau la bibe lapte muls. Inainte sa iau decizia asta amm citit pe forum ca se pierde lactatia daca nu suge bebe direct de la san. Pompa nu stimuleaza lactatia asa cum o face bebe. Vreau sa-mi confirmi daca este asa si daca exista riscul ca mai tarziu sa raman fara laptic. Eu la 4 luni ma intorc la servici si probabil va primi laptic doar dimineata si seara. De cand folosesc pompa, adica de 2-3 saptamani, productia mea a crescut. Mulg lapte in avans pentru ca sanii sunt tari si curg dar nu mai ajung sa-i dau biberoanele mulse pentru ca pana la ora ei de masa vine alt lapte mai proaspat.

Multumesc
[/quote]

atat timp cat glanda mamara este stimulata,fie prin suptul bb-ului,fie prin mulgere manuala,ea produce lapte.
cand mulgerea manuala nu da roade?
cand senzorii de la nivelul glandei mamare nu recunosc pompa sau instrumentul de muls,deoarece ei recunosc doar gurita bb-ului si asta numai cand nu a existat o mulgere manuala simultana cu alaptarea.insa aceast refuz dura doar cateva zile,daca pompa continua sa fie utilizata concomitent cu alaptarea directa a bb-ului,glanda mamara termina recunoscand si aparatul de muls...intervine obisnuinta.
in cazul tau ,senzorii de la nivelul glandei mamare recunosc pompa si nu o sa ai probleme nici la 4 luni ,nici la 1an si 9 luni,atat timp cat vei continua sa mulgi,vei produce lapte.

in clinica unde eu am luat cursuri,era o mama a carui bb nu a putut suge inca de la nastere,deoarece a suferit o interventie chirurgicala ptru o corectie a sistemului digestiv.fetita ei avea 4 luni,si era hranita artificial cu perfuzii,mama se mulgea cu un aparat al clinicii inca de la nasterea fetitei,doar ca sa-si poata hrani candva fetita la san ....

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

quote:

Softurela, sper sa nu fie si la mine cazul sa renunt de tot..dar fata nu mai vrea sa suga dintr-un san.Oricum ma linisteste gandul ca se poate si cu lapte muls. Tu cum il pastrezi? cum il incalzesti? Si cam cat bea si in cat timp? (sper sa nu te enervez cu intrebarile, dar mi-ar fi de folos experienta ta!)

Pupici!

Cum sa ma enervezi ?
Si eu sper sa nu ajungi sa renunti la piept. Dar pentru linistea ta e bine sa stii ca ai alternative. Eu il pastrez in biberoane AVENT (sper ca nu e reclama) si incerc sa il dau in aceeasi zi. Nu neaparat pentru ca se strica dar vreau eu sa-i dau laptic cat mai proaspat. Daca ma mulg cu o ora inainte de masa il pastrez la temperatura camerei, daca e mult mai devreme il pastrez in frigider.
Cum il incalzesc ? fierb apa la cuptorul cu microunde si bag biberonul in cana cu apa incalzita. Sper ca fac bine. Pompa mea e tot Avent asa ca o infiletez direct la biberoanele de depozitare. E destul de scumpa pompa 220RON-250RON, eu am luat-o pentru ca am vrut sa-mi verific productia de lapte. Nu intelegeam de ce se enerveaza fata cand o puneam la san.
Suuces

Mergi la inceput

Multumesc softurela, si eu tot pompa de la avent am. Intr-adevar e bine sa stii ca ai alternative!

Mergi la inceput

quote:

Multumesc softurela, si eu tot pompa de la avent am. Intr-adevar e bine sa stii ca ai alternative!

Si inca ceva, fetei mele daca ii dau direct biberon mananca cu cea mai mare pofta. Dar daca intai o pun la piept(nici la piept nu papa ca nu-i place cum curge laptele) si atunci recurg la biberon, in cazul asta nici biberonul nu-l mai accepta. Am incercat astazi din nou, in ideea sa o aduc pe drumul cel bun..si nu a mai mancat deloc...s-a culcat flamanda.Bine comportamentul asta l-a avut incepand de 2-3 saptamani incoace. Din cauza asta nici nu am mai incercat sa-i dau san, ca nu mai papa nici biberon dupa.
Asta e , voi mai incerca...sper totusi sa continue sa pape noaptea la piept pentru ca nu e prea comod sa ma trezesc si sa-i incalzesc lapticul. Trezeste toti vecinii pana rezolv eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Creem , Khalid refuza sanul drept,manca de la el tot noaptea,acum nu mai are problema cu el.Uite cum am rezolvat eu:il puneam la sanul drept aproape in pozitia gemenilor - in brate la mine cu o perna sub el(tot corpul pe perna),doar capul lui si umerii erau pe perna pe genunchii mei.La inceput ii sustineam si capusorul cu mana sub obrazul lui.Sper ca am explicat bine.

Am inca o intrebare :
Daca se inneaca in timp ce suge si se opreste din respirat cateva secunde poate sa-i afecteze creierul sau plamanii,etc?

De 2 ori s-a innecat rau - o data cred eu cu saliva pt ca nu am vazut lapte si o data azi noapte - adormise cu sanul si laptele in gura.Cand a inceput sa respire iar dupa 2-3 sec a scos un tipat mic.M-am speriat rau,l-am batut pe spate si l-am pus la geam sa respire.

Poze
www.onetruemedia.com/shared?p=4c49c7a20381c93ac02f82&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poze Khalid

Povestea nasterei

Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by principe

[quote]Originally posted by softurela

atat timp cat glanda mamara este stimulata,fie prin suptul bb-ului,fie prin mulgere manuala,ea produce lapte.
cand mulgerea manuala nu da roade?
cand senzorii de la nivelul glandei mamare nu recunosc pompa sau instrumentul de muls,deoarece ei recunosc doar gurita bb-ului si asta numai cand nu a existat o mulgere manuala simultana cu alaptarea.insa aceast refuz dura doar cateva zile,daca pompa continua sa fie utilizata concomitent cu alaptarea directa a bb-ului,glanda mamara termina recunoscand si aparatul de muls...intervine obisnuinta.
in cazul tau ,senzorii de la nivelul glandei mamare recunosc pompa si nu o sa ai probleme nici la 4 luni ,nici la 1an si 9 luni,atat timp cat vei continua sa mulgi,vei produce lapte.

in clinica unde eu am luat cursuri,era o mama a carui bb nu a putut suge inca de la nastere,deoarece a suferit o interventie chirurgicala ptru o corectie a sistemului digestiv.fetita ei avea 4 luni,si era hranita artificial cu perfuzii,mama se mulgea cu un aparat al clinicii inca de la nasterea fetitei,doar ca sa-si poata hrani candva fetita la san ....

Foarte utile informatiile, multumesc mult.
Voi mai incerca totusi sa-i dau la san, poate, poate reusesc. Astazi am dormit 1 ora si cand m-am trezit curgea lapticul ca la robinet..nu mai aveam timp sa pregatesc pompa asa ca m-am dus la fata si surpriza A MANCAT. Nu mult, cam 4 minute si apoi cand curgea greu a marait si a renuntat. Nu stiu daca s-a oprit pentru ca era satula, ii mai daduse si bunica 20 ml (cat am dormit eu) sau pentru ca era prea lenesa sa traga la greu. Am incercat sa schimb pozitia, sa strang sanul sa curga mai repede dar tot nu a mai vrut. Oricum era asa fericita cu tzatza in gura...se vedea ca ii lipsise, scumpa de ea.

Mergi la inceput